- 11 Kasım 2019
- 1.484
- 1.503
- 63
- Konu Sahibi Yalnizbiranne
-
Ne ona ne de eşime tuhaf gelmiyor sürekli gelip kalması. Kocasını oğullarını bırakıp bizimle yaşar ben oralı olsam. Temizlik yapmaz gençken de yapmamış evleri yılların kiri içinde hep perişan yaşamışlar böcekler basıyor evi benden hep gidip temizlememi bekliyorlar ilk evlendiğimden beri. Bize gelince 1 bardak kaldırmaz a dan z ye ben yaparım. Yemeğe çağırır ama yemeği benim yapmamı bekler bir de beğenmez bi kulp takar. Ben de ne gidiyorum ne çağırıyorum ama nereye kadar böyle gider bilmiyorum. Eşimle kötüyüz annesine olan düşüncelerim evliliğimi çok kötü etkiledi içimden hiç iyi şeyler söylemek yapmak gelmiyorbeş dakika mesafede kalmaya mı gidilir?
bir yaşıma daha girdim !
valla söylenecek söz yok. geldiğinde iş verin temizlik yaptırın. mesela olmaz mı?
tek mi geliyor bu arada?
Bence o nasil sizi bıktırıyorsa sizde onu biktirmamanin yollarını bulun cok mu konuşuyor siz daha cok konuşun cok mu soru soruyor daha fazla sorun kocanıza hic şikayet etmeyin şikayet etmenin faydası olmaz nelerden hoşlanmaz onları yapın kocanız yokken yapın onun yanında iyi davranın onu birtek psikoloji acıdan yıpratırsınız kavgayla gürültüyle olmaz bu işMerhaba hanımlar.. Bu kaçıncı kv konum bilmiyorum. Belki bakış açımı değiştirecek, belki de benim aklıma gelmeyen cümleleri buraya yazıp bana yardımcı olacak biri çıkar ümidiyle yazıyorum. Eşin bugün annesiyle konuştu, annesi bize gelmek istediğini söyledi. Eşim de gel dedi.annesi şimdi 2 kaynım ve kp ile birlikte bize 5 dakikalık filan yürüme mesafesinde oturuyor. Kaynımın biri çok huysuz annesine çok laf söylüyor aslında kısmen de haklı kv insanı çıldıracak duruma getiren, çileden çıkaran biri. Hayatımda hiç görmediğim cinsten zor bi insan. 1dakika bile susmaz, sessiz geçen bir anı bile yok neredeyse. O kadar bommmmboş saçma sapan konuşuyor ki duymazlıktan da gelsem gülüp geçiyim de desem bi süre sonra kafam kaldırmıyor. Tanımadığım bir sürü insanı anlatır o hamileymiş, bu nişanlanmış, şunun amcası ölmüş. Kim onla konuşsa her cümlesini anlatır. Evimin her yerini çekmecelerimi dolaplarımı kurcalar yiyecek, giyecek, deterjan, eşya ne varsa ister. Bi ara çantama cüzdanıma kadar kurcalıyordu. Başta ses çıkarmadım ne diyeceğimi bilemedim. Zamanla rahatsız olduğum şeyleri söylemeye başladım ama yine de yeterince pat pat söyleyemiyorum o yapmaya utanmıyor ben söylemeye utanıyorum. Bizde kalmaya bayılıyordu evlendiğimizin 3.günü kalmaya başladı evi var yatağı var hiç bir sebep yok çok üzülmüştüm eşimle hiç yalnız kalamadık diye çok ağlamıştım. Eşime söyledim ilk günlerimiz kalmasın diye. Napiyim annemi evden mi atiyim dedi. Annesi hayatımda gördüğüm en çok soru soran insan. Her şeyi ama her şeyi sorar ne olduğunu bildiği şeyleri bile elli kez sorar insanı bıktırır.hayatta 1 bardak bile kaldırmaz yemek iş her şeyi benden bekler kabul etseydim çorabını pijamasını bana giydirecekti.kendisi kaynana yüzü görmemiş bu yaşa kadar annesiyle yaşamış. En son ev taşıdığımız zaman bana sormadan yatılı geldi. Ona da eşime de bağırdım yatılı istemiyorum huzurum bozuluyor dedim ikisine de. Sonra eşime defaaaalarca söyledim annen çok konuşuyor kafam kaldırmıyor, huzursuz oluyorum aramıza yansıyor biz kötü oluyoruz kalmasın dedim. Şimdi hamileyim isteyerek olmadı o da. çok zor geçiyor kendime yetemiyorum. Sürekli gelip kalma mevzusunu açıyor annesi. Eşim virüs var gelme dedi daha önce. Bugün de kaynım la kavga etmişler kaynım onlara git demiş eşim de gel dedi. O gelince her an sıkıntıdan patlayacak gibi hissediyorum. Eşime de annesine de daha ne diyebilirim ki birlikte kalmak istemediğimi anlatmak için?
