kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

Zeynep eşin aglasın,sızlasın kendi haline bırak.
Sana bunları demeye hakkı yok.
Geçmişte yaşananlardan dolayı korkman gayet normal.
Önce sen kendin suçlu olmadıgına kanaat et.
Yeterince sorunların üzerini örtmüşsün, evliliğinizin iyi olmasının nedeni eşinin değişmesi degil,senin bazı şeyleri alttan alıp unutman.
O annesi ise sen de eşiydin.
Kafanda kırılan saksı için hiç bu kadar agladı mı ?
Ben sana bunu nasıl yaparım dedi mi ?
Ya da eşimin tek istedigi mutlu mesut olmaktı diye kendi kendini yedi mi ?
Sana bunları demeye devam ederse eğer konuşmanı yap ben babamın evine giderken boşanmayı göze almıştım de
Ya otursun adam akıllı düşünüp acısını yaşarken sana yüklenmesin
Ya da tek başına kalsın oturup düşünsün.
Vicdan sadece tek kişiye işlemez.

Uzatmaları oynayacaklar evliliklerinde görünen köy klavz istemez

Kendınızı suclu hıssedecek ve bunu sıze ıddıa edebilecek kimse oldugunu dusunmuyorum.En azından buna hakları yok.Sakın kendinize bunu yapmayın, Yapılmasına da izin vermeyin.. Allah rahmet eylesin.. Veren Allah, Alan Allah en iyisini o bilir.

Zeynep şimdi kocasına annen 10 sene önce şöyle yaptı böyle yaptı onun yüzünden sorunlar yaşadık da ayrı eve çıkınca rahatladık dese, eşi daha önce bunu kabul etse de şimdi etmez. Veya etse de o annemdi benim yanıma almam gerekirdi der...

Evet hak veriyorum. Bunu yüzüne direk söylemese bile böyle olduğuna inanması çok onemli. Anası gitti simdi de karısı ve çocukları da kaybetmek istiyor herhalde. Zeynep'cim dah çok yeni olay. Bu kadın senin hayatına gider ayak dinamit bıraktı. Patlarsa da patlasin. Kocan kendi mutsuzlugunda boğular gider. Senin çocukların var ailen var sana hiç bir şey olmaz. Mis gibi ailesi var, ona sahip çıkamaz ise gitsin kendi anaciginin evinde yaşasın. Hiç acıma kocan ve ailsei sana ve çocuklarına hic acımamis.

Zeynep kocan anacıydı zaten. Şimdi anasını kaybetti. Muhtemelen çok ağır bir depresyon geçirecek ya da geçiriyor. Eşin anasına bağımlıydı. Şimdi o bağımlılık başka bir şeye evrilecek. Sana bağımlı olabilir, işine bağımlı olabilir, görümcenize bağımlı olabilir. Bir süre gözlemleyin eşinizi ama üstüne düşmeyin. Ters laf ederse de kavga etmeyin ama kendinizi ezdirmeyin.

Çevresinden hiç kimseye bağımlı olmaz bence bi sre sonra tartışmalar artacak yatklar ayrılacak her gn zeynep suçlanacak ama o depresyonda kocam diyecek bi süre sonrada başkası olack kocasının hayatında boşluktaydım zeynp depresyondaydım zeynep olacak

acaba içinde bana kinmi büyütüyo. bana olan soğukluğunu anlıyorum ama ya çocuklar. onların yüzüne hiç bakmıyo.
sana ve çocuklara kin beslerse kocan kaybeder. bir başına kalır. eşini duymazdan gel bir süre. ama kendini ve çocukları ezdirme. üstüne yürürse zaten boşanmaya kararlı olduğunu hatırlat ve kendini toparlamasını iste. sessiz ol ezik değil.

kabul etme evi var parası var yalnız kalmaya alısacak

evliligi dusunmuyordum daha yeni sicak bakmaya baslamistim ki.burda yazilanlardan yine sogudum nasil bi dunya ya herkes kendi acisindan hakli.ama ne yalan soyleyeyim konuyu ayrintisiyla bilmiyorum ama kocanin durumunu da anlamak lazim netice de anne ya anne. hep bir kv ölmus diye bakiliyor ama onun annesiydi belki de yaninda kalmak istemesini ve yapamamasinun vicdani yukunu de ayri cekiyor. tanidigim biri annesi olmeden once aksam balik cani cok cekmis yapmislar ama yemeden saglikli kadun vefat. etmis.halen cocugu balik yiyemiyor annem yemeden öldu diye bogazindan gecmiyirmus hatirinda icinde kalmis dogru degil ama o psikolojide.biraz zaman verilmeli esine ve cocuklaruna yaptuklarindan dolayi biraz zaman vermeli.herkes kendi vicdani yukun altinda
zaten.

