Lohusalık ve kayınvalide sendromu lütfen yardım

canım gerçekten çok zor günler geçirmişsin.hayret bişey yaa hala böyle insanlar varmı?sen sakin olmaya çalış bebegin için.Allah korusun sütün azalır.umarım herşey yoluna girer.

problemler bebek doğduktan sonra başlıyor nedense..
yalnız değiliz demekki herkes benzer veya çok daha kötü problemler yaşıyor..

kayınvaldemi doğumdan sonra tanıyamadım..
uzun uzun anlatmak istemiyorum ama şu anda bana dargın..
neden darıldı onu da tam bilmiyorum , çalışmaya başladığımı biliyor ve bir kere bile sormadı "ne yapacaksın" diye.. 2 aydir beni aramiyor, (oglunu da...)
şimdilik annemler yardımcı oluyor, bundan sonrasını da düşünmüyorum, Allah büyük..

Umarim esiniz sizi anlayan ve yaninizda olan biridir.
EN onemlisi eşler..
Eşlere hep "hanımı dinleme, sözünü dinlet" baskısı kuruluyor. erkekler de hep arada kalıyor ve çoğu zaman idare edemiyor.. eşi ile annesi arasında gidip geliyor..

bazı annelerin oğullarına aşık olduklarını düşünüyorum..
kız anneleri böyle olmuyor ama erkek anneleri oğullarına tapıyor nedense..
ve gelinler her zaman GELİN...

ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız..
ve en kötüsü CAHİL olduğunu bilmeyen CAHİLLERDEN rabbim bizi korusun.
onlarla başa çıkmak korkunç..
kendillerini alim falan sanıyorlar....
ama hiç bir şey bilmiyorlar..
:enbuyukkk:

Canım çok geçmiş olsunhepimiz yaşıyoruz bunları benimkide sessiz duranlardan ama malum sessiz at misali geldiğinde hiç yüz vermedimm 5 karış suratla dolaştım çünkü bizde böyle bir kavgayı düğün zamanıyaşadıkkk hangi yüzle evime geldi onuda anlamadımm ama küsüp gitti ohh olsun düğünüme 1 gün kala beni hüngür hüngür ağlatmıştı. Allaha havale et bana ettikleri şimdi tek tek çıkıyorrr .... Allahım çok büyük

arkadaşım yaşadıkların benimde başımdan geçti.iğrenç bir 1 hafta lohusalık yaşadı.senin yazdıklarınla kalmayıp birde anneme şikayet etti beni.yok ben hap almalıymışım eve kapanmak zor gelmiş falan.bende içimi döktüm gider ayak.şimdi daha iyi oldu.öyle girip çıkamıyo evime istediği gibi.sınırı çektim..bence kötü davranma ama sıkı fıkı olma.sınırını bilsin.senin çocuğun olduğunu bilsin.doğum yapalı 9 ay oldu ama aklıma geldikçe sinirlerim hopluyo yine.

kızlar eşim bu sabah kahvaltıda dediki..anneler hazır ikinizde buradayken söyleyeyim..benim karım tecrübesiz ilk çocuğu diye sakın karışıp bilmişlik taslamayın izin vermem kötü olur haa,başkalarında gördüm gözümle görmesem söylemem dedi şakayla karışık..tabi laf asıl kayınvalidemeydi..çünkü annem 2 haftadır yanımda...annem aman oğlum ne karışacağız..siz zaten okuyorsunuz herşeyi bizden daha iyi biliyorsunuz,dr lara sormadan iş yapmazsınız dedi...ama kayınvalidem çok bozuldu suratını bir düşürdü ki sormayın..ağzını açıp tek kelime söylemedi..
inşallah eşime beni söyletti sanmaz yaa:(((((((

seni çok iyi anlıyorum satır satır okudum senin kayınvalidenle benimkinin çok ortak noktası var söyleyeceğim çok şey var ama eşim gelmek üzere işten onun yanında yazamam ama seninle konuşalım uzun uzun fırsat bulur bulmaz döneceğim sana üzme kendini bak ben hastalık sahibi oldum hem de kronik üstelik kayınvalidem bunu biliyo gene yapıyo kendini hasta edersin sıkma canını

Evet gerçekten konuşmayı çok isterim. Bu siteye girmeden önce bu problemleri yaşayan çok kişi olduğunu düşünmüyordum.Ve ben böyle bir konu açsam acaba cevap yazan olurmu derken seni konu başlığını gördüm.Eşim varken bende yazamıyorum o yüzden cevap vermekte geciktim.Daha siteyi tam anlamıyla bilmiyorum ama özel mesaj yazılabiliyor galiba.Konuşmayı isterim.Sende sıkıntı yapmamaya çalış diyeceğim ama bunun ne kadar zor olduğunun farkındayım...

