- 6 Temmuz 2010
- 9.152
- 13.872
- 498
- Konu Sahibi Faili mechul
-
Ya bakmayın şimdi atıp tutuyoruz ama 5-6 sene sonra kalabalık ve mutlu bir aile olacağınız kesin :) Yanınızda sürekli bulunacak bir yardımcı fena olmaz aslında. Hafta sonları falan büyükler babaları ile dışarı çıksın siz küçükle biraz kafa dinleyin. Eşinizle onu suçlamadan ben dili ile konuşmayı denediniz mi?20bin üzerinde maaşı var bazen çalışayım desemde alacağın para çocuklara baktırmaya yetmez diye gülüp geçiyor, haklıda farkındayım, çocuklar büyüse kendime sosyal hayat kurarım ama işte büyüyün sıpalar diyince de büyümüyorlar:)
Denedim denememmi, hatta denedik piskologumla anladıda bizi hak da verdi inandım bende ama senede 2 kez yenileme gerekiyor sanırım, yani işin asıl zor kısmı anne olarak bende sen sadece aslan karım yaparsın ben senin yanındayım demen ama yok ben nasılsa her işi kendim becerebilirimya tesellim de kendim edeyim, şükür et bunlar hep şükürsüzLükten der kendileri. Bana dokunmayın mutlu olun istiyor sanırım, o ne yaparsa yapsın benim yüzüm düşmesin asla çocuklardan şikayet etmeyim hep poliyanna olayım istiyor, be adam sen eleştirme madem huzur istiyorsun dediğimde çok kibirliymişim bla bla..Ya bakmayın şimdi atıp tutuyoruz ama 5-6 sene sonra kalabalık ve mutlu bir aile olacağınız kesin :) Yanınızda sürekli bulunacak bir yardımcı fena olmaz aslında. Hafta sonları falan büyükler babaları ile dışarı çıksın siz küçükle biraz kafa dinleyin. Eşinizle onu suçlamadan ben dili ile konuşmayı denediniz mi?
İlaç gibi ihtiyacım olan bir yorum teşekkür ederim desteğiniz için..Merhaba güzel anne,
Hem kadın olarak hem de hamile bir anne adayı olarak kocaman sarılmak istiyorum sana, yaşadıklarında bir suçlu aramamakla başla lütfen ilk önce... Olaylar üst üste geldiğinde, biz her şeye yetmeye ve yetişmeye çabalarken bazen eziliyoruz. Çabaladıkça daha da çok canımız yanabiliyor...
4 cocuk, 4 hayat demek... annesin...her biri ayrı emek, ayrı bir dünya... eminim hakkıyla onların yanındasın ve gözbebeklerine harika bakıyorsun... Ama aynı zamanda Kadınsın... duygusal ihtiyaçların ve beklentilerin var, ve inan bunlar zaten hakkın...
Ne kendini ne de eşini suçlama... bu süreci uyi bir şekilde yönetmek, kendini daha iyi hissetmek ve adım atabilmek için kendine zaman tanı, bu zaman boşvermişlik olarak değil tabi, çünkü insan halının altına süpürdukce darlanır, boğulur. Aksine sakinlikle temizlen, ruhunu arındır...
Eşine mektup yazmayı denedin mi hic bilmiyorum ama bunu deneyebilirsin belki? Kalbini, onu suçlamadan anlatmak aranızı sogutmadan yakınlaştirabilir. Onun haricinde nerede otueuyorsun bilmiyorum ama terapi merkezinden meditasyonlardan yararlanıp güclenebilirsin. Bahcesehirde elikatimes var, eger yakınsan. Onun haricinde kisisel olarak dinleyebilecegin gelisim videoları ya da kendine armagan edip( her gün iki sayfa bile olsa) okuyabilecegin kitap iyi gelecektir.
Kalbin huzur ve şifalansın.
Böyle yazınca da adam çok kötü gibi göründü ama 4 çocuk yaptığınıza göre seviyorsunuz bu adamı :) Beklentiyi mi düşürseniz acaba?Denedim denememmi, hatta denedik piskologumla anladıda bizi hak da verdi inandım bende ama senede 2 kez yenileme gerekiyor sanırım, yani işin asıl zor kısmı anne olarak bende sen sadece aslan karım yaparsın ben senin yanındayım demen ama yok ben nasılsa her işi kendim becerebilirimya tesellim de kendim edeyim, şükür et bunlar hep şükürsüzLükten der kendileri. Bana dokunmayın mutlu olun istiyor sanırım, o ne yaparsa yapsın benim yüzüm düşmesin asla çocuklardan şikayet etmeyim hep poliyanna olayım istiyor, be adam sen eleştirme madem huzur istiyorsun dediğimde çok kibirliymişim bla bla..
