kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

Bizi dün bu topikte sirtimizdan vurdular . Çok yalnız kaldık.
Karanlık , aç , susuz.
Çok usuDuk biz

Allah rahmet eylesin. Siz kendinizi suçlarsanız bilinki görümce alasını yapar.
Keşke keşke kv bir anne bir kadın olgunluğuna samimiyetine sahip olaydı da sizi zamanında bu kadar üzmeyeydi.

Zeynep ölümün seninle hiçbir ilgisi yok. Kaldı ki analarına düşkünlerse bir zahmet baksalarmış diğer kardeşler. Bir şey dediklerinde aynen söyle bunu.

konuyu başından beri takip ediyorum yorum yazmayacaktım dayanamadım kayınvalide öldü deyince, Zeynep Hanım başınız sağolsun. lütfen başta siz kendinizi suçlamayın. Dik durun annesine bakmakla yükümlü olan 3 evlat var. konu asla siz değilsiniz. herkesin bunu böyle bilmesini sağlayın lütfen.

2. Sayfadaki kv maddi manevi sapasaglam yorumunu ve son sayfadaki vefat yorumlarini okudum da benim icin ibretlik bir konu oldu.

Evet zeynep hanım da şu an sapasağlam, 2 gün sonra hastalanmayacağının garantisi yok.
Bu kadın bu kadar üzüldü, 3 çocuğu ile çok sevdiği evini terk etti, yuvasının dibine dinamit yerleştirip bekledi, ve bu kadının da sadece bir ömrü var. Kayınvalidesi 65 yaşına kadar yaşamış, allah rahmet eylesin, kalanlara da sağlıklı bir ömür basip etsin inş.
Zeynep hanım yerinde olsam hiç bir şekilde vicdan yapmazdım.

Z zeynepguven1986 sen kv ile yaşarken ölmüş olsaydı bile güleryüz gösterseydim diye üzülecek kadar vicdanlısın. ama eşin ve ailesi yine seni suçlayacaklardı, zeynep iyi bakmadı kötü davrandı diye iftira atacaklardı. yani olaylar değişse de sonuç aynı olacaktı. yani herkes masum, zeynep günah keçisi.
o yüzden hiç kendini suçlama ve diğerlerine de bu fırsatı verme.

Siz vicdan yapmazmişsiniz.Ben yapardim.Bunu da yorum olarak dile getirdim sakincasi yoksa.Nedenini nicinine girip konuyu hizir idi yunus idiye getirmeye gerek yok.

Konusahibinin kvyle birlikte yaşamak istememesi en doğal hakkıydı. Kv istediği kadar iyi veya kötü olsun. Kardeşler ve kv dahil kendisine hiç sormadan izin almadan kendi kendilerine böyle bir karar vermişler. Asıl yanlış orada değil miydi? Şimdi neden konusahibi vicdan yapacakmış? Allah rahmet eylesin. Diyecek hiç birşey yok.

Siz vicdan yapmazmişsiniz.Ben yapardim.Bunu da yorum olarak dile getirdim sakincasi yoksa.Nedenini nicinine girip konuyu hizir idi yunus idiye getirmeye gerek yok.

ben sizi alıntıladım evet ama direk size yazmamıştım aslında.
sizin yorumunuz üzerinden kendi yorumumu yaptım, tamamlayıcı gibi düşündüm.
neden böyle gerildik onu da anlamadım.

Zerre kadar vicdan yapmanıza gerek yok.. ortada sizlik bir durum yok. Zaten kocasının ölümünden beri hep sizinleydi kv, o güne kadar annelerini çok düşünüyormuş gibi yapıp uzaktan konuşanlar yapsın vicdan bir zahmet..! Ben olsam asla vicdan yapmazdım asla da beni suçlamalarına izin vermezdim..

ben sizi alıntıladım evet ama direk size yazmamıştım aslında.
sizin yorumunuz üzerinden kendi yorumumu yaptım, tamamlayıcı gibi düşündüm.
neden böyle gerildik onu da anlamadım.

Yorumumu cok ozenle kelimeleri secerek kurmustum konu sahibini de dusunerek te direkt beni alintilayinca sanki konu sahibini suclar durumuna dustum gibi oldu.O sebeple benim yorum sert oldu sanirim.Oyle olduysa kusura bakma.

Başından beri takip ediyordum.
Ne yalan söyleyeyim üzüldüm açıkçası.
Alın yazısı,kader vs.inanıyorsanız soranlara öyle söyleyin gecin.
Tahmin ediyorum ki siz ezilip büzüldükçe daha çok üzerinize gelecekler.
Mümkün olduğunca dik durun.

Hanımlar,
konuyu Z zeynepguven1986 dönene ve tekrar yorum yapmaya başlayana kadar kapatıyorum. Şu birkaç gün içinde konu sahibesi birçok duyguyu birlikte yaşadı, öfke, vicdan, acı, üzüntü birbirine karıştı, bilerek veya bilmeyerek kadını kıracak şeyler yazabiliriz istemeden, ki şu anda cenazeleri var ve Zeynep hanım belki de birçok söze maruz kalacak aile içinde, birde buradan laf işitmek psikolojisini yıpratabilir.

Arzu ettiği anda bana ya da bölüm editörümüz @Margarikotin'e ulaşarak konusunu açtırabilir.

Zeynep hanım,
başınız sağolsun, eşinize, size ve kayınvalidenizin tüm yakınlarına sabırlar diliyoruz.

hayırlı geceler arkadaşlar.
cuma günü kv yi defnettik. kv demde geçmişten gelen bi kalp rahatsızlığı varmış. bunu kendiside bilmiyormuş. son yaşanan olaylar rahatsızlığını tetikleyince kriz geçirmiş. o gece kalbi bi kez durmuş ama çalıştırmışlar. sabah on gibi ikinci kez kriz geçirmiş ve vefat etmiş. eşim beni arayınca ben gittin kv nin evini açtım. akşam yemeğini yerken gelmiş kriz ve hemen hastaneye kaldırılmış. gittiğimde sofra ortayaydı. kv nin bardağı kaşığı yarımyarın kalan yemeği. çok üzüldüm çok ağladım. pişmanlıklarım oldu keşke son günümde birlikte olsaydık bu olaylar yaşanmasaydı. hemen sofrayı topladım ortalığı düzenledim. sonra komşular geldi duymuşlar. kara haber çabuk yayılıyor. herkez gelmeye başladı. sonra hastaneden eşim görümcem kaynım geldi. başın sağolsun abla dedim bana sarıldı çok ağladı. sadece annem en çok senin yