- 25 Mart 2012
- 18.080
- 43.173
- 798
- Konu Sahibi Faili mechul
O da doğru. Biz ne saf çocuklardik. Şimdikiler ilk aydan gözler fıldır fıldır. Hep folik asit bunlarbence sebep günümüzün alev ateş, beter böcek bebeleri.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O da doğru. Biz ne saf çocuklardik. Şimdikiler ilk aydan gözler fıldır fıldır. Hep folik asit bunlarbence sebep günümüzün alev ateş, beter böcek bebeleri.
kolik midir ne imtihandırsa bu çok yaygın bebişlerde, ve anneler pert.. Rabbim sağlıklı sıhhatli aynı zamanda da uslu eylesin inşaAllah. Insanız bir yerde sabrımız taşıyor yoksa. Bebek olduğu için konuşup halledemiyoruz da aramızda :). olan psikolojimize oluyor.O da doğru. Biz ne saf çocuklardik. Şimdikiler ilk aydan gözler fıldır fıldır. Hep folik asit bunlar
Kesinlikle haklısınız o hep böyleydi bazen anlatarak bazen küserek anlattım kendimi ama şu sıra zor bir dönem ve ben yoruldum, toparlanmam lazım4 kucuk cocuk ve lohusasiniz ustelik. Muhtemelen esiniz hep boyleydi ama siz hassas bir donemden gectiginiz icin daha cok batiyor gozunuze. Bence hislerinizi esinize dogrudan anlatin. Erkekler kafalarina vura vura anlatinca ancak anliyor
Cumartesi pazar beraberiz saat 11de kalkar kahvaltıya sonra oyun oynarız geçer zaman, haftaiçi çocukgelişimi son sınıf bir oyun ablamız vardı 3 ay öncesine kadar şimdi büyükler kreşe gidiyor diye devam etmedik akşamda eşim evde biri olmasından hoşlanmaz 7de evde, ama benim derdim çocuk bakımı falan filan değil zaten ikimizde farkındayız zor bir hayat ama hak versinki ben daha çok zorlanıyorum biraz destek olsun bana zaten istese de çocukları oyalayamaz beni hoş tutsun, iki güzel söz biraz takdir sadece4 çocuk bakarken cildirmaniz normal bence. Gercekten cok zor. Sadece kavgalari bile yeter insana. Allah kolaylik versin.
Bence şey yapın siz: üniversite okuyan güvenilir bi kız bulun. Haftada 2 akşam gelsin. Cocuklarla oyun oynasın. Siz de odanızda 1 saat kitap okuyun. Ya da yürüyüş yapin. Bence çok acılirsiniz. esiniz de bir pazar günü sizinle evde olsun. Bi görsün mücadelenizi
yok bakmasın zaten çocuklarıma dediğiniz gibi bakamaz da ben onun beni takdir etmeyişinden eleştirilmekten yoruldum aslındaKucugu 0 yasında
Buyugu 1.5
Dıgerı 3
Oburu 5 yasında muhtemelen. Kusura bakmayın da bu kadar cok cocukta bunları dusunup anlamdırmak bıle buyuk ıs. Ve 5 senelik evlılık karı koca olmamıssınız kı hıc dırek anne baba, hemde cok cocuk anne babası. Sızı ancak yatılı bakıcı kurtarır, ben bır erkekten 0 5 yas yas arasına uzun sure bakmasını bekleyemem, gercekcı degıl
Ne kadar sonuncu kaza kurşunum olsa da yavrularımın varlığından şikayetci değilim, üstesinden gelebilirim, bugüne kadar geldim de benim sorunum tek çocukta olsa dsğişmezdi çünkü eşim teşekkürü, takdiri bilmeyen biri öğrenmesi lazım beni çocuklar değil eşim yoruyorBen avrupali 4 5 cocuklu aile hic gormedim..
Hangi mesajımdan çocuklardan şikayetci olduğum çıkarımını yaptınız bilemiyorum ama benim derdim kocamla, çocuk sayısı farklı olsaydı da benim eşim yine bu adam olacaktı, şu sıralar lohusalıktan olsa gerek herzaman olan şeyler canımı sıkıyor, yoksa yetişkin bir birey olarak bu hayatı kendim seçtim ve göğüslüyorum.Niye bu kadar cok cocuk yaptiniz diye elestirecek degilim,
Ama bile isteye dogurdugunuz çocuklardan neden sikayet ediyorsunuz madem? Her bir cocugun yukunuzü biraz daha arttiracagini bilmiyor muydunuz?
