Evet kabullendim şuan da. Peki ben buraya kadar gelmişken onlar çağırmasalar da evlerine gideyim mi? Böyle davet edilmeden gitmek filan yapıma çok ters ama sırf bu sebepten bir gün onlarla veya eşimle tartışmak istemiyorum. Fakat içimden de davetsiz gitmek gelmiyoryani arasalar hoş olurmuş ama aramadılarsa dert yaratmaya gerek yok. kp daha beni bir kere aramış değil, niye arasın ki zaten. kvdem de hastalık vs ya da bişey demek için arar, sohbet muhabbete aramaz. bilmiyorum yani 15 gündür yalnızsınız evet arasalar hoş olurmuş ama aramamışlar. huyları böyle de geç.
niye gideceksin?Evet kabullendim şuan da. Peki ben buraya kadar gelmişken onlar çağırmasalar da evlerine gideyim mi? Böyle davet edilmeden gitmek filan yapıma çok ters ama sırf bu sebepten bir gün onlarla veya eşimle tartışmak istemiyorum. Fakat içimden de davetsiz gitmek gelmiyor
Annem ziyaret etmen gerekir buraya kadar geldin gitmezsen ayıp olur diyor. Ama o çağırıp çağırmadığını bilmiyor. Bana da davet edilmeden ziyarete gitmek saçma geliyorniye gideceksin?
ben olsam gitmemAnnem ziyaret etmen gerekir buraya kadar geldin gitmezsen ayıp olur diyor. Ama o çağırıp çağırmadığını bilmiyor. Bana da davet edilmeden ziyarete gitmek saçma geliyor
Görüştüğünüz zaman sorun yoksa kuruntu etme bence. Aranız iyi diye kızları gibi merak etmelerini arayi p sormalarını bekleyemezsin. Ne de olsa kendi ailemiz gibi olamazlar. Sen içinden geldiğinde ara, git. Gelmiyorsa da zorlama.Aynen anlattığın gibi ki bende senin gibiyim. Aslında bende telefonda konuşmayı sevmem anlatacak bir şey bulamam. Kendi annemi bile 3 4 günde bir arıyorum bir şey olmadıkça başkasını arayasım gelmiyor. Zaten kv tarafı ilk başlarda kızı gibi ilgilenip hep düşünüyordu o yüzden bende biraz adım atıp yakınlık kurmaya çalıştım. Bir ayda böyle uzak durunca anlam veremedim. Bu sebepten aramız bozulsun istemediğim için nasıl davranmam gerektiğini bilemedim
Nereye geldiniz. Anneniz onlara yakınsa gitmeniz gerekir. Yani örn. Ankaraya geldiniz k.v de orada ise gitmeniz gerekir. Aslında o da çağırabilir. Ya da eşinizden fikir alın. O daha iyi bilir beklentiyiAnnem ziyaret etmen gerekir buraya kadar geldin gitmezsen ayıp olur diyor. Ama o çağırıp çağırmadığını bilmiyor. Bana da davet edilmeden ziyarete gitmek saçma geliyor
haklısınız. Eğer eş ailesi arasaydı da eminim ay eşimin ailesi aradı ben araba kullanabiliyorum oooffff bıktım bunlardan niye arıyorlar ki diye bir konu açabilirdi. Can sıkıntısı işte.
