- 5 Aralık 2014
- 1.666
- 2.788
- 37
-
- Konu Sahibi zeynepguven1986
- #1.561
ah canım ya kanepelerde yatacakmış anasıdün gece evimizde kaldık. eşim kanepeye uzandı. mustafa gel yatağında yat dedim. sessiz kaldı. burada belin ağrır dedim. annemde burda yatardı onun beli ağrımıyomuydu dedi. kanepede yatmaya razıydı sadece yalnız kalmak istememişti dedi. sonra ağlamaya başladı. teselli etmek istedim sarılmak istedim tersledi beni. yatağa gelmedi buğün kanepede uyudu.
İşte örnek!Sakin seni suclamalarina izin verme. Dahasi asla kendini suclama. Burada en sucsuz, aksine fedakar olan sensin. Sana bişey anlatayım.
Evliligimizin ilk aylari, hic hesapta yokken kaynanam gezmeye diye geldi bize yerlesti (kayinpederle seneler önce bosanmislar). Eşime de sürpriz oldu çünkü annesinin huyunu bildiği için beraber oturmak istemiyordu. (Daha önce de hep kavga ederlermiş annesi bi ilçeye gidip yerleşip, maddi durumu batırıp geri dönermiş. Sürekli böyle devam etmiş.) Ben tabi "aman ne var dul kadın kalsın" kafasındayım. Sonra kadin devamlı benimle ugrasir oldu, sanki beni delirtmeye programlanmis bir robot gibi. Sussam sustum diye, konussam konustum diye azar yer oldum. Tabi ben salak "aman kotu olmayalim" diye sabrediyorum. Eşim de ilk defa böyle bir krizin içinde ne yapacağını bilmiyor. Hatta zaman zaman annemi idare et dediği de olmuştur. Sonra bir gün delirtti beni. Ben sinir krizi geçirdim, artık yüzyüze bakamayacak duruma geldik. Eşim de annesini evden yolladı. Hanımefendi bize yerleşecek diye eşyalarını evini dağıtmış (bana sorsaydı dağıtma derdim). Onun bunun akrabaların yanında durdu bir süre sonra da daha önceden oturduğu bir ilçeye gidip yalnız yaşamaya başladı. Maddi sorunlar yaşamaya başlamış (tanıdığım ilk günden beri borç içinde, bizle alakası yok, düğünü bile eşimle beraber yaptık). Bu sağda solda ağlanınca kayınpeder "bi dul kadına bakamadınız" dedi, eşim bi yaşlı kadınla anlaşamadın" dedi (kaynanam yaşlı değil ayrıca aktif sporcu, benden sağlam). Kendimi kötü hissetmeye başladım. Ama nerede hata yaptım bakıyorum bulamıyorum. Bir gün eaahh yeter be dedim. Biriniz dayanamamış boşanmış, biriniz dayanamamış kaçıp defalarca ayrı ev tutmuş. Ben yokken kimi suçluyordunuz? dedim. Sanki dayanılacak bir yeri var da konuşup duruyorsunuz dedim. Bir daha da kimse beni suçlayamadı. Susup otursam eminim hala "bi dul kadına bakamadı" diyecekler.
Sen de susma, yoksa ömür boyu günah keçisi ilan edileceksin. Akıllarına geldikçe seni ezecekler. İzin verme.
bu ben oluyorumÖyle mi ? Neden yukarıda halen daha rahmetliye sallayan yorum okudum o zaman ? Yok ilk duyunca oh demiş falan ? Konunun kayınvalideden ayrılması imkansız zatenMune
haklisin cnm. ben de dogru degil diye belirttim ama burda kastettigim òlunun arkasinda sucun olmasa bile bi seyler aklinda kalir kocanin psikolojisini de anlamak icin soyledim.Allah inancı olan kişi böyle yapmaz ki ama
O kadına balık yemeyi nasip etmemiş Allah. Biz insanlar olarak nasıl bunu aksi bir şey yapabiliriz ki? Abartmamak lazım bazı şeyleri. Allah'a inanıp ona güvenmeliyiz. Yoksa bu hayatta vicdan azabından yaşayamayız hiç birimiz.
Yok gülüm tartışma vb çıkmadıkça ya da sen talep etmedikçe kapatmayacağım.lütfen konumu kapatmayın. sürekli girip yazamıyorum ama ara ara yazılanları okuyorum. fikirleriniz yol gösteriyor bana. ben nasıl davranacağımı bilmiyorum.
Bence esinde sende bir uzman yardımı alsanız iyi olacak..özellikle sen Zeynep..kendini suclamak psikojisinden çık. Ve hickimse nin seni suclamasina izin verme.Kader e ve Allah'a inanan biri ölümün Allah'tan olduğuna ve saniyesinin bile sasmayacagina inanır.esin içinde kolay değil tabi.atlatmak için zamana ihtiyacı var acı çekiyor şu anda ve acı içinde iken mantıklı davranmasını bekleme.bir süre ver ona.zamanla yani acıyı anlattıktan sonra eğer hala seni suçluyorsa artık içinden geleni yap.önce kendini ve çocuklarını düşün.lütfen konumu kapatmayın. sürekli girip yazamıyorum ama ara ara yazılanları okuyorum. fikirleriniz yol gösteriyor bana. ben nasıl davranacağımı bilmiyorum.
teşekkür ederimYok gülüm tartışma vb çıkmadıkça ya da sen talep etmedikçe kapatmayacağım.
Sadece artık kayınvaliden hakkında yazılmasın dedim, kayınvalide vefat etti, ölenin ardından laf etmek yakışık almaz, bundan sonra sen, eşin ve yaşadığınız bu süreç üzerine konuşulmalı.
zeynep hanım siz yazabıldıkce daha sık yazsanız daha ıyı olurlütfen konumu kapatmayın. sürekli girip yazamıyorum ama ara ara yazılanları okuyorum. fikirleriniz yol gösteriyor bana. ben nasıl davranacağımı bilmiyorum.