30 yas bi suru cocuk off zor is esinle birbirinze zaman ayiramazsiniz ki basbasa konusmak sohbet etmek derdini ona anlatmak zor olur malesefYoruldum, 30 yaşında çok çocuk annesi 6 senelik evliyim. Çok ama çok mutsuzum. Sebebi eşim mi çocuklar mı yoksa bozulan piskolojimmi bilmiyorum. Tükendiğimi hissediyorum, yapayalnızım 1 ay oldu doğum yapalı. Lohusa hüznü falan değil bu bendeki gerçeklerin farkına varmak. Eşimle aramız limoni, sebebi onun bitmeyen eleştirileri, azarlamaları, samimiyet kisvesi altında laf sokuşları falan filan. Aslında bunlar hep vardı ilişkimizde ama ben artık he diyip geçemiyorum. Geçen sene terapi aldım eşimin seni ne yaparsam mutlu edemeyeceğim demesi üzerine, haklı belkide ben şükürsüzüm.
Maddi olarak şu sıra biraz sıkışığız, geçim derdi değil yatırım sevdası, ne istesem alır ama sanki ev için çocuklar için alınan herşey benim bireysel harcamammış gibi konuşuyor. Kötü niyetli değil belki ama dedimya artık rahatsız ediyor.
Canı sıkılınca 2 gün surat asar bende öyle çocuklar için konuşuruz sadece duygusal paylaşım sıfır, on tartışmadan sekizinde ben adım atarım o zaman çok mutluyuz. O düzeldiği için değil ama ben amaaaan 3günlük dünya huzurumuz kaçmasın diyerek boşverdiğim için.
Bunca şeyden bahsettimde evet dediğim gibi çocuklarım var evde akşama kadar sanki keyif yapıyormuşum gibi davranır. O kadar şaka gibi geliyor ki bu düşüncesi, geberiyorum akşama kadar, hee evimi başkası temizler yanımda şu an yardım edecek biri var ama çocuklarım çok küçük ve elimden geldiğince bireysel ihtiyaçlarını ben karşılıyorum, evin yemeğide bende, yani normal ev hanımından farkım dip köşe temizlik yapmıyorum. Ama sanki büyük lütuf gibi ağzı açılsa evimi bile başkası temizliyor. Baba olarak kendisi ne mi yapar, para kazanır, iyi para kazanır çok para kazanır, 7de işten gelir 8e kadar yemek falan yeriz, 9a kadar çocuklarla boğuşur keyfi yerindeyse yok değilse bişeyler izlerler, amaç başından alıyorum işte çocukları demek.
Off çok bunaldım artık çekip gitmek istiyorum anlasın istiyorum neler çekiyorum. Kimsemiz yok bu şehirde olsa gitsem biraz görmesek keşke birbirimizi, çocuklarla nereye sığacaksam, yada o gitse, nasıl idare edeceğim o olmadan. Salya sümük ağlamak istiyorum ama olmuyor sanki duygularım alınmış gibi bomboş hissediyorum. Darmadağınık yazdım kusura bakmayın birini emzirip diğerini uyuturken bu kadar toparlayabildim. Beni anlayan birileri olduğunu bilmek istiyorum sadece, seni anlıyorum hayatın gerçekten zor sen şımarık değilsin denmesini...
Uuu maşallah:))0,5 yaş arası 4 :). Evet haklısınız sosyal hayat çok önemli ama dediğim gibi çook küçükler Biraz büyüseler (en az 5 yılım var yani) hayat daha güzel olabilir.
Seviyorum tabi sevmezmiyim ama aramızda kalsın bilmesin şu sıralar :) bu forumda aldığım terapi gibi aklın yolu bir sanırım orda da bu sonuca varmıştık beklentiyi düşürmek, düşürdümde onu bu haliyle kabul ettim ama ben ses etmedikçe sanki herşey yolunda gibi üste çıkmaya başladı, ilk mesajda da dedimya eleştirmese o da bana eşi olduğum için şükür etse, ne kadar romantikleştim dimi hayaller hayatlar işteBöyle yazınca da adam çok kötü gibi göründü ama 4 çocuk yaptığınıza göre seviyorsunuz bu adamı :) Beklentiyi mi düşürseniz acaba?