Ki eşinizin de tavri ortadaymış, malzemenin degişmeyecegini biliyirsunuz. Eşiniz de, cocuklu hayatiniz da sizin tercihiniz.
Yapacak birsey yok, yetişkin bir birey olarak tercihlerinizin avantajlarini da dezavantajlarini da gögüsleyeceksiniz
Allah bağışlasın :) 5 yılda 3 de çok ama siz öyle istemişsiniz. Kaza kurşunu olayını ben anlamıyorum ama ya doğru korunmak gerek.İlk 3 evet ama sonuncu kaza kurşunu korunurken oldu, asla aldırmayı düşünmedim hepsinin varlığı şükür sebebim. İnsta annesi gibi konuştum ama birde işin gerçek yüzü varki tükendim
O kadar iyi özeylemişsiniz ki durumu, ben kendimi böyle anlatamadım sanırım yorumlar genelde çocuk sayısı üzerine :)Burda mesele çocuklar değil ki. Çocukların babasının Çocuklar için ya da ev için yaptığı şeyleri eşi için yapmış gibi davranıp , onun yaptıklarını - yaşadıklarını görmezden gelmesi. Belki önceden bu kadar batmayan katlanılmaz gelmeyen şeyler lohusalıkta haliyle çekilmez oluyor. İnsan yeni doğum yapmışken biraz daha anlayış , ilgi ve yardım istiyor. Ama ne yazık ki. biz ne kadar hassas isek lohusayken eşlerde bir o kadar odunlaşıyor.
Ben sizi anlıyorum. Benim de iki kuzum var. Bu sene evdeyim onlara bakmak için. Ben de bazı zamanlarda eşime sitem ederim. Evdeki işler bana görev gibi yapıştı diye.
Bence eşinize kızmadan somurtmadan , onu suçlamadan duygularınızı anlatın. Çocuklarınızdan değil aradaki iletişimsizlikten , duygu alışverişinin azalmasından duyduğunuz rahatsızlığı anlatın.
Umarım bu duruma sizi mutlu edecek bir çözüm bulursunuz.
Anlamasak da oluyor işte, bizim aramızda dalga konusu hatta eşim bu sıra ceketini falanda vermiyor belli mi olur, hatta odaları falan ayırmayıda düşünmüyor değiliz:) şaka bir yana varsa bildiğiniz %100 bir yöntem gerçekten ihtiyacım var, doktorlar garanti vermiyor:)Allah bağışlasın :) 5 yılda 3 de çok ama siz öyle istemişsiniz. Kaza kurşunu olayını ben anlamıyorum ama ya doğru korunmak gerek.
E tabiki koymali. Koymak zorunda zaten. Çocuk yapmayı bilmeyen yok. Herkes yapıyor .ama bakmaya gelince babaların tabana kuvvet. Ben yapamam,ben anlamam bilmen ne.Neden ütopik bir istek olsun en büyüğü 5 yaşında 4 küçük çocuk, isterse işten sonrada cocuklarla ilgilenip annenin yükünü azaltabilir.
Gerçi bana kalsa çocuğuyla ilgisi akşam bir saat oyun oynamanın ötesine gecmeyen bir eş varken, bu kadar az yas aralığında ve çok cocuk olmamalı ama madem ki olmus baba da elini taşın altına koymalı.
Tam zamanlı yardımcı alacaksınız sizin başka çıkar yolunuz yok. Demek ki bu kadar çok çocuğa yetemiyorsunuz eskiden dede nine derken çok cocukla iş yürütülüyordu ama şimdi öyle mi bir başınıza bakımları çok zor.Yoruldum, 30 yaşında çok çocuk annesi 6 senelik evliyim. Çok ama çok mutsuzum. Sebebi eşim mi çocuklar mı yoksa bozulan piskolojimmi bilmiyorum. Tükendiğimi hissediyorum, yapayalnızım 1 ay oldu doğum yapalı. Lohusa hüznü falan değil bu bendeki gerçeklerin farkına varmak. Eşimle aramız limoni, sebebi onun bitmeyen eleştirileri, azarlamaları, samimiyet kisvesi altında laf sokuşları falan filan. Aslında bunlar hep vardı ilişkimizde ama ben artık he diyip geçemiyorum. Geçen sene terapi aldım eşimin seni ne yaparsam mutlu edemeyeceğim demesi üzerine, haklı belkide ben şükürsüzüm.
