• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanam,eşim,zorluklar

Arkadaşım benim kavga çıkarmak istediğimi hangi kelimemden anladın ben bunca yıl yüz göz olduk ayrı evdede olmadığım için nasıl.mesafe konulabileceğini öğrenmek istedim

yani eşine yalan söyleyip kaynın askere gidecekken evine dönmemenden tavır almaya çalıştığın, tartışma çıkarmaya hazır olduğun hissine kapıldım

bunca zaman çekmişsin aranı bozma eşinle demek istedim

Merhaba arkadaşlar bu siteyi uzun zamandır takip ediyordum ve bende içimi döküp paylaşmaya karar verdim biraz uzun olabilir hakkınızı helal edin. Ben 6 senelik evliyim eşimle severek evlendik 4 takımdada bir oğlum var. Biz kaynana kt altlı üstlü oturuyoruz ben üni mezunuym eşimi sevdiğim için kabul ettim yatmadan yatmaya çıkıyorum evime çocuğum olana kadar çalıştım ama çocuk doğunca işimden ayrıldım. Ben merkezde doğup büyüdüm eşim beni köye gelin getirdi evlenirken bi kaç sene tümsonra ayrı eve çullarız dedi 6 sene oldu ben çok gittim geldim babaevine evimi ayırsın diye en son bu nisanda ayrılmamız kesinleşti sorunun şu evliliğimin ilk gününden beri kaynanam evinin tüm sorumluluğunu bana verdi kendisinin inekleri falan var kt ile bakarlar ama evdeki tüm iş güç temizlik yemek çocuk bakımı misafir hep benim omuzlarında. Ben çok girişimdir kaynanamda çok pasaklı her işini yapmama rağmen iması laf sokması bitmez somurtur surat asar kaynanamı bile etkisi altına almış ne kocam nede kaynatam karşısında konuşamaz hep onu haklı bulurlar eşim tam ana kuzusu 6 senedir ailesinden ayrılmaktan korktuğu için ayrılamadık oysa ben gurbetteyim ailemi herkesi bıraktım geldim.beni anlamaz hep yoğun çalışır doğru düzgün bizimle ilgilenmez bende senede 2 3 defa baba evine gelip 1 ay kalıp gidiyorum kaynanam başta laf söz olur bu kadar kalma falan dedi hiç takmadım bunalıyorum odalarca dağın tepesinde bi tane arkadaşım.bile yok. Hep ev hep ev işi beş kişiyiz beş kişinin tüm yükü bende.asla kim ne yedi ne içti düşünmez vs gamsız bir insan bana hiç yardımı olmadı çocuğumu bile kör pis hep ben büyüttüm hiç yardımı olmadı yol göstermedi. Bide görümcem var evli iki çocuğuyla her hafta.bizde gelir.yer içer akşam kocasına yedirir içirir giderler arkasından herşeyi ben toplarım temizlerim.6 senedir annesinin evine misafir gibi gelir gider hiç bir işine el atmaz hep ben.hizmetçi gibi. O kadar bıktımki biri temizlik dedimi miğdem bulanıyor hem kaynanamın evi hem.kendi evim hiç işim bitmiyor şimdide kaynım önümüzdeki ay askere gidecek bende bayramda babaevine geldim dönmedim henüz bu hafta sonu dönecektim kaynanam sabah aramış gelen giden çok olacak bende hafta sonu gelin dedim en az 15 gün sabah akşam gelen olur dedi sen gelirsen ii olur ben evde olmazsam gelenleri buyur edersin dedi bana kızmayın kaynanam çok tuhaf bi insan misafir gelecekse hiç bi hazırlık yapmaz hep ben yaparım misafir gelincede onlarla oturur yerinden bile kalkmaz çocuğa dahi bakmaz. Bende eşimi aradım anneannem hastalandı o iyi olmadan gelemem ben dedim yalan söyledim kaynımın gitmesine bi kaç gün kala gideceğim biraz da o düşünsün istiyorum hep bi insandan beklenmez gwlinimde köle değilimki babam yok yetimim gurbetteyim diye bi insana bu kadar yüklenilmez kızına hiç kıymadı hep benden bekledi birazda kızı yapsın anasının işini. Bu sene onlar taşınacak arkasından ben taşınacağım onlardan çok uzağa tam merkeze size sorum şu ben artık çok mesafeli çok resmi olmak istiyorum aman kötülük olmasın diye her yaptıklarını yuttum ama doldum artık benden hbişey beklemesinler artık kocam benim değerimi ne zaman ve ne yaparsam anlar. Çok uzun oldu çok tşk ederim
ayyy bi an göremedigim eltim mi yazdı bunu dedim aynı kaynanam oglunu ve kocasını bastırmıs gelini köle diye isteyen bi tip sonuc ne oldu oglu bosandı
cocuk öyle üzgün ki annem oldugu süreve ben hayatta evlenemem diyo

