- 28 Ağustos 2019
- 2.051
- 2.139
Arkadaşlar bu dertt değil ama aklıma takılan bir konu. 6 aylık evliyiz eşim işi gereği bazen 1 ay bazen 2 ay evde olmuyor ilk zamanlar eşimin ailesiyle kaldım eşim gelince kendi evimize geçtik. O zamanlar onların beni aramasını gerektiren bir şey olmadı. Eşim yine göreve gidecekti ve ben araba kullanmaya yeni yeni alışıyorum gece vakti 45 dk köy yolundan gidip bıraktım ama araç kullanmaktan korktuğum için ağlaya ağlaya geldim tek başıma gece 1 de yavaş yavaş zor geldim. Ertesi gün ailesi arar diye bekledim çünkü benim bırakacağımı biliyorlardı insan ne yaptın bir sorun yaşadın mı diye sormaz mı? Aramadılar. Abartıyorum gibi gelebilir ama yol gerçekten kötü virajlı sert asfalt ve gidiş geliş yollar karşıdan devamlı kamyon TIR geliyordu ve bir aydır aktif araç kullanıyorum o ayda da en fazla 10 kere dolaştık bunlar da yoğun yerler değildi. Neyse dedim ailem geldi beni aldı babamın evine gittim üstünden 15 gün geçti yine beni kimse aramadı ben yine 2 defa aradım kv yi. Şimdi o köyden dönmüş bende bu hafta içi kendi evime gideceğim. Evlerine gündüz gidip oturayım mı bilmiyorum çünkü davet eden yok arayan soran yok. Ben ararsam konuşuyorlar o da 2 dk yı geçmiyor. Bir de kp ne sıklıkla arıyorsunuz? Sanki onlar her şeyi benden bekliyor gibi ama ben aranıp sorulmayınca değer verilmiyor gibi hissediyorum. Eşim ailesiyle telefonda konuşurken bile insan x nasıl iyi mi selam söyle demez mi ben hiç duymadım. Ama yüz yüze gelince yakın gibi davranıyorlar. Ben nasıl davranayım bilmiyorum
EDİT: Bu konuyu ilk açtığımda bana herkes oh daha ne istiyorsun demişti şimdi onlara soruyorum. Bugün yine aynı muhabbet oldu artık iyice sinir olmaya başladım. Kv annesi 80 küsür yaşında 2 hafta önce vefat etti 8 saatlik yola daha hastanedeyken eşimle ziyarete gittik. Vefatında kv evine eşim ailem hep birlikte gittik. Sonra eşim yine göreve gitti. Yalnız kaldım ailemin evine geldim. Buraya geldim ama kv beni hem aramıyor hemde benim onu aramamı bekliyor. Beni hiç aramamakla suçlayıp görevdeki oğluna 2 arada bir derede konuşunca şikayet ediyor. Beni aramama sebebi annesi ölmüş beni aramayı düşünmüyormuş kendi üzüntüsüydeymiş. Ben ne yapayım ya sinir olmamak elimde değil
O önceki konuydu. Onun eşim varken samimi eşim yokken uzak durmasını kabullendim. Orda ekleme yaptım. Nasıl doğru okudunuz anlamadım. Cenazeden önce hastanede kaldı 8 saatlik yol çekip yanına gittim orda kaldım. Vefat ettiği gece hemen kv aradım. Memleketinden geldi hep birlikte evlerine gittik. Daha eşim burdayken sorun yoktu selam söyle vs diyordu. Annesi öleli 25 gün oldu. İşe gidip geliyor ama beni arayamıyor sebebi üzüntüsüymüş. Sende üzülen biri ki neredeyse 1 ay olacak. Oğluna şikayet eder mi? 8 ay boyunca bir defa nasılsın diye aramamış sence bu vefat olayı aramayıp şikayet etmesine bahane değil de nedir? Ben yarın bu seferlik daha arıcam. Ama eminim ki sonraki aylarda kendisi yine aramayıp ilgi bekleyecek sonra da şikayet edecelDoğru okudum ajfjdjdh
Siz yazmamış mısınız aramadıkları için üzülüyorum diye? Eee?
Ayrıca o aramasa bile cenaze dolayısıyla sizin en azından 1 kere aramanız gerekiyordu, inatlaşma zamanı değil ortada bir acı var sonuçta. Normal zamanlarda da aramayın, eşiniz sorduğunda da o aramıyor bende aramıyorum lütfen ısrar etme diyerek konuyu kapatın.
