kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

acaba içinde bana kinmi büyütüyo. bana olan soğukluğunu anlıyorum ama ya çocuklar. onların yüzüne hiç bakmıyo.
kocanın acısını anlıyorum ama sana kin büyütmeye heleki bunu çocuklarına yansıtmaya hiç hakkı yok.ölüm herkes için vakti geldi gitti bunda sizin suçunuz ne?

ayrıca annem kanepede yatmaya razıydı gibi dram yaratmasın anasının nasıl bi kadın olduğunu okuduk burada.anne olan bi kadın başkasının evladı gözlerinin önünde dövülürken susup oturmaz aslan kesilirdi.ölünün arkasında konuşturma beni zeynep şimdi günaha giriyorum

dün gece evimizde kaldık. eşim kanepeye uzandı. mustafa gel yatağında yat dedim. sessiz kaldı. burada belin ağrır dedim. annemde burda yatardı onun beli ağrımıyomuydu dedi. kanepede yatmaya razıydı sadece yalnız kalmak istememişti dedi. sonra ağlamaya başladı. teselli etmek istedim sarılmak istedim tersledi beni. yatağa gelmedi buğün kanepede uyudu.
Mesjların hepsini okumadım canım umarım bi süre sonra seni suçlamaya başlamaz suçlulul duygusundan bi süre yalnz brak insanın bütün desteği iyi ya da ktü anne babadır eşiniz yalnız kaldığını düşünüyordur sen ne derse tepki verme içi biraz soğusun

evimize tasinmasin Ama yakinlara baska bir Eve tasinsin de.

Evet ama bu teklifi ne kv ne oğlu ne de diğer çocukları kabul etti.
Üstelik zaten aynı sokakta, 3 bina uzakta idi.

Kimse anlaşmaya yanaşmadı, kimse çözüm önerisi ile gelmedi.
Tek bir dayatma vardı: Kv oğlunun yanında yaşayacak.

Boyle olacagi ihtimaller arasindaysi zeynep zaten.sen sakin kal acisina ver biraz .simdilik uzuntusunden boyleyse zamanla duzelir.
Ama sakin kimsenin seni suclamasina izin vermeyi birak konusturma bile.
Zaten gorumcenin annem senin yaninda kalmak istitodu felan deyip aglamasi felan cokta iyi niyetinden degil bildigin laf sokuyor uzuntusu ustunden sana.
Bi evladi senin esin degildi bi oglu bi kizi daha vardi kp oldugunde madem sen istemedin onlar goturebilirdi.
Senin evde kalmasina karar vermisler sende sicak bakmayinca bu fikre simdi aglayacaklarina ozamn o bizimde anamiz deyip alsalarmis.
Esinin ustune dusme yataga gel dedin gelmedimi tamam de.cunku simdi sen ona ne dersen hep annesi ustunden laf sokacak yemek ye desen bi tabak yemek artsa yiyecegi bibtabak yemekti vsvsvs deyip hep vicdanini rahatlatacak boyle.sakin firsat verme.

Evet ama bu teklifi ne kv ne oğlu ne de diğer çocukları kabul etti.
Üstelik zaten aynı sokakta, 3 bina uzakta idi.

Kimse anlaşmaya yanaşmadı, kimse çözüm önerisi ile gelmedi.
Tek bir dayatma vardı: Kv oğlunun yanında yaşayacak.

Diğer çocukları kadın mı erkek miydi bilmiyorum ama anladığım kadarıyla kimse ne karısına / ne de kocasına yük etmek istemedi ihale geline kaldı.

acaba içinde bana kinmi büyütüyo. bana olan soğukluğunu anlıyorum ama ya çocuklar. onların yüzüne hiç bakmıyo.

İçinde üzüntü var, duygu yoğunluğu var. Annesini özledi, keşke onu daha iyi yaşatsaydım moduma girdi. Duygu kontrolü zayıf olduğu için bunu birinden çıkaracak sanırım. Ezik ezik suçlu suçlu durursanız sizden çıkarır, sonra da artık size ne dediyse hep aklınızda kalır. Biraz dik durun.

Ben olsam "sadece yalnız kalmak istememişti ne demek? Sen beni mi suçluyorsun? Annen bile beni suçlamamışken bu tavır ne? Biliyorum acın büyük ama lütfen bunu benden ve çocuklardan çıkarma" derdim. Ama bunu demek maharet değil. Siz vücut dilinizle, bakışınızda bile tersini söylüyorsunuzdur. Önce kendiniz inanmalısınız. Huysuzluk yapmayın ama mesafe koyun. Kırıldığınızı anlasın.

Son düzenleme:
zeynep sanırım feraha eremedin maalesefki saçma bir şekilde sana yüklenmeye başlamış kocan bence kocanın kafası düzlüğe çıkana kadar dönmeseydin evine keşke.

