Kv ölse bir yudum su vermem artık

Suan stres olmamanız lazimken kv yi düşünmek bebeğe haksızlık.
Evet bence de bebeğime haksızlık. Doğru yazdınız. Aslında bir kaç gündür umrumda değildi ama bir anlık duygusal anıma denk geldi ama geçti. Benim için yok birisi zaten asıl önemli olan bebeğim ve sağlığı

Arkadaşlar 31 haftalık hamileyim ve suyum geldiği için 1 haftadır tedavi altındayım. Doktor bebeği almamız gerekiyor dedi 1 gece hastanede kaldım sonra başka bir doktora gittim evde istirihatla edip 3 günde bir kontrol altında olmamı istedi. Ödüm kopuyor arda bir suyum akıyor yine. Evde dinlenmem gerekiyor. Sağolsun annem yemeklerimi herşeyimi yaptı dolabıma koydu. Kv de duydu biliyor ama bir kere bile ne evime gelmedi nasılsın birşeye ihtiyacın var mı diye ne de aramadı bile. Güya uyuyor olabilirmişim diye aramıyormuş. Yaaa uyusam bile ki görünce ararım. İnsan naısl böyle gamsız olabilir. Gerçi kendi oğluda yoğun bakımdayken aynısını yapmıştı. Bir diyorum ki eşime diyeyim anneni bir daha görmek istemiyorum bir de şu an eşimle konuşsam kendim daha kötü olacağım sinirleneceğim diyorum. Siz olsanız ne yapardınız
Oğluna değer vermeyen sana niye versin ? Bukadar beklenti içinde olma .. kadın oğlunu yok saymış zamanında sana hiç eywallahı olmaz.. kendi annen baban varsa hayatta öp başına koy .. zaten gerisi yalan

Arkadaşlar 31 haftalık hamileyim ve suyum geldiği için 1 haftadır tedavi altındayım. Doktor bebeği almamız gerekiyor dedi 1 gece hastanede kaldım sonra başka bir doktora gittim evde istirihatla edip 3 günde bir kontrol altında olmamı istedi. Ödüm kopuyor arda bir suyum akıyor yine. Evde dinlenmem gerekiyor. Sağolsun annem yemeklerimi herşeyimi yaptı dolabıma koydu. Kv de duydu biliyor ama bir kere bile ne evime gelmedi nasılsın birşeye ihtiyacın var mı diye ne de aramadı bile. Güya uyuyor olabilirmişim diye aramıyormuş. Yaaa uyusam bile ki görünce ararım. İnsan naısl böyle gamsız olabilir. Gerçi kendi oğluda yoğun bakımdayken aynısını yapmıştı. Bir diyorum ki eşime diyeyim anneni bir daha görmek istemiyorum bir de şu an eşimle konuşsam kendim daha kötü olacağım sinirleneceğim diyorum. Siz olsanız ne yapardınız
Kv'ye odaklanacagima kendime, bebegime ve sagligimiza odaklanirim. Kv'ye olan tepkiniz, tavriniz bekleyebilir bence simdi.

Ben bu kafayı hiç anlayamıyorum. İnşallah hormonlardan dolayıdır. Yani çok zor değil mi ? Beni düşünmediler beni aramadı bir sürü içsel hesaplaşma intikamlar planlar havada uçuşuyor. Neden ? Aramasın aramayınca bir yeriniz mi eksildi ? Neden takıyorsunuz ki karnınızda her duygunuzu hisseden bir canlı varken oğluna merhamet etmeyen bir kadını kafanıza neden takıyorsunuz ?
Ha hamile olmasanız da takmayın kimseyi bu kadar önemsemeyin. Oğluna bal şeker de olsa sizinle herhangi bir bağı yok bu insanın. Sonra da torununa yapmadı gelmedi bakmadı triplerini atacaksınız bence. Hayatınız çok yorucu kusura bakmayın ama gerçekten Allah başka dert vermesin.

Böyle bı ınsan hıc dibinizde olmasın zaten . Şuan en önemli hassas donemdesınız. Kendınıze bebeğıne odaklanın negatıf dusuncelerı salın düşünmeyın bıle bence.

Gecmis olsun öncelikle suan bunları kafanıza takmayın çünkü stres olmamanız lazim

Kayınvalideyi bıraksanız da kendi derdinizle mi uğraşsanız? Ben olsam saniye düşünmem hiç kimseyi. Gerçekten hiç düşünmüyor, kötü bir insan olabilir. Ama bunu düşünüp can sıkmaya gerek var mı? Psikolojinizin son derece önemli olduğu şu günlerde sallayın gitsin. Siz de onun kötü gününde dilediğiniz gibi davranırsınız.

