kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

dün gece evimizde kaldık. eşim kanepeye uzandı. mustafa gel yatağında yat dedim. sessiz kaldı. burada belin ağrır dedim. annemde burda yatardı onun beli ağrımıyomuydu dedi. kanepede yatmaya razıydı sadece yalnız kalmak istememişti dedi. sonra ağlamaya başladı. teselli etmek istedim sarılmak istedim tersledi beni. yatağa gelmedi buğün kanepede uyudu.
ah canım ya kanepelerde yatacakmış anası
yaşasaydı zavallım kanepede olur mu hiç odanın orta yerıne baza alırdınız , yatırılır mı ana kanepede !

zeynep hanım nedır bu ya
başta size boyle davranmadıgını yazdınız bunu dolduran bırı mı var acaba ?
kör öldü badem gözlü oldu ya nasıl da acındırıyor anasını , bi istediği yalnız kalmamakmış !
öldü diye yaptıkları yok mu oldu sanki valla ben ilk öğrendiğimde de iyi oldu demiştim rahmet falan da okumuyorum !
bu kadın ölmeseydi kesinlikel size getirecekleri çözüm falan yoktu ben size diyim eşiniz almayacaktı sizi babanızdan alacak olsaydı o aksam gelınce alırdı , dur ben bi ablamlarla konusayım bı karar verıcez sonra gelırım demezdı
yalnız kalamıyorum dıye bencıllıkten acıkca ıstemıyorum dedıgınız halde bu kadın sızle kavga etmedı mı ?
ee şimdi öldü diye ah canım zavallı kanepede yatardı , acındırmaya bak!

hayır bırde sarılmak ıstedgınızde ne dıye sızı ıtıyor ya ?
sormadınız mı nıye boyle yapıyorsun dıye ?
annesının ıstenmedıgını bılıyor kızı alaydı anasıını annemı ıstemyorlar deyıp , onun hıc mı sucu yok ?

anası öldü babası öldü tamam bı ınsanın acısı olur ama acısı varsa da adam gıbı ceksın acısını
bu ne bole 3 tane cocugu var adamın anam da anam dıye
gıtsın o zaman anasının evınde kalsın anılarıyla basbasa

ayrıcaa su mesajınızdakı yok ıste kaynananın evı kapatılmayacakmıs bayramlarda toplanıp anısı yasatılacakmıs bılmem ne cumhurbaskanı sankı

bır kac zaman daha bekleyın bence acısını bır sindirsin içine baktınız hala boyle yapıyor geçin karsısına konusun amacın ne dıye ben kendımı suclu gormuyorum deyın
ne yapmak ıstıyorsun dıye sorun bu ne bole ya

Basiniz sagolsun. 156 sayfayi gorunce n'olmus yaa diye bakiim biraz dedim. Nekadar tuhaf ve hizli gelismis hersey!
Kadincagiz rahmetli olmus, ama buyuklerimizin guzel bi lafi vardir, iki gun yatak ucuncu gun toprak diye. Temiz bi olum olmus. Allah rahmet eylesin.

Esinizin uzerine gitmemenizi tavsiye ederim. Biraz terslemekte kendince hakli. Zamanla takdiri ilahi oldugunu idrak edip sizin kv istememenizi unutacaktir. Bu surecte olabildiginizce ilimli ve alttan alan taraf olursunuz umarim.

Mune Mune takdir senin ama ölmüş bir kadının arkasından konuşulması beni çok rahatsız ediyor. Evet gelinine karşı hataları olmuş ama hesabını Allah'a verecek zaten. Kadının ruhuna saygısızlık olarak görüyorum bu yazılanları.

Mune Mune takdir senin ama ölmüş bir kadının arkasından konuşulması beni çok rahatsız ediyor. Evet gelinine karşı hataları olmuş ama hesabını Allah'a verecek zaten. Kadının ruhuna saygısızlık olarak görüyorum bu yazılanları.
konu kv değil artık. zeynep ve kocası. Mune Mune

Sakin seni suclamalarina izin verme. Dahasi asla kendini suclama. Burada en sucsuz, aksine fedakar olan sensin. Sana bişey anlatayım.