yani eşine yalan söyleyip kaynın askere gidecekken evine dönmemenden tavır almaya çalıştığın, tartışma çıkarmaya hazır olduğun hissine kapıldım

bunca zaman çekmişsin aranı bozma eşinle demek istedim
Niyetim kavga değil ama artık dur demek.istiyorum neden benim gelmemi.bekliyorlarki kaynanam gelecek misafirleri hep ertelemiş benim döneceğim zamana denk getirmiş ben gelmeden yavaş yavaş ağırlasaydı misafirlerini niye beni.bekliyor ki çocuğum küçüktü bana dediki herkes kendi çocuğuna baksın şimdide ben eğlenmenizi herkes kendi çocuğunu yollasın askere zaten senelerce ben annelik yaptım kaybına.yemeğini temizliğini her işini.ben yaptım.yetti artık

ama işte hep kv ler suçlu.
arkadaşım kusura bakma, seni üzücem ama,
burada suçlu sensin ve senin eşin.

önce sen kendini ezidrmeyeceksin, sonra bu davranışı eşinden bekleyeceksin. en son kv ye çatacaksın.
sen kendin yapmam etmem hiç dememişsin anladığım.
ya da eşin; benim eşime karışmayın dememiş.
kv de kendi bildiğince yaşıyor işte.
küçük yerlerde genel olarak kv ler gelin alınca iş yapmazlar. köle aldılar çünkü, tövbeeee.

aklım almıyor, üni bitirmiş bir insan nasıl kendini ifade ederek kendini savunamaz.
eş suclu kızın sucu yokki sucu asık olup onun icin dagın tepesine gelmek kadınlar cok fedakar ya cok fazla ezin su erkekleri biraz yaa offf icim sisti yazık kıza 2 ev birden

yanlız eger dayanabiliyosan 6 ayın kalmıs madem tasınıcak haftaya git 1 ay takıl 1 ay sonra gene annene git annem hastalanmıs de ananem hastalandı gene de uydur bisey gecir 6 ayı öyke

Niyetim kavga değil ama artık dur demek.istiyorum neden benim gelmemi.bekliyorlarki kaynanam gelecek misafirleri hep ertelemiş benim döneceğim zamana denk getirmiş ben gelmeden yavaş yavaş ağırlasaydı misafirlerini niye beni.bekliyor ki çocuğum küçüktü bana dediki herkes kendi çocuğuna baksın şimdide ben eğlenmenizi herkes kendi çocuğunu yollasın askere zaten senelerce ben annelik yaptım kaybına.yemeğini temizliğini her işini.ben yaptım.yetti artık

haklısın

ama bunları şimdi değil de baştan beri demen lazımdı

zararın neresinden dönersen kardır da

şimdi huzursuzluk çıkarsa yıllardır yaptıkların çöp olur ayrı eve çıkacak da tavır yapıyor olur adın

