- 6 Kasım 2011
- 7.499
- 26.116
- 748
- Konu Sahibi Usaklibirkiz
-
Bana kalırsa konu sahibi eşinin "demekki sende lityum eksikliği varmış ve psikolojik olarak hastaymışsın" diyeceğini ve bu bahaneyle onu affedip barışacaklarını düşünüyor. Yazdıklarından bu çıkıyor.benden sana tavsiye bunu esine sakın söyleme.
bak sorun sendeydi psikolojin bozuk der uste cıkar.
ayrica benim bildigim lityum ileri derece psikolojik rahatsızlıklarda (Bipolar gibi) kullanılır.
kocam bana sen öfkeni kontrol edemiyorsun dedi hımmm demekki bende lityum eksik gibi bir düşünce sadece kendi varsayımınız.
esinize sakın bu varsayımdan bahsetmeyin.
Bana kalırsa konu sahibi eşinin "demekki sende lityum eksikliği varmış ve psikolojik olarak hastaymışsın" diyeceğini ve bu bahaneyle onu affedip barışacaklarını düşünüyor. Yazdıklarından bu çıkıyor.
Bipolar için demiştir o lityum eksikliği için değilYani doktor öyle dediği için bende kendimden şüphelendim hatta aileden genetik olabilir demiş o yüzden yaptırma gereği duydum. Yani vücuda sonradan alınan ve duygu durum bozukluğunda yardımcı olan bir şey değil de, vücutta eksikliği olduğunda bu durumun yaşanmasına sebebiyet veren bir şey olduğunu sanmıştım
Evet bencede ama konu sahibi güzel bir bahane bulduğunu düşünüyor gibi. Dizilerde olmaz mı böyle şeyler :)Yalnız aynen bu cümleyle giderse eşi hepten soğur, kandırılmaya çalışıldığını düşünür.
Hayır tam tersi böyle bir rahatsızlığım varsa iyice soğur hasta birisini istemiyorum diye düşünürse diye sordumBana kalırsa konu sahibi eşinin "demekki sende lityum eksikliği varmış ve psikolojik olarak hastaymışsın" diyeceğini ve bu bahaneyle onu affedip barışacaklarını düşünüyor. Yazdıklarından bu çıkıyor.
Öyle olsa bunu bahane ederek şimdiye koşa koşa gidip barışmaya çalışırdım.Evet bencede ama konu sahibi güzel bir bahane bulduğunu düşünüyor gibi. Dizilerde olmaz mı böyle şeyler :)
Size sormak istediğim bir sey var. Ben su an ilaç kullanıyorum. Açıklamalarda bipolar ve epilepsi hastaları için yazıyor. Teşhisi eczacıya sordum. Hafif depresif nöbet yazdığını söyledi. Bana kendimi iyi hissettiriyor. Haftaya doktor kontrolüm var. Bir ay sonra göreyim demisti. Bipolar teshisi oncesi deneme amacli mi verdi acaba ilaclari? Kendimi iyi hissediyorum fakat simdi de geçmişte yasadiklarim beynimi kemirmeye başladı. Bunlardan da doktora bahsetmeli miyim? Kafamdan bazen öyle düşünceler geçiyor ki buraya yazmaya bile cekiniyorum. Akil hastanesine yatırırlar diye korkuyorum.Ayrıca ailede genetik olabilir dediği şeyde lityum eksikliği değil bipolar hastalık için demiştir. Evet abiniz de bipolar hastalık varsa genetik olarak sizde de olabilir işte o saman lityum kullanmanız gerekebilir . Yani düşük olduğu için değil de bipolar olduğunuz için. Tabi bunun tanısı için de doktora gitmeniz şart
Ben lityumu bipolar bozukluk hastalığında uygulanan bir tedavi olarak biliyorum ama yanlış mı biliyorum acaba. Tanıdan sonra tedavi olur ki her bipolar hastasına da verilmiyor. Gidip lityum testi yaptıran hiç görmedim. Lityum testi diye bir test olduğunu da hiç duymadım. Benim cahilliğim de olabilir tabi.
Abinize çok geçmiş olsun. Öncelikle yanlış bildiğiniz bişey var bazı arkadaşlar düzeltmek istemiş ancak ikna olmamışsınız. Bu hastalığı (bir doktor kadar olmasa da) en ince ayrıntısına kadar bilen biri olarak söylüyorum ki lityum vücudun kendi ürettiği bir tuz değil dışarıdan alınan bir mineraldir. Bipolar hastalarının beyinde sinapslar arası bağlantılarını kontrol etmek için kullanılır. Aynı şöyle düşün vücudunda bakteri var ve antibiyotik kullanıyorsun. İnsan vücudunda penisilin maddesi bulunmaz. Ama alınan madde ile bağışıklık sistemi uyarılır ve hastalık tedavi edilmeye çalışılır. Bizlerin vücudunda da Kürt’ün bulunmaz ama bazı durumlarda dışarıdan alınır. Bu hastalık genetik geçiş taşıyan bir hastalık ancak aile bireylerinden birinde var diye herkeste olacak değil. Sizin anneden ya da babadan taşıyıcı geni alıp almadığınızla ilgili yani abinizle aynı geni almamış olabilirsiniz. Teşhisi zor konan bir rahatsızlık ama işin ehli doktorlar bunu çok rahat anlayabiliyor. Ancak sizin kendinizi anlatmanız değil yakın birinin sizi doktora anlatması gerekli. Bu durumdan şüpheleniyorsanız sizi geçmişinizden beri tanıyan biriyle doktora gitmenizi tavsiye ederim.Abim de yıllardır öfke kontrolü sorunu vardı. Uzun yıllar psikiyatri tedavisi sonucu iyi bir doktora rastladı ve doktor lityum eksikliğinden şüphelendi. Dediği de çıktı abim ilacını kullandı ve ömür boyu kullanacak şuan gayet iyi.
Ailemizde bunun genetik olabileceğini düşünerekten bende tahlil yaptırdım. Referans aralıgı 0.50 1.20 olması gerekirken bende 0.05 çıktı. Çok düşük hiç beklemiyordum. Çünkü abimin yaşadığı uykusuzluk saldırganlık vs bunların hiçbiri mevcut değildi. Yarın doktora gidicem
Arkadaşlar eşimle ve ailesiyle problemlerimizi zaman zaman burda paylaştım. Eşim benim alıngan olduğumdan ve öfkemi kontrol edemememden şikayetçiydi. ( 10 gündür konuşmuyoruz babamın evindeyim ) eşimin böyle bir şeyden haberi yok. Keza bende tesadüfen öğrendim. Eşim konusunda Ne yapacağım bilmiyorum. Lütfen konum taşınmasın en iyi burdan yorum alabiliyorum
Kesinlikle katılıyorum. Allahtan artık lithuril reçetesiz satılmıyor. Eskiden eczanelerden direk parayla alınabiliyordu. Yanlış bilgi sahibi olanların kafasına göre kullanıp karaciğer böbrek işlevlerinin bozulmasından zehirlenmeye kadar varacak sonuçları var nihayetinde. Kontrol altında tutulmadan kullanabilecek insanlar olduğu için sağlıkla ilgili paylaşımlara dikkat edilmesi gerekiyor.Ya bakin vücutta lityum diye bir şey yoktur .
Lityum duygu durum bozukluğu durumunda verilir ve vücuda zararlı bir mineral olduğu için kontrol altında tutulması ve etkili olma sikalasinda kalması icin düzenli kan testi yapılır .
Allah askina sağlıkla ilgili buraya bilmediğiniz şeyi yazmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?