Lohusa çıkmazı

Ya bakmayın şimdi atıp tutuyoruz ama 5-6 sene sonra kalabalık ve mutlu bir aile olacağınız kesin :) Yanınızda sürekli bulunacak bir yardımcı fena olmaz aslında. Hafta sonları falan büyükler babaları ile dışarı çıksın siz küçükle biraz kafa dinleyin. Eşinizle onu suçlamadan ben dili ile konuşmayı denediniz mi?

Merhaba güzel anne,
Hem kadın olarak hem de hamile bir anne adayı olarak kocaman sarılmak istiyorum sana, yaşadıklarında bir suçlu aramamakla başla lütfen ilk önce... Olaylar üst üste geldiğinde, biz her şeye yetmeye ve yetişmeye çabalarken bazen eziliyoruz. Çabaladıkça daha da çok canımız yanabiliyor...
4 cocuk, 4 hayat demek... annesin...her biri ayrı emek, ayrı bir dünya... eminim hakkıyla onların yanındasın ve gözbebeklerine harika bakıyorsun... Ama aynı zamanda Kadınsın... duygusal ihtiyaçların ve beklentilerin var, ve inan bunlar zaten hakkın...
Ne kendini ne de eşini suçlama... bu süreci uyi bir şekilde yönetmek, kendini daha iyi hissetmek ve adım atabilmek için kendine zaman tanı, bu zaman boşvermişlik olarak değil tabi, çünkü insan halının altına süpürdukce darlanır, boğulur. Aksine sakinlikle temizlen, ruhunu arındır...
Eşine mektup yazmayı denedin mi hic bilmiyorum ama bunu deneyebilirsin belki? Kalbini, onu suçlamadan anlatmak aranızı sogutmadan yakınlaştirabilir. Onun haricinde nerede otueuyorsun bilmiyorum ama terapi merkezinden meditasyonlardan yararlanıp güclenebilirsin. Bahcesehirde elikatimes var, eger yakınsan. Onun haricinde kisisel olarak dinleyebilecegin gelisim videoları ya da kendine armagan edip( her gün iki sayfa bile olsa) okuyabilecegin kitap iyi gelecektir.
Kalbin huzur ve şifalansın.

Denedim denememmi, hatta denedik piskologumla anladıda bizi hak da verdi inandım bende ama senede 2 kez yenileme gerekiyor sanırım, yani işin asıl zor kısmı anne olarak bende sen sadece aslan karım yaparsın ben senin yanındayım demen ama yok ben nasılsa her işi kendim becerebilirimya tesellim de kendim edeyim, şükür et bunlar hep şükürsüzLükten der kendileri. Bana dokunmayın mutlu olun istiyor sanırım, o ne yaparsa yapsın benim yüzüm düşmesin asla çocuklardan şikayet etmeyim hep poliyanna olayım istiyor, be adam sen eleştirme madem huzur istiyorsun dediğimde çok kibirliymişim bla bla..

İlaç gibi ihtiyacım olan bir yorum teşekkür ederim desteğiniz için..

Böyle yazınca da adam çok kötü gibi göründü ama 4 çocuk yaptığınıza göre seviyorsunuz bu adamı :) Beklentiyi mi düşürseniz acaba?

30 yas bi suru cocuk off zor is esinle birbirinze zaman ayiramazsiniz ki basbasa konusmak sohbet etmek derdini ona anlatmak zor olur malesef

Böyle yazınca da adam çok kötü gibi göründü ama 4 çocuk yaptığınıza göre seviyorsunuz bu adamı :) Beklentiyi mi düşürseniz acaba?
Seviyorum tabi sevmezmiyim ama aramızda kalsın bilmesin şu sıralar :) bu forumda aldığım terapi gibi aklın yolu bir sanırım orda da bu sonuca varmıştık beklentiyi düşürmek, düşürdümde onu bu haliyle kabul ettim ama ben ses etmedikçe sanki herşey yolunda gibi üste çıkmaya başladı, ilk mesajda da dedimya eleştirmese o da bana eşi olduğum için şükür etse, ne kadar romantikleştim dimi hayaller hayatlar işte