Başınız sağolsun, rabbim yardımcınız olsun. Ölen kişinin arkasından konuşulmaz artık; ama lütfen unutmayın, ölmüş olması zamanında size yapılanları haklı çıkarmıyor. Size yalvarıyorum, nolur siz kendinizi ezik ve suçlu psikolojisine sokmayın. O kadıncağızın eceli gelmişti, o gün o saatte ruhunu teslim edecekti zaten. Küs ya da kırgın gitmesi üzerinden size yüklenmeye çalışabilirler; sizin bi suçunuz hatanız yok. Her evlat anne babasına bakmakla yükümlü, bu konuda eşinizin ve kardeşlerinin sorumluluk alması gerekirdi. Siz çok yufka yürekli birisiniz, o yüzden korkuyorum. Size duygu sömürüsü yaparak suçlu hissettirirler diye. Gerekirse psikolojik destek alın; ölmesi sizin hatanız değil. Siz istemediğiniz halde sizin düzeninizi bozmak için çabalayıp durması sizin hatanız değil. Kavga etmeyin, tartışmayın; tabi ki eşinize destek olacaksınız böyle bi günde ama nolur yalvarıyorum siz öncelikle kendiniz inanın bu konuda bi hatanız olmadığına.
Eşiniz çok zor günlerden geçiyor; hem annesini hem babasını kısa zaman içinde kaybetti. Muhtemelen Suçluluk hissesiyo annesine karşı. Üstüne düşmeyin, yatağa gel dediniz gelmedi mi, tamam, üstelemeyin. Size suçlu olduğunuzu ima edecek bi şey söylerse sakince cevabınızı verin. Sakın Kabullenmeyin. Dualarım hep sizinle zeynep hanım, inşaallah atlatacaksınız bugünleri.

Allah inancı olan kişi böyle yapmaz ki ama
O kadına balık yemeyi nasip etmemiş Allah. Biz insanlar olarak nasıl bunu aksi bir şey yapabiliriz ki? Abartmamak lazım bazı şeyleri. Allah'a inanıp ona güvenmeliyiz. Yoksa bu hayatta vicdan azabından yaşayamayız hiç birimiz.

Ne kadar kötü olursa olsun adamın annesi öldü, bırakmak lazım acısını yaşasın, üstelik baba acısı da taze..

Ve annesi bunca olayın üzerine öldü. Olaylarla ilgisi yok, eceli geldi öldü, biz buna inanıyoruz. Ama adam acılı.
Baba öldü, anne kaldı, yuvası tehlikeye girdi, karısı evden gitti, derken annesi öldü... Adam şuan normal değildir.

Sabır zeynep hanım, sabır biraz...
Sen sabret dua et. Kocan çabuk toparlasın. Seni biraz üzecek gibi. Ama şu dönemde yaptıklarını hoşgörmeye çalış. Yeterince hoş görmüşsün, geçmişi deşmek istemem. Ama yuvana şans vermek istiyosan toparlamak istiyosan sabır göstermelisin biraz daha.

Kocanın iyi bir anında da içindekileri konuşmalısın.. Neden valideyi istemediğini daha sakin bir şekilde konuşup içini dökmelisin..

Zamanla düzelirsiniz...
Hâlâ düzelmez de uzatırsa, sana karşı ters olur, suçlayıcı olursa o zaman başka kararlar alabilirsin belki.. Ama şimdi sana düşen beklemek zeynep hanımcım. Allah yardımcınız olsun. Zor dönemden geçiyorsunuz...

Zaten evlilikte kayınvalide sorunmuş o da ölmüş benim başıma gelmesinden korktuğum bi durum kocasıyla konşurken ağzından annesibi suçlayacak her kelimede evlilikten bi tuğla kırılacak sonrasınıda siz düşünün bn bi süre ayrı kalmayı tercih ederdim sanırım

Sakin seni suclamalarina izin verme. Dahasi asla kendini suclama. Burada en sucsuz, aksine fedakar olan sensin. Sana bişey anlatayım.

Evliligimizin ilk aylari, hic hesapta yokken kaynanam gezmeye diye geldi bize yerlesti (kayinpederle seneler önce bosanmislar). Eşime de sürpriz oldu çünkü annesinin huyunu bildiği için beraber oturmak istemiyordu. (Daha önce de hep kavga ederlermiş annesi bi ilçeye gidip yerleşip, maddi durumu batırıp geri dönermiş. Sürekli böyle devam etmiş.) Ben tabi "aman ne var dul kadın kalsın" kafasındayım. Sonra kadin devamlı benimle ugrasir oldu, sanki beni delirtmeye programlanmis bir robot gibi. Sussam sustum diye, konussam konustum diye azar yer oldum. Tabi ben salak "aman kotu olmayalim" diye sabrediyorum. Eşim de ilk defa böyle bir krizin içinde ne yapacağını bilmiyor. Hatta zaman zaman annemi idare et dediği de olmuştur. Sonra bir gün delirtti beni. Ben sinir krizi geçirdim, artık yüzyüze bakamayacak duruma geldik. Eşim de annesini evden yolladı. Hanımefendi bize yerleşecek diye eşyalarını evini dağıtmış (bana sorsaydı dağıtma derdim). Onun bunun akrabaların yanında durdu bir süre sonra da daha önceden oturduğu bir ilçeye gidip yalnız yaşamaya başladı. Maddi sorunlar yaşamaya başlamış (tanıdığım ilk günden beri borç içinde, bizle alakası yok, düğünü bile eşimle beraber yaptık). Bu sağda solda ağlanınca kayınpeder "bi dul kadına bakamadınız" dedi, eşim bi yaşlı kadınla anlaşamadın" dedi (kaynanam yaşlı değil ayrıca aktif sporcu, benden sağlam). Kendimi kötü hissetmeye başladım. Ama nerede hata yaptım bakıyorum bulamıyorum. Bir gün eaahh yeter be dedim. Biriniz dayanamamış boşanmış, biriniz dayanamamış kaçıp defalarca ayrı ev tutmuş. Ben yokken kimi suçluyordunuz? dedim. Sanki dayanılacak bir yeri var da konuşup duruyorsunuz dedim. Bir daha da kimse beni suçlayamadı. Susup otursam eminim hala "bi dul kadına bakamadı" diyecekler.

Sen de susma, yoksa ömür boyu günah keçisi ilan edileceksin. Akıllarına geldikçe seni ezecekler. İzin verme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…