- 20 Ocak 2019
- 2.998
- 2.688
- 133
- 33
- Konu Sahibi Faili mechul
-
Benim esimde ayni canim seni anliyorum acikcasi eve sogan bile alsan bogazima kolye yaptigimi sanir sanki cok masrafli olurum onun cani cikar iste ama benim cocuklarla ve ev isiyle cikmaz yan gelip yatarmisim vs vs kendine cocuklarin musaade ettigi kadariyla ilgilenecek bi hobi bul istersen kafan dagilir birde lohusaliktan degil diyosun ancak az bucuk etkisi vardir mutlakaBeklentim para kazanıyorum Bi dediğiniz iki olmuyor demesi yerine evet çok zorlanıyorsun farkındayım sana nasıl destek olabilirim diyebilen bir eş. Hayatın gerçekleri kısmını düşünüyorum... bu çok ütopik bir istek mi?
Çocuklarımın ruhsal fiziksel gelişimlerine inanın çok değer veriyorum, bir çocuk daha olursa deliririm eminim, korunacağız elbet ama dediğiniz gibi Allah bilir, ben tüm tedbiri alacağım ama Allahım nolur isteyenlere nasip etsin artık.0-5 yaş arası 4 çocuk demek hepsi peş peşe dogdu demek oluyor sanirim.
Bu kadar doğuma, bilfiil emzirme süreçlerine, tuvalet vs egitimlerine ne beden ne psikoloji dayanir zaten.
Bu sekilde hissetmeniz cok normal.
Allah bilir elbet ama lütfen diger çocukların ruhsal gelisimlerini goz önünde bulundurarak korunmaya calisin.
Siz ne kadar mutlu olursaniz onlar o kadar sağlıklı olurlar .
Sizin açınızdan tabii ki çok zor anlıyorum. Peki siz hiç eşiniz açısından düşündünüz mu? Adam 6 sene içinde toplasanız kaç sene özgürce seks yaptı? Hamilelik,doğum,lohusa derken evde çocuklar falan bence eşiniz açısından da zor bir durumÇocuklarımın ruhsal fiziksel gelişimlerine inanın çok değer veriyorum, bir çocuk daha olursa deliririm eminim, korunacağız elbet ama dediğiniz gibi Allah bilir, ben tüm tedbiri alacağım ama Allahım nolur isteyenlere nasip etsin artık.
Ya maddi imkanınız varsa mutlaka çocuklar için yardımcı olacak birisini de alın.Ah keşke kimsem yok, paraylada çocuklarıma baktıramadım, oyun ablası falan idare ediyorduk ama şimdi bebekde gelince evde çılgın lohusa Mod on..
Büyükler kreşe gidiyorlar hafta içi, diğer ikisi yanımda, ne ben ne eşim başkasının yemeğini yiyemiyoruz denedim ama yapamadık, maddi olarak dilinde söyleniyor ama ne istesemde olur ne bileyim işten gelince biraz ilgi gösterse sanki ben herşey in üstesinden geleceğim ama yok lohusa olan oSizi anlamaya çalışıyorum cidden ama bir yerden sonra empati yapamıyorumKardeş olsun diye 2 tane yapanı anlayabilirim de 4 tane çocuk niye diye sorası geliyor insanın. Mesleği bırakmanız da sizin kararınız olmuş. Şu konuda en masum kişiler çocuklar. Şuan loğusa olduğunuz için de bu kadar bunalmış olabilirsiniz ama lütfen acısını çocuklardan çıkarmayın olur mu? Eşiniz madem iyi kazanıyor çocuklar için de 1 yardımcı alın hatta yemek için de bir yardımcı alın.
