Kv ve kp sizi arıyor mu? Tek kaldım beni aramadılar

Iyide sen biliyorsun esin sik sik sehir disina çiktigina. Neden kendini güvende his etmedigin eve tasindin?

Tabiki kardesin ile beraber güzel vakit geçir. Ancak esin her sehir disina çiktiginda annenlere gitme. Kendi evini benimsemen lazim. Kendi basina vakit geçirebilmen gerek. Kurslara katil, bir ise gir. Kendine bir hayat kur.

Su an halen bir ergen gibisin. Hayatini kurmamissin. Ondan dolayi oyalancak birseyin olmadigi için kafayi saçma sapan seylere takiyorsun, kv'de gibi. Kendini gelistir. Kitap oku, netflixte güzel diziler, belgeseller var onlara bak. Kurslarda arkadas edin onlar ile disariya çik.
Canım zaten lojmanda kalıyorum ve ev yeni çıktı. Eve alışamadan eşim gitti. İlk defa tek kaldım. Her zaman eşim göreve çıktığında annemlere gelme durumum olmadı. Benim elbette kendi hayatım var boş boş durup bir şeye sarmaya çalışmıyorum. Şimdi kv yakınına gelmişken ziyaret etmem gerekir mi diyorum.

Ay kocanlaykende aramasalar göbek atacakken dertleniyomusun sacmaliga bak boşver senin görüştüğün kadar yanında olsunlar sen eşinle iyi ol
Yok ya niye dertleneyim eşim varken taktığım bile yok. Beni merak etmeyeni bende merak etmem sadece onların tutumunu anlattım. 15 dk mesafeler ve ziyarete gitmeseler ayıp olur mu diye düşünüyorum. Çünkü annem buraya kadar geldin gitmezsen olmaz diyor

Canım zaten lojmanda kalıyorum ve ev yeni çıktı. Eve alışamadan eşim gitti. İlk defa tek kaldım. Her zaman eşim göreve çıktığında annemlere gelme durumum olmadı. Benim elbette kendi hayatım var boş boş durup bir şeye sarmaya çalışmıyorum. Şimdi kv yakınına gelmişken ziyaret etmem gerekir mi diyorum.

Evi sadece esin ilemi benimseyebilirsin? En basit kardesini 2-3 gün gör, ondan sonra tekrar evine geri dön.
Esin geldiginde tabiki kv'deye ziyaret edebilirsin. Niye olmasin? Hani niye kin gütmen lazim anlamadim halen.

Annenler senin evinden ne kadar uzaktalar? Kv'de senin evinden ne kadar uzakta? Hepiniz ayni sehirdemisiniz?

Beni gerçekten anladığını düşünüyorum. Dediğinin hepsi doğru en başından sıcak davranış gördüm. Yaptığım her şeyi de sırf ayıp olmasın laf etmesinler diye yaptım. 6 aydır yaptım yaptım bir defa yalnız kalınca ve umursamayınca da zoruma gitti. Ama artık dediğini bende uygulayacağım
Bizim toplumumuzda evlilikle kurulan aile birliği biraz toplum baskısı görüyor, kayınvalide kayınpeder ilgili anne baba olma baskısına maruz kalırken gelin de eş ailesini arayıp sorma, sürekli hürmet edip her çağırıldığında gitme baskısı görüyor, oğlumuzu kızımızı nişanlarız hemen damadı veya gelini bir düğün toplantı vb bir toplulukta tanıtma gösterme ihtiyacı duyarız, nişan olur damat/gelin yedi sülaleyi gezip el öpme bohça götürme mecburiyetine sokulur, kayınvalideye hayırlı olsun'a gelenler olur gelin derhal çağırılır tüm gelen teyzelerin elleri öpülür, hizmet edilir, boyuna endamına bakılır gelin çok güzel ve marifetliymiş sözleriyle çevreden gelin için onay alınır:)))

Aslında ne sizin ne eşinizin ailesinin birbirinize bir mecburiyeti yok, elbette aile oluyorsunuz aman onlar kim denip sırt dönülmez ama aile ilişkileri gayet güzel düzenlenebilir.

Evi sadece esin ilemi benimseyebilirsin? En basit kardesini 2-3 gün gör, ondan sonra tekrar evine geri dön.
Esin geldiginde tabiki kv'deye ziyaret edebilirsin. Niye olmasin? Hani niye kin gütmen lazim anlamadim halen.