İnanın ki temposuna yetişemem de dayanamam da. Onla sohbet etmek çok yorar beni. O muthiş keyif alır bence bundanBence o nasil sizi bıktırıyorsa sizde onu biktirmamanin yollarını bulun cok mu konuşuyor siz daha cok konuşun cok mu soru soruyor daha fazla sorun kocanıza hic şikayet etmeyin şikayet etmenin faydası olmaz nelerden hoşlanmaz onları yapın kocanız yokken yapın onun yanında iyi davranın onu birtek psikoloji acıdan yıpratırsınız kavgayla gürültüyle olmaz bu iş
Ben de boğuluyorum ama eşim diyor ki sen daha kaynanalık yapan görmemişsin. Ona göre ben alışmak istemiyorum ailesinin içine girmek istemiyorum sorun bende yaniOkurken boguldum
Tam evi köyü terk etmelik
Yüzüne karşı söylemişsiniz gelme diye daha ne denir ki
Kp baş edemiyor kendine odasında ayrı dünya kurmuş. Yemeğini yalnız yapıp yer TV izler, yalnız uyur. Kv ile muhatap olmuyor. Abartı demişsiniz ya daha anlatsam satırlara sığmaz öyle şeyler yaptı ki..aşırının da aşırısı rahat davrandı yaşamasaydım belki ben de inanmazdım. Ama içine girince öyle olmuyor işte. Daha bi haftalık bile gelin değildim eşim işe gidince geldi bana sormadan yanıma yattı. Noldu dedim yatamadım dedi. Sinirle kalktim yataktan. Onlara gidince kalmamız için çok ısrar ediyordu başlarda ben istemedikçe zamanla bıraktı. Sen bi yanıma yat oğlum diğer yanıma dedi. Olur mu öyle şey dedim o zaman sen burada yanımda yat o karsı koltukta yatsın. Bi yere gezmeye gideceğimiz zaman o da gelmek isterdi zorla yalnız giderdik orda da defalarca arardı. Şu an bile eşim bi gün oraya gitse aynı gün 4 kez onu aradığı oldu napıyosun marketten ne aldın ne yiyorsunuz o saatte yemeyin bu saatte uyumayın. Daha aklıma gelmiyor neler neler yaptı abartı demek yetmez yaptıklarına5 dk mesafeye niye kalmaya geliyor üstelik kocası var ben anlamadım hadi o anlayışsız kayınpederin hiç mi demiyor ne kalması diye daha 3 günlük evliyken gidilir mi diye..cüzdanınızı karıştırdığı halde eşiniz nasıl birşey diyemiyor biraz abartı yazmışsınız gibi geldi ne alaka yani kalması neden
Annemin yanına İzmir 'e gitmek istiyorum doğuma. Ama eşim diyor daha bu virüs bitmez yollar açılmaz burda yaparsın. Loğusalığım zehir olur her gün gelir düşündükçe şimdiden strese giriyorum evliliğimden soğuyorum. İçimden hiç bir şey yapmak gelmiyor o zor günlerde yanımda onun olacağını düşününce..Oha ya, Yuzune soyledın ona ragmen mı geliyor gene kalmaya?
Bebegın dogunca ne yapacaksın sen ya inan suan uzuldum
Bu seferde agrın varmıs gıbı davran, yat agla falan. Kocan da o da korkar belki bebege bisey olmasın sana bisey olmasın diye akıllanırlar belki.
Geriye bısey kalmamıs cunku.