Şuan baba evindeyim gideyim mi gitmeyeyim mi demişsiniz.İçiniz de kalmasın elbette gidin ziyaret edin dualarını alın.Bazı insanlar telefonla görüşmesini sevmezler,yüzyüze konuşmaktan hoşlanırlar.Yanyanayken size negatif değillerse sıkıntı yok,he ama şahsınıza rencide edici bir laf söz,ya da eşinize bir dolduruş gibi birşey hissederseniz elbette tavrınızı koyarsınız.Arama mevzusuna hiç takılmayın,arada ufak hediyeler alın mahcup edin onu,aramaya devam edin eşinizi ve onları şaşırtın.Ondan sonrasında da nabza göre şerbet verin
Konuyu bütün okudum hanımefendi anlamıyor musunuz? Cenaze konusunda yorumum varya, bence siz okumayıp ya da dikkat etmeyip bana okumadın diyorsunuz. Bende diyorum ki cenazeden bir süre sonra yani gidip geldikten sonra 1 2 defa daha hal hatır sormak için arayıp bıraksaydınız. Kocanız acı çektiği için sizi aramadığını söylediğinde ise "hayatım ben onu cenazeden sonra 2 kez aradım, ancak kendisi soğuk konuştu bende daha atamak istemedim" diyebilirdiniz. Veya doğruyu söyleyin, o beni hiç aramıyor, aradığımda da soğuk konuşuyor onunla konuşmak içimden gelmiyor diyebilirsiniz. Bunu söylemek bu kadar zor mu? Hayatım benden telefon beklemesin arayınca soğuk konuşuyor demek zor mu? Ayyy yani. Bence kayınvalideniz sizi sevmiyor, değer vermiyor. Oğlunun yanında sadece yalandan sizinle konuşuyormuş gibi yapıyor, sonrasında umurunda değilsiniz. Ama bir yandan da telefon beklemekten geri kalmıyor. Sırf egosu okşansın, ben onu aramıyorum o beni arıyor ehehe diye böbürlenmek için.O önceki konuydu. Onun eşim varken samimi eşim yokken uzak durmasını kabullendim. Orda ekleme yaptım. Nasıl doğru okudunuz anlamadım. Cenazeden önce hastanede kaldı 8 saatlik yol çekip yanına gittim orda kaldım. Vefat ettiği gece hemen kv aradım. Memleketinden geldi hep birlikte evlerine gittik. Daha eşim burdayken sorun yoktu selam söyle vs diyordu. Annesi öleli 25 gün oldu. İşe gidip geliyor ama beni arayamıyor sebebi üzüntüsüymüş. Sende üzülen biri ki neredeyse 1 ay olacak. Oğluna şikayet eder mi? 8 ay boyunca bir defa nasılsın diye aramamış sence bu vefat olayı aramayıp şikayet etmesine bahane değil de nedir? Ben yarın bu seferlik daha arıcam. Ama eminim ki sonraki aylarda kendisi yine aramayıp ilgi bekleyecek sonra da şikayet edecel
Aynen öyle bende senin gibi düşünüyorum. Ben ilgilenmeyeyim ama o benimle ilgilensin ben aramayayım ama o arasın. Sevdiğini de düşünmüyorum. Ailemin ve eşimin yanında o gelinimiz değil kızımız diyor. Ziyarete gittiğimde beni evde yalnız bırakıp dışarı çıkıyor. Doğru düzgün 2 kelime muhabbet etmiyor. Ben cenazeden dolayı aradım bunu eşime de söyledim. O bana benim hatrım için ara diyor. Bende sırf şimdi cenazeden dolayı aramıyormuş gibi bahanesini kabul edicem. Yarın arıcam ama eminim ki bundan sonraki günlerde kendisi hiç aramayacak. Bende artık uzak kalıcam. Hem ilgilenme hem ilgi bekle böyle bir dünyada yokKonuyu bütün okudum hanımefendi anlamıyor musunuz? Cenaze konusunda yorumum varya, bence siz okumayıp ya da dikkat etmeyip bana okumadın diyorsunuz. Bende diyorum ki cenazeden bir süre sonra yani gidip geldikten sonra 1 2 defa daha hal hatır sormak için arayıp bıraksaydınız. Kocanız acı çektiği için sizi aramadığını söylediğinde ise "hayatım ben onu cenazeden sonra 2 kez aradım, ancak kendisi soğuk konuştu bende daha atamak istemedim" diyebilirdiniz. Veya doğruyu söyleyin, o beni hiç aramıyor, aradığımda da soğuk konuşuyor onunla konuşmak içimden gelmiyor diyebilirsiniz. Bunu söylemek bu kadar zor mu? Hayatım benden telefon beklemesin arayınca soğuk konuşuyor demek zor mu? Ayyy yani. Bence kayınvalideniz sizi sevmiyor, değer vermiyor. Oğlunun yanında sadece yalandan sizinle konuşuyormuş gibi yapıyor, sonrasında umurunda değilsiniz. Ama bir yandan da telefon beklemekten geri kalmıyor. Sırf egosu okşansın, ben onu aramıyorum o beni arıyor ehehe diye böbürlenmek için.