Ama kendileri arkamdan konuşuyorlar diye düşünüyorum bir kere eşim arıyor musun diye sormuştu. Bence eşime şikayet ediyorlar. Bu yüzden böyle mi olması gerekiyor acaba diye sordum :)
Aynı yerde sayılırız arabayla 15 dk mesafeler. Buraya gelip onlarla gitmemek olur muNereye geldiniz. Anneniz onlara yakınsa gitmeniz gerekir. Yani örn. Ankaraya geldiniz k.v de orada ise gitmeniz gerekir. Aslında o da çağırabilir. Ya da eşinizden fikir alın. O daha iyi bilir beklentiyi
Hahah :) biz ilk başta çok iyiydik ama uzağa gidince sesleri çıkmamaya başladı. Benim benden uzak olsun gibi bir düşüncem olmadı onları seviyorum sadece benden beklemelerini anlayamıyorum. Şimdi babamın evimdeyim beni çağırırlarsa mı gideyim? Yoksa size gelmek istiyorum mu diyeyim
Beni arasalar değecekti demedim ki. Ama zor bir durumdu benim için ve bu kadar yakınken bir ayda soğuk olmalarını beklemiyordum. Aramalarını beklediysem o yakınlığı gördüğüm içindi. Üstelik Dağ başı gibi bir yerde oturuyoruz ve eşinin göreve gitmesi için uçağa yetişmesi gerekiyordu. Gece 11 de yola çıktık ben götürdüm ama dönüşte tek dönmem gerektiği için kendime tek olunca sürmem diye güvenmediğim için ağladım. Ama çaresizdik mecburen eşimin o gece o yere bırakılması gerekiyordu. Aynısını benim kardeşim gelinim veya kv yaşasaydı ve ben bunu bilseydim merak eder sorardım. Kv benden devamlı aramamı bekliyor ve yüzüme de söyledi. Ben önemli bir şey yaşıyorum ve kendisi aramıyor 15 gün oldu eşim gideli nasılsın diye sormadı. Ailemin yanına geldim yine aramadı davet bile etmedi. Bende sırf ailemin yanına geldim ve kv evi buraya yakın diye ziyaret etmek zorunda kalmış gibi hissediyorum. Ama içimden de gitmek gelmiyor bunu anlatmaya çalıştımCevir kazi yanmasin buna derler.
Yani gerçekten gece araba sürmeyi istemiyorsan, kendine güvenmiyorsan, sürmeyeceksin. Arasalar ne olacakti da? Arabada aglamana degcekmiydi?
Cocuk degilsin seni merak etsinler. Zaten ilk evlendiginde onlarda kalman bile hata. Kendine güvenmeden, yetiskin olmadan evlenme. Evlendiginde yeni anne baba sahibi olmuyorsun, kendin yuva sahibi oluyorsun. Senin zaten anne baban var, birisinden evlatlik olarak alinmaya beklemek çok tuhaf.
Bizim genel olarak şöyle bir huyumuz var veya davranış biçimi mi desem daha doğru olur bilemedim, nişanlılık ve yeni evlilik döneminde eş ailesiyle fazla sıcak ilişkiler kuruyoruz, sürekli bir gelip gitme arayıp sorma, devamlı bir iç içe olma durumu, bir süre sonra bir şekilde bu gidiş gelişlerin arası açılmaya başladığında eş ailesi de gelin de eskiden böyle değildi değiştiler diye düşünmeye başlıyor, aslında baştan itibaren çok görüşmek neredeyse her gün aramak, haftada birkaç kez kuralmış gibi gitmek yanlış geliyor bana, ben yapmadım canım ne zaman isterse o zaman görüştüm, ki kendi aileme de böyleyim, kimseye ailem veya eşimin ailesi deyip başka davranmam, sizde aman eşimin ailesi deyip içinizden gelmeyenleri dahi yapmaya kalkmayın, içten gelmeyen herşey gün gelir sizi boğmaya başlar, hele de karşılık bekler ve bulamazsanız asıl o zaman eşiniz ve ailesiyle tartışırsınız.Evet kabullendim şuan da. Peki ben buraya kadar gelmişken onlar çağırmasalar da evlerine gideyim mi? Böyle davet edilmeden gitmek filan yapıma çok ters ama sırf bu sebepten bir gün onlarla veya eşimle tartışmak istemiyorum. Fakat içimden de davetsiz gitmek gelmiyor
Yeni evimize yerleştik daha 1 ay oldu. Baya kenarda bir yer markete bile arabayla gidiliyor. Üstelik kardeşim başka şehirden izne gelmişti kız kardeşim de geldi diye ailemin evine geldim. Şuan çalışmadığım için tek başıma boş evde durmak istemedim kardeşim de gelmişken.Kendi evinde niye kalamiyorsun? Madem bir yetiskine ihtiyacin var, niye evlendin? Gerçekten çok ilginç bir durum.