Hay Allah üzüldüm valla..Sizinki iyi cesaret yüz yüze görmeden iyice tanımadan ısınmadan daha doğrusu nasıl ınsanların içine giriyorsun iyice görüp tanimadan nedir ne değildir bilmeden evlenmek çok riskli bir durum.Elestirmek için söylemiyorum yanlış anlamayım ama gerçekten bazı şeyler biraz da bizim elimizde diye düşünüyorum ben..Şükür ki kaynana sorunlu eşinizi de hiç tanımadan evlenmişsiniz o da çok fena bir insan olabilirdi şimdi artık idare etmeye çalışmaktan başka çare yok canım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah.Tanışma 5 ay gibi kısa bi süreydi sadece telefondan konuştuk yüz yüze görüşme şansımız olmadı başka şehirlerdeydik. Bilsem evlenmezdim daha önce görüştüğüm birinin annesi çok fena çıktı annesi farklı şehirde biz oğluyla İzmir de yaşayacaktık ona rağmen buz gibi soğudum oğlundan da annesinden de hemen bırakmıştım. Bu sefer bilemedim düğünden önce
Eşimi çok sevdim. Genel olarak çok iyi bi insan hayırlı biri. Ama konu ailesi olunca benim sıkıntı çektiğimi anlamıyor her şeyleri normal geliyor ona sen kaynanalık yapan görmemişsin diyorHay Allah üzüldüm valla..Sizinki iyi cesaret yüz yüze görmeden iyice tanımadan ısınmadan daha doğrusu nasıl ınsanların içine giriyorsun iyice görüp tanimadan nedir ne değildir bilmeden evlenmek çok riskli bir durum.Elestirmek için söylemiyorum yanlış anlamayım ama gerçekten bazı şeyler biraz da bizim elimizde diye düşünüyorum ben..Şükür ki kaynana sorunlu eşinizi de hiç tanımadan evlenmişsiniz o da çok fena bir insan olabilirdi şimdi artık idare etmeye çalışmaktan başka çare yok canım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah.
Işte bu yüzden benim babannem 90 yaşında ben bildim bileli hep der ki evlenince birtek adamla değil ailesiyle de evlenirsiniz çok dikkat edin yavrum çook :)Eşimi çok sevdim. Genel olarak çok iyi bi insan hayırlı biri. Ama konu ailesi olunca benim sıkıntı çektiğimi anlamıyor her şeyleri normal geliyor ona sen kaynanalık yapan görmemişsin diyor
Beni anlayan birinin olması da içime su serpti sağolun..anlayışsız düşüncesiz insanların içinde yaşamak çok zorAyrıca sizinkinden fena kaynana görmedim duymadım şu yaşıma kadar, eşiniz de bu kadar kör olmasa iyi annesi diye ona normal geliyor olabilir ama kayınvalideniz apaçık hasta.
Allah kolaylık versin iyiki bı evleniyoruz yanında tüm sülalesi esantiyon olarak veriliyo,biktiriyorlar insanı kocani kovsan gitmez evindeki rahatlığı nerede bulacak benimkide aynı sulalesine yalakalık diz boyu yaşa onlarla deyince olmaz deyip hemen gelir eve.Gönderdim geçenlerde evin işi bitmiyor sen git ben yemek yapmak, kurmak, toplayıp temizlemek yerine olan işleri yapiyim kal dedim. Eşimin kaba saba hareketlerinden de bıkmıştım. Bir gün kaldı nefes aldım keyifli geçti benim için o gün. Ertesi gün geldi insanın evi gibisi yok orda her kafadan bi ses çıkıyor çok ses var dedi
Kız aileleri müdahale etmiyor eden de varsa binde birdir ama bu erkek aileleri gelin gelince neden sürekli bi beklenti içine giriyorlar bilmiyorum. Gelsin, gönlümü eğlesin, evin işini yapsın, yemek yapsın, ben gidiyim 5yıldızlı otel konforu sunsun, her gün arasın, hediyeler alsın VS vs anlam veremiyorum ne bu beklentiAllah kolaylık versin iyiki bı evleniyoruz yanında tüm sülalesi esantiyon olarak veriliyo,biktiriyorlar insanı kocani kovsan gitmez evindeki rahatlığı nerede bulacak benimkide aynı sulalesine yalakalık diz boyu yaşa onlarla deyince olmaz deyip hemen gelir eve.
