• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusa çıkmazı

Günümüz şartları aile bireylerinin çalışmasını zoraki kılıyor anlıyorum sa her kadın işte çalışacak diye bir zorunluluk yok. Eşinin maddi durumu da iyiymiş kendi tercih etmiş. Doğurduğu çocuk sayısını niye yargılıyorsunuz arkadaşlar. Kadın çocuklardan şikayet etmiyor kocasından ilgi bekliyor. Çocuğu olmayan veya az çocuk sahibi olan aileler de mütemadiyen hunharca seks yapmıyor kandırmayalım kendimizi.
Evlilikte bir yıl bilemediniz 2 yıl o mükemmel cinsellikler oluyor sonrası askım sen suyu koy olursa olur , olmazsa çay demleriz modunda.
Konu sahibi arkadasım bu devirde herkesin cesaret edemediği birşey evet kalabalık aile ama ben seni anlıyorum. Maddi yük kocandaysa manevi yük tamamen sende. Akşamları ortalık sakinleşince romantik vakit yaratmaya çalışın kocanıza güzel güzel anlatın beklentilerinizi. Aman diyeyim bu süreçte de tekrar hamile kalmayın ;)

Ben de 2 cocuktan sonrsasi niye diye merak ederim ama daha kulturlu ve egitimli avrupalilarda da genis aile olmak yaygin 4-5 cocuk yapiyorlar genelde.

Bİr TEK bizim ülkemizde çok çocuk cehalet olarak anılıyor ;) bu arada çocuk sahibi değilim henüz. Kalabalık aile özlemi vardır çocukları seviyordur ne bileyim

en iyi çözüm bence yatılı bakıcı alın..
madem maddi durumunuz iyiymiş..
eşiniz laf ettiğinde de hiç altta kalmayın ve cevabını verin.. siz alttan aldıkça üzerinize gelecektir..
ona da sorumluluk verin, bu çocuklar tek sizin değil ki..

Beş senedir lohusa depresyonundasın. Hissettiklerin çok normal. Biz bir tane doğurunca insanlıktan çıkıyoruz uykusuzluktan yorgunluktan :KK53:

Günümüz şartları aile bireylerinin çalışmasını zoraki kılıyor anlıyorum sa her kadın işte çalışacak diye bir zorunluluk yok. Eşinin maddi durumu da iyiymiş kendi tercih etmiş. Doğurduğu çocuk sayısını niye yargılıyorsunuz arkadaşlar. Kadın çocuklardan şikayet etmiyor kocasından ilgi bekliyor. Çocuğu olmayan veya az çocuk sahibi olan aileler de mütemadiyen hunharca seks yapmıyor kandırmayalım kendimizi.
Evlilikte bir yıl bilemediniz 2 yıl o mükemmel cinsellikler oluyor sonrası askım sen suyu koy olursa olur , olmazsa çay demleriz modunda.
Konu sahibi arkadasım bu devirde herkesin cesaret edemediği birşey evet kalabalık aile ama ben seni anlıyorum. Maddi yük kocandaysa manevi yük tamamen sende. Akşamları ortalık sakinleşince romantik vakit yaratmaya çalışın kocanıza güzel güzel anlatın beklentilerinizi. Aman diyeyim bu süreçte de tekrar hamile kalmayın :KK66:
Şu cümle varya işte maddi yük onda manevi bende, ama manevi yük böyle bir şey değilki ben anne olarak bunca çocuğun psikolojik gelişimini sağlıklı destekleyemem, elimden geleni yapıyorum yapacağımda eşimdende sadece biraz destek olmasını istiyorum, ama adama ellemeyelim saksıda çiçek yetiştiriyoruz sanki suyunu ver büyüsün olmuyor bu işler. 0

tek çocukla hem yatılı hem gündüzlü bakıcı ya da oyun ablası olan aileler varken..
sizin için elzem bence..

siz bilinçsiz cahil bir kadın değilsiniz.
çocuk işte bir şekilde büyür demiyorsunuz.
onların sağlıklı ve mutlu olmaları için kendinizin de mutlu ve huzurlu olması gerektiğini biliyorsunuz..
kendinize zaman ayırabilmeniz için bu yol şart.
kendinize zaman ayırdığınızda, deşarj olacaksınız ve eşinizin sizi takdir etmesini de dert etmeyeceksiniz büyük ihtimalle.