Evliligimizin ilk aylari, hic hesapta yokken kaynanam gezmeye diye geldi bize yerlesti (kayinpederle seneler önce bosanmislar). Eşime de sürpriz oldu çünkü annesinin huyunu bildiği için beraber oturmak istemiyordu. (Daha önce de hep kavga ederlermiş annesi bi ilçeye gidip yerleşip, maddi durumu batırıp geri dönermiş. Sürekli böyle devam etmiş.) Ben tabi "aman ne var dul kadın kalsın" kafasındayım. Sonra kadin devamlı benimle ugrasir oldu, sanki beni delirtmeye programlanmis bir robot gibi. Sussam sustum diye, konussam konustum diye azar yer oldum. Tabi ben salak "aman kotu olmayalim" diye sabrediyorum. Eşim de ilk defa böyle bir krizin içinde ne yapacağını bilmiyor. Hatta zaman zaman annemi idare et dediği de olmuştur. Sonra bir gün delirtti beni. Ben sinir krizi geçirdim, artık yüzyüze bakamayacak duruma geldik. Eşim de annesini evden yolladı. Hanımefendi bize yerleşecek diye eşyalarını evini dağıtmış (bana sorsaydı dağıtma derdim). Onun bunun akrabaların yanında durdu bir süre sonra da daha önceden oturduğu bir ilçeye gidip yalnız yaşamaya başladı. Maddi sorunlar yaşamaya başlamış (tanıdığım ilk günden beri borç içinde, bizle alakası yok, düğünü bile eşimle beraber yaptık). Bu sağda solda ağlanınca kayınpeder "bi dul kadına bakamadınız" dedi, eşim bi yaşlı kadınla anlaşamadın" dedi (kaynanam yaşlı değil ayrıca aktif sporcu, benden sağlam). Kendimi kötü hissetmeye başladım. Ama nerede hata yaptım bakıyorum bulamıyorum. Bir gün eaahh yeter be dedim. Biriniz dayanamamış boşanmış, biriniz dayanamamış kaçıp defalarca ayrı ev tutmuş. Ben yokken kimi suçluyordunuz? dedim. Sanki dayanılacak bir yeri var da konuşup duruyorsunuz dedim. Bir daha da kimse beni suçlayamadı. Susup otursam eminim hala "bi dul kadına bakamadı" diyecekler.

Sen de susma, yoksa ömür boyu günah keçisi ilan edileceksin. Akıllarına geldikçe seni ezecekler. İzin verme.
İşte örnek!
Gerçekten anlamıyorum şu zihniyeti. Kendi kocası tahammül edememiş, kendi evladı istemiyor ama gelin istemezse suçlu oluyor, bu nasıl kafa?
Çok iyi yapmışsınız valla, bu konularda bencil olmak lazım, kendimizi evimizi düşünmek lazım....

Konu sahibinin valideyi de kimse istemiyordu ama nedense Zeynep hanım istemeyince sorun oldu.. Ki bence son derece haklı.

Öyle mi ? Neden yukarıda halen daha rahmetliye sallayan yorum okudum o zaman ? Yok ilk duyunca oh demiş falan ? Konunun kayınvalideden ayrılması imkansız zaten Mune Mune
bu ben oluyorum
oh dedım evet ve hala da dyorum, zeynep hanım babsının evıne gıttı esi peşinden gitti ama o gece almadı karısını
adam dedıgın karısını alırdı, ma ane yaptı ee biz bi ablamla eniştemle toplanıp bi karar vericez çözüm getiricem bilmem ne !
eğer bu kadın ölmeseydi kesinlikle hiçbir çözüm gelmeyecekti
ortada şımarık bir kadın ( hala diyorum ) yalnız kalamazmış (!) köşeye çekilmiş diğer çocuklar iş bir tek zeynep hanıma kalıyor
herkes ellerini ovusturmus beklıyor zaynep hanım alınca yanına oh dıyecekler
diğer eltisi huzur evıne gıtsın deyınce kocası delirmişMİŞ ! eee anacıgını huzur evıne vermeye razı değil ama sade Zeynep in üstüne atmaya razı,
ölmeseydi rahat yoktu bu kadına ben size diyim
ya hatta yatalak falan kalsaydı hiç düşünemiyorum isabet olmuş
aynı evin içinde zeynep hanım da ölmeden mezara girecekti
insan olan iyi niyetli olan uzalaşmaya gönlü olan her türlü çözümü değerlendirirdi
aynı binada ev YOK, yanına bakıcı, arkadaş YOK , kızına gitsin YOK damat istemzMİŞ, diğer oğluna gitsin YOK öteki gelin çalışırMIŞ, eee en münasip zeynep alıversin yanına da hepimz bir oh diyelim diye akbaba gibi beklediler.

öle ruha saygısızlık falanla da alakası yok
bir insnaın ruhu öldükten sonra ortaya cıkmıyor, yaptıgımız kötülüklerle günahlarla aslında biz kendi kendimizin ruhuna acı cektırıyoruz ama habeırmız yok
bu kadında zaten basta önce kendi bir gün ölecegini hesap etmeden kötülük yapmış ve zaten kendisi ruhuna azap cektırmıs
yanı ne yapalım ah rahmetlı cok ıyı ınsandı falan mı dıyelım
kötü olanın peşinden kötü konusulur ıyı olanın peşinden iyi konuşulur
arkasından iyi konusulmasını isteyen ona göre davransın o zaman

Bence konunun kapanmaması lazım. Çünkü konu sahibi hala eşi vakti zamanında annesinin onlarla yaşamasını istedi diye sıkıntı çekiyor. Konu sahibi hala aynı konunun bugünkü yansımalarından müzdarip. Konu çözülmedi ki, neden kapansın?