bu arada neden becerikli oluyorsun ki

beceriksiz ol

herkese yemek yetmesin

pasta börek temizlik yetişmesin

çocuk huysuz hasta gece uyumadı vs vs

çok trip yaptım güzelliklede anlattım hep sabret az kaldı gidecez dedi aynen artık hiç kıymetim kalmadı artık yapmadıklarım unuttuklarımı başıma kakmaya başladı hep şunu yap bunu yap yemin ederim ben daha kendisinin bi temizlik düzenli bi iş yaptığını görmedim ben ailemden hep düzen temizlik gördüm istedimki onunda benimde evim temiz olsun ben yaptım onlar batırdı çocuğuna bile doğru düzgün bakamadım iş yapmaktan ki bu insan ben doğum yaptığımda bi tas çorba yapmadı hastanede geldi annem yoldan gelmiş onu kaldırıp annemin yerine yattı annemde ayakta bekledi gece sabahlara kadar uyumadı çocuğa bana baktı. Kendisi köy kadını benimde onun gibi olmamı bekledi hep başkalarının gelinlerini met etti gurbetteyim diye hep bizim burda bu ayıp şu günah diyip duruyor ki kendisi namaz niyaz nedir bilmez artık bende karşılık veriyorum diye kötü gelin oldum ailem arkamda ne olursa olsun 5 çocuğunda olsa çekme gel diyorlar ama bilmiyorum kafam allak bullak
çok sevindim ailenin yanında olmasına. Kimse kimsenin hizmetçisi kölesi degil canm yavaş yavaş İtiraz etmeye başla. evinden çıkma gitme onlara el sağlıklıgı etmeyen insanın evide temizlenmez. sen kendini biraz ezdirmişsin hem eşine hem kvne yavaş yavaş işte tırnaklarını göster yoksa ne ayrı eve çıkabilirsiniz nede kurtulabilirsiniz.

muhtemelen bi arkası yok kızın annesi yada ablası yakın olsa bu sekılde olamazdi en azından ablası mudahal ederdi benim kardesimi ezemezsiniz diye
Haklisin tabi ki ama ben kendim bir bireyim ve bu tarz konularda asla aileme gerek duymuyorum.
Kendi dilim,aklim var.
Esimle iyiysem kotu insani ben ezer gecerim.
Kimse icin canimi sikmam.. zaman gecip gidiyo kimse icin mahvedemem. Genel hayat felsefem.
Boyle insanlarla mesafeli olmak iyidir.
Insallah arkadas da artik kendini ezdirmicek.

Haklisin tabi ki ama ben kendim bir bireyim ve bu tarz konularda asla aileme gerek duymuyorum.
Kendi dilim,aklim var.
Esimle iyiysem kotu insani ben ezer gecerim.
Kimse icin canimi sikmam.. zaman gecip gidiyo kimse icin mahvedemem. Genel hayat felsefem.
Boyle insanlarla mesafeli olmak iyidir.
Insallah arkadas da artik kendini ezdirmicek.
bende böyleyim ama arkadas öyle degil sanırım eside susuyoda karısınada sus cevap verme diyosa kız en yapsın
zaten esi korumadıgı icin insanlar böyle yüz buluyo hep kadınlarımızda suc bu erkekleri bu kadar tepece cıkartırlarsa böyle olurr

bende böyleyim ama arkadas öyle degil sanırım eside susuyoda karısınada sus cevap verme diyosa kız en yapsın
zaten esi korumadıgı icin insanlar böyle yüz buluyo hep kadınlarımızda suc bu erkekleri bu kadar tepece cıkartırlarsa böyle olurr
Evet dogru.. en uyuz oldugum tip ana kuzusu..
Iyi niyetinin sinavini veriyor.

Basindan beri her seye boyun egmis kabul etmissin.. Yasantini hayatini degistirmissin.. Ne bekliyosun ki.. Bence arfkk hicbisey degismez. Agac yasken egilir demisler.. Bastan koyacaktin kendini isteklerini... Simdi bi anlami yok hicbisey degismez.heleki ana kuzusu bi koca..