O
Boyle olacagi ihtimaller arasindaysi zeynep zaten.sen sakin kal acisina ver biraz .simdilik uzuntusunden boyleyse zamanla duzelir.
Ama sakin kimsenin seni suclamasina izin vermeyi birak konusturma bile.
Zaten gorumcenin annem senin yaninda kalmak istitodu felan deyip aglamasi felan cokta iyi niyetinden degil bildigin laf sokuyor uzuntusu ustunden sana.
Bi evladi senin esin degildi bi oglu bi kizi daha vardi kp oldugunde madem sen istemedin onlar goturebilirdi.
Senin evde kalmasina karar vermisler sende sicak bakmayinca bu fikre simdi aglayacaklarina ozamn o bizimde anamiz deyip alsalarmis.
Esinin ustune dusme yataga gel dedin gelmedimi tamam de.cunku simdi sen ona ne dersen hep annesi ustunden laf sokacak yemek ye desen bi tabak yemek artsa yiyecegi bibtabak yemekti vsvsvs deyip hep vicdanini rahatlatacak boyle.sakin firsat verme.
onlardan önce zeynep başlayacak mesela görümcenin yanında tek kızı vardı o yetrdi ona olmadı ama diyerek lafa girecek bi süre sonra kardeşler birbirini suçlar ihale geline kalmaz

Zamaninda sizi oldurmek uzere olan adama cok fazla fedakarlik yaptiniz tamam, unuttunuz tamam, 10 sene oldu tamam.

Ama gercekten degisen insan size 10 sene sonra annesinin kalmasini teklif edebilir miydi saniyorsunuz? Ustunuze yuruyebilir miydi?

Simdi size abuk sabuk laflar soyleyebilir miydi?

Kayinvalide vefat etti tamam. Ama asil sorununuzla ayni evde yasiyorsunuz. Esinizin terbiyesizliklerini biraz daha gormezden gelirseniz cok pisman olacaksiniz.

10 yil bu konuyu konusmadik bile diyorsunuz. Bu esinize odulmus zaten, baska bir sey degil.

Ve haketmedigini ispatladi.

O
onlardan önce zeynep başlayacak mesela görümcenin yanında tek kızı vardı o yetrdi ona olmadı ama diyerek lafa girecek bi süre sonra kardeşler birbirini suçlar ihale geline kalmaz
Hep boyle olurya hayatta kendileri bisey yapmaz.ama en cokta ses onlardan cikar.
Alsalarmis madem zeynep acik acik istemiyorum dedi.bunun icin uc cocuguyla babasinin evine gitti bosanarim dedi gerekirse.Ozmn obur eltide bende bakmam calisiyorum dedi.kizi yine ayni.
Ozmn sessiz kaldilarsa simdide kimseye yuklenmeye haklari yok.
Zeynebin esinin tavri eger abartmassa tabi su durumda uzuntusunden diyorum.
Cunku hep mustafa da kalcak mustafa bakcak annesine anneside mustafa da kalcak.sonrasi yasananlar ve kv ölümu.
Cok zordur eminin bi evlat icin ama takdiri ilahi deyip gecmek yine yasasin uzuntusunu ama yok kanepe de yatacakti raziydi felan deyip vicdaniyla suclamasin kimseyi .

Z zeynepguven1986 al kocanı karşına konuş. "Ben senin annene bakardım bakmasına ama 10 sene önce sabah uyudum diye kapımın yumruklanmalarını ve kafamda kırılan saksıyı unutmadım. Bunların tekrar yaşanmasından korktum. Gençliğimde canıma kast etti"Diye aklına gelenleri anlat.

Çocuklarına ve sana uyuz uyuz davranmaya devam edecekse gitsin anasının evine. Senin ve çocuklarının canını sıkmasın. Zaten boşanmayı göze almıştın. Kimsenin 2.5 yaşında çocuğa kötü davranma hakkı yok. Babasının bile.

Olum cok taze insanin en deger verdigi annesi yok ustelik babasini da 2 ay once kaybetmis.esin acisindan zor ve aci bir durum..
Bundan sonra annem bizimle diyen evladin bir anda annesi yok oluyor..
Esin gel gitler yasayacak ofkeli halleri olacak sana ve cocuklarina sesini yukseltecek..insallah olmaz..
Sunu da anlamali esin sen o evde olsan da olmasan da ecel vakti degismiyecekti.
Benim tavsiyem sen sakinligini koru esinin yaninda ol boyle olmasini istemezdim diye de dile getir icinde tutma agla esinin yaninda cekinme..
Birde bir uzmandan esinizin yardim almali.. ve size yuklenmemesi gerektigini anlatacak ehil kimseler yardimci olmali.

