- 28 Kasım 2010
- 41.699
- 138.204
- 798
- Konu Sahibi Faili mechul
-
Yok yaniliyorsunuz ben size haksizsiniz demiyorum. Esiniz de hakli diyorum sadece. Aksamlari taksiye cikmiyor da olsa o da calisiyor, siz de evde calisiyorsunuz. Esasen sadece iletisim probleminiz var,siz onun yaptigini azimsiyorsunuz o da sizin yaptiginizi azimsiyor. Dogurunca ister istemez fazlasiyla bir yuk tasimak zorunda kaliyoruz kadinlar olarak,bu sadece biyolojimizin geregi,yapacak bir sey yok.Eşime cevap yetiştiriyor gibi hissettim kendimi:) bizim ilişkimizde eleştiren memnun olmayan beğenmeyip azarlayan taraf ben değilim, ben 4 çocuğu olan bir anneyim anlayış istiyen tarafım. Eşim 6 kişiye bakıyorum diye akşamları taksiye çıkmıyor, tek çocukta neyse işi şimdide aynı iş. Yani çocuk oldukça olan bana oldu.. Neyse o zaman doğurmasaydım dimi..
.Ben içinde olduğum için göremiyorum sanırım sizce nasıl beklentilerim var, mesela 4 çocukla evin biraz dağınık olmasına karşı eşimin buranın hali ne böyle napıyosun akşama kadar dememesini istemek uçuk bir beklenti mi, gerçekten haklısınız bu süreci hem kendim için hem çocuklarım için destek alarak yürütüyorum zaten ama sanki tek başıma tüm yük üzerimde ve ben bundan çok yoruldum
Haklısınız ah işte surat asmadan tatlı tatlı laf sokabilsem o anda kızgınlığım da geçmiş olur hem. Ama sanırım kendi kişisel problemlerim çocukluğumdan getirdiğim değersizlik, suçluluk hisleri surat asıp cevap vermeden içime kapanmama sebep oluyor. Aslında bu konuşulanları bilmiyorum değil ama unutmuşum gerçekten çok iyi geldi yorumlarınız.derin sularda arkadasin dedigine tamamen katiliyorum.Kendi ruh sagliginiz ici esinizin dediklerine takilmayip, kendi istek ve beklentileriniz konusunda özgüveninizin tam oldugunu hissettirmelisiniz esinize.Evde 4 cocuk bakmak ise gidip para kazanmaktan cok daha zor.Bir de hormonlarin etkisiyle dalgalanan ruh halleri var kadinlarin.Esiniz her sikayet ettiginde ya da size laf dokundurdugunda ona begenmiyorsa kendisinin yapmasini söyleyin.
Insanlarin imkanlari elveriyorsa cok cocuklu olmak güzel bir sey.Benim tek cocugum var ve yasim elvermedigi icin baska cocugum da olmayacak.Ben size cok imrendim.Sikmayin caninizi sadece kendinizi korumayi ögrenin.
0,5 yaş arası 4 :). Evet haklısınız sosyal hayat çok önemli ama dediğim gibi çook küçükler Biraz büyüseler (en az 5 yılım var yani) hayat daha güzel olabilir.
bence sebep günümüzün alev ateş, beter böcek bebeleri.İki tane peş peşe olana bile yetemiyor günümüz gençleri.
Ben de 2 cocuktan sonrsasi niye diye merak ederim ama daha kulturlu ve egitimli avrupalilarda da genis aile olmak yaygin 4-5 cocuk yapiyorlar genelde.Sizi anlamaya çalışıyorum cidden ama bir yerden sonra empati yapamıyorumKardeş olsun diye 2 tane yapanı anlayabilirim de 4 tane çocuk niye diye sorası geliyor insanın. Mesleği bırakmanız da sizin kararınız olmuş. Şu konuda en masum kişiler çocuklar. Şuan loğusa olduğunuz için de bu kadar bunalmış olabilirsiniz ama lütfen acısını çocuklardan çıkarmayın olur mu? Eşiniz madem iyi kazanıyor çocuklar için de 1 yardımcı alın hatta yemek için de bir yardımcı alın.
Evet. Bir erkekten ütopik bir istek bence.Beklentim para kazanıyorum Bi dediğiniz iki olmuyor demesi yerine evet çok zorlanıyorsun farkındayım sana nasıl destek olabilirim diyebilen bir eş. Hayatın gerçekleri kısmını düşünüyorum... bu çok ütopik bir istek mi?
MaşaAllah. Bi 5 yıl daha sabır o zaman kardeşim. Ben iki tane peşpeşe yaptım ki yardım eden olduğu halde sadece bireysel olark bile yorucu. Seni takdir ettim. İnş en kısa sürede biraz rahatlayıp bu durumun tadını çıkarırsın0,5 yaş arası 4 :). Evet haklısınız sosyal hayat çok önemli ama dediğim gibi çook küçükler Biraz büyüseler (en az 5 yılım var yani) hayat daha güzel olabilir.
Neden ütopik bir istek olsun en büyüğü 5 yaşında 4 küçük çocuk, isterse işten sonrada cocuklarla ilgilenip annenin yükünü azaltabilir.Evet. Bir erkekten ütopik bir istek bence.
Ben avrupali 4 5 cocuklu aile hic gormedim..Ben de 2 cocuktan sonrsasi niye diye merak ederim ama daha kulturlu ve egitimli avrupalilarda da genis aile olmak yaygin 4-5 cocuk yapiyorlar genelde.
Esınızde 4 cocuk ıstedı mı buarada? Dedıgım gıbı valla sız guclusunuz kesın buna ınanın, 7 yas arayla 2 cocugum var.1 cocuk hıc cocuk, 2 cocuk cok cocuk diyenlerdenım. Hamıle kalsam da aldıracagım ıcın tuplerı baglattım. Hadı oldu ya buna ragmen hamıle kalsam yıne aldırırım. Ben oyle pek akısına bırakamam, doya doya yasadım ılkınde annelıgı sonra ıkıncıyı yaptım. 4 cocugum olsa vıcdan azabından intihar filan ederdim cunku ben gercekten kaldıramam. Neyse gecer bu gunler elbette, yanı bırde okul doneminde delirirsınız kucuk caplı sonrası temız ıs. Esinden cok bısı de bekleme, kuzenımın ıkıc cocugu vardı o donem benım kı de 3 yasında, vallahı sevesım gelmıyordu ya. Ikı taraf haklı ıkı taraf yorgun gıbı sızın hıkayedeEşime cevap yetiştiriyor gibi hissettim kendimi:) bizim ilişkimizde eleştiren memnun olmayan beğenmeyip azarlayan taraf ben değilim, ben 4 çocuğu olan bir anneyim anlayış istiyen tarafım. Eşim 6 kişiye bakıyorum diye akşamları taksiye çıkmıyor, tek çocukta neyse işi şimdide aynı iş. Yani çocuk oldukça olan bana oldu.. Neyse o zaman doğurmasaydım dimi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?