Kardeşim annemi üzdüm diye benle görüşmüyor

Devacım bazı aileler kötü. Kötü yani çocuğuna sevgi göstermiyor, göstermeyi bilmiyor veya umrunda olmuyor, bazıları cahil bazıları saf kötü ... neyse ne, bunu böylece kabullenmen gerek kabullenmediğin sürece azap çekeceksin. Terapi seni bir noktaya götürür, terapistin ya da başka birini elinde sihirli değnek yok gerçeği değiştiremezler. Diğer inssnların ailesi neden iyiyken benimki neden kötü şeklinde kurban psikolojisine girersen ancak kendini bitirirsin. Bazı aileler de böyle diyip gerçeği kabullenirsen huzuru o zaman bulurusn.

Eski konularını bilmiyorum ama insanın kendi canı kanı bile olsa bir noktadan sonra boşverip hayata devam etmek gerek. Çünkü sen de artık bir annesin. Annen gibi olmayıp çocuğunu sağlıklı, mutlu, huzurlu bir aile ortamında yetiştirmelisin. Boşver sevmezlerse sevmesinler çocuğunu. Onlara muhtaç mısın? Çok şükür kendi aileni kurmuşsun kendi hayatına odaklansana. Sevmek zorunda değiller gün gelir aynı duruma kendileri düşerler o zaman anlarlar. Çok rahatsız oluyorsan gitme annenlere. Gelmek isteyen gelir torununu, evladını görür zaten. Senin tek düşünmen gereken kendi çocuğun.

Artık bir çocuğunuz var ve öncelikle onu yani kendinizi düşünmeniz, öncelik vermeniz gerekir.Psikolojinizin iyi olmadığını söylüyorsunuz bunu düzeltmeniz ve çocuğunuza toksik değil faydalı bir anne olmanız gerekiyor.
Aileniz sizi üzüyor ve psikolojinizi bozuyor ise size aile olmaya gönülleri yok demektir.Sizin bu ısrarınız nedendir?
Aile kavramı kutsaldır evet ama hayatınızı zorlaştırıp,sizi üzüyor ve üzmeye devam ediyorsa pekala ikinci üçüncü onuncu planlara falan atılabilir.
Her aile dinamiği farklıdır kimi insanlar şanslıdır kimileri şanssızdır bu konuda.
Siz bebeğiniz için bir şans olun olur mu?
Kolaylıklar diliyorum.🌼

Devacım bazı aileler kötü. Kötü yani çocuğuna sevgi göstermiyor, göstermeyi bilmiyor veya umrunda olmuyor, bazıları cahil bazıları saf kötü ... neyse ne, bunu böylece kabullenmen gerek kabullenmediğin sürece azap çekeceksin. Terapi seni bir noktaya götürür, terapistin ya da başka birini elinde sihirli değnek yok gerçeği değiştiremezler. Diğer inssnların ailesi neden iyiyken benimki neden kötü şeklinde kurban psikolojisine girersen ancak kendini bitirirsin. Bazı aileler de böyle diyip gerçeği kabullenirsen huzuru o zaman bulurusn.
Teşekkür ederim ama onların açtığı takıntı korku kaygı sorunlarımla boğuşmak içimde onlara karşı neden böyle oldu sorusunu yankılatıp duruyor . İyice kendimi kötü hissediyorum .

Artık bir çocuğunuz var ve öncelikle onu yani kendinizi düşünmeniz, öncelik vermeniz gerekir.Psikolojinizin iyi olmadığını söylüyorsunuz bunu düzeltmeniz ve çocuğunuza toksik değil faydalı bir anne olmanız gerekiyor.
Aileniz sizi üzüyor ve psikolojinizi bozuyor ise size aile olmaya gönülleri yok demektir.Sizin bu ısrarınız nedendir?
Aile kavramı kutsaldır evet ama hayatınızı zorlaştırıp,sizi üzüyor ve üzmeye devam ediyorsa pekala ikinci üçüncü onuncu planlara falan atılabilir.
Her aile dinamiği farklıdır kimi insanlar şanslıdır kimileri şanssızdır bu konuda.
Siz bebeğiniz için bir şans olun olur mu?
Kolaylıklar diliyorum.🌼
Teşekkürler bebişe hamile kalmadan önce çözdüğüm sorunlar ve lohusayken tekrar sorunlar yaşamam hassas döneme denk gelmem ve kafaya takmalarımın artması beni baya yıprattı . Çok çabalıyorum ben terapiler alıyorum düzeltiğim çok konu oldu . Ama sindiremiyorum yeni diye galiba . Her terapide farklı bi travma işlemek beni bilendiriyor yoruyor gıcık kapıyorum …

X