aslinda direkt kvde sorun var. kaynin bile kadindan bikmis istemememis. sen de istersen kaynin gibi yapabilirsin. esin her ne kadar eve gel dese bile sen evde onu istemedigini hissettir. ama oyle bi hissettir ki bir daha o eve gelecek yuzu olmasin. umarim anlamissindir ne demek istedigimi. veya o sana ne yapiyosa aen de ona yap. o senin esyalarini mi kurcaliyo, sen de kurcala. psikoloji de pasif agresif diye bir terim vardir. alttan alttan, onun eline fazla koz vermeden gayet sinir edebilirsin.Merhaba hanımlar.. Bu kaçıncı kv konum bilmiyorum. Belki bakış açımı değiştirecek, belki de benim aklıma gelmeyen cümleleri buraya yazıp bana yardımcı olacak biri çıkar ümidiyle yazıyorum. Eşin bugün annesiyle konuştu, annesi bize gelmek istediğini söyledi. Eşim de gel dedi.annesi şimdi 2 kaynım ve kp ile birlikte bize 5 dakikalık filan yürüme mesafesinde oturuyor. Kaynımın biri çok huysuz annesine çok laf söylüyor aslında kısmen de haklı kv insanı çıldıracak duruma getiren, çileden çıkaran biri. Hayatımda hiç görmediğim cinsten zor bi insan. 1dakika bile susmaz, sessiz geçen bir anı bile yok neredeyse. O kadar bommmmboş saçma sapan konuşuyor ki duymazlıktan da gelsem gülüp geçiyim de desem bi süre sonra kafam kaldırmıyor. Tanımadığım bir sürü insanı anlatır o hamileymiş, bu nişanlanmış, şunun amcası ölmüş. Kim onla konuşsa her cümlesini anlatır. Evimin her yerini çekmecelerimi dolaplarımı kurcalar yiyecek, giyecek, deterjan, eşya ne varsa ister. Bi ara çantama cüzdanıma kadar kurcalıyordu. Başta ses çıkarmadım ne diyeceğimi bilemedim. Zamanla rahatsız olduğum şeyleri söylemeye başladım ama yine de yeterince pat pat söyleyemiyorum o yapmaya utanmıyor ben söylemeye utanıyorum. Bizde kalmaya bayılıyordu evlendiğimizin 3.günü kalmaya başladı evi var yatağı var hiç bir sebep yok çok üzülmüştüm eşimle hiç yalnız kalamadık diye çok ağlamıştım. Eşime söyledim ilk günlerimiz kalmasın diye. Napiyim annemi evden mi atiyim dedi. Annesi hayatımda gördüğüm en çok soru soran insan. Her şeyi ama her şeyi sorar ne olduğunu bildiği şeyleri bile elli kez sorar insanı bıktırır.hayatta 1 bardak bile kaldırmaz yemek iş her şeyi benden bekler kabul etseydim çorabını pijamasını bana giydirecekti.kendisi kaynana yüzü görmemiş bu yaşa kadar annesiyle yaşamış. En son ev taşıdığımız zaman bana sormadan yatılı geldi. Ona da eşime de bağırdım yatılı istemiyorum huzurum bozuluyor dedim ikisine de. Sonra eşime defaaaalarca söyledim annen çok konuşuyor kafam kaldırmıyor, huzursuz oluyorum aramıza yansıyor biz kötü oluyoruz kalmasın dedim. Şimdi hamileyim isteyerek olmadı o da. çok zor geçiyor kendime yetemiyorum. Sürekli gelip kalma mevzusunu açıyor annesi. Eşim virüs var gelme dedi daha önce. Bugün de kaynım la kavga etmişler kaynım onlara git demiş eşim de gel dedi. O gelince her an sıkıntıdan patlayacak gibi hissediyorum. Eşime de annesine de daha ne diyebilirim ki birlikte kalmak istemediğimi anlatmak için?
Bende çözemedim o işi hasta olsa kızından oğlundan beklemez gelininden beklerler kızına kıyamaz gelinine kiyarlar kölelik beklerler resmen ,şunu damatlarina yapamıyorlar yanlız akılları cikiyo kızları üzülecek diye,2sene önce bende kavga ile çözdüm bu sorunu benimkide yasamak istedi boşarim seni dedim sustular şanslı ogullu.insallah sende kurtulursun ayrıca oğlu anasını kovacagina kendi gitsin evden bı zahmetKız aileleri müdahale etmiyor eden de varsa binde birdir ama bu erkek aileleri gelin gelince neden sürekli bi beklenti içine giriyorlar bilmiyorum. Gelsin, gönlümü eğlesin, evin işini yapsın, yemek yapsın, ben gidiyim 5yıldızlı otel konforu sunsun, her gün arasın, hediyeler alsın VS vs anlam veremiyorum ne bu beklenti
Şimdi de bana hayatı zehir ettin diyor ailesinin sıkıntılarını dile getirdiğim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?