Merhaba arkadaşlar bu siteyi uzun zamandır takip ediyordum ve bende içimi döküp paylaşmaya karar verdim biraz uzun olabilir hakkınızı helal edin. Ben 6 senelik evliyim eşimle severek evlendik 4 takımdada bir oğlum var. Biz kaynana kt altlı üstlü oturuyoruz ben üni mezunuym eşimi sevdiğim için kabul ettim yatmadan yatmaya çıkıyorum evime çocuğum olana kadar çalıştım ama çocuk doğunca işimden ayrıldım. Ben merkezde doğup büyüdüm eşim beni köye gelin getirdi evlenirken bi kaç sene tümsonra ayrı eve çullarız dedi 6 sene oldu ben çok gittim geldim babaevine evimi ayırsın diye en son bu nisanda ayrılmamız kesinleşti sorunun şu evliliğimin ilk gününden beri kaynanam evinin tüm sorumluluğunu bana verdi kendisinin inekleri falan var kt ile bakarlar ama evdeki tüm iş güç temizlik yemek çocuk bakımı misafir hep benim omuzlarında. Ben çok girişimdir kaynanamda çok pasaklı her işini yapmama rağmen iması laf sokması bitmez somurtur surat asar kaynanamı bile etkisi altına almış ne kocam nede kaynatam karşısında konuşamaz hep onu haklı bulurlar eşim tam ana kuzusu 6 senedir ailesinden ayrılmaktan korktuğu için ayrılamadık oysa ben gurbetteyim ailemi herkesi bıraktım geldim.beni anlamaz hep yoğun çalışır doğru düzgün bizimle ilgilenmez bende senede 2 3 defa baba evine gelip 1 ay kalıp gidiyorum kaynanam başta laf söz olur bu kadar kalma falan dedi hiç takmadım bunalıyorum odalarca dağın tepesinde bi tane arkadaşım.bile yok. Hep ev hep ev işi beş kişiyiz beş kişinin tüm yükü bende.asla kim ne yedi ne içti düşünmez vs gamsız bir insan bana hiç yardımı olmadı çocuğumu bile kör pis hep ben büyüttüm hiç yardımı olmadı yol göstermedi. Bide görümcem var evli iki çocuğuyla her hafta.bizde gelir.yer içer akşam kocasına yedirir içirir giderler arkasından herşeyi ben toplarım temizlerim.6 senedir annesinin evine misafir gibi gelir gider hiç bir işine el atmaz hep ben.hizmetçi gibi. O kadar bıktımki biri temizlik dedimi miğdem bulanıyor hem kaynanamın evi hem.kendi evim hiç işim bitmiyor şimdide kaynım önümüzdeki ay askere gidecek bende bayramda babaevine geldim dönmedim henüz bu hafta sonu dönecektim kaynanam sabah aramış gelen giden çok olacak bende hafta sonu gelin dedim en az 15 gün sabah akşam gelen olur dedi sen gelirsen ii olur ben evde olmazsam gelenleri buyur edersin dedi bana kızmayın kaynanam çok tuhaf bi insan misafir gelecekse hiç bi hazırlık yapmaz hep ben yaparım misafir gelincede onlarla oturur yerinden bile kalkmaz çocuğa dahi bakmaz. Bende eşimi aradım anneannem hastalandı o iyi olmadan gelemem ben dedim yalan söyledim kaynımın gitmesine bi kaç gün kala gideceğim biraz da o düşünsün istiyorum hep bi insandan beklenmez gwlinimde köle değilimki babam yok yetimim gurbetteyim diye bi insana bu kadar yüklenilmez kızına hiç kıymadı hep benden bekledi birazda kızı yapsın anasının işini. Bu sene onlar taşınacak arkasından ben taşınacağım onlardan çok uzağa tam merkeze size sorum şu ben artık çok mesafeli çok resmi olmak istiyorum aman kötülük olmasın diye her yaptıklarını yuttum ama doldum artık benden hbişey beklemesinler artık kocam benim değerimi ne zaman ve ne yaparsam anlar. Çok uzun oldu çok tşk ederim
boşuna dertlenme sen bile bile o eve gelin gelmişin

Yuzmüş yüzmüs sonuna gelmişsin bacim. ayri eve cikmana az kalmis.artik üzülme takma kafana.hazirligini yap tasinmanin ..zaten uzak oturacakmissin gidip gelmezsin elinden geldiğince. böylece az görüşürsun kaynananla..