evet arkadaşlar ancak cevaplayabiliyorum sisilia mıydı yanlış yazarsam kusura bakma, isim değişik ya,
evet arkadaşım kayınvalidelerimiz seninle çok benziyor öncelikle benimkinin de kızı yok kızı olmadığı içindir ki çok ben merkezci ve bencil düşünüyor bu konularda onun kızı da el kapısında olup çekseydi görürdüm halini, ayrıca benimki de senin gibi aşırı samimi olmak adeta kankigiller olmak istedi benimle, aslında iyi politikacıdır kaz gelecek yerden tazvuk esirgenmez mantığı vardı hep nasıl mı anlatayım daha beni tanımadan aşkımlar hayatımlar seni seviyorumlar başladı tanıdıktan sonra da hediyeler kaynanan değil ananım muhabbetleri gelinim değil kızım lafları samimi olsa amenna ama alttan alta da işlemeye çalışıyodu yok annemle artık herşeyi paylaşmamalı imişim onunla sırdaş olmalıymışım giyimimden tutu yediğim peynirin fiyatına kadar müdahaleler başladı her şeyden haberdar olmak istiyodu herşeyde ona danışılsın sorulsun bana her şeyi öğretsin evi çekip çevirmeyi bile ondan öğreneyim, yalnız gözden kaçırdığı bişey vardı ben 24 yaşında evlendim büyük şehirde beş yıl yalnız yaşadım üniversitede sürekli okuyup araştırırırm evlendiğimde bilmediğim yemek hemen hemen yok gibi bişeydi ev işi de aynı şekilde ayrıca evle birlikte yüksek lisansa başladım bi yandan da işime devam ettim yani onun talebesi olacak durumda biri değildim, anlayacağınız biz iki kişiydik ama kayınvalidem hep tatlı tatlı aşkım hayatım yapa yapa bizim evin 3. sü olmaya uğraştı zaten ben oğullarıma tapıyorum diyo açık açık, neyse ben niyetini sezdiğim için hep sınır koymaya çalıştım ve iplerimi eline vermedim böylece yavaş yavaş asabileşmeler başladı bana sen çok fenasın demeye başladı sık sık, sinir olsa da dişlerini sıkıyodu ama ben anlıyodum, ama ilk başta anlattığım gibi ipler bebek meselesinden sonra tamamen koptu telefonda etmediği hakareti bırakmadı aramıyo sormuyo, hoş konuşmak isteyen de yok da, bütün suçum ise doktorları dinlemekmiş o gerizekalı doktorları dinledin beni dinlemedin adam yerine koymadın benim mesleğimi hiçe saydın mesleğimi hiçe sayanı ben parçalarım dedi bana resmen ya, çocuğun kafasını bağlatmadım göbeğine para bağlatmadım sık sık emzirdim(arsız etmişim çocuğu) 1 haftalık bebek nası arsız olacaksa meme emmekten) sırtüstü yatır diye tutturuyodu kafası yamuk kalırmış sırtüstü kusmuğunu yutup boğuluyodu ikide bir ben de yan yatırıyodum yatırmıcam dedikçe kudurdu, kafası soba borusu gibi kalacakmış, hiç de kalmadı yusyuvarlak şu anda, vb.vb. bi sürü saçmalık
ipleri eline vermeyip istedikleri gibi at oynatamayınca fıttırdı, anneminde uzun kalması onu çıldırttı resmen gitsin diye yapmadığını bırakmadı bende anneme tembih ettim asla o gitmeden gitmk yok diye ona noluyosa benim evimde anneme hizmetçi gibi davrandı hemde annem ondan 5 yaş büyük
bide benimkini çıldırtan bi konu daha eevde eşim kayınbabam kaynım ve eşimin sülalesi bana acayip değer veriyo ve açık açık ona gelinin seenden üstün diyolar :)) kayınbabam da dahil bunu diyenlere, iyice çıldırıyo
Demem o ki arkadaşım bunlar oğullarına aşık hele hele sen pipisini öptüğünü falan yazmışsın bebeğinin benimki de ikide bir kurban olam t....ş....ğına diye seviyodu uyardım en sonunda psikologlar diyo ki gençliğinde kocasından tatmin olmayan (cinsel anlamda) ve aradığını bulamayan değer görmeyen kadınlar erkek çocuk sahibi olunca aşırı düşlkünlük pipi öpme, aşık gibi davranma vb. anormal davranışlar gösteriyolarmış, kendilerini oğullarına adıyolar benimki böyle eşelesen seninkinin de benzer bi hikayesi çıkar, bu yüzden çaktırmamaya çalışıyolar ama gelinin oğlunu mutlu etmesini istiyolar ama oğlu da gelini mutlu edeerse bunun istemiyolar içten içe bakıyolar ki oğulları bu konuda marifetli değil gelini mutsuz etme işini kendileri göğüslüyo, ama öyle yağma yok bu yüzden evliliğimizi zehir edecek değiliz eşinizle mutlu olmak onlara en büyük ceza birde hayatınıza karıştırmamak o yüzden pire için yorgan yakmayalım benim eşim başta annesinin adını ağzıma almama bile müsade etmiyodu 5 yıl sabrettim belli etmedim bişey sonra kayınvalem açıkça yapmaya başlayınca gözüyle gördü eşim de şimdi arkamda biraz sabır ama devamlı şikayet ettseydim ilk günden beri, koruma psikolojisine girecekti sabrettim kazandım kendisi gördü her şeyi
canınızı sıkmayın eline koz vermedikten sonra boşa uğraşıyolar onlar kaybediyo benimki telefonda ağzına geleni saydı alındığım noktaları kibarca anlattım anlamayıp daha da uzatınca senin canın sağolsun tamam sen haklısın ben uyduruyorum konuyu kapatalım dedim iyice çıldırdı:)) aslında sinirdem köpürmüştüm 15 gündür de fıttırıyorum ama kontrolü kaybetmedim Allahtan haklı iken haksız duruma düşmek istemedim eşim şu an yüzde yüz destek veriyo bana bu son olayda koz vermeyin ellerine onu derim ben...