Annenler senin evinden ne kadar uzaktalar? Kv'de senin evinden ne kadar uzakta? Hepiniz ayni sehirdemisiniz?
Hepimiz aynı şehirdeyiz ama ben kv ve kendi aileme 1 saatlik mesafedeyim. Kv ile ailemin evi arası araçla 15 dakika. Şimdi eşim yok buraya kadar gelmişken tek kv ziyaret etmem gerekiyor ama o soğuklukları için içimden gelmiyor

Beni arasalar değecekti demedim ki. Ama zor bir durumdu benim için ve bu kadar yakınken bir ayda soğuk olmalarını beklemiyordum. Aramalarını beklediysem o yakınlığı gördüğüm içindi. Üstelik Dağ başı gibi bir yerde oturuyoruz ve eşinin göreve gitmesi için uçağa yetişmesi gerekiyordu. Gece 11 de yola çıktık ben götürdüm ama dönüşte tek dönmem gerektiği için kendime tek olunca sürmem diye güvenmediğim için ağladım. Ama çaresizdik mecburen eşimin o gece o yere bırakılması gerekiyordu. Aynısını benim kardeşim gelinim veya kv yaşasaydı ve ben bunu bilseydim merak eder sorardım. Kv benden devamlı aramamı bekliyor ve yüzüme de söyledi. Ben önemli bir şey yaşıyorum ve kendisi aramıyor 15 gün oldu eşim gideli nasılsın diye sormadı. Ailemin yanına geldim yine aramadı davet bile etmedi. Bende sırf ailemin yanına geldim ve kv evi buraya yakın diye ziyaret etmek zorunda kalmış gibi hissediyorum. Ama içimden de gitmek gelmiyor bunu anlatmaya çalıştım

Niye çaresizlik olsun? Esin taksi ile gidebilirdi. Gerekirse 1 gün erken gidip, havalimaninda otelde kalabilirdi. Yada babadan, kp'erden yardim istenebilir. Geçenlerde araba ile annemlere gittim. Yolu sasirmistim, esimi aradim ve tedirgin oldum. Sonra tekrar yolumu bulup devam ettim.

Kv'demin o durumda aramasini asla beklemezdim. Kendime güvendim gidecegim diye ve gittim. Birsey olsa zaten kv'de duyardi.

Tekrar benim yasadigim duruma gelirsek esim beni aradi hersey iyi mi diye. Ki olmasi gereken. O ilgi esten gelmeli, kayin aileden degil.

Ve ben kv'deyi simdiye kadar hiç yanliz ziyarete gitmedim. Sadece esim ile giderim. Sende bu sekilde davranabilirsin.

Beni arasalar değecekti demedim ki. Ama zor bir durumdu benim için ve bu kadar yakınken bir ayda soğuk olmalarını beklemiyordum. Aramalarını beklediysem o yakınlığı gördüğüm içindi. Üstelik Dağ başı gibi bir yerde oturuyoruz ve eşinin göreve gitmesi için uçağa yetişmesi gerekiyordu. Gece 11 de yola çıktık ben götürdüm ama dönüşte tek dönmem gerektiği için kendime tek olunca sürmem diye güvenmediğim için ağladım. Ama çaresizdik mecburen eşimin o gece o yere bırakılması gerekiyordu. Aynısını benim kardeşim gelinim veya kv yaşasaydı ve ben bunu bilseydim merak eder sorardım. Kv benden devamlı aramamı bekliyor ve yüzüme de söyledi. Ben önemli bir şey yaşıyorum ve kendisi aramıyor 15 gün oldu eşim gideli nasılsın diye sormadı. Ailemin yanına geldim yine aramadı davet bile etmedi. Bende sırf ailemin yanına geldim ve kv evi buraya yakın diye ziyaret etmek zorunda kalmış gibi hissediyorum. Ama içimden de gitmek gelmiyor bunu anlatmaya çalıştım

Niye çaresizlik olsun? Esin taksi ile gidebilirdi. Gerekirse 1 gün erken gidip, havalimaninda otelde kalabilirdi. Yada babadan, kp'erden yardim istenebilir. Geçenlerde araba ile annemlere gittim. Yolu sasirmistim, esimi aradim ve tedirgin oldum. Sonra tekrar yolumu bulup devam ettim.

Kv'demin o durumda aramasini asla beklemezdim. Kendime güvendim gidecegim diye ve gittim. Birsey olsa zaten kv'de duyardi.

