- 30 Aralık 2009
- 22.580
- 87.485
- 40
-
- Konu Sahibi zeynepguven1986
- #1.541
Kayınvalide demiş peki koca neden uygulamış. Uygulayan kişi affedilmiş ve evliliğe tekrar devam edilmiş. Zaten Zeynep hanımın eşi sabıkalı ve ben pek de düzeldiğini sanmıyorum.
Uzatmaları oynayacaklar evliliklerinde görünen köy klavz istemezerken başlamış kocan söylenmeye... Seni suçlamaya başlamış bile burda yatmaya razıydı diyerek... Eskiden neler yapmış zaten yine yapabilir. Bir süre sessiz kal bence acısı büyük. Peşpeşe hem babası hem annesini kaybetmiş.
Onun için babası ölünce annesini babasının emaneti olmuştur. Şimdi annemi rahat ettiremedim diye kendini suçlar o suçu da sana yıkar
İçinde üzüntü var, duygu yoğunluğu var. Annesini özledi, keşke onu daha iyi yaşatsaydım moduma girdi. Duygu kontrolü zayıf olduğu için bunu birinden çıkaracak sanırım. Ezik ezik suçlu suçlu durursanız sizden çıkarır, sonra da artık size ne dediyse hep aklınızda kalır. Biraz dik durun.
Ben olsam "sadece yalnız kalmak istememişti ne demek? Sen beni mi suçluyorsun? Annen bile beni suçlamamışken bu tavır ne? Biliyorum acın büyük ama lütfen bunu benden ve çocuklardan çıkarma" derdim. Ama bunu demek maharet değil. Siz vücut dilinizle, bakışınızda bile tersini söylüyorsunuzdur. Önce kendiniz inanmalısınız. Huysuzluk yapmayın ama mesafe koyun. Kırıldığınızı anlasın.
O
onlardan önce zeynep başlayacak mesela görümcenin yanında tek kızı vardı o yetrdi ona olmadı ama diyerek lafa girecek bi süre sonra kardeşler birbirini suçlar ihale geline kalmaz
Canı çok acıyınca yaparBence zeynep onu yapabilecek biri değilihalenin zaten hep üstüne kalması bu yüzden.
Çevresinden hiç kimseye bağımlı olmaz bence bi sre sonra tartışmalar artacak yatklar ayrılacak her gn zeynep suçlanacak ama o depresyonda kocam diyecek bi süre sonrada başkası olack kocasının hayatında boşluktaydım zeynp depresyondaydım zeynep olacakZeynep kocan anacıydı zaten. Şimdi anasını kaybetti. Muhtemelen çok ağır bir depresyon geçirecek ya da geçiriyor. Eşin anasına bağımlıydı. Şimdi o bağımlılık başka bir şeye evrilecek. Sana bağımlı olabilir, işine bağımlı olabilir, görümcenize bağımlı olabilir. Bir süre gözlemleyin eşinizi ama üstüne düşmeyin. Ters laf ederse de kavga etmeyin ama kendinizi ezdirmeyin.
dün gece evimizde kaldık. eşim kanepeye uzandı. mustafa gel yatağında yat dedim. sessiz kaldı. burada belin ağrır dedim. annemde burda yatardı onun beli ağrımıyomuydu dedi. kanepede yatmaya razıydı sadece yalnız kalmak istememişti dedi. sonra ağlamaya başladı. teselli etmek istedim sarılmak istedim tersledi beni. yatağa gelmedi buğün kanepede uyudu.
sana ve çocuklara kin beslerse kocan kaybeder. bir başına kalır. eşini duymazdan gel bir süre. ama kendini ve çocukları ezdirme. üstüne yürürse zaten boşanmaya kararlı olduğunu hatırlat ve kendini toparlamasını iste. sessiz ol ezik değil.acaba içinde bana kinmi büyütüyo. bana olan soğukluğunu anlıyorum ama ya çocuklar. onların yüzüne hiç bakmıyo.
kabul etme evi var parası var yalnız kalmaya alısacakslm arkadaşlar,
kk yı sık takip ederdim şuan büyük bir derdim var o nedenle kayıt oldum. 2 ay önce kayınbabamı kaybettik kv yalnız kaldı eşinden maaşda kaldı evi de gayet nezih bir yerde ama ben yalnız yaşayamam diyo başka bişey demiyo bizim yanımıza yerleşmek istiyo. eşimin abisi var ama onlar başka bir şehirde olduğundan onalrın yanına gitmek istemiyo kv 65 yaşında. zamanında çok çektirdi bana çok dominant dediğim dedik bir insan kv ile aramız hiç birzaman tam manasıyla iyi olmadı. 15 yıllık evliyim 3 çocuğum var. eşime bunu kabul edemeyeceğimi söyledim. ama oda ne yapayım o benm annem mecbur kabul edicez diyo. aslında kv nin evi bize çok yakın ama illaki yanımıza yerleşmek istiyo. şuan eşimle çatışma halindeyiz evde huzur kalmadı. ben daha kabul etmeden kv eşyalarını dağıtmaya başlamış bile. benim bi düzenim var 35 yaşından sonra kv ile nasıl yaşarım.