Diyorum ya sadece ego tatmini yapıyor üzerinizden.Aynen öyle bende senin gibi düşünüyorum. Ben ilgilenmeyeyim ama o benimle ilgilensin ben aramayayım ama o arasın. Sevdiğini de düşünmüyorum. Ailemin ve eşimin yanında o gelinimiz değil kızımız diyor. Ziyarete gittiğimde beni evde yalnız bırakıp dışarı çıkıyor. Doğru düzgün 2 kelime muhabbet etmiyor. Ben cenazeden dolayı aradım bunu eşime de söyledim. O bana benim hatrım için ara diyor. Bende sırf şimdi cenazeden dolayı aramıyormuş gibi bahanesini kabul edicem. Yarın arıcam ama eminim ki bundan sonraki günlerde kendisi hiç aramayacak. Bende artık uzak kalıcam. Hem ilgilenme hem ilgi bekle böyle bir dünyada yok
Normalde herkese karşı bende senin gibiyim ama eşimin ailesine karşı belki yeni evli olduğumdan öyle davranamıyorum çekiniyorum. Ben bir şey demedikçe olur olmaz şeyler canımı sıkıyor içimde tutuyorum. Elbette bir gün patlıcam o da yarın aradıktan sonra beni hiç arayıp sormazsa ve ilgi bekleyip aramadığım için eşime şikayet ederse bende arayıp içimdekileri yüzüne anlatıcam tatsızlık çıkmasın diye önemsememeye çalışıyorum ama zorla söyletecekBen iliskilerimin tamaminda açıklığı severim. Kim olursa olsun düsüncemi çat diye söylerim. Eger yanliş anlayacagim bir durum olduysa açıkca rahatsizligimi dile getiririm. Boylece karsimdakide kendini savunabiliyor. oyle içime atamam, kafamda kuramam, hiç birsey olmamıs gibi davranamam , evime eşime çocuguma yansitacak seviyeye ulasmasina izin vermem.Problemimi kendim konuşur ,duruma göre carlar ,bazende gerekirse cirseflesir hallederim. Oyüzden belkide cevremdekiler bana karsi cok temkinlidir. eşimde bundan çok memnun. Hatta ilk zamanlar k.v ve k.p bu durumdan sikayetcilerdi lomlom konuşuyor diye. Sonrasinda dikkat etmeye basladilar konusmalarina benimde lomlom konusmama gerek kalmadi huzur icinde yasiyoruz. Diger türlü insan problemleri icinde büyütüyor karsindakine kin büyütüyor.
Evet zaten eşim yanımda değil haftada bir telefonla zor konuşuyoruz onda da kv aramadı muhabbeti dinlemek istemiyorum. Durduk yere canımızı sıkıyor. Madem annesinin yası var işe de gitmesin diğer oğlunu da aramasın spora da gitmesin. Ama her şeyi yapıyor bana gelince nasılsın demeye hali yok hanımefendi yasta!Diyorum ya sadece ego tatmini yapıyor üzerinizden.
Siz arayıp egosunu okşamadığınız için kocanıza ağlanıyor.
Şunu merak ettim,spor salonuna giderken müsade almadan mı gitti yada ne dedi?Eğer ki bu şekilde umarsız davranışlarla sizi değersiz hissettiriyorsa o zaman gereğini yapın,ufak ufak mesafelerle yola devam.Yoksa çook kendinizi suçlu hissedersiniz8 aydır elimden geleni yapıyorum. Kendi aileme nasıl davranırsan öyle davranıyorum. Eşim yanımda olunca iyiler ama o olmayınca yüzüme bakıp 2 çift laf etmiyor. Evine ziyarete gittim 1 saat yanımda oturdu spor salonuna gitti 1.5 saat evde geri gelmesini bekledim. Kv annesi hastanede yatarken 8 saatlik mesafeye ziyarete gittik herkesin içinde beni göstererek kısa boy muhabbeti yapıp beni rencide etti(boyum 160) ben hiçbir zaman tatsızlık çıkmasın diye ağzımı açmadım. Hep içimde tuttum ama hem ilgilenmeyip hemde ilgi görmek istemesi beni artık sinir ediyor
Bir haftadır salona gitmiyordum bugün spor günü gidip geleyim dedi müsaade isteyince sanki hayır gitme diyecek halim yoktu. Kendisinin düşünüp gitmemesi gerekir. Beni evde 1.5 saat yalnız bıraktı. Akşam yemek yiyelim dediği için ayıp olmasın diye bekledim. Akşam yemekte kimse benimle sohbet etmedi. Kendi aralarında konuştular öyle dinlemek zorunda kaldım. Akşam beni aileme bıraktılar mahalle başında indirip gönderdiler.Şunu merak ettim,spor salonuna giderken müsade almadan mı gitti yada ne dedi?Eğer ki bu şekilde umarsız davranışlarla sizi değersiz hissettiriyorsa o zaman gereğini yapın,ufak ufak mesafelerle yola devam.Yoksa çook kendinizi suçlu hissedersiniz
Ama annen ilgi göstermezse ilgi beklemeye hakkı yok bu herkes için geçerli ne ekersen onu biçersin demişlerBenım annem senın kv..annemin gelını olunca buraya konu acarsa vay halımıze..
