• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lohusa çıkmazı

Baska evlerde baska insanlar nasil yasiyor biliyor musunuz? Kimse 4 cocuklu olup da aksam kocasiyla salonda vals yapmiyor veya 4 cocuk kendi kendine oynayip da annemiz kendisine vakit ayiramiyor. Ne bekliyordunuz yani uc asagi bes yukari herkes evinde boyle yasiyor bence gerceklerin farkina varmaniz lazim.
Yorumunuzu anlamadım, elbette 4 çocukla hayat kolay değil benim derdim eşimin bana destek olmaması, ee biz Napalım buna diyebilirsiniz zaten bende seni anlıyorum denmesine ihtiyacım var dünyada bir yerlerde benim gibi zorlanan geçecek kardeşim diye derleşecsğim birilerini duymaktı

aslında konu sahibi gerçeklerin farkında dark :)
sadece eşi de neyin ne olduğunu bilsin istiyor.
zorluktan şikayet etse dediğin doğru.
şu şartlarda eşim,
ne var ki bunda? para sıkıntın yok, yardımcın da var, e daha ne bak işte çocuklara bana çok ilişme dese,
yada emeklerimi küçümsese, sorumluluk paylaşmasa ben de böyle hissederdim.

beklenti her gün kocamla günümü gün edeyim gibi gelmedi bana. akşam başbaşa kaldığı vakit seni anlıyorum ve yorulduğunu biliyorum,
çocuklarımıza gül gibi bakıyorsun, dese,
canım karım bu güzel elleri ile mi yemek yapmış diyip elini öpse,
bu kadın 100 kat mutlu eş, 100 kat mutlu anne olur.
Aman öyle demesin 5.yi falan yaparım sonra:))

aslında konu sahibi gerçeklerin farkında dark :)
sadece eşi de neyin ne olduğunu bilsin istiyor.
zorluktan şikayet etse dediğin doğru.
şu şartlarda eşim,
ne var ki bunda? para sıkıntın yok, yardımcın da var, e daha ne bak işte çocuklara bana çok ilişme dese,
yada emeklerimi küçümsese, sorumluluk paylaşmasa ben de böyle hissederdim.

beklenti her gün kocamla günümü gün edeyim gibi gelmedi bana. akşam başbaşa kaldığı vakit seni anlıyorum ve yorulduğunu biliyorum,
çocuklarımıza gül gibi bakıyorsun, dese,
canım karım bu güzel elleri ile mi yemek yapmış diyip elini öpse,
bu kadın 100 kat mutlu eş, 100 kat mutlu anne olur.
Ya ne bileyim mutlu olmam icin esimin beni pohpohlamasina ihtiyac duymuyorum belki de ondan bana garip geldi bu konu. Tek basina 4cocugun varligi bile beni germeye yeter. :KK66: her insanin cocuk sevgisi baska olur elbette ama koca beni marsa da cikarsa yok yani ise yaramaz

Son düzenleme:
Yorumunuzu anlamadım, elbette 4 çocukla hayat kolay değil benim derdim eşimin bana destek olmaması, ee biz Napalım buna diyebilirsiniz zaten bende seni anlıyorum denmesine ihtiyacım var dünyada bir yerlerde benim gibi zorlanan geçecek kardeşim diye derleşecsğim birilerini duymaktı
Nasil bir destege ihtiyaciniz var mesela? Calismiyorsunuz evdesiniz,esiniz disarida calisiyor siz evde calisiyorsunuz. Siz esinizden destek bekliyorsunuz,esiniz de belki sizden destek bekliyordur. Sonucta sorumluluklari bu sekilde bolusmussunuz. Sizi anliyorum ama esinizi de anliyorum. Onun da yapabildigi bu kadar demek ki,aksam eve gelip cocuklarla oynamak yani. Elinden daha fazlasi gelip de yapmadigina mi inaniyorsunuz mesela?

Teşekkür ederim niye bu kadar doğurdun diyip eleştirmek yerine yapıcı yorum yaptığınız için, mesleğim var ama ben çocuklarıma kendim bakmayı seçtim ama çok yıprandım dediğiniz gibi zamana ihtiyacım var.
benmde 3 cocugum var ve suan hamileyim allah yardim ediyor be canm kucuk biraz buyusun onuda sal saga sola yoksa yipranirsin rahat ol o senin evin senin yuvan gerekmedikce konusmayin esinizle. bunu sunu yapiyorm diye cunku onlara gore basit bir gun verdim 3 nude kaynanya allah sana sabir versin kizim nasl yedirip iciriyon iste hep allah yardim ediyor canmmm. jrrseyin zamani var biraz. yorulacagiz ama sonra mukafati fazlasiyla alacagiz bence

Eşinize duygularınızı anlatan bir mektup yazsanız duygularınızı anlar mı?

muhtemelen kendi üzerine düşen herşeyi yaptığını düşünüyor gibi geldi.

Ya ne bileyim mutlu olmam icin esimin beni pohpohlamasina ihtiyac duymuyorum belki de ondan bana garip geldi bu konu. Tek basina 4cocugun varligi bile beni germeye yeter. :KK66: her insanin cocuk sevgisi baska olur elbette ama koca beni marsa da cikarsa yok yani ise yaramaz

:)) ya aslında eşi bu kadar pohpohlamasa da olur.
aman canım ne yapıyorsun ki diye küçümsemesin emegini yeter.
kadın adama aman canım kazandığında para mı? dese onur kırıcı olur, onaylamaz bunu kimse.
ama adam istediğin gibi harcıyorsun, yardımcın da var daha ne istiyorsun, sen ne yapıyorsun ki? dese yine kırıcı buluyorum ben.

özellikle eve ve çocuklara harcadığımı kendime harcıyormuşum gibi davransa e başlarım böyle işe :) babamın evinden mi geldi çocuklar sanki.

:)) ya aslında eşi bu kadar pohpohlamasa da olur.
aman canım ne yapıyorsun ki diye küçümsemesin emegini yeter.
kadın adama aman canım kazandığında para mı? dese onur kırıcı olur, onaylamaz bunu kimse.
ama adam istediğin gibi harcıyorsun, yardımcın da var daha ne istiyorsun, sen ne yapıyorsun ki? dese yine kırıcı buluyorum ben.

özellikle eve ve çocuklara harcadığımı kendime harcıyormuşum gibi davransa e başlarım böyle işe :) babamın evinden mi geldi çocuklar sanki.
Ben ikisinin de rakamlarla konusmasindan yanayim;) erkek olup da 6 kisilik bir ailenin masrafini koyarim ortaya
Sonra kadin olarak 6 kisilik bir ailenin ev isi yukunu koyarim
Sartlar esitlenir ;)

20bin üzerinde maaşı var bazen çalışayım desemde alacağın para çocuklara baktırmaya yetmez diye gülüp geçiyor, haklıda farkındayım, çocuklar büyüse kendime sosyal hayat kurarım ama işte büyüyün sıpalar diyince de büyümüyorlar:)
Eşinizin mesleği ne :) nicki de güncelleyelim litfen.

Geçecek bu günler de. Ne güzel 6 kişilik geniş bir aile oldunuz. Eşiniz en son ne zaman rahatça seks yaptı konusuna katılamıyorum. Eşiniz yapamadıysa siz de yapamadınız. Sizin yükünüz çok daha ağır. Gündüzlü bir bakıcı tutmayı neden tercih etmediniz?

Nasil bir destege ihtiyaciniz var mesela? Calismiyorsunuz evdesiniz,esiniz disarida calisiyor siz evde calisiyorsunuz. Siz esinizden destek bekliyorsunuz,esiniz de belki sizden destek bekliyordur. Sonucta sorumluluklari bu sekilde bolusmussunuz. Sizi anliyorum ama esinizi de anliyorum. Onun da yapabildigi bu kadar demek ki,aksam eve gelip cocuklarla oynamak yani. Elinden daha fazlasi gelip de yapmadigina mi inaniyorsunuz mesela?
Böyle bir paylaşım yapmadık ben çocuklarımıza bakmayı tercih ettim altını çiziyorum çocuklarımıza, ee o da para kazanıyor iyi tamam babalık eşlik bunun neresinde işten gelsin çocukları yedirsin uyutsun yazmadım anlayış istiyorum, gölge etmesin başka ihsan istemez diyorum. Ve evet işten gelip güler yüzlü bir eş beklemek yerine çocukları için akşama kadar çabalamış eşinin yüzünü güldürmeyi gayette elinden gelir çünkü iş standartları gayet güzel, ben akşama kadar tuvalete gidemezken onlar ertesi günün langırt maçının planını yapabilecek kadar molaya sahip. Eşim ataerkil ailede dibine kadar bunu görüp hissederek yetişmiş bir adam farkındayım bilerek evlendim zaten ama ne yapayım canım sıkılmış yazmışım şuraya her defasında üzülünce kendimi mi azarlayayım

Eşinizin mesleği ne :) nicki de güncelleyelim litfen.

Geçecek bu günler de. Ne güzel 6 kişilik geniş bir aile oldunuz. Eşiniz en son ne zaman rahatça seks yaptı konusuna katılamıyorum. Eşiniz yapamadıysa siz de yapamadınız. Sizin yükünüz çok daha ağır. Gündüzlü bir bakıcı tutmayı neden tercih etmediniz?
Yabancı Bi şirkette yönetici, Evi temizlemeye ve çocukları oynatmaya yarı zamanlı gelen birileri vardı zaten, şimdide ikisi kreşe gidiyor, hem ne kadar zor olsada ben yavrularımız gelişimleriyle ilgilenmekten şikayeti değilim istediğim eşimde görsün benden fazlasını beklemek yerine teşekkür etsin eleştirmesin. Zaten canım burnumda bir de onun o niye burda, bu niye şurda demelerine katlanmayım,

Böyle bir paylaşım yapmadık ben çocuklarımıza bakmayı tercih ettim altını çiziyorum çocuklarımıza, ee o da para kazanıyor iyi tamam babalık eşlik bunun neresinde işten gelsin çocukları yedirsin uyutsun yazmadım anlayış istiyorum, gölge etmesin başka ihsan istemez diyorum. Ve evet işten gelip güler yüzlü bir eş beklemek yerine çocukları için akşama kadar çabalamış eşinin yüzünü güldürmeyi gayette elinden gelir çünkü iş standartları gayet güzel, ben akşama kadar tuvalete gidemezken onlar ertesi günün langırt maçının planını yapabilecek kadar molaya sahip. Eşim ataerkil ailede dibine kadar bunu görüp hissederek yetişmiş bir adam farkındayım bilerek evlendim zaten ama ne yapayım canım sıkılmış yazmışım şuraya her defasında üzülünce kendimi mi azarlayayım
Babalik eslik neresinde ben soyleyeyim,su anda 6 kisilik ailenin maddi yuku esinizin omuzlarinda. Tipki 6 kisilik ailenin evdeki bakim-yemek-cocuklarin durumu is yukunun de sizin omuzlarinizda oldugu gibi. O baba ve es oldugu icin bu yuke katlaniyor,siz de anne ve es oldugunuz icin bu yuke katlaniyorsunuz.

Guleryuz konusuna katilmiyorum ama esiniz sizden guleryuz bekliyorsa hakli,demek ki suratsiz karsiliyorsunuz adami. Siz de ondan guleryuz bekliyorsunuzdur sonucta eh bu da sizin hakkiniz. Gunumuz sartlarinda sokaktan adam cevirin sorun 6 kisilik ailenin babasi kac lira kazaniyor mesela. Ben ikinizi de anlamaya calisiyorum ama evin curcunasinda su anda ikiniz de beklentilerinizde haklisiniz. Yasadiginiz sey lohusa sendromu degil,siradan 4 cocuk annesi bir kadinin yorgunlugu hepsi bu. Kendinize de esinize de haksizlik etmeyin.

6 yilda 4 hamilelik 4 dogum 4 lohusalik yaşasam sizden 10000 kat kotu bir psikolojide olurdum. Bence terapiye devam edin iyi gelir.

Maddiyat ne kadar iyi olursa olsun yipranan kadin, psikolojisi ve bedeni oluyor dusunsene 5 yildir nonstop emziriyorsun :deli: avuc avuc vitamin icsen yeterli gelmez. hic deliksiz uyumadin, hic bir sey dusunmeden kendinle basbasa kalamadin. Aklin birinde olmasa, digerinde olur.