Siteyi takip ettiğim kadarıyla yorumlarınızdan biliyordum çok çocuklu olduğunuzu söyledikleriniz çok mantıklı ve evet haklısınız sanırım ben ilişkiyi düzeltmek için çabalayan olmaktan yoruldum saldım gitti madem huzur istiyor birazda o çabalasın diye. Seviyor ee birazda sevdiğini hissettirsin istiyorum sadece, şu lohusalık bitince yine aşkta gurur olmaz diye ite kaka rayına sokarım belki ilişkiyi ama şu an hissettiğim kırgınlık ve o Bi adım atana kadarda yumuşamamak
Çocuklarım 9.30 en geç uyur gece hastalık dışı uyanmazlar Rabbim dağına göre kar veriyor sanırım, dedimya Bi şekilde ilgilenirim ben kuzularımla ah o da sadece benle ilgilenip biraz anlayışlı olsa30 yas bi suru cocuk off zor is esinle birbirinze zaman ayiramazsiniz ki basbasa konusmak sohbet etmek derdini ona anlatmak zor olur malesef
Kolay değil Allah yardımcın olsun hepsi ilgi istenecek yaşta kuzucukların.Ayy evi temizleyen varsa az daha para ver madem durumun var yemekleri de yapsın sen de çocuklarla oyna bence.Hepsi oyun çocuğu sıkı sıkı sarıl öp kuzularını sabret geçicek.Erkekler vurdumduymaz oluyor hepsi aynı şekerim.Ben de de ikiz var 5 yaşında ben bile tükeniyorum kimi zaman ama geçiyor günler ancak gece uykusu alabiliyorum ,çalışan ve ev temizliğine yılda 1 kez kadın alabilen bir anne olarak ,sabret geçicek diyorum .0,5 yaş arası 4 :). Evet haklısınız sosyal hayat çok önemli ama dediğim gibi çook küçükler Biraz büyüseler (en az 5 yılım var yani) hayat daha güzel olabilir.
Birşey olmaz dimi:) öylede yapmıyor değilim hani. Bakalım zaman ne gösterecek değişmez kabul ediyorum bunu ama ben ne kadar kendimden birşeyler koyduysam o da bizim için törpüleyecek bazı huylarını bir şekilde, bizim ilişkimizde de bu güler yüz tatlı dille olmuyor çünkü ben kanıyorum hemen sorunları unutuyorumeşinizin karakterine bağlı. anlamama ihtimali yüksekse bu sizi daha da yıpratır.
kırgınlık da aman canım boşverin deyince geçecek bir şey değil.
ama kendi anlaması zor.
arkadaşınız, dostunuz, aileniz yanınıza çağırabileceğiniz birileri varsa çağırın.
iki muhabbetin belini kırmak, bir fincan kahve içmek iyi gelir insana.
ben hiç bunun gururunu yapmam mesela kendi iyiliğime olacaksa. doğum yaptım, arkadaşım aramadı.
8-9 gün sonra ben aradım hadi çık gel de biraz muhabbet ederiz diye. sıkıldım çünkü. trip atıp sitem edip bir yere varacak değilim. e biliyorum ki kötü niyetli de değil :) biraz kendi rahatlığınıza yoğunlaşın. bir şeyler eksik kalsın. çocuklar bir kaç öğün makarna yesin. tost yesin. bir şey olmaz :)
Birşey olmaz dimi:) öylede yapmıyor değilim hani. Bakalım zaman ne gösterecek değişmez kabul ediyorum bunu ama ben ne kadar kendimden birşeyler koyduysam o da bizim için törpüleyecek bazı huylarını bir şekilde, bizim ilişkimizde de bu güler yüz tatlı dille olmuyor çünkü ben kanıyorum hemen sorunları unutuyorum
Yorumlarından anladığım konu sahibi aslında eşinin ona destek olmayıp eleştirmesini problem ediyor.Baska evlerde baska insanlar nasil yasiyor biliyor musunuz? Kimse 4 cocuklu olup da aksam kocasiyla salonda vals yapmiyor veya 4 cocuk kendi kendine oynayip da annemiz kendisine vakit ayiramiyor. Ne bekliyordunuz yani uc asagi bes yukari herkes evinde boyle yasiyor bence gerceklerin farkina varmaniz lazim.
Baska evlerde baska insanlar nasil yasiyor biliyor musunuz? Kimse 4 cocuklu olup da aksam kocasiyla salonda vals yapmiyor veya 4 cocuk kendi kendine oynayip da annemiz kendisine vakit ayiramiyor. Ne bekliyordunuz yani uc asagi bes yukari herkes evinde boyle yasiyor bence gerceklerin farkina varmaniz lazim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?