alıştı. çünkü mezara tek konuluyor insan.kabul etme evi var parası var yalnız kalmaya alısacak
Başınız sağolsun, rabbim yardımcınız olsun. Ölen kişinin arkasından konuşulmaz artık; ama lütfen unutmayın, ölmüş olması zamanında size yapılanları haklı çıkarmıyor. Size yalvarıyorum, nolur siz kendinizi ezik ve suçlu psikolojisine sokmayın. O kadıncağızın eceli gelmişti, o gün o saatte ruhunu teslim edecekti zaten. Küs ya da kırgın gitmesi üzerinden size yüklenmeye çalışabilirler; sizin bi suçunuz hatanız yok. Her evlat anne babasına bakmakla yükümlü, bu konuda eşinizin ve kardeşlerinin sorumluluk alması gerekirdi. Siz çok yufka yürekli birisiniz, o yüzden korkuyorum. Size duygu sömürüsü yaparak suçlu hissettirirler diye. Gerekirse psikolojik destek alın; ölmesi sizin hatanız değil. Siz istemediğiniz halde sizin düzeninizi bozmak için çabalayıp durması sizin hatanız değil. Kavga etmeyin, tartışmayın; tabi ki eşinize destek olacaksınız böyle bi günde ama nolur yalvarıyorum siz öncelikle kendiniz inanın bu konuda bi hatanız olmadığına.dün gece evimizde kaldık. eşim kanepeye uzandı. mustafa gel yatağında yat dedim. sessiz kaldı. burada belin ağrır dedim. annemde burda yatardı onun beli ağrımıyomuydu dedi. kanepede yatmaya razıydı sadece yalnız kalmak istememişti dedi. sonra ağlamaya başladı. teselli etmek istedim sarılmak istedim tersledi beni. yatağa gelmedi buğün kanepede uyudu.
evliligi dusunmuyordum daha yeni sicak bakmaya baslamistim ki.burda yazilanlardan yine sogudum nasil bi dunya ya herkes kendi acisindan hakli.ama ne yalan soyleyeyim konuyu ayrintisiyla bilmiyorum ama kocanin durumunu da anlamak lazim netice de anne ya anne. hep bir kv ölmus diye bakiliyor ama onun annesiydi belki de yaninda kalmak istemesini ve yapamamasinun vicdani yukunu de ayri cekiyor. tanidigim biri annesi olmeden once aksam balik cani cok cekmis yapmislar ama yemeden saglikli kadun vefat. etmis.halen cocugu balik yiyemiyor annem yemeden öldu diye bogazindan gecmiyirmus hatirinda icinde kalmis dogru degil ama o psikolojide.biraz zaman verilmeli esine ve cocuklaruna yaptuklarindan dolayi biraz zaman vermeli.herkes kendi vicdani yukun altinda
zaten.
Zaten evlilikte kayınvalide sorunmuş o da ölmüş benim başıma gelmesinden korktuğum bi durum kocasıyla konşurken ağzından annesibi suçlayacak her kelimede evlilikten bi tuğla kırılacak sonrasınıda siz düşünün bn bi süre ayrı kalmayı tercih ederdim sanırımNe kadar kötü olursa olsun adamın annesi öldü, bırakmak lazım acısını yaşasın, üstelik baba acısı da taze..
Ve annesi bunca olayın üzerine öldü. Olaylarla ilgisi yok, eceli geldi öldü, biz buna inanıyoruz. Ama adam acılı.
Baba öldü, anne kaldı, yuvası tehlikeye girdi, karısı evden gitti, derken annesi öldü... Adam şuan normal değildir.
Sabır zeynep hanım, sabır biraz...
Sen sabret dua et. Kocan çabuk toparlasın. Seni biraz üzecek gibi. Ama şu dönemde yaptıklarını hoşgörmeye çalış. Yeterince hoş görmüşsün, geçmişi deşmek istemem. Ama yuvana şans vermek istiyosan toparlamak istiyosan sabır göstermelisin biraz daha.
Kocanın iyi bir anında da içindekileri konuşmalısın.. Neden valideyi istemediğini daha sakin bir şekilde konuşup içini dökmelisin..
Zamanla düzelirsiniz...
Hâlâ düzelmez de uzatırsa, sana karşı ters olur, suçlayıcı olursa o zaman başka kararlar alabilirsin belki.. Ama şimdi sana düşen beklemek zeynep hanımcım. Allah yardımcınız olsun. Zor dönemden geçiyorsunuz...