Tekrar benim yasadigim duruma gelirsek esim beni aradi hersey iyi mi diye. Ki olmasi gereken. O ilgi esten gelmeli, kayin aileden degil.

Ve ben kv'deyi simdiye kadar hiç yanliz ziyarete gitmedim. Sadece esim ile giderim. Sende bu sekilde davranabilirsin.

Hahah :) biz ilk başta çok iyiydik ama uzağa gidince sesleri çıkmamaya başladı. Benim benden uzak olsun gibi bir düşüncem olmadı onları seviyorum sadece benden beklemelerini anlayamıyorum. Şimdi babamın evimdeyim beni çağırırlarsa mı gideyim? Yoksa size gelmek istiyorum mu diyeyim
Git sen ziyaretlerini yap.Ama tavsiyem sakin mesafeni ayarsiz yapma.Saygida
Hahah :) biz ilk başta çok iyiydik ama uzağa gidince sesleri çıkmamaya başladı. Benim benden uzak olsun gibi bir düşüncem olmadı onları seviyorum sadece benden beklemelerini anlayamıyorum. Şimdi babamın evimdeyim beni çağırırlarsa mı gideyim? Yoksa size gelmek istiyorum mu diyeyim
Onlarin cagirmasi olur mu hic sen arayip musait misiniz sorup gideceksin

Bizim toplumumuzda evlilikle kurulan aile birliği biraz toplum baskısı görüyor, kayınvalide kayınpeder ilgili anne baba olma baskısına maruz kalırken gelin de eş ailesini arayıp sorma, sürekli hürmet edip her çağırıldığında gitme baskısı görüyor, oğlumuzu kızımızı nişanlarız hemen damadı veya gelini bir düğün toplantı vb bir toplulukta tanıtma gösterme ihtiyacı duyarız, nişan olur damat/gelin yedi sülaleyi gezip el öpme bohça götürme mecburiyetine sokulur, kayınvalideye hayırlı olsun'a gelenler olur gelin derhal çağırılır tüm gelen teyzelerin elleri öpülür, hizmet edilir, boyuna endamına bakılır gelin çok güzel ve marifetliymiş sözleriyle çevreden gelin için onay alınır:)))

Aslında ne sizin ne eşinizin ailesinin birbirinize bir mecburiyeti yok, elbette aile oluyorsunuz aman onlar kim denip sırt dönülmez ama aile ilişkileri gayet güzel düzenlenebilir.

Evet böyle oluyor her ne kadar bizde hepsi olmasa da yine de hep gelin bizi arasın biz büyüğüz gibi beklentileri oluşuyor. Halbuki her şey karşılıklı olsa, onlar da arasa halini hatırını sorsa. Gelinde arasa gül gibi geçinip gidilir. Bir taraf soğuk durunca karşı tarafta ister istemez kendini çekiyor.

Bize akşamüstü haber geldi ve bir anda apar topar hazırlandı. Taksinin gelip gitmesi de zor olacaktı. Eşimde yaparsın iyi kullanıyorsun dedi birden evden çıktık. O varken cesaret ediyordum ama tek dönme düşüncesi tüm cesaretimi yok etmişti. Normal otoban olsa problem değil ama çok kötü yılları vardı. O yüzden bu benim için büyük bir olay. Sonradan öğrendim ki kv sadece eşime sormuş ne yaptı vs diye. Beni aramaya tenezzül etmemiş... Ama kendilerine en ufak şey olunca gelin arasın sorsun gelsin gitsin beklentileri var. Biz büyüğüz diye bir defa aramaya tenezzül etmezler sanki sevgiliyiz gibi soğuklar yan yana gelince de iyi davranıyorlar. Ben anlam veremedim. Bundan sonra kafama eserse ararım. Şimdi bir kere arayıp ziyaret etmeye gelmek istediğimi söylücem. İşimiz var vs derse bir daha da tekken gitmem. Ancak eşimle giderim.

Git sen ziyaretlerini yap.Ama tavsiyem sakin mesafeni ayarsiz yapma.Saygida

Onlarin cagirmasi olur mu hic sen arayip musait misiniz sorup gideceksin
Annemde böyle diyor. Ben arayıp ziyaret etmek istediğimi söyleyeyim işim var vs derse kendi bilir. Ben küçük olarak görevimi yapayım günah benden gitsin

Halen beni aramadi diyorsun ya. Ee esini aramis, sorun yokmus. Niye arasin seni ya? Gerçekten niye? Kaza felan olmadi. Sag salim eve vardin, daha ne olsun? Esinin gazina geldiysen, kv'den ne yapsin?