İşin zor Zeynep. Kvde de o konuşmayı yapmasaydı ne olurdu bilemiyorum.
Sen en başında o kadar eksik anlattınki sizin zaten evliliğiniz sorunlu sen ne kadar affetmiş olsanda 3 çocuk sahibi olsanda... Mutluyduk desende..
Sadece sorunların üzeri örtülmüş. Yasla birlikte su yüzüne çıktı.
Şu an eşine canım desen farklı tarafa çekecek durumda. Zaten deme o ayrı. Ayrıca her söylediğini annesinin üzerinden cevaplayacaktr. Biraz bekle sonra gerektiği gibi konuş. Yani inşallah konuşursun.

Şimdi kocasının yerine kendimizi koyalım tabi ki hepimiz Zeynep i suçlu bulacağız hiç suçu olmadığı halde.

Zeynep in kendi ailesi bile yeri gelecek bak kızım 2 gün daha evinde kalsaydın keşke diyecek.

Görümcenin acısı taze ama oda diyecek annemi sığdıramadın üzüntüden öldü diye

Kocası akıllı adamsa ne anam kaldı ne babam karıma sarılayım demeli ki şuan için mümkün gözükmüyor genç yaşta sayılabilecek anne ve babasını kaybetti , eşi evde değil üstelik sorunlar yaşanmıştı....

Evliliğiniz sağlam bir yara aldı, bence bir süre olabildiğince sessiz kalın yorum yapmayın, kocanızın ağlamalarına söylenmelerine tepki vermeyin.

kimsenin ölümüne sebep olmadığınız önce bunu siz iyice anlayın, her istediğimiz olsaydı ooooo. Sen ben kimiz bir insanın ölümüne sebep olacağız.

Ben kimsenin arkasından konuşmam hele ki ölüyse ama kayınvalideniz evinizin ortasına dinamiti yerleştirip öyle gitti, belkide oda böyle olsun istemedi ama.

kısaca olmuşla ölmüşe çare yok der büyüklerimiz.

Zeynep hanım, sizi zor bir süreç bekliyor. Benim size tavsiyem bir müddet sesinizi çıkarmayın. Eşinizin acısı biraz dinsin. Hala ithamlara devam ederse oturup iyice evliliğinizi gözden geçirin.
Hep söylediğim bir şey vardır. Evlilikte aldatma ve şiddet asla affedilmemeli. Herkes kayınvalide oğlunu gaza getirmiş, konu sahibini dövdürmüş, kafasında saksı kırdırmış falan filan diye anlatıldı.
Daha önceki mesajımda da belirttim. Kayınvalide demiş peki koca neden uygulamış. Uygulayan kişi affedilmiş ve evliliğe tekrar devam edilmiş. Zaten Zeynep hanımın eşi sabıkalı ve ben pek de düzeldiğini sanmıyorum.
Eski defterler açıldığı için ve koca affedilip kayınvalide suçlarıyla başbaşa kaldığı için Zeynep hanım affetmedi ve kayınvalidesini istemedi, evi terk etti. Kader tekrar oyun oynadı ve kayınvalide öldü.
Cidden sıkıntılı bir durum. Bundan sonrası için ben kolay olacak diyemem. Cidden zor bir süreç. Ama Zeynep hanımın da biraz bekleyip daha sonra durumunu tekrar gözden geçirmesi gerekir.

erken başlamış kocan söylenmeye... Seni suçlamaya başlamış bile burda yatmaya razıydı diyerek... Eskiden neler yapmış zaten yine yapabilir. Bir süre sessiz kal bence acısı büyük. Peşpeşe hem babası hem annesini kaybetmiş.
Onun için babası ölünce annesini babasının emaneti olmuştur. Şimdi annemi rahat ettiremedim diye kendini suçlar o suçu da sana yıkar
bence bundan sonrası daha zor olabilir. Neyse ki kv eşine seni geri getirmesini söylemiş.... Eşin annesine sahip çıkamadığını, istediğini 2 ay yerine getiremediğini düşüncektir. Sana söylemese senin yüzünden annesini kırdığını içinden geçirir, gelse kalsaydı ne olurdu ki diycektir, belki de demiştir.

Şimdi kimse senin yüzüne bişi demiyo belki ama ilerde Duyabilirsin; gelin kaynana yüzünden evden gitti, ölünce geri geldi diye.. Ki umarım böyle olmaz...

Senin için en iyi şey şu ki; başta söylediğim gibi eşine kv nin seni getirmesini söylemesi ve ne olursa olsun bir erkek olarak eşinin teselliyi de sende bulabileceği. En rahat senin yanında üzülür ağlar veya Güler...

X