Maddi olarak şu sıra biraz sıkışığız, geçim derdi değil yatırım sevdası, ne istesem alır ama sanki ev için çocuklar için alınan herşey benim bireysel harcamammış gibi konuşuyor. Kötü niyetli değil belki ama dedimya artık rahatsız ediyor.
Canı sıkılınca 2 gün surat asar bende öyle çocuklar için konuşuruz sadece duygusal paylaşım sıfır, on tartışmadan sekizinde ben adım atarım o zaman çok mutluyuz. O düzeldiği için değil ama ben amaaaan 3günlük dünya huzurumuz kaçmasın diyerek boşverdiğim için.
Bunca şeyden bahsettimde evet dediğim gibi çocuklarım var evde akşama kadar sanki keyif yapıyormuşum gibi davranır. O kadar şaka gibi geliyor ki bu düşüncesi, geberiyorum akşama kadar, hee evimi başkası temizler yanımda şu an yardım edecek biri var ama çocuklarım çok küçük ve elimden geldiğince bireysel ihtiyaçlarını ben karşılıyorum, evin yemeğide bende, yani normal ev hanımından farkım dip köşe temizlik yapmıyorum. Ama sanki büyük lütuf gibi ağzı açılsa evimi bile başkası temizliyor. Baba olarak kendisi ne mi yapar, para kazanır, iyi para kazanır çok para kazanır, 7de işten gelir 8e kadar yemek falan yeriz, 9a kadar çocuklarla boğuşur keyfi yerindeyse yok değilse bişeyler izlerler, amaç başından alıyorum işte çocukları demek.
Off çok bunaldım artık çekip gitmek istiyorum anlasın istiyorum neler çekiyorum. Kimsemiz yok bu şehirde olsa gitsem biraz görmesek keşke birbirimizi, çocuklarla nereye sığacaksam, yada o gitse, nasıl idare edeceğim o olmadan. Salya sümük ağlamak istiyorum ama olmuyor sanki duygularım alınmış gibi bomboş hissediyorum. Darmadağınık yazdım kusura bakmayın birini emzirip diğerini uyuturken bu kadar toparlayabildim. Beni anlayan birileri olduğunu bilmek istiyorum sadece, seni anlıyorum hayatın gerçekten zor sen şımarık değilsin denmesini...
Eşim şimdiden diğerlerinin planını yapıyor doğmamış olanların, o da haklı adam çocuk bakmadıki, bakmayacakta bakıcı tut yardımcı tut oyun ablası bul bana dokunma da bak işte Bi şeyler ben veririm parasını kafasındaEsınızde 4 cocuk ıstedı mı buarada? Dedıgım gıbı valla sız guclusunuz kesın buna ınanın, 7 yas arayla 2 cocugum var.1 cocuk hıc cocuk, 2 cocuk cok cocuk diyenlerdenım. Hamıle kalsam da aldıracagım ıcın tuplerı baglattım. Hadı oldu ya buna ragmen hamıle kalsam yıne aldırırım. Ben oyle pek akısına bırakamam, doya doya yasadım ılkınde annelıgı sonra ıkıncıyı yaptım. 4 cocugum olsa vıcdan azabından intihar filan ederdim cunku ben gercekten kaldıramam. Neyse gecer bu gunler elbette, yanı bırde okul doneminde delirirsınız kucuk caplı sonrası temız ıs. Esinden cok bısı de bekleme, kuzenımın ıkıc cocugu vardı o donem benım kı de 3 yasında, vallahı sevesım gelmıyordu ya. Ikı taraf haklı ıkı taraf yorgun gıbı sızın hıkayede
Evimde bir yabancıyla uzun süre vakit geçiremiyorum üstelik eşimin ekmeğine yağ sürülür adam direk bekar hayatına geçiş yapar:) öyle parasını vermekle baba olunmuyor bunu anlaması lazım, çocuklara bakamıyorsa beni eleştirmeyecek ama anlatamıyorum ona bunuTam zamanlı yardımcı alacaksınız sizin başka çıkar yolunuz yok. Demek ki bu kadar çok çocuğa yetemiyorsunuz eskiden dede nine derken çok cocukla iş yürütülüyordu ama şimdi öyle mi bir başınıza bakımları çok zor.