Bir haftadır salona gitmiyordum bugün spor günü gidip geleyim dedi müsaade isteyince sanki hayır gitme diyecek halim yoktu. Kendisinin düşünüp gitmemesi gerekir. Beni evde 1.5 saat yalnız bıraktı. Akşam yemek yiyelim dediği için ayıp olmasın diye bekledim. Akşam yemekte kimse benimle sohbet etmedi. Kendi aralarında konuştular öyle dinlemek zorunda kaldım. Akşam beni aileme bıraktılar mahalle başında indirip gönderdiler.
[/Q
burcunuzu merak ettim
80 küsür yaşında olan kayınvalidemin annesi. Kv daha 51 yaşında. Ölen kişi kv değil kv annesi. Üstelik ben haftada bir bazen 2 haftada bir hep aradım. İlgilendim ziyarete gittim. Kendisi bir defa bile arayıp halimi sormadı. Şimdi aramıyorum diye oğluna şikayet etti80 kusur yasındaki insanlar tarafından aranmak beklemez aramıyorlar diye bilenmezdim ben olsam.
Ve hıc gocunmadan ben arardım. Kim once olecek orasını Allah bilir tabıı ama, karsımdaki seksen kusur yasında olunca bugun var yarın yok diye bakardım olaya. Kucuk cocuklara duyduğum sefkatı duyardım.
Sonucta kotuluklerı de hıc dokunmamış.
Ve goruldugu uzre, artık kayınvalıde yok.
Ben insanlar ne ekerse onu bıcsın ne eksik ne fazla kafasında bir insanım ama, bu seksen kusur yasinda bana kotulugu dokunmamıs ınsanlar icin gecerlı degıl.
Aramıyorlar aramam demem, arardım.
Basınız sagolsun.
E tmm madem Sıkayet etti sende ara ve haddini bildir?80 küsür yaşında olan kayınvalidemin annesi. Kv daha 51 yaşında. Ölen kişi kv değil kv annesi. Üstelik ben haftada bir bazen 2 haftada bir hep aradım. İlgilendim ziyarete gittim. Kendisi bir defa bile arayıp halimi sormadı. Şimdi aramıyorum diye oğluna şikayet etti
İşte öyle bir insan değilim. Tatsızlık çıkmasın diye bugüne kadar beni rahatsız eden olayları içime attım. Yarın son defa arıcam bakalım bundan sonra neyi bahane edecek. Yine aramayıp şikayet ederse o zaman kendimi tutamam çünkü çok sıkıldım bu konuyu duymaktanE tmm madem Sıkayet etti sende ara ve haddini bildir?
Ya bende bunu düşündüm eşim uzakta demek ki kendi ailen olmasa kimse arayıp sormayacak öldüm mü kaldım mı haberleri olmayacak. Ama lafa gelince konuşmayı biliyorlar oğluna karşı iyiymiş gibi görünüp benim hakkımda ona soruyor. Sanki beni arayamıyor gibi sonra da benden ilgi alaka bekliyor. En iyisi uzak olmak gerçekten. Ne yaparsan yap yapmadığın tek olayda en kötü sen oluyorsuncanım birebir aynı durumu yaşıyoruz.
doğumuma 1 hafta kaldığında çok zorlanmıştım, annem gelememişti babam hasta olduğu için. O sürede 1 sokak arkada oturmasına rağmen kendisi ne 1 telefon etti ne geldi. Anca eşime ben geleyim gideyim diye söylüyormuş, ama beni arayıp sorduğu yok. Oğluna iyi görünecek ya. Hepsi aynı ya bazen bende sinirleniyorum düşündükçe ama uzak olması gerçekten daha iyi galiba...