Bebek rahme düştüğünden beri kin ve nefretle büyüyor, yazık o bebeğe. Doğumdan sonra bunun acısı çıkacak
İnsanların ne yaşadığını ne hissettiğiniz düşünmeden ne kadar da acımasızca doğumdan sonra çıkacak bunun acısı diyebiliyorsunuz... Cidden bu kadar empati yoksunu olmayı nasıl başarıyorsunuz? Haaa ya da pardon sizde peygamber sabrı vardır kesin. Size yanlış yapan insanlara sevecen davranıp hiç benim gibi olumsuz etkilenmezsiniz. Doğru pardon siz daha iyisiniz daha merhametlisiniz. Ne diyeyim Maşallah size... Ama insan fıtratında böyle birşey yok bilin istedim.

İnsanların ne yaşadığını ne hissettiğiniz düşünmeden ne kadar da acımasızca doğumdan sonra çıkacak bunun acısı diyebiliyorsunuz... Cidden bu kadar empati yoksunu olmayı nasıl başarıyorsunuz? Haaa ya da pardon sizde peygamber sabrı vardır kesin. Size yanlış yapan insanlara sevecen davranıp hiç benim gibi olumsuz etkilenmezsiniz. Doğru pardon siz daha iyisiniz daha merhametlisiniz. Ne diyeyim Maşallah size... Ama insan fıtratında böyle birşey yok bilin istedim.
Ne kadar da anlama yoksunu bir yorum. Ben ne sabırdan ne de sevecenlikten bahsediyorum. Bebek kin ve nefretle büyüyor, annenin her durumunu hissediyor. Bebek doğunca asabi stresli bir bebek olacak. Uykusuz günler ve geceler seni bekliyor. Acısı çıkacak dediğim bu. Kendin bilirsin,istediğin gibi devam et

Bebek rahme düştüğünden beri kin ve nefretle büyüyor, yazık o bebeğe. Doğumdan sonra bunun acısı çıkacak
İnsanların ne yaşadığını ne hissettiğiniz düşünmeden ne kadar da acımasızca doğumdan sonra çıkacak bunun acısı diyebiliyorsunuz... Cidden bu kadar empati yoksunu olmayı nasıl başarıyorsunuz? Haaa ya da pardon sizde peygamber sabrı vardır kesin. Size yanlış yapan insanlara sevecen davranıp hiç benim gibi olumsuz etkilenmezsiniz. Doğru pardon siz daha iyisiniz daha merhametlisiniz. Ne diyeyim Maşallah size... Ama insan fıtratında böyle birşey yok
Kayınvalideyi bıraksanız da kendi derdinizle mi uğraşsanız? Ben olsam saniye düşünmem hiç kimseyi. Gerçekten hiç düşünmüyor, kötü bir insan olabilir. Ama bunu düşünüp can sıkmaya gerek var mı? Psikolojinizin son derece önemli olduğu şu günlerde sallayın gitsin. Siz de onun kötü gününde dilediğiniz gibi davranırsınız.

Ne kadar da anlama yoksunu bir yorum. Ben ne sabırdan ne de sevecenlikten bahsediyorum. Bebek kin ve nefretle büyüyor, annenin her durumunu hissediyor. Bebek doğunca asabi stresli bir bebek olacak. Uykusuz günler ve geceler seni bekliyor. Acısı çıkacak dediğim bu. Kendin bilirsin,istediğin gibi devam et
Anlama yoksunu yorum öyle mi ? Sizce ben müneccim miyim? Sizin yazdıklarına istinaden üstüne doğumdan sonrası bunun acısı çıkacak yazısından ne anlamamı beklerdiniz? Haa bu arada anlama yoksunu olan ben değilim bunu kime yazsanız müneccim olamaz. Bence siz kendi anlatımınıza bakın... Ama neyse siz bu şekil devam edin.

doğumdan sonrası bunun acısı çıkacak yazısından ne anlamamı beklerdiniz?
Huzursuz sıkıntılı bebek olacak demek istiyor. Ya bir sakin olsanıza. Normal bebek ağlar meme ister, sizinki daha çok ağlayıp memeden ayrılmayabilir vs. Sebepsiz ağlama krizleri sıçrayarak uyanma bunları kastediyor. Kadın kötü bir şey yazmamış bebeğin sağlığına dikkat et demek istemiş.