Anne kayınvalide desteği yok mu?Büyükler kreşe gidiyorlar hafta içi, diğer ikisi yanımda, ne ben ne eşim başkasının yemeğini yiyemiyoruz denedim ama yapamadık, maddi olarak dilinde söyleniyor ama ne istesemde olur ne bileyim işten gelince biraz ilgi gösterse sanki ben herşey in üstesinden geleceğim ama yok lohusa olan o
Eşimmi yazdı mesajı diye tereddüt ettim evet onun açısından durum böyle ama Napalım istedik de oldu çocuklu aile, taşın altına birazda o koysaya eliniSizin açınızdan tabii ki çok zor anlıyorum. Peki siz hiç eşiniz açısından düşündünüz mu? Adam 6 sene içinde toplasanız kaç sene özgürce seks yaptı? Hamilelik,doğum,lohusa derken evde çocuklar falan bence eşiniz açısından da zor bir durum
iyide 30 yasindasin 6 senelik evlisin 4 cocugun var 9 aydan 36 ay hamilelik 4 lohusalik ve emzirme sureci var hangi arada bunlara yetistin hadi onuda gectim b8rde eşinin tarafindan bak belki o da başbaşa kalmak istiyodur ama firsat dahi yok nefes almamisiniz hani cok cocugu eleştirdiğim icin degil cidden bosluk yok esinde bunalmis olabilir artik karsilikli adim atarak belki biraz yoluna girer iliskinizEşimmi yazdı mesajı diye tereddüt ettim evet onun açısından durum böyle ama Napalım istedik de oldu çocuklu aile, taşın altına birazda o koysaya elini
Yaşadığımız şehirde kimsemiz yok, aileler senede bir kaç kez gezmeye görmeye gelirler, sorunum gerçekten desteksiz olmak, gittiğim psikoloğa eşim beni şikayet ediyor, annesi gelince mutlu gidince dünyası kararıyor diye. Asla anneci Bi kadın değilim ama annem gelince yemeğimden tutunda çocukların banyosunda kadar bana 1 hafta tatil veriyor ve ben aynaya bakıp kendimi görmeye başlıyorum, adam bunu nasıl yorumluyorsa artık, Allah tan psikolog kadının annesi yardımcı olduğu için mutlu sizde yardım etmeyi deneyin dedi de o zamanlar biraz anladı, şimdi yine aynı ama.Anne kayınvalide desteği yok mu?
Tabi ki mutlu olacaksınız, anne gidince dünya kararacak. Anne size destek olmak geliyor, o destek nasıl iyi geliyordurYaşadığımız şehirde kimsemiz yok, aileler senede bir kaç kez gezmeye görmeye gelirler, sorunum gerçekten desteksiz olmak, gittiğim psikoloğa eşim beni şikayet ediyor, annesi gelince mutlu gidince dünyası kararıyor diye. Asla anneci Bi kadın değilim ama annem gelince yemeğimden tutunda çocukların banyosunda kadar bana 1 hafta tatil veriyor ve ben aynaya bakıp kendimi görmeye başlıyorum, adam bunu nasıl yorumluyorsa artık, Allah tan psikolog kadının annesi yardımcı olduğu için mutlu sizde yardım etmeyi deneyin dedi de o zamanlar biraz anladı, şimdi yine aynı ama.
Aminnn çok sağolun inşallah geçecek ama zor işte, Allah yardımcımz olsunah keşke şurdan uzanip size sarilabilsem o kadar iyi anliyorum ki bazen sadece beni biri sarip sarmalasin yanindayim,biseye ihtiyacin olursa ben burdayim desin istiyorum bu destek bile yeter insana.bi yerlerde bi jokerin oldugunu bilmek.benim henüz bi tane çocugum var ama ben de yalnız başıma bakıyorum.uykusuzluğuydu yorgunluguylu bi sekilde dayanılıyo bence ama minicik bi canın tamamen sorumlulugunu üstlenmek asıl zor olan.benim bu yaşadığım evham krizlerini bebeğim agladiginda cektiğim vicdan yükünü(beden yorgunlugunh saymiyorum bile) 4le carpiyorum da Allah yardımcınız olsun ne diyeyim.bir de tüm bunların üstüne yaptiklarini basina kakan,sicacik evde oturuyosun neyin eksik diyen,sen kötü koca görmemişsin diyen bi eş kişisi.disardan gelen evde güler yüzlü bi hanım bekliyo da evde bekleyen güler yüz beklemiyo mu.ne diyelim başa gelen çekilir Allah size de sabır versin ben hep gececegini umarak sabrediyorum size de ancak bunu tavsiye edebilirim
20bin üzerinde maaşı var bazen çalışayım desemde alacağın para çocuklara baktırmaya yetmez diye gülüp geçiyor, haklıda farkındayım, çocuklar büyüse kendime sosyal hayat kurarım ama işte büyüyün sıpalar diyince de büyümüyorlar:)Maddi imkanınız varsa bir yardımcı bulun sizle birlikte dursun. Biraz rahat edersiniz.