Zaten araba bu sekilde ögreniliyor. Zorda kalinca, gözlerini dört açinca.

Ve evet baze büyükler kendileri aramaz fakat aranmayi beklerler. Sende fazla aramazsin yada sadece esin ile gidersin. Gittiginde güler güz gösterirsin, saygindan kusur etmesin ve sonradan eve gelirsin.

Burda cidden o kadar büyütülcek birsey yok. Bos yere ne esin ile, ne kayin ailen ile arani kötü etme ve kesinlikle olay felan çikarma.

Halen beni aramadi diyorsun ya. Ee esini aramis, sorun yokmus. Niye arasin seni ya? Gerçekten niye? Kaza felan olmadi. Sag salim eve vardin, daha ne olsun? Esinin gazina geldiysen, kv'den ne yapsin?

Zaten araba bu sekilde ögreniliyor. Zorda kalinca, gözlerini dört açinca.

Ve evet baze büyükler kendileri aramaz fakat aranmayi beklerler. Sende fazla aramazsin yada sadece esin ile gidersin. Gittiginde güler güz gösterirsin, saygindan kusur etmesin ve sonradan eve gelirsin.

Burda cidden o kadar büyütülcek birsey yok. Bos yere ne esin ile, ne kayin ailen ile arani kötü etme ve kesinlikle olay felan çikarma.
Evet büyük bir şey elbette yok. Sadece öncesinden eve varınca bile haber ver deyip merak eden bir kv vardı. Arabayı gece tek kullanmış olmam benim için büyük bir şeydi ve eski hallerine göre ararlardı diye düşünüyordum. Onların samimiyeti bana bunları düşündürdü. Demek ki o kadar da merak ettikleri yokmuş. Ben bunu yeni yeni görmeye başladım. Şimdi buraya kadar gelmişken sırf ayıp olmasın diye ziyarete gideceğim ve normal davranacağım. Ama bundan sonra bende kafam eserse arayacağım. Artık böyle bir beklentim olmayacak demek ki iç yüzleri aslında soğuklarmış diyeceğim. Sadece böyle olmak istemezdim en başta aile gibi davranıyorlar benden de öyle davranış bekliyorlardı ben yapmaya devam ettim ama onlar etmedi ve hayal kırıklığı oldu. Bundan sonra herkese hak ettiği değeri bende vericem yoksa kv kp için ölüp bitmiyorum beni arasalar ne olur aramasalar ne olur çokta umrumda.

Evet büyük bir şey elbette yok. Sadece öncesinden eve varınca bile haber ver deyip merak eden bir kv vardı. Arabayı gece tek kullanmış olmam benim için büyük bir şeydi ve eski hallerine göre ararlardı diye düşünüyordum. Onların samimiyeti bana bunları düşündürdü. Demek ki o kadar da merak ettikleri yokmuş. Ben bunu yeni yeni görmeye başladım. Şimdi buraya kadar gelmişken sırf ayıp olmasın diye ziyarete gideceğim ve normal davranacağım. Ama bundan sonra bende kafam eserse arayacağım. Artık böyle bir beklentim olmayacak demek ki iç yüzleri aslında soğuklarmış diyeceğim. Sadece böyle olmak istemezdim en başta aile gibi davranıyorlar benden de öyle davranış bekliyorlardı ben yapmaya devam ettim ama onlar etmedi ve hayal kırıklığı oldu. Bundan sonra herkese hak ettiği değeri bende vericem yoksa kv kp için ölüp bitmiyorum beni arasalar ne olur aramasalar ne olur çokta umrumda.

Esini aramislar ya? Merak etmeseler onuda aramazlardi. Esin onlara cevap verdi ve yeter dedi.

Kayin aile ile zaten aile olunmaz. Esinin ailesidir saygi duyarsin, iyi insanlarsa seversin ve nokta. Ne iç içe olursun, ne soguk olursun.

Daha halen büyütüyorsun "iç yüzleri sogukmus yok hak ettigi degerleri verecem". Yahu adamlar birsey yapmamis diyoruz halen anlamiyorsun. Bu sekilde içten içe kin duyacaksan eninde sonunda çikar ve olay çikar.