Tam zamanlı yardımcı alırsanız sizin probleminiz çözülür çok para kazanıyor madem bir işe yarasın yoksa sizi iyi görmedim ben
Yani bir laf varda demicem simdi. E canim ne demek yabanciyla duramiyorum ? Tutucaksin bi kadin alisacaksin durmaya. Insanoglu nelere alismiyor. 5 yas krese gidiyodur zaten. Sende eve bi bakıci tutucaksin. Temizligede birileri gelicek hatta 3 yasida gonder krese. Yeter ya yetet ben daraldim burdan. Kocandanda beklentiye girp durma yok iste yok anlatmaya gerek var mi ? Yok.Evimde bir yabancıyla uzun süre vakit geçiremiyorum üstelik eşimin ekmeğine yağ sürülür adam direk bekar hayatına geçiş yapar:) öyle parasını vermekle baba olunmuyor bunu anlaması lazım, çocuklara bakamıyorsa beni eleştirmeyecek ama anlatamıyorum ona bunu
Ohooo. Bu düşünce yapısı ile siz o depresyondan zor çıkarsınız.Evimde bir yabancıyla uzun süre vakit geçiremiyorum üstelik eşimin ekmeğine yağ sürülür adam direk bekar hayatına geçiş yapar:) öyle parasını vermekle baba olunmuyor bunu anlaması lazım, çocuklara bakamıyorsa beni eleştirmeyecek ama anlatamıyorum ona bunu
Bu düşünce sadece kendine zarar. Madem eşin teklif ediyo havada kap vallahi bak. O seni düsünmüyo veya düsünemiyosa artık ispatlamaya calisma. Zaten keyif yaptigini düsünüyo e madem gerçekten yap. Tutun birisini cocuklarla oyun oynasın zaman geçirsin sende rahatca yemegini yap az hava almaya cik kalan zamanda cocuklarinla yine vakit gecireceksin zaten en azından yardım eden biri olunca 2 kisi beraber cocukları hazırlar parka cıkarsınız gezmeye cıkarsınız.. yoksa böyle anca sabır dilenir cok zorrr ama hic gurur meselesi yapmaEvimde bir yabancıyla uzun süre vakit geçiremiyorum üstelik eşimin ekmeğine yağ sürülür adam direk bekar hayatına geçiş yapar:) öyle parasını vermekle baba olunmuyor bunu anlaması lazım, çocuklara bakamıyorsa beni eleştirmeyecek ama anlatamıyorum ona bunu
Şuan eşinizin babalığından daha önemli olan sizin beden ve ruh sağlığınız, 4 küçük cocukla esim daha çok rahata ermesin diye tam zamanlı yardımcı istememek sadece size zarar verir. Varsa öyle bir imkânınız hiç düşünmemeniz lazım başka birşeyiEvimde bir yabancıyla uzun süre vakit geçiremiyorum üstelik eşimin ekmeğine yağ sürülür adam direk bekar hayatına geçiş yapar:) öyle parasını vermekle baba olunmuyor bunu anlaması lazım, çocuklara bakamıyorsa beni eleştirmeyecek ama anlatamıyorum ona bunu
Ahanda dördüncü geliyoreeeŞaka bir yana bakmak değil de doğurmak çok zor geliyor bana ya.Bak bakmaktan,ilgilenmekten hiç gocunmam.Amma doğum beni benden alıyor.Kazaylami oldu,isteyerek mi?.Bebişlerin kaç yaşında?benmde 3 cocugum var ve suan hamileyim allah yardim ediyor be canm kucuk biraz buyusun onuda sal saga sola yoksa yipranirsin rahat ol o senin evin senin yuvan gerekmedikce konusmayin esinizle. bunu sunu yapiyorm diye cunku onlara gore basit bir gun verdim 3 nude kaynanya allah sana sabir versin kizim nasl yedirip iciriyon iste hep allah yardim ediyor canmmm. jrrseyin zamani var biraz. yorulacagiz ama sonra mukafati fazlasiyla alacagiz bence