• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden kv le sinaniyorum

Benim zamanında erkek kardeşimin mevlidide çok kalabalık oldu.Bizim evimizde öyle büyük değil yani.İnsanlar yerlerdede oturdu ki zaten her çağırılanda gelmedi.Ek olarak yemek filan için sofralaaaar kurulmadığından herkesin eline veriyosun pilavı ayranı tatlıyı oluyo o bile çok yormuyo yani inanın.Gerçekten düşündüğüne değmez hem sen bırak millet hizmet etsin birbirine ,çocuk senin olduğundan sen eşittir premsessss :KK70:
Hizmet etmekten yana sikinti etmiyorum ztn kopuk tabaklarda dagitacagim ben insanlar oturamazsa diye

çok düşüncesiz bir kv var Allah sabır versin.
Her konuda oyle cocuk gormeye eve geliyoda bi corba yapayim demiyor ben cocuk uyumuyor butun evde kucagimda gezdiriyorum tum isimi kocam yapiyor goruyor pantolonlarin bile dogru duzgun utusu yok yardim edeyim demiyor o cocuk severken yapmaya calisiyorum ancak

Bencegelen ne kadar cok olursa sonrasinda gelecek olan misafirlerin o kadar azaliyo. Bizim mevlutte de 70 kisi falan vardi. Evim cok buyuk degil ama heryerinde oturuldu. Battaniyeler falan serdik guzel oldu. Kaldiki ben kendi tarafimdan hic kimseyi cagirmadim hep kv kendi akrabalarina soyledi. Sonrasinda kv lerden bebek gormeye gelecek akraba kalmadi hepsi mevlude geldi icin. Bi de bebek gorme misaafirleriyle ugrasmadim. Kendi ailemle de bi kac gun sonrasinda yine mevlut gibi bi toplanti yaptik. Oylece oldu bitti daha sonra bebek gormeye cok nadir misafir aaldim rahat oluyo bence biraz kalabalik oluyo ama sonrasi cok rahat. Hic canini sikma. Insanlar zaten mevlut oldugu icin cok kalabalik nereye oturcaz vs demiyo

Kizimin 40 mevludunu okutucam sordum buna sen kalabalik mi olucaksin yoksa sadece yengelermi dedim.. Cagirmak istiyrsan herkesi cagir ama bana sayi ver bende akrabalarimi ona gore cagiracagim dedm. Yok on kisi oluruz biz onu gecmez dedi ok o zaman ben bi 20 kisi cagiracagim daha fazlasida sigmaz ztn eve dedim
2 gun snr bize gel diye tutturdu gittim bende kocasi anasi var oturuyoruz mevludde ne dagiticaz fln die konusuyoruz kp kimleri cagiriyorsunuz dedi kv saydi 16 kisi. Birsey demedim. Bi yarim saat snr diger odada anasi sordu kimler geliyor diye bu sefer sayi oldu 22. Dedim ki cok olduk ya bana 10 kisi dedin "aman birsey olmaz " dedi komsu geldi kapiya onada mevludumuz var gel torunumu gor dedi bode israr ediyo ki annenide getir tek kalmasin oda ok gelirim dedi olduk 24 snr bana donup 2 komsusu var ztn bunu cagirdim digerine soylemesem olmaz 1 kisiden ne cikar onuda cagririm diyip sayiyo 25 e cikardi haliyle sinir oldum tamam ben bnm akrabalarimi cagirmayacagim soylediklerimede iptal oldu diyecegim bi annem gelsin yeter dedim. Olmaz diyo nasil sigcaz diyorum yere battaniye sereriz oturur herkes dio istemiyorum israr ediyo ki battaniye bile sersem sigmayiz yani insanlara eziyet etmenin anlami yok benim sadece teyzem ve kizlari annem ananem ablam 10 kisi benim ev 30 kisiyi bile sikisik halde alir. Simdide bna telefon acmis cagir herkesi sigdigimiz kadar sigariz diyo hayir dedim esimi arayip bni sikayet etmis bi mevlud yapicam burnumdan getirdi tadimi kacirdi demis he esim agzinin payini vermis o ayri smd size soruyorum kabahat bende mi bnm salon 22 m2 salon m2 ye 2 insani asiyoruz yahu..

24 kişilik olanı sizin evde, kalanını bzim evde okutalım diyin.aynı gün olsun:KK53:

Yok kv simdi temizlige bile kadin tut hoc ugrasma cocukla dedi mevlutte birseyler yapacagini hic sanmiyorum dolma yapariz dedm sen bilirsin dedi hic ben yaparim yardimederim bile demedi kacar oyle seylerden ama bn onu sikinti etmiyorum yinede sadece oturtucak yer bulamamktan korktum

Dolma cok zahmetli olmaz mi canım ya. Bizim mevlutlerde nohutlu tavuklu pilav ve hazır ayran olur. Pilavi da ya çok iyi yapan bi tanıdık halleder ya da bi yerden sipariş edilir uygun fiyata yapan bulursun. Plastik kasik tabldot falan alirsin, istersen irmik helvasi falan da yaparsınız. Bulaşık derdi de olmaz cop posetine toplarsiniz millet yeyince işte

Sen de dedigime benzer yapacakmissin zaten pardon sonradan okudum :KK54:

Kizimin 40 mevludunu okutucam sordum buna sen kalabalik mi olucaksin yoksa sadece yengelermi dedim.. Cagirmak istiyrsan herkesi cagir ama bana sayi ver bende akrabalarimi ona gore cagiracagim dedm. Yok on kisi oluruz biz onu gecmez dedi ok o zaman ben bi 20 kisi cagiracagim daha fazlasida sigmaz ztn eve dedim
2 gun snr bize gel diye tutturdu gittim bende kocasi anasi var oturuyoruz mevludde ne dagiticaz fln die konusuyoruz kp kimleri cagiriyorsunuz dedi kv saydi 16 kisi. Birsey demedim. Bi yarim saat snr diger odada anasi sordu kimler geliyor diye bu sefer sayi oldu 22. Dedim ki cok olduk ya bana 10 kisi dedin "aman birsey olmaz " dedi komsu geldi kapiya onada mevludumuz var gel torunumu gor dedi bode israr ediyo ki annenide getir tek kalmasin oda ok gelirim dedi olduk 24 snr bana donup 2 komsusu var ztn bunu cagirdim digerine soylemesem olmaz 1 kisiden ne cikar onuda cagririm diyip sayiyo 25 e cikardi haliyle sinir oldum tamam ben bnm akrabalarimi cagirmayacagim soylediklerimede iptal oldu diyecegim bi annem gelsin yeter dedim. Olmaz diyo nasil sigcaz diyorum yere battaniye sereriz oturur herkes dio istemiyorum israr ediyo ki battaniye bile sersem sigmayiz yani insanlara eziyet etmenin anlami yok benim sadece teyzem ve kizlari annem ananem ablam 10 kisi benim ev 30 kisiyi bile sikisik halde alir. Simdide bna telefon acmis cagir herkesi sigdigimiz kadar sigariz diyo hayir dedim esimi arayip bni sikayet etmis bi mevlud yapicam burnumdan getirdi tadimi kacirdi demis he esim agzinin payini vermis o ayri smd size soruyorum kabahat bende mi bnm salon 22 m2 salon m2 ye 2 insani asiyoruz yahu..
Mevlüt bu kalabalık oluyor zaten hep bişey olmaz herkes bulduğu yerde oturur yere minder battaniye serılır tamamdır Mevlüt zaten budur herkese koltuk sandalye ayarlayamazsınki

Zaten kısa sürer millet sıkılır hemen kalkar bence oluruna bırak :-)

Kv nin sayida degisiklik yapmasi hos olmamis . Lakin dert etme bence zaten sadece salon degil butun evde oluyor misafirler . Bir kismi mutfakta hizmet ediyor zaten tabaklar hazirlaniyor falan. Herkes her yerde olacak. Ister iki mevlut yap kendi tarafina ve esinin tarafina anneler her halukarda olmak kaydiyla. Istersende hic dert etme herkes ayni anda gelsin guzelce yapin. Kalabalik olmasi cok dogal ve de guzel yani.

Kv nin hesabı başka ğibime geldi!! Kar amacı güdüyor belki ama karsılığına kendi gidecek bosver..

Yaptığı hiç hoş değil, ne demek bi mevlüt yapıcam burnumdan getirdi. Ama benim tek oturma odam var ilk evlendiğimde 24 daire den 24 kadın 3 kv 10a yakın çocuk ve 2 bebek ağırladım :)) bişi olmuyo kim nereyi bulursa oraya oturuyo, bebek mevlüdü kalabalık olur genelde hem bol bol hediye gelir boş ver :)

Benim evde de cuma günü mevlüt vardı. Yeni evli olduğumuz için burada fazla akrabamız yok yakın olanları çağırdım sadece. Eve gelenlerin hepsi kv nin komşuları eşimin teyzeleri falandı tam hatırlamıyorum ama 33-35 kişi olduğu halde sığdık. Benim daha yemek masamın sandalyeleri bile tam değil 4 tane sandalyem vardı ama karşı komşudan istedik, kapıcıdan istedik bir şekilde hallettik. Yere battaniye işini biz de düşündük ama sandalye daha rahat oluyor, alabileceğiniz yakın komşunuz varsa siz de öyle yapabilirsiniz.
Kafanıza takmayın. O çağırsın siz de çağırın sığarsınız ayrıca mevlüt bu rahat rahat geçecek diye bir şey yok bir kaç kişi oturduğu yerden feragat eder hem mevlüt kalabalık olursa daha güzel oluyor 10 kişiyle mevlüt okunmaz.
Dert etmeyin güzel geçeceğine inanın :)

kalabalık olsun daha iyi, allah kabul etsin. gerekirse komşunuzdan falan sandalye istersiniz, koridorda bile otursalar olur. herkesin de gönlü olur daha iyi, güle güle büyütün bebeğinizi.

Bizmde 50 kisiydi gayette guzeldi..annemin evi kucuktu kimisi mutfakta oturdu kimisi arada kimisi cocuk odasinda..Orda bebise dua edilecek cok kisinin amin demesi daha da guzel hem bide boyle dusun takma kafana 3 4 saatte bitiyo ztn bi tik uzak kisiler kalkiyr hemen yine biz bize kaliyorsunuz 2 saat sonrasnda:)

kaynanana çağırma bence o eşine dostuna yapsın sende evinde kendi tarafına yap

Back