Beni gerçekten anladığını düşünüyorum. Dediğinin hepsi doğru en başından sıcak davranış gördüm. Yaptığım her şeyi de sırf ayıp olmasın laf etmesinler diye yaptım. 6 aydır yaptım yaptım bir defa yalnız kalınca ve umursamayınca da zoruma gitti. Ama artık dediğini bende uygulayacağımBizim genel olarak şöyle bir huyumuz var veya davranış biçimi mi desem daha doğru olur bilemedim, nişanlılık ve yeni evlilik döneminde eş ailesiyle fazla sıcak ilişkiler kuruyoruz, sürekli bir gelip gitme arayıp sorma, devamlı bir iç içe olma durumu, bir süre sonra bir şekilde bu gidiş gelişlerin arası açılmaya başladığında eş ailesi de gelin de eskiden böyle değildi değiştiler diye düşünmeye başlıyor, aslında baştan itibaren çok görüşmek neredeyse her gün aramak, haftada birkaç kez kuralmış gibi gitmek yanlış geliyor bana, ben yapmadım canım ne zaman isterse o zaman görüştüm, ki kendi aileme de böyleyim, kimseye ailem veya eşimin ailesi deyip başka davranmam, sizde aman eşimin ailesi deyip içinizden gelmeyenleri dahi yapmaya kalkmayın, içten gelmeyen herşey gün gelir sizi boğmaya başlar, hele de karşılık bekler ve bulamazsanız asıl o zaman eşiniz ve ailesiyle tartışırsınız.
25 yaşındayım. Nedenini altta açıkladım. Evimde kalamıyor değilim. Kardeşim şehir dışından izne geldi eşimde göreve gitti bende babamın evine geldim. Tek başıma kardeşim gelmişken evimde mi dursaydım?Neden kendi evinde kalmıyosun yaş kaç allah aşkına?
Yeni evimize yerleştik daha 1 ay oldu. Baya kenarda bir yer markete bile arabayla gidiliyor. Üstelik kardeşim başka şehirden izne gelmişti kız kardeşim de geldi diye ailemin evine geldim. Şuan çalışmadığım için tek başıma boş evde durmak istemedim kardeşim de gelmişken.
Ay kocanlaykende aramasalar göbek atacakken dertleniyomusun sacmaliga bak boşver senin görüştüğün kadar yanında olsunlar sen eşinle iyi olArkadaşlar bu dertt değil ama aklıma takılan bir konu. 6 aylık evliyiz eşim işi gereği bazen 1 ay bazen 2 ay evde olmuyor ilk zamanlar eşimin ailesiyle kaldım eşim gelince kendi evimize geçtik. O zamanlar onların beni aramasını gerektiren bir şey olmadı. Eşim yine göreve gidecekti ve ben araba kullanmaya yeni yeni alışıyorum gece vakti 45 dk köy yolundan gidip bıraktım ama araç kullanmaktan korktuğum için ağlaya ağlaya geldim tek başıma gece 1 de yavaş yavaş zor geldim. Ertesi gün ailesi arar diye bekledim çünkü benim bırakacağımı biliyorlardı insan ne yaptın bir sorun yaşadın mı diye sormaz mı? Aramadılar. Abartıyorum gibi gelebilir ama yol gerçekten kötü virajlı sert asfalt ve gidiş geliş yollar karşıdan devamlı kamyon TIR geliyordu ve bir aydır aktif araç kullanıyorum o ayda da en fazla 10 kere dolaştık bunlar da yoğun yerler değildi. Neyse dedim ailem geldi beni aldı babamın evine gittim üstünden 15 gün geçti yine beni kimse aramadı ben yine 2 defa aradım kv yi. Şimdi o köyden dönmüş bende bu hafta içi kendi evime gideceğim. Evlerine gündüz gidip oturayım mı bilmiyorum çünkü davet eden yok arayan soran yok. Ben ararsam konuşuyorlar o da 2 dk yı geçmiyor. Bir de kp ne sıklıkla arıyorsunuz? Sanki onlar her şeyi benden bekliyor gibi ama ben aranıp sorulmayınca değer verilmiyor gibi hissediyorum. Eşim ailesiyle telefonda konuşurken bile insan x nasıl iyi mi selam söyle demez mi ben hiç duymadım. Ama yüz yüze gelince yakın gibi davranıyorlar. Ben nasıl davranayım bilmiyorum