Bence ufaklık da biraz büyüyünce işe geri dönün derim.
Hem maddi açıdan rahat edersiniz hem de psikolojinize iyi gelir.
Çoook denedik terapiler aldık benim zorumla hep hak verdi elbet benimde eksiklerim var ama sorunun asıl kaynağı eşim. Adamın genetiğinde var babası sadece para kazanırmış eşe şiddet cabası, benimki bunu biraz geliştirmiş şiddet yok az da çocuklara baksa dünyanın en iyisiSizin için çok zor ve yıpratıcı bir dönem , ben lohusa ve iki çocukla bunları düşünmüştüm dört çocuk olsa kafayı yerdim sanırım
Eşiniz için de bazı zorluklar vardır muhakkak ama yükün büyük kısmı sizde , oturup konuşmayı denediniz mi ??
Siteyi takip ettiğim kadarıyla yorumlarınızdan biliyordum çok çocuklu olduğunuzu söyledikleriniz çok mantıklı ve evet haklısınız sanırım ben ilişkiyi düzeltmek için çabalayan olmaktan yoruldum saldım gitti madem huzur istiyor birazda o çabalasın diye. Seviyor ee birazda sevdiğini hissettirsin istiyorum sadece, şu lohusalık bitince yine aşkta gurur olmaz diye ite kaka rayına sokarım belki ilişkiyi ama şu an hissettiğim kırgınlık ve o Bi adım atana kadarda yumuşamamak3. evlat eve geleli 1 ay oluyor.
en büyük 3.5 yaşında.
yatılı yardımcımız var, baba ilgili.
ona rağmen zor.
tabiki yaşadıkların normal ve şımarıklık değil.
ben de çocukların ihtiyaçlarını karşılayıp, yemek yapıyorum sadece.
temizlik yapmıyorum, evi toplamıyorum, mutfak/bulaşık uğraşmıyorum.
ona rağmen dün yatağa girdiğimde ne kadar yoruldum diye düşündüm. 3 çocuğun banyosu bile insanı yoruyor ve daha önümde bebeğin uyumayacagı ve ağlayacagı 4 saat vardı :)
olur öyle :)
elbet büyüyecekler.
eşinizle olan problemler için çözüm ne bilemedim.
sorumluluk verin sizi anlasın..yada daha çok vakit geçirmenin yolunu bulun. haftasonu çocukların ikisini verin, parka götürsün.
siz kalan ikisi ile evde kafa dinleyin.
nerede yaşıyorsunuz havalar nasıl bilemedim. ben istanbul da, 5 derecenin üzerinde ve yağmur yoksa çocukları dışarı çıkarıyorum mutlaka. 3.5 ve 1.5 yaşındalar. başka türlü enerjilerini atamıyorlar ve uykuya geçiş çok yıpratıcı oluyor.
hava kötü olduğu günler akşam babaları ile oyun parkı olan bir tatlıcıya tatlı yemeye gidiyorlar.
gibi..
kendinize vakit ayırmak bence önemli olan.
bu eşinizin desteği ile elbette daha kolay olur, desteği yoksa da daha az önemli şeylerden feragat edeceksiniz.
ben genelde uykudan veriyorum. gece bebek uyuduysa gece,
hiç olmadı çocukların aynı anda uyuduğu gün doğumunda ayaktayım :)
kendime vakit ayırmam şart. uykuya çok düşkün değilim. 24 saatte 3-4 saat uyku ile haftalar geçirdiğimi biliyorum.
ama en azından akıl sağlığım yerinde kalıyor :)
Çok iyi anlıyorum para kazanması büyük bir lütuf gibi davranıyor sanırım , bide çalışıp akşam yarım saat bebeğe baksa ondan iyisi yok ..Çoook denedik terapiler aldık benim zorumla hep hak verdi elbet benimde eksiklerim var ama sorunun asıl kaynağı eşim. Adamın genetiğinde var babası sadece para kazanırmış eşe şiddet cabası, benimki bunu biraz geliştirmiş şiddet yok az da çocuklara baksa dünyanın en iyisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?