Cnm bnm ya kiyamam sana azda olsa durumumuz ayni aslnda . ama eşim bnm boyle degil hani çok şükür. Nese smdiye kadar sabretmissin maden azcik daha sabredersen tasinicaksn zaten eşin degisir boylelikle umarm yani. Eşin iyise gerisi vız gelir tirs gider. Sabrın sonu selamettir..

Ayrı eve çıkmazsa esiniz anan mi ben mi de bu nasıl ew anlayış sen hizmetçilik yap diyemi gittin.bide laf sokmuyorlar mi çıldırıyorum boyle kaynanalara:KK55:

Sende peygamber sabri mi var ya?
Birak lutfen, elleri ayaklari tutuyor, herkes kendi isini yapsin.
Sen esinle hayat arkadasi olmak icin evlendin, annesine hizmetci olmak icin degil.
Biraz sert yazmis olabilirim ama boyle seyler okuyunca sahiden sinirleniyorum, lutfen daha fazla ezdirme sen de kendini.

Sevgi hersey degil demek ki. Uni mezunusun ve koye gelin, kaynanana hizmetci gidiyorsun. İlk hatan pisirik bir esle evlenmen.

İkinci hatan kendini köle gibi kullandirman. Basta taviz vermemeliydin. Ayaklarinin ustunde durmaliydin. Kocan ne derse desin ezilmemeliydin.

Madem tasinacaksin yapacagin tek sey, ayda yilda bir gideceksin kaynanana. Her cagirdiginda hemen emrine amade olmayacaksin, kocana da yeri geldiginde resti cekeceksin.

Ayrica kaynin askere gidiyorsa o onun sorunu. Cagirsin kizini agirlasin milleti. Ayyy senin yerine sinirlendim.

Dik durun kendinizi ezdirmeyin artik. bu zulüm bitmez kat be kat artarak devam eder bir kac seneye kalmaz o hayvanlari da size baktirirlar! Böyle insanlıktan nasibini almamış ama yeri geldiginde adamliktan gelenek Görenekten bahseden insanlardan nefret ediyorum

Klasik kaynana belası!!!! Başta kendini ezdirmeseydin herseylerini yapmasaydin keşke kırmızı bı cizgin olsaydın . Hiç bir şekilde ne dinen ne hukuken eşin hariç kimsenin işini gücünü yapmak gibi bir zorunluluğun yok . Ha insan evladı olur insan gbi davranırlar sen zaten kendin yapmak istersin ama elini vermişsin kol istemiş bunlarrrr . Veeeeeee kusura bakmasın senin evin ayrı olduğu halde onda iş temizlik yapcksn gelen gideni agrlicksn ve senede 1 baba evine gideceksnde sana nekdr kalacağını soylicek öylemi yakarım o kaynağı bennn terbiyesizzz neden sen işlerini yaptirriken hergun kendi evine getirtirken benim kendi baba evine gitmem beni bakmış büyütmüş insanlara gitmeme kariscn yirtrm o agzni onuuu hadsizzzz büyükse büyüklüğünü bilecekkkk . Kaynanalara kendinizi ezdirmeyin en başında bile belli bir mesafe iz olsun cnku arsizlasiyorlarrrrr

Aynı benim kaynanam sankim 😀
Böyleleri bide yaptığınıda inkar ediyor arkandan iftirada atıyor
Allahım böylelerini uzak tutsun hepimizden
İnsanı dinden imandan çıkarıyolar

Back
X