eşinizin karakterine bağlı. anlamama ihtimali yüksekse bu sizi daha da yıpratır.
kırgınlık da aman canım boşverin deyince geçecek bir şey değil.
ama kendi anlaması zor.
arkadaşınız, dostunuz, aileniz yanınıza çağırabileceğiniz birileri varsa çağırın.
iki muhabbetin belini kırmak, bir fincan kahve içmek iyi gelir insana.
ben hiç bunun gururunu yapmam mesela kendi iyiliğime olacaksa. doğum yaptım, arkadaşım aramadı.
8-9 gün sonra ben aradım hadi çık gel de biraz muhabbet ederiz diye. sıkıldım çünkü. trip atıp sitem edip bir yere varacak değilim. e biliyorum ki kötü niyetli de değil :) biraz kendi rahatlığınıza yoğunlaşın. bir şeyler eksik kalsın. çocuklar bir kaç öğün makarna yesin. tost yesin. bir şey olmaz :)

Eh be kardeşim lohusalıktan değil diyorsun da sen zaten 5 yıldır lohusasın. 1 oh diyememişsin ki.
Hadi sonuncu kaza. İlk 3 ü arayla yapaydın ya..

Ben çalışıyorum evde tek çocuğum var. Enerjim ona kadar yetiyor. Haftaiçi mutfak toplamak dışında iş yapmam. Sen tükenmeyeceksin de kim tükenecek?
Benim ikinciye mecalim yok. Ki 30 ay oldu doğuralı. İşten çıkarsam belki..

Tabi olan olmuş artık. Eşini al karşına buradaki beklentilerini anlat. Çocukları bırakıp kendine zaman ayırman şart.
Yoksa önündeki 2 yıl çok zorlu geçecek..

30 yas bi suru cocuk off zor is esinle birbirinze zaman ayiramazsiniz ki basbasa konusmak sohbet etmek derdini ona anlatmak zor olur malesef
Çocuklarım 9.30 en geç uyur gece hastalık dışı uyanmazlar Rabbim dağına göre kar veriyor sanırım, dedimya Bi şekilde ilgilenirim ben kuzularımla ah o da sadece benle ilgilenip biraz anlayışlı olsa

0,5 yaş arası 4 :). Evet haklısınız sosyal hayat çok önemli ama dediğim gibi çook küçükler Biraz büyüseler (en az 5 yılım var yani) hayat daha güzel olabilir.
Kolay değil Allah yardımcın olsun hepsi ilgi istenecek yaşta kuzucukların.Ayy evi temizleyen varsa az daha para ver madem durumun var yemekleri de yapsın sen de çocuklarla oyna bence.Hepsi oyun çocuğu sıkı sıkı sarıl öp kuzularını sabret geçicek.Erkekler vurdumduymaz oluyor hepsi aynı şekerim.Ben de de ikiz var 5 yaşında ben bile tükeniyorum kimi zaman ama geçiyor günler ancak gece uykusu alabiliyorum ,çalışan ve ev temizliğine yılda 1 kez kadın alabilen bir anne olarak ,sabret geçicek diyorum .

Birşey olmaz dimi:) öylede yapmıyor değilim hani. Bakalım zaman ne gösterecek değişmez kabul ediyorum bunu ama ben ne kadar kendimden birşeyler koyduysam o da bizim için törpüleyecek bazı huylarını bir şekilde, bizim ilişkimizde de bu güler yüz tatlı dille olmuyor çünkü ben kanıyorum hemen sorunları unutuyorum