Diyorum ya ergen gibi tavirlar. Artik bunlari birak. Büyü ve yetiskin gibi davran. Gece araba sürmek senin için büyük olay ise, bu en fazla seni ve esine manidar olmali. Kayin aile için degil.

Göreve gidiyorsa son anda nasıl haber veriyorlar ki anlamadım belki hemen gelemeyecek birşey olacak ayrıca hazırlanması falan neden geceye kalındı kendisi de pekala o saatte bir taksiye atlayıp gidebilirdi hani uzak olsa götürdünüz dönüş geçe kaldı diyeceğim de akşamüzeri haber gelmiş gece o saate kadar neden çıkmadınız 45 dk yola anlamadım kaç parça şey alacak yanına bir bavul hazırlamak değil mi? 1 aydır araba kullanan birini öyle virajlı tırların olduğu yola eşiniz o saatte nasıl sokuyor mantık işi değil eşiniz yaparsın dedikten sonra eşinizin ailesi ne desin ki. Siz arayın o zaman yani ailenizin yanındasınız koca insansınız neden merak etsinler sizi sıkboğaz etseler illa gel bizde kal deseler daha mı iyi boşverin dönünce döndüm diye ararsınız çağırırlarsa gidersiniz ben hiç gitmem valla evimde otururum

Şu eş ailesinden bu derece ilgi alaka beklemeyi de garip goruyorum. Niye arasinlar yahu, kendine guvenmiyorsan gecenin bir yarisi oralarda işin nedir? Onlarin cocugu degilsin yani kendi ailen gibi merak edilmeyi beklemen gereksiz.

Ben kv kpi aramiyorum hiç. Arada eşimle ziyarete gidince gorusuyoruz 1-2 saat o kadar.
Nadiren kv arar beni senede 2-3 defa eder o da o kadar yani.
Bende arasın etsin beklemiyordum ama bir ara ben aramıyorum diye çıldırdı kv. Ben şok oldum tabi. Kendi hiç hiç aramaz, gelmez ama ben gidicem ben arayacağım. Aramazsam arada gitmezsem büyük problem onun için buna ne diyorsun? Uzuleyim mi sevineyim mi 😃

Arkadaşlar bu dertt değil ama aklıma takılan bir konu. 6 aylık evliyiz eşim işi gereği bazen 1 ay bazen 2 ay evde olmuyor ilk zamanlar eşimin ailesiyle kaldım eşim gelince kendi evimize geçtik. O zamanlar onların beni aramasını gerektiren bir şey olmadı. Eşim yine göreve gidecekti ve ben araba kullanmaya yeni yeni alışıyorum gece vakti 45 dk köy yolundan gidip bıraktım ama araç kullanmaktan korktuğum için ağlaya ağlaya geldim tek başıma gece 1 de yavaş yavaş zor geldim. Ertesi gün ailesi arar diye bekledim çünkü benim bırakacağımı biliyorlardı insan ne yaptın bir sorun yaşadın mı diye sormaz mı? Aramadılar. Abartıyorum gibi gelebilir ama yol gerçekten kötü virajlı sert asfalt ve gidiş geliş yollar karşıdan devamlı kamyon TIR geliyordu ve bir aydır aktif araç kullanıyorum o ayda da en fazla 10 kere dolaştık bunlar da yoğun yerler değildi. Neyse dedim ailem geldi beni aldı babamın evine gittim üstünden 15 gün geçti yine beni kimse aramadı ben yine 2 defa aradım kv yi. Şimdi o köyden dönmüş bende bu hafta içi kendi evime gideceğim. Evlerine gündüz gidip oturayım mı bilmiyorum çünkü davet eden yok arayan soran yok. Ben ararsam konuşuyorlar o da 2 dk yı geçmiyor. Bir de kp ne sıklıkla arıyorsunuz? Sanki onlar her şeyi benden bekliyor gibi ama ben aranıp sorulmayınca değer verilmiyor gibi hissediyorum. Eşim ailesiyle telefonda konuşurken bile insan x nasıl iyi mi selam söyle demez mi ben hiç duymadım. Ama yüz yüze gelince yakın gibi davranıyorlar. Ben nasıl davranayım bilmiyorum
Kafanız rahatken iş çıkarmayın başınıza. Aramasınlar be güzel ailenizde kalmışsınız sonra evinize dönmüşsünüz 😊

X