Kurallara aykırı yazı yazan olursa isteyen KİB'lesin. Ama Zeynep'in asıl şimdi desteğimize ihtiyacı var.

konu kapanmasın bence zeynep daha çok sorun yaşayacak.
konu sahibi, 40 gün sabredin idare edin. acısı elbet dinecek ve mantıklı düşünmeye başlayacak.
ondan sonra da adam olmazsa kendi bilir.
size işkence edeceğine kardeşlerine yüklensin istemediniz annemi diye.

Allah inancı olan kişi böyle yapmaz ki ama
O kadına balık yemeyi nasip etmemiş Allah. Biz insanlar olarak nasıl bunu aksi bir şey yapabiliriz ki? Abartmamak lazım bazı şeyleri. Allah'a inanıp ona güvenmeliyiz. Yoksa bu hayatta vicdan azabından yaşayamayız hiç birimiz.
haklisin cnm. ben de dogru degil diye belirttim ama burda kastettigim òlunun arkasinda sucun olmasa bile bi seyler aklinda kalir kocanin psikolojisini de anlamak icin soyledim.

Ayni olay cok yakin bir tanidigin basina geldi onunki kayinvalde kayinpeder hep beraber yasiyorlardi oyunla planla kızı beraber kalmaya mecbur etmislerdi sonra birgün arkadas bir cinnet haliylle evi terk etmeye fln kalkinca bunlar evden gitti kızının yanında ev ariyorlardı ki kayinpeder birden öldü allahtan kimse bu arkadasa tavır fln almadı ama kayinvalde basina kaldi yine

Hanımlar,
lütfen bizim geleneklerimizde, örf ananelerimizde ölen insanın arkasından konuşmak yoktur, bir kadın doğrularıyla yanlışlarıyla vefat etti, yaptıklarının hesabını bize vermeyecek, yattığın yerden kalk kayınvalide, gelinine yaptıklarının hesabını ver bize bakalım mı diyeceğiz?

Haddimiz mi, hakkımız mı? Bir evde acı yaşanıyor, ölüm var. Şu andan itibaren bir kayınvalidenin yargılanıp infaz edilmesinin hiçbir anlamı kalmadı.

Zeynep ve eşinin durumu ne olacak, Zeyneb'e nasıl destek olunmalı, ne tavsiye etmeli ona yönelmeniz daha iyi olmaz mı?

lütfen konumu kapatmayın. sürekli girip yazamıyorum ama ara ara yazılanları okuyorum. fikirleriniz yol gösteriyor bana. ben nasıl davranacağımı bilmiyorum.
Yok gülüm tartışma vb çıkmadıkça ya da sen talep etmedikçe kapatmayacağım.
Sadece artık kayınvaliden hakkında yazılmasın dedim, kayınvalide vefat etti, ölenin ardından laf etmek yakışık almaz, bundan sonra sen, eşin ve yaşadığınız bu süreç üzerine konuşulmalı.

lütfen konumu kapatmayın. sürekli girip yazamıyorum ama ara ara yazılanları okuyorum. fikirleriniz yol gösteriyor bana. ben nasıl davranacağımı bilmiyorum.
Bence esinde sende bir uzman yardımı alsanız iyi olacak..özellikle sen Zeynep..kendini suclamak psikojisinden çık. Ve hickimse nin seni suclamasina izin verme.Kader e ve Allah'a inanan biri ölümün Allah'tan olduğuna ve saniyesinin bile sasmayacagina inanır.esin içinde kolay değil tabi.atlatmak için zamana ihtiyacı var acı çekiyor şu anda ve acı içinde iken mantıklı davranmasını bekleme.bir süre ver ona.zamanla yani acıyı anlattıktan sonra eğer hala seni suçluyorsa artık içinden geleni yap.önce kendini ve çocuklarını düşün.

Buarada başınız sağolsun. Konuyu takip ediyordum ancak son gelişmeleri yeni öğrendim. Çok üzüldüm senin için. Allah yardımcın olsun canım.

Yok gülüm tartışma vb çıkmadıkça ya da sen talep etmedikçe kapatmayacağım.
Sadece artık kayınvaliden hakkında yazılmasın dedim, kayınvalide vefat etti, ölenin ardından laf etmek yakışık almaz, bundan sonra sen, eşin ve yaşadığınız bu süreç üzerine konuşulmalı.
teşekkür ederim

zeynep hanım siz yazabıldıkce daha sık yazsanız daha ıyı olur
sizin yapacagınız sey kesınlıkle dık duracaksınız ve kendınızı suclu hıssetmeyeceksınız ve hıssettırmeyeceksınız
mıllet sımdı gunah kecısı arıyor

esınızı bır sure ıstedıgı gıbı rahat bırakın bakalım
daha sonra nasıl gelısecek

X