Ben tek cocukla hicbir seye yetisemiyorum diye uzuluyorum siz 4 cocuklusunuz oncelikle helal olsun diyorum.
Arka arkaya dogan bebeklerden esinizle birbirinize vakit ayirmaya zaman kalmamis. Keske bir yardimciniz olsa arada yalniz vakit gecirebilseniz.
Bence sizin hem tek basiniza yalniz kalmaya ihtiyaciniz var hem de esinizle karsilikli bir kahve bir hos sohbete ihtiyaciniz var. Bunun icin de yardim eden biri olmasi lazim.
Esinizi de su yonden anladim. Iyi kazandigi bir isi var diyorsunuz. Iyi para kazanmak icin iyi calismak lazim. O da eve gelince dogal olarak dinlenmek istiyor. Siz ilgi ve destek bekliyorsunuz. Ikiniz de haklisiniz.
Ama sunu soylemek istiyorum siz cok iyi bir annesiniz bunu kendinize her zaman tekrarlayin. 3-5 sene sonra cocuklar biraz buyuyunce birbirlerine arkadas olmaya baslarlar o zaman cok rahat edeceksiniz. Sevgiler..

“30 yaşında çok çocuk annesiyim” Bu lafa bayıldım, derinlerde yatan kara bir mizah gizli

30 yaşında çok yorgun çok bıkkın çok tatlı bir kadınsındır eminim. Belki karşı çıkanlar olacaktır ama bir süreliğine koca kişini boşver sen. Çocukları bir büyüt hele, kafayı bir toparla. Çocuklar okul çağına gelsin, kaybettiğin kendini tekrardan bul. Evliliğinde gerçekten bir sorun olup olmadığını anca o zaman anlarsın.

Şimdilik sana kolaylıklar diliyorum. Birkaç yıl sonra görüşürüz :)

ben de öyleyim :) asla kin tutamam. çabuk parlar, çabuk sönerim. her şey kolayca normale döner.
sorunların üstünü örtmem. duruma ve zamana göre çözümü bulana kadar üstelerim.
ama her zaman yemiyor. bazen konuşmak ve konuyu tekrar açmak eşime huzursuzluk çıkarmak gibi gelir.
bu sefer de o aramızda sorun olur.
ama zamanla öğrendik birbirimizle neyi ne zaman konuşacağımızı.
fedakarlık konusunda haklısınız. hep sizin çabanızla olmaz.
eşinizin de bazı adımlar atması şart.

en azından maddi konulardaki kırgınlığınızı anlatın, size ağır geldiğini, bu şekilde ifade ettiğinde dokundugunu. bu harcamaların boşa veya kişisel olmadığını vs...
bu kesin sizin haklı olduğunuz, ve eşinizin sizi en kolay anlayabileceği konu bana göre :)
biraz zaman verin sindirmesi için. bu süreçte aynı şeyi yaptığında kırıldığınızı anlatın.

bir kaç ay sonra başka bir sorun için aynı sureci hedefleyin..
evet yine siz emek vermiş ve fedakarlık yapmış oluyorsunuz.
yada hayatınızda bunları iyice oturtana kadar çift terapisi..

Baska evlerde baska insanlar nasil yasiyor biliyor musunuz? Kimse 4 cocuklu olup da aksam kocasiyla salonda vals yapmiyor veya 4 cocuk kendi kendine oynayip da annemiz kendisine vakit ayiramiyor. Ne bekliyordunuz yani uc asagi bes yukari herkes evinde boyle yasiyor bence gerceklerin farkina varmaniz lazim.

Yorumlarından anladığım konu sahibi aslında eşinin ona destek olmayıp eleştirmesini problem ediyor.

aslında konu sahibi gerçeklerin farkında dark :)
sadece eşi de neyin ne olduğunu bilsin istiyor.
zorluktan şikayet etse dediğin doğru.
şu şartlarda eşim,
ne var ki bunda? para sıkıntın yok, yardımcın da var, e daha ne bak işte çocuklara bana çok ilişme dese,
yada emeklerimi küçümsese, sorumluluk paylaşmasa ben de böyle hissederdim.

beklenti her gün kocamla günümü gün edeyim gibi gelmedi bana. akşam başbaşa kaldığı vakit seni anlıyorum ve yorulduğunu biliyorum,
çocuklarımıza gül gibi bakıyorsun, dese,
canım karım bu güzel elleri ile mi yemek yapmış diyip elini öpse,
bu kadın 100 kat mutlu eş, 100 kat mutlu anne olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…