Lityum eksikliği

Konusahibi abine bipolar teşhisi konmuş olabilir. O da kendince böyle yorumlayıp size öyle aktarmıştır. İki tane yakınım bipolardan dolayı lityum içeren ilaç kullanıyor.

Bana kalırsa konu sahibi eşinin "demekki sende lityum eksikliği varmış ve psikolojik olarak hastaymışsın" diyeceğini ve bu bahaneyle onu affedip barışacaklarını düşünüyor. Yazdıklarından bu çıkıyor.

Yalnız aynen bu cümleyle giderse eşi hepten soğur, kandırılmaya çalışıldığını düşünür.

Size bu testi yapan doktora ne söylediniz de yaptı? Durduk yere lityum taraması yapmak yerine sizi uyarmalıydı.

Sakın kafanıza göre lityum alıp kullanmaya kalkışmayın. İhtiyacı olana bile yan etki gösteriyor sizin ihtiyacınız yoksa daha kötü olursunuz. Gidip bir doktorla görüşün.

Bipolar için demiştir o lityum eksikliği için değil

Hayır tam tersi böyle bir rahatsızlığım varsa iyice soğur hasta birisini istemiyorum diye düşünürse diye sordum

Lityum psikiyatrik hastalıklarda kullanılan bir ilaçtır. Başlamaya karar verilirse lityum düzeyi bakılır sonra doz ayarlanır gerekirse tekrar düzey bakılabilir. Doktorunuz lityum eksik olduğu için başlamadı muhtemelen başlamayı düşündüğü için önce bazal düzeyi görme amaçlı lityum düzeyi baktırdı . Tekrar söylüyorum lityum eksikti bu yüzden başladı diye bir şey yok yanlış anlamışsınızdır. İnanmıyorsanız gidip doktorunuza sorun

Ayrıca ailede genetik olabilir dediği şeyde lityum eksikliği değil bipolar hastalık için demiştir. Evet abiniz de bipolar hastalık varsa genetik olarak sizde de olabilir işte o saman lityum kullanmanız gerekebilir . Yani düşük olduğu için değil de bipolar olduğunuz için. Tabi bunun tanısı için de doktora gitmeniz şart

Canım öfke kontrolsüzlük ve başka belirtiler ile doktora gittim. Eskiden anksiyete teşhisi konduğunu söyledim. Alakası yok dedi. Duygudurum bozukluğu için ilaç verdi artı depresyon icin verdi. Fakat lityum falan bahsetmedi. Bazı doktor anlayamayabiliyr. Sana bu teşhisi kim koydu dedi. Ben o zaman başka sebeplerle gitmiştim size anlattığım sebepler değildi dedim. Bu ilaçlar bana iyi geldi. Ama eşimin yaptığı hatalar ilgisizligi beni hala ofkelendiriyor. Neye faydasi oldu dersen artik cocuguma ofkelenmiyorum. Doktora gitmeden ilac kullanma ve başkalarının hatalarından kendini hasta ilan etme. Arkadaşların dediği gb eşine söyleme. Ailesine ağzından kaçırırsa sana illallah ettirirler.

Size sormak istediğim bir sey var. Ben su an ilaç kullanıyorum. Açıklamalarda bipolar ve epilepsi hastaları için yazıyor. Teşhisi eczacıya sordum. Hafif depresif nöbet yazdığını söyledi. Bana kendimi iyi hissettiriyor. Haftaya doktor kontrolüm var. Bir ay sonra göreyim demisti. Bipolar teshisi oncesi deneme amacli mi verdi acaba ilaclari? Kendimi iyi hissediyorum fakat simdi de geçmişte yasadiklarim beynimi kemirmeye başladı. Bunlardan da doktora bahsetmeli miyim? Kafamdan bazen öyle düşünceler geçiyor ki buraya yazmaya bile cekiniyorum. Akil hastanesine yatırırlar diye korkuyorum.

Tatlım bahsettigin lityum takviyesi bipolar bozukluk tedavisinde kullanılır lith.. ile başlayan ilac sanirim hatta. Ancak tek basina lityum eksikligi bipolar bozukluğu oluşturmaz.. çünkü bu psikolojik bir hasta lik yani biraz araştırmalısın abinede yanlış teşhis konulduğunu düşünüyorum bipolar bozukluk çok komplike bir hastalıktır tek başına sinirli olmak yada uzun yıllar tedavi görmek bile bu hastalığın tanısı için yeterli olmaz lityum tedavisi de her kanında lityum düşük çıkana verilmez

Lütfen yanlış bilgilendirmelerden kaçınalım, Lityum insan vücudunda var olan bulunan bir mineral değildir, psikolojik rahatsızlıklarda doktor gözetiminde alınan bir ilaçtır, ki doktor reçete etmeden evvel hastanın tiroid, böbrek, karaciğer ve kan değerlerine bakar zira uzmanlar böbrek, tiroid, hatta kalp için toksik olduğunu söylemektedir, bazı ilaçlarla kullanılması, doz aşımı, yanlış kullanım zehirlenmelere neden olmaktadır.

Lityum testi var bende14 yıldır tedavi görüyorum hiç lityum testi istenmedi her doktor istemiyor ama komşumuz yaptırdı ve tedavisi iyi gidiyor özel bir doktora gidiyor muayene ücreti yüksek biraz

Abinize çok geçmiş olsun. Öncelikle yanlış bildiğiniz bişey var bazı arkadaşlar düzeltmek istemiş ancak ikna olmamışsınız. Bu hastalığı (bir doktor kadar olmasa da) en ince ayrıntısına kadar bilen biri olarak söylüyorum ki lityum vücudun kendi ürettiği bir tuz değil dışarıdan alınan bir mineraldir. Bipolar hastalarının beyinde sinapslar arası bağlantılarını kontrol etmek için kullanılır. Aynı şöyle düşün vücudunda bakteri var ve antibiyotik kullanıyorsun. İnsan vücudunda penisilin maddesi bulunmaz. Ama alınan madde ile bağışıklık sistemi uyarılır ve hastalık tedavi edilmeye çalışılır. Bizlerin vücudunda da Kürt’ün bulunmaz ama bazı durumlarda dışarıdan alınır. Bu hastalık genetik geçiş taşıyan bir hastalık ancak aile bireylerinden birinde var diye herkeste olacak değil. Sizin anneden ya da babadan taşıyıcı geni alıp almadığınızla ilgili yani abinizle aynı geni almamış olabilirsiniz. Teşhisi zor konan bir rahatsızlık ama işin ehli doktorlar bunu çok rahat anlayabiliyor. Ancak sizin kendinizi anlatmanız değil yakın birinin sizi doktora anlatması gerekli. Bu durumdan şüpheleniyorsanız sizi geçmişinizden beri tanıyan biriyle doktora gitmenizi tavsiye ederim.

Kesinlikle katılıyorum. Allahtan artık lithuril reçetesiz satılmıyor. Eskiden eczanelerden direk parayla alınabiliyordu. Yanlış bilgi sahibi olanların kafasına göre kullanıp karaciğer böbrek işlevlerinin bozulmasından zehirlenmeye kadar varacak sonuçları var nihayetinde. Kontrol altında tutulmadan kullanabilecek insanlar olduğu için sağlıkla ilgili paylaşımlara dikkat edilmesi gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…