Son düzenleme:
Bence sorun lohusa çıkmazı filan değil,
bu konuda darkmore darkmore 'a katılıyorum.
Eviniz kreşe dönmüş,0-5 yaş arasında tam dört çocuk,kim olsa zorlanır.
Ben çocuklarla çalışan biri olarak,
annenin ruh sağlığı için iki çocuk arasında bile
en az 36 ay olması gerektiğini düşünüyorum,
Siz son altı yıldır ya hamilesiniz ya da lohusa.
Bunu fiziken de ruhsal yönden de sağlıklı atlatmak zaten zor.
Üstelik bu durumun cinsel yaşantınızı da etkilediğini düşünürsek, eşinizle duygusal sıkıntılar yaşamanız gayet normal.
Sizin biraz anlayışa, çokca yardıma ihtiyacınız var.
Biraz da duruma daha gerçekçi bakıp beklentilerinizi gözden geçirmeye.
Evlatlarınızı sağlıkla ve sevgiyle büyütün.

Babalik eslik neresinde ben soyleyeyim,su anda 6 kisilik ailenin maddi yuku esinizin omuzlarinda. Tipki 6 kisilik ailenin evdeki bakim-yemek-cocuklarin durumu is yukunun de sizin omuzlarinizda oldugu gibi. O baba ve es oldugu icin bu yuke katlaniyor,siz de anne ve es oldugunuz icin bu yuke katlaniyorsunuz.

Guleryuz konusuna katilmiyorum ama esiniz sizden guleryuz bekliyorsa hakli,demek ki suratsiz karsiliyorsunuz adami. Siz de ondan guleryuz bekliyorsunuzdur sonucta eh bu da sizin hakkiniz. Gunumuz sartlarinda sokaktan adam cevirin sorun 6 kisilik ailenin babasi kac lira kazaniyor mesela. Ben ikinizi de anlamaya calisiyorum ama evin curcunasinda su anda ikiniz de beklentilerinizde haklisiniz. Yasadiginiz sey lohusa sendromu degil,siradan 4 cocuk annesi bir kadinin yorgunlugu hepsi bu. Kendinize de esinize de haksizlik etmeyin.
Eşime cevap yetiştiriyor gibi hissettim kendimi:) bizim ilişkimizde eleştiren memnun olmayan beğenmeyip azarlayan taraf ben değilim, ben 4 çocuğu olan bir anneyim anlayış istiyen tarafım. Eşim 6 kişiye bakıyorum diye akşamları taksiye çıkmıyor, tek çocukta neyse işi şimdide aynı iş. Yani çocuk oldukça olan bana oldu.. Neyse o zaman doğurmasaydım dimi..

Üstelik bu durumun cinsel yaşantınızı da etkilediğini düşünürsek, eşinizle duygusal sıkıntılar yaşamanız gayet normal.
Katiliyorum, aslinda mesele cocuklarin sayisi da degil, aralarinda kadinin bir nefes alamamis olmasi. Nonstop olmasi sorun. O arada buyuyup biraz kendi islerini gorecek veya anneye azicik yardim edecek yaşa bile gelememis olmalari.

Bence yaşınız daha çok genç çocuklar en fazla 5 sene sonraya elinize ayağınıza dolanmaz bu kadar sıkılmazsınız kendinize vakit ayırırsınız eşinize vakit ayırırsınız. Evet şuan normal olarak çıkmazda hissedebilirsiniz kendinizi ama dediğim gibi yaşınız daha çok genç toparlanacaksınızdır sadece başka bebiş düşünmeyin allah bu evlatlarınıza da sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. Bir de şöyle birşey var sizin durumunuzda olup bir çocuğu olan var aynı depresyonu yaşıyor ama... bunun çok çocuk sayısıylada alakası Yok bence

Ben içinde olduğum için göremiyorum sanırım sizce nasıl beklentilerim var, mesela 4 çocukla evin biraz dağınık olmasına karşı eşimin buranın hali ne böyle napıyosun akşama kadar dememesini istemek uçuk bir beklenti mi, gerçekten haklısınız bu süreci hem kendim için hem çocuklarım için destek alarak yürütüyorum zaten ama sanki tek başıma tüm yük üzerimde ve ben bundan çok yoruldum

Back