biz annelerimiz veya anneannelerimiz gibi değiliz.
ki onların da pek çoğu çok çocuklu olup çok şefkatli anneler olamadılar zaten.

tek çocukla hem yatılı hem gündüzlü bakıcı ya da oyun ablası olan aileler varken..
sizin için elzem bence..

siz bilinçsiz cahil bir kadın değilsiniz.
çocuk işte bir şekilde büyür demiyorsunuz.
onların sağlıklı ve mutlu olmaları için kendinizin de mutlu ve huzurlu olması gerektiğini biliyorsunuz..
kendinize zaman ayırabilmeniz için bu yol şart.
kendinize zaman ayırdığınızda, deşarj olacaksınız ve eşinizin sizi takdir etmesini de dert etmeyeceksiniz büyük ihtimalle.

biz annelerimiz veya anneannelerimiz gibi değiliz.
ki onların da pek çoğu çok çocuklu olup çok şefkatli anneler olamadılar zaten.
Burdski yorumlardan sonra bunu daha net gördüm, evet kendime zaman ayıramadıkça eşime sardım, kendime ayırdığım zamanı sanki çocuklarımdan çalıyor gibi hissettim. Kendi gereksiz fedakarlığımı eşimden de bekledim, ama erkekler bu kadar duygusal bakmıyor olaya, akıllanmam lazın

Ben sizi cok iyi anliyorum.durum bizdede asagi yukari boyle.3 cocukta bende var.

H.sonlari bazen cocuklari tek cikarir genelde beraber cikariz.onun disinda aksamlari yarim saatteen fazla gormez cocuklari.

ev islerini zaten cok basite alir.birkere ev supurdu kan-ter icinde kaldi.
Bu ara bende yarim gunluk yardimci dusunuyorum evisleri icin.
Senide cok iyi anladim ama adamlarin yapisi boyleyse degismiyorlar.kendini yiprattiginla kalirsin en fazla 3 sene sonra hersey yoluna girer biraz daha sabir.

tabii bu surede bebek konusunda aman dikkat et.
Yardimci mutlaka bul.guvenebilecegin birini bulursan gun icinde kendine vakit ayirirsin.tek basina biraz takilmak cok rahatlatiyor insani.
Su dedigin cumleyede cok katiliyorum.onun yuku hic degimedi hep ayni kaldi ama ben 4 cocuk buyutuyorum demissin.aynisini bende diyorum esime.

ama hersey birarada olmuyor belkide.olsada bize rastlamamis belliki..

Ben sizi cok iyi anliyorum.durum bizdede asagi yukari boyle.3 cocukta bende var.

H.sonlari bazen cocuklari tek cikarir genelde beraber cikariz.onun disinda aksamlari yarim saatteen fazla gormez cocuklari.

ev islerini zaten cok basite alir.birkere ev supurdu kan-ter icinde kaldi.
Bu ara bende yarim gunluk yardimci dusunuyorum evisleri icin.
Senide cok iyi anladim ama adamlarin yapisi boyleyse degismiyorlar.kendini yiprattiginla kalirsin en fazla 3 sene sonra hersey yoluna girer biraz daha sabir.

tabii bu surede bebek konusunda aman dikkat et.
Yardimci mutlaka bul.guvenebilecegin birini bulursan gun icinde kendine vakit ayirirsin.tek basina biraz takilmak cok rahatlatiyor insani.
Su dedigin cumleyede cok katiliyorum.onun yuku hic degimedi hep ayni kaldi ama ben 4 cocuk buyutuyorum demissin.aynisini bende diyorum esime.

ama hersey birarada olmuyor belkide.olsada bize rastlamamis belliki..
Eve temizliğe yardımcı alıyorum haftada 3 gün, misafir yada alışveriş işini eve oyunun ablasına bırakarak hallediyoruz, benim şu an ihtiyacım yatılı bakıcı o zaman. Ama eşim bu durumdan hoşlanmaz bende öyle aile yapım buna müsait değil, adamdan istediğim o evde olduğunda çocuklar sadece benim değil bizim gibi davransın

Back