Huzursuz sıkıntılı bebek olacak demek istiyor. Ya bir sakin olsanıza. Normal bebek ağlar meme ister, sizinki daha çok ağlayıp memeden ayrılmayabilir vs. Sebepsiz ağlama krizleri sıçrayarak uyanma bunları kastediyor. Kadın kötü bir şey yazmamış bebeğin sağlığına dikkat et demek istemiş.
Yaaa ben mi anlatamıyorum acaba. Evet huzursuz sıkıntılı ağlayan bir bebek olabilir. Bunlar normal bebekler içinde olan şeyler. Doğumdan sonra acısı çıkacak şeyler değiller bence. Acısı çıkacak derken benim aklıma binbir türlü şeyler geldi.

Benim KVdeme hissettiğim nefret değil mesela. Bariz tiksinti. Resmen midem bulanıyor.

Eşinizin yabancı uyruklu olduğunu, Almanya'da ikamet ettiğinizi ve muhasebeci olduğunuzu yazmıştınız baska bir yorumda . Ben de muhasebeciyim ve yaşadığımız ülkede iş bulamadığım için dikkatimi çekmişti yorumunuz.

Burada insan ilişkileri çok resmi gözlemlediğim kadarıyla. Bireysellik ön planda. Kimse kimsenin hayatına müdahele etmiyor.

Avrupalı kayınvalidelerin de sıkıntılı tipler olduğunu bilmiyordum. Üzüldüm. Demek ki coğrafyadan bağımsız erkek anneleri oğullarına aşık paylaşamıyor.

Tiksinti nefretten de öte birşey bu duyguları yaşatan erkek annelerinden bir ışık yılı uzak durmak gerek mental sağlığınız için çok iyi yapıyorsunuz

Eşinizin yabancı uyruklu olduğunu, Almanya'da ikamet ettiğinizi ve muhasebeci olduğunuzu yazmıştınız baska bir yorumda . Ben de muhasebeciyim ve yaşadığımız ülkede iş bulamadığım için dikkatimi çekmişti yorumunuz.

Burada insan ilişkileri çok resmi gözlemlediğim kadarıyla. Bireysellik ön planda. Kimse kimsenin hayatına müdahele etmiyor.

Avrupalı kayınvalidelerin de sıkıntılı tipler olduğunu bilmiyordum. Üzüldüm. Demek ki coğrafyadan bağımsız erkek anneleri oğullarına aşık paylaşamıyor.

Tiksinti nefretten de öte birşey bu duyguları yaşatan erkek annelerinden bir ışık yılı uzak durmak gerek mental sağlığınız için çok iyi yapıyorsunuz

Yok canim, hepsi ayni. Psikolojik sorunlar malasef dünya capinda geçerli.
Oğluna aşık, narsistik ve kişilik bozukluğuna sahip olan KV tipi dünyanın en ücra köşesinde bile var.
Yabancılar sadece dışa fazla vurmuyorlar Cevren genişledikce ve native insanlarla sıkı fıkı olmaya başladığında farkina iyice varırsın. Toxic mother in Law veya in-Laws diye aratirca bizim KK tarzında forumlari rahatlikla bulursun.

kendi oğluna bile böyle davranan bi kadını fazla ciddiye alıyorsun bence, doğumdan sonra bebeğe dokundurtma bile.

Ay valla bence hiç gerek yok aramasına da sormasına da cidden . Benim de aramamışlardı hiç bebeğim oldu hala sormazlar nasıl geliyorsalar öyle bence bende aramam sormam . Eşim arar görüntülü torununu görürler eşim seslenirse bana seslenir bu da annemiz o da farkında o zaman bi selam veririm o kadar onun haricinde hiç karışmam. Sizi saymayanı sormayanı sormazsınız olur biter .. ben öyle yapıyorum . Ona rağmen denk geldiğimizde yok çocuğu ağlatma yok şöyle yap yok böyle yap dayanamadım bugün sen öyle diyesin diye yaptım anne dedim 🤣 sonra bir şeyler dedi duymadım ..
hiç söyleyip eşinizle aranızı bozmayın kendi fark eder ise söylensin onun haricinde nasıl gelirseler öyle davranın valla en iyisi huzur cidden .

Ben de doğum yaptım ve aynısını yaşadım çok yakın bir zamanda. Yakin oturmamiza ragmen İhtiyacın varmi diye 10 gün gelmedi , aramadı. Annem baktı bize . 10 gün sonra gelmek istedi , kesinlikle izin vermedim , gelemezde artik. Demem o ki aramak sormak isteyen her türlü fırsatı bulur destek olur , seninki belli ki bahane arkasına sığınıyor, kabul etme destegini tepkini koy

X