kaynanafobik bi tip oluyoz böle böle yaaaaaa :)))

canım ya. okudukça nasıl sinir oluyorum anlatamam. Bu kayınvalidelerin nedir bu insanların üzerinde kendilerini önemli ve üstün hissettirme istekleri anlamadım. Herşey onların etrafında dönsün, herşeyi ona sor istiyorlar. Hayatımızın odak noktası onlarmışta onlar olmayınca biz hiçbirşeymişiz gibi yaşamalarından nefret ediyorum. Kendilerini fazla önemsiyorlar. Bende 4 aylık hamileyim. Kayınvalidem 72 yaşında ama çökmemiş. Seni beni öldürecek cinsten. Ben bakarım torunuma diyor. Annem daha genç 49 yaşında oğluyla yaşıt. Annem bakacak diye ödü kopuyor kadının. içten içe eşime neler söylüyor tahmin edebiliyorum. Büyük eltimin 2 çocuğuna da o bakmış nerdeyse. Daha doğrusu ikisi bakmış eltim ev hanımı. Ben 3 çocuk, 2 torun büyüttüm. Ona da hımmmm nasıl bakarım gör diyor bana. Kışın o bakacakmış. Yazın yazlığına gidiyor. Yazında onunla kalırmış hafta sonu biz görmeye gidermişiz bebeği. Bu laftan sonra artık dayanamadım ağzım resmen açık kaldı bu laftan sonra. Başka bir isteğin varmı dedim, şaşırdı tepkime. Varsa söyle biz sana amadeyiz dedim. Ne dedim ben şimdi diyo. Haklısın hiç birşey söylemedin hayallerinden bahsediyordun dedim. Eşimde yanımızda çıt yok kimseden bir süre. Deliye bak. Ben doğurucam gittiği yere de götürecek.. Ne kadar cahil ve zavallı insanlar bunlar.. Ama aklınca oğluna şimdiden anlatmaya çalışıyor bazı şeyleri. Aman annem bakmasın onun tek derdi o. Millete övünemicek sonra ben baktım ben büyüttüm diye poz atamıcak. Nasıl sinir oluyorum arkadaşlar anlatamam. Kendi kendine hayaller dünyasında yaşıyor bakıcam diye. Hadi baktı diyelim en fazla yaşına kadar bakabilir ayaklanınca onun epşinden koşturmak lazım. Kendini hala 50li yaşlarında diğer torunlarına baktığı dönemde sanıyor zavallı.. Hee birde tavana asmalı salıncakta bakacakmış bebeğe öyle diyor. 2 tane bulmuş birini bana verecekmiş birini kendine alacakmış. Öteki torunlarını öyle büyütmüş. Sen öyle torun büyütmek istiyorsan söyleyelim eltime bitane daha doğursun ben bebeğimi ona alıştırmam mecbur kalmadıkça dedim. Ayyy şimdikilere de hiçbişey söylenmiyo ne çok biliyosunuz diyo. Biliyorum evet tv var internet var herşeyi biliyorum dedim. Sizin zamanınızdaki gibi değil artık hiçbişey dedim.. Ama sanırım daha çok uğraşıcam.. Uzun yazdım çok ama başlayınca arkası geliyor.. Şundan da emini kızı olsa böyle yapmazdı... Allah kolaylık versin bizlere.:Saruboceq:

ya canım işte seninkide benimki gibi etten önce tencereye düşen cinsten
ya bi ağır ol bi bekle di mi bakalım gelin sana anne sen yardımcı olur musun bana diye teklif edecek mi teklif dahi etmeden ne bu atlamalar ya deli olmmak içten değil bi de hafta sonları görecekmişiniz ha daha neler aman sakın eline verme kurtaramazsın benimkide ayrı şehirlerdeyiz 1000 km var arada demez mi asla torunuma el sürdürmem kimseye, ben bakacam diye, şuan ücretsiz izindeyim 1 yaşına kadar, resmen yanımızda kalmayı düşünüyo devamlı 1 ay o 1 ay annem gelirmiş evliliğimin içine turp sıkmaya niyetli valla.

kayınvalide sendromu alsa gerek bunun adı allah hepimize böylerine katlanmaya sabır versin onlarıda ıslah etsin sizinle aynı şeyleri yaşadım 33günlük bi bebeğim var doğumda kayınvalde istemediğim halde geldi yanımda kaldı onbeş günümü zehir etti sinir krizi bile geçirdim eşimin azbuçuk desteği bebeğim olmasa ne yaparım bilmem bizim kayınvalidede sessiz hanım hanım duranlardan ama saman altında su yürütür kendileri kimse onun bunları yaptığına inanmaz 9ay yatarak hamilelik geçrdimçok hastalandım bi gün ne yapacaksın bebeğe bişiler hazırlanacakmı sana bişi lazımmı demedi evde yalnız hasta yatıyordum onlara gidince her işlerini hizmetlerini yapmak zrunda kalıyordum doğum öncesi temizlik yapacağım dedim yardım isteyecektim güya ne gerek var boşver dedi çıktı sezeryanla doğum yaptım hastaneye en son geldi refekatçi kalmak istedi allahtan başkası vardı kabul etmedim hastaneden çıkmadan eşim arayıp bize gelmesini yemek felan yapmasını istemiş bizen 10dk önce gelmiş bi sıcak çorba bile yapmamış hemen beni ve bebeği yıkamaya kalkıştı deli oldum gelenlri salona al yatak odasına kimse girmesin dediğim halde geleni zorla odaya davet ediyordu kendi misafirlerini oğullarını ağırlayıp durdu ne seviyorlarsa pişirdi bana hergün hazır çorba yapıyordu bide bebek doymuyo diyodu ne yiyorimki süt olsun lohusa geceliğine kadar karışıyodu göğsüm çıkmıyomuş ondan eskiden bebekler toprağa yatırlırmış yüz bulsa yatıralım diyecek odama gelip saatlerce başımda oturuyor hiç yardım etmiyodu bebekle ilgilenmiyodu sonrada herkese annesi bakıyo hep diyodu yani o vermiyormuşum oysa sezeryanlıydım kalkmak bebeği almak zordu yardım bekliyordum kendi tarafındaki misafirlerini bi güzel ağırladı bana çay içermisin diye bile sormadı oğlu alış verişlerini yaptı bunlar keyfince yaşadı bide eşime şikayetler bana laf sokmalar eşimle hala aramız bozuk annesi 15günlüne gelmişti günü dolunca gitti ama eşim gitmesini benden biliyo cümbür cemaat bizde kalıyorlardı loğusa halimde kalkmak zorunda kalıyordum rahat edemiyordum herkesin içinde emzirmemi istiyorlar ne olacak canım ayıp değilya diyorlar bide yatak odama bile vakitli vakitsiz kapıyı bile vurmadan giriyorlar telefonla konuşmalarımı dinliyorlardı benim tarafımdan gelen misafirlere hiç gönlü olmaz hemen yatılımı kalacaklar diye sorar iki kez gelen olsa ay yine gelir diye homurdanır gitti gideli günde iki kez arar rapor alır havadan sudan konuşur her şeyi sorar yorum yapar ay anlatmakla bitmez valla bu zamana kadar her istedikleri yaptım aramız gayet iyiydi ondan beni seviyorlarmış şimdi de sesim çıkmıyo saygıda kusur etmiyorum ama suratım asık samimi değilim her lafı söyleyip benden yakınıyorlar eşimede söylenip duruyoruma ama annesinin böyle şeyler yapacağına inanmıyor banada laf etmez ettirmezde ama olanlarıda görmüyo

İnsan hayatında böyle güzellikleri kaç kere yaşar ki. Ama onlar üstün becerileri sonucu bize yani gelinlere bazı şeylerin tadını çıkartmak yerine nasıl eziyet haline getiririm onun derdindeler. Niye kız anneleri yapmıyor onlarında torunları değil mi. Ne demek kimseye elini sürdürmem. Senden önce annesi var o bebeğin sen kim oluyorsun ama nerdeee. Onlar kendilerini ilah falan görüyorlar. Bizde çok kavga edicez doğum olsun. Hamileliği bile zehrediyor bazen bana sinir oluyorum...delikafadulden

:emir_bebek:
Canım seni çok iyi anlıyorum. Sanırım herkes bu tarz şeyler yaşıyormuş.Bende kendimi bu konuda çok yanlız hissediyordum. Kayınvalidem sana olanlardakine yakın şekilde benimde üstüme geldi.Sütümün az olup olmadığını hala sorguluyor.Doktor oğlumun çok iyi beslendiğini söylesede.Ve çok şükür kilolu bir bebek doğurmama rağmen sütümün yetmediği olmadı hala sıktığımda fışkırıyor ve su dahi vermedim 5 ayı doldurdu oğlum.Gelelim doğumdan önce başladı davranışları.. Neymiş refakatçi o kalacakmış.Annem varken onun ne işi var. Orada sıkıntılar başladı.Doğumum sezeryan oldu.Doğumdan sonra gaz problemim oldu.Arkasındanda iki kere farklı hemşirenin yanlışlıkla ilacı içirmesinden sonra tuvalet problemim başladı.ayakta zor durup tuvalette kendi anneme seslendim o duymadı çünkü kayınvalidem habire ben yardım edim diye tutturduğu için kapıda bekliyordu bende annemden başkasıyla tuvalete girmem diye istemedim.ancıyla anneme sesleniyorum o da anneme haber vermedi bile neden sonra annem geldi.Ben anneme çattım meğer tamam söyledim demesine rağmen anneme haber vermemiş.O gittikten sonra çıktı ortaya.ilk gece kriz geçirdim annem zor sakinleştirdi.. Bebekle eve geldikmide annemin benim yanımda kalmasından rahatsız oldu sürekli eşimi bana kışkırttılar.hala daha aynı kışkırtmaları yapıyor.Eşim çok aileci annesi sessiz biri gibi duruyor.Eşim ama farkında ama değil bilmiyorum.Ama kayınvalidem sürekli alttan alttan evliliğimizi yıpratıyor.Eşimde bunu görmezden geliyor ve sürekli annemler hakkında benimle tartışma yaratıyor.Sanki bütün herşeyi ben yaşamamışım da o yaşamış gibi sanki.. Benim ailem yapılanları biliyor ama ne akrabalarımıza anlatıyoruz nede onun ailesine surat asıyoruz.Kadın onun aramasına 1 kere geri dönüş yapmadım diye 5 gün ne aradı ne sordu evine gittiğimizde de suratıma bile bakmadı.(normalde her gün nizami arıyor ve havadan sudan konuşup duruyor.)Telefonda konuşmasınıda çok sever sen ona saatlerini ayırıcan o konuşacak.... neyi anlatsam aslında o kadar çok şey varki. Bizim evimiz merkeze biraz uzak.mevlüd muhabbeti oldu.Bende eşimden önce iyi niyetle kayınvaldemle konuştum.Dedimki oğluma güzel bir mevlüt şekeri istiyorum o bebeklilerden falan.Plastik tabak veririz dedik,gelenlerde yolda iner taksi tutar gelir dedik.Onun bütün sülalesi ve arkadaşları eşimin arabasıyla yada dükkanımızın arabasıyla bir şekilde eve getirildi ve götürüldü.Biz baştan öyle konuştuğumuz için çok gelen olmadı uzak diye.Annem öğretmendir.Çok tanıdığı var ama nasıl gelsinler uzak ve taksi dedik falan.Bizim sülalede kabarık değil haliyle 6 kişi falan geldi onlardanda 25 kişi geldi.Mevlüt bitti yaptıkları etlerin hepsini alıp gittiler.Mevlüt sonrası 3 gün sonra aradı belliki bir yerlere not almış yoksa öyle hızlı ve peşpeşe mümkün değil konuşamaz.
Aradığında dediki; siz bizimi beğenmediniz az kişi geldi,plastik tabak verilmezdi o az kişiye yok efendim annen kase vermedi bize pilav koymamız için,sen zaten bana değer vermiyorsun,ben senin annen değil kayınvalidenim,sana aldığım hiçbirşeyi kullanmıyorsun,getirdiğim yemekleri yemiyorsun,bana bunun gibi saydırmadığı şey kalmadı.Hepsi tabiki iftira sanki ben yaşamadım da bunları bana anlatıyor bilmesem inanıcam.Sonra tabi aldık getirdik onu kon uştuk falan tabi yanlış anladığını söledi sustu.Zaten yüzyüze çok cesaretli değil.Tabi gerçek bir dayanak noktası yok ya o yüzden dediklerini savunamadı bile.Ama çok büyük bir terbiyesizlik yaptı.Sonra böyle bir olay beni aradığında ve ben o teli açmadığımda (ki görmedim aradığını) yaşandı.tabi 5 gün ne aradı ne sordu.Normalde her gün nizami arar.Mesela anneme gideyim o hafta beni aramaz trip atar.Ben arasam soğuk konuşu.Zaten anlarsın he gene bu kadın trip atıyor diye.Yüzüne güler arkadan konuşur.Benim annem dobradır ve saygın bir öğretmendir kimseyle bu zamana kadar çataçat yapmamıştır güçlü bir kişiliktir yani.O ise ortaokul mezunu eşinden baskı görmüş,evliliğinin ilk 8-9 senesi bakkala bile evden çıkarılmamış.Annesi onu sevmediği için büyütmemiş fazlaca olan kız kardeşlerinden biri büyütmüş.Kendi kızı yok.Zaten beni anlamasını beklemiyorum.Ama benim ona yaptıklarımdan sonra bana böyle davranmasına dayanamıyorum.Evler çok yakın sürekli görüşmek zorundayız.Başta hepsini çok seviyordum amazmanla değiştiler.Sürekli ailesi laf sokar.sülalesi çok kabarık herbiri birbirinin arkasından konuşur ama yüzyüze sanki can ciğer kuzu sarması.Kendi öz ablası için bile neler sıralıyor bana.Değişik insanlar gerçekten.Eşimi çok seviyorum ama ailesinden kopmuyor kopmayı bırak onların dolduruşuyla evde sürekli kavga eder olduk.Zaten ben ona kopsun demiyorum bana yapılanların farkına varsın bana o bile yeter.Haksız yere benim aileme yüklenmesin.Kendimi çok yanlız hissediyorum.Güya az birşey yazacaktım kusura bakmayın dayanamıyorum.Dünya tatlısı bir oğlum var 5. ayını yeni bitirdi şuan kucağımda bana gülüyor o olmasa bunlara nasıl dayanırdım bilmiyorum.Oğlum için yaptıklarını saymakla bitmez.Daha birinci ayı bile dolmadan hoplatmalar.Öpmeyi geçtim çocuğu yalayıp yutmalar.Kayınvalidem ben ona bırakmıyorum bebeği demesin diye 2-3 saatliğine ona bıraktım .Ben geldiğimde mert kakasını yapmış onu muslukta yıkadım sonrada pipisini ötüm demezmi heryerinden öpmüş.Ben hamileyken eşim hakkındada ben onu pipisinden öptüm diye herkesin içinde söylemişti zor tutmuştum kendimi.Şimdi bide oğlumu öpmüş allahım yaa.Ben nasıl ona bırakayımki.Ben arkamı dönsem hemen bebeğin altını açıyor kaka yapmıştı diyor ki ben oğlumun daha yeni yapmışken yapmadığını biliyorum.neler yapıyor bilmiyorum.Zaten misafiri eksik olmaz her an birine gitsin biri ona gelsin.Yaw ben sevmiyorum bunu.Banada bütün tanıdıklarını getirmeye çalışıyor.Beni zorlayınca olmayınca eşimi devreye sokuyor tabi bizde birbirimize giriyoruz.Bu ev bizim evimiz.Bi türlü kendi evimizin tadını çıkaramadm.Hep görünürde olmasada alttan karışıyor.daha çok şey var ama gevezelik ettim kusura bakmayın.Yani seni çok iyi anlıyorum allahtan eşin yanında.Ben tek başımayım.Allahtan bütün derdimi dinleyende bir annem var.Allah ondan razı olsun.Genede o kadar çok şey oluyor hep beni sakinleştirmeye çalışıyor.Eşin o senin,ara bak kayınvalideni sonra aramadın der, bak arada git onlara,çocuğu biraz bırak onlarada sevinirler gibi şeylerle onları düşünüyor,beni sakinleştiriyor.Ama ben artık çok yoruldum.Evlilikler bitirenlere kızardım sudan yere bitiyor yuva kolaymı yapılır diye.Ama nerdeee.. hep sessiz kalıyorum ama artık dayanamıyorum.Evliliğimi bitirmek istemiyorum eşimi çok seviyorum.Bütün arkadaşlarımdan beni uzaklaştırdı.Aktif bir iş yaşantısı ve pekçok arkadaşı olan bir insandım şimdi eve tıkıldım kaldım.Beni anlamak yerine üstüme geliyorlar.Ailemdende mümkün olsa beni tamamen koparırlar bi onlar kaldı.Zor dayanıyorum.Sizce ne yapmalıyım.Beni dinlediğiniz için sağolun.Benim durumumda olan herkese aalh sabır versin...

Canım,sana sakin olmanı öneriyorum. Kaynanan herhalde eski çağdan kalmış. Ya da kendisine yapılanların benzerini sana yapmaya çalışıyor.Bu çağda O'nu kim takar? Yuvayı siz kurmuşsunuz.Yavruyu siz yapmışsınız. Evin ayrı,köyün ayrı...Ha eşinin durumu? O yavaş yavaş düzelecek. Bunu sen başaracaksın. Konuşa konuşa ,tatlı tatlı...Kocanı en sonunda kendi tarafına çekmeyi başaracaksın. Ama o kadına da sizin artık ayrı bir yaşantınızın olduğunu,o çocuğu kendi istediğin gibi büyüteceğini İhtiyaç olursa ve gerek duyarsanız kendisine danışabileceğinizi açıkça belirtmen gerektiğine inanıyorum. Ama bunları aynı zamanda kocanın da beynine sokacaksın. Bu konunda tam anlamıyla onun beynini yıkamalısın. İlerde bütün bunlar sadece acı birer anı olarak kalacak. Yeterki kocanı sev,ona bunu göster.Ona da sana olan sevgisini göstermesini söyle. Size küçük yavrunuzla birlikte mutluluklar dilerim.

kızlar konu çok damar valla bravo..:enbuyukkk:

bende sırf bu yüzden ikinci doğumu yıllardır erteliyorumyasakkelime..aynı şeyleri sil baştan kaldıramam..:1no2:

:CüvCüv:hamile kaldıktan sonra olay başlıyor,hormonların alt, üst, ve son aylarda yatakta top gibi yuvarlanan bir tip oluyorsun..sezeryan korkusu bir taraftan,yok sonda yok lavman derken ameliyat ... sudan çıkmış balık gibi oluyorsun..sanki ortadan ikiye bölünmşsün gibi uyanıyorsun narkozdan veeeee evet esas işkence şimdi başlıyor..başında taramalı tüfek gibi konuşan mı istersin,akıl veren mi,meme kontrolü yapanmı,ne ararsan var yani..işin en cavcaklı kısmı da eve gelince vay lohusa yatağı yapmak lazım,yok bilmemkim teyze gelsin şerbet yapsın,aman her gelene çocuk uyuyorsa bile alıp gösterelim,yok o ne getirmiş vay bu niye daha gelmemiş..uykusuz geceler..gaz sancıları..aşılar.. kontroller..gece gündüz karılı kocalı gelenler..örgüsünü alıp bizde başlayıp, nerdeyse bir kazağı bitirip gidenler..çökmüş bir surat ve mor gözler ve sızlayan ameliyat yerleri..:bbo:korku filimleri halt etsin..bunlar sadece çeyreği..arkası yarın...

herşeyden önce allahtan sizlere sabır diliyorum
herşey insanlar içinmiş bunu anladım yazılanları okuyunca
bayanlar eşleriniz anlayışlı mı, sizler için çırpınıyorlar mı, destek oluyolar mı buna bakın gerisini bi kenara atın gitsin
zaten bu dediklerim oluyorsa probleminiz zamanla ortadan kalkacaktır
herşeyden önce sabır diliyorum
hamile bayanlar olarak sizler kayınvalide sendromu yaşadınız ya da yaşıyorsunuz
oysa benim başıma gelen bunun tam tersi oldu
yani eşim kaynana sendromuna yakalandı/tutuldu
sezaryenden sonra eve geleli bir hafta olmuş olmamış evin düzeninin bozulmuş olması bana değil eşime battı
annemler 650 km uzaktan geliyolar haliyle bi müddet misafir ettik hala ediyoruz
lohusalıkta eşinizden beklediğiniz istediğiniz desteği gördüyseniz halledilmeyecek problem yoktur
bu çok önemli
yaşayan biri olarak diyorum bunları
eşlerin desteği çok çok ama çok önemli
bunun eksikliğini hissederek lohusalık dönemi geçirmek tam bir kabus
bunu bütün içtenliğimle yazıyorum
o ağır psikolojik baskı altındayken evin bütün dertleriyle ilgilenmek gelene gidene güleryüz göstermek herkese mutluymuş gibi rol yapmak çok daha ağır bir travma
allah herkese kolaylık versin
kaldıramayacağı çözemeyeceği dert vermesin
sorunlarınızın tez elden hallolması dileğiyle...

ikinciye doğururken hastaneyi oturduğum yerden çok uzak bir yerde seçicem... doğum yapıp, gelen giden sayısını aza indirip,rahat edicem...hatta bir kaç gün hastanede fazladan kalıp en ağır dönemimi sessiz sakin huzurlu geçirmek istiyorum.a.s

canım ya. okudukça nasıl sinir oluyorum anlatamam. Bu kayınvalidelerin nedir bu insanların üzerinde kendilerini önemli ve üstün hissettirme istekleri anlamadım. Herşey onların etrafında dönsün, herşeyi ona sor istiyorlar. Hayatımızın odak noktası onlarmışta onlar olmayınca biz hiçbirşeymişiz gibi yaşamalarından nefret ediyorum. Kendilerini fazla önemsiyorlar. Bende 4 aylık hamileyim. Kayınvalidem 72 yaşında ama çökmemiş. Seni beni öldürecek cinsten. Ben bakarım torunuma diyor. Annem daha genç 49 yaşında oğluyla yaşıt. Annem bakacak diye ödü kopuyor kadının. içten içe eşime neler söylüyor tahmin edebiliyorum. Büyük eltimin 2 çocuğuna da o bakmış nerdeyse. Daha doğrusu ikisi bakmış eltim ev hanımı. Ben 3 çocuk, 2 torun büyüttüm. Ona da hımmmm nasıl bakarım gör diyor bana. Kışın o bakacakmış. Yazın yazlığına gidiyor. Yazında onunla kalırmış hafta sonu biz görmeye gidermişiz bebeği. Bu laftan sonra artık dayanamadım ağzım resmen açık kaldı bu laftan sonra. Başka bir isteğin varmı dedim, şaşırdı tepkime. Varsa söyle biz sana amadeyiz dedim. Ne dedim ben şimdi diyo. Haklısın hiç birşey söylemedin hayallerinden bahsediyordun dedim. Eşimde yanımızda çıt yok kimseden bir süre. Deliye bak. Ben doğurucam gittiği yere de götürecek.. Ne kadar cahil ve zavallı insanlar bunlar.. Ama aklınca oğluna şimdiden anlatmaya çalışıyor bazı şeyleri. Aman annem bakmasın onun tek derdi o. Millete övünemicek sonra ben baktım ben büyüttüm diye poz atamıcak. Nasıl sinir oluyorum arkadaşlar anlatamam. Kendi kendine hayaller dünyasında yaşıyor bakıcam diye. Hadi baktı diyelim en fazla yaşına kadar bakabilir ayaklanınca onun epşinden koşturmak lazım. Kendini hala 50li yaşlarında diğer torunlarına baktığı dönemde sanıyor zavallı.. Hee birde tavana asmalı salıncakta bakacakmış bebeğe öyle diyor. 2 tane bulmuş birini bana verecekmiş birini kendine alacakmış. Öteki torunlarını öyle büyütmüş. Sen öyle torun büyütmek istiyorsan söyleyelim eltime bitane daha doğursun ben bebeğimi ona alıştırmam mecbur kalmadıkça dedim. Ayyy şimdikilere de hiçbişey söylenmiyo ne çok biliyosunuz diyo. Biliyorum evet tv var internet var herşeyi biliyorum dedim. Sizin zamanınızdaki gibi değil artık hiçbişey dedim.. Ama sanırım daha çok uğraşıcam.. Uzun yazdım çok ama başlayınca arkası geliyor.. Şundan da emini kızı olsa böyle yapmazdı... Allah kolaylık versin bizlere.:Saruboceq:

canım senin işinde zormuş kadın hala kendini genç hissediyor.Ama ne güzel sen ona laf söyleyebilmişsin.Sanırım eşinde sana bu konuda kızmamış.Bizimki olsa annesini savunur. Demekki eşin yanında bu bakımdan iyi.Kayınvalidene gereken cevabı vermen iyi olmuş bence.Nedir bunlardan çektiklerimiz.Kızları olmadığı için oluyor bencede...

işte benim en büyük derdim..düşük riski sonra erken doğum riski derken çok zor geçen 38 hafta ardından apar topar sezeryan..bunların yanısıra bebeğim 1 hafta kuvözde kaldı daha ona yeni kavuştum ama o kaynana yokmu delirtti artık beni ya çocuk uyuyo beşiğinde gelip üzerini açıyo tutup sarsıyo uyansın diye sigara içiyo pis elleriyle çocuğa dokunuyo uyarmaktan bıktım artık ama sabrım tükendi valla ağzımı açıcam artık canıma yetti ya ağlama krizlerinden sütüm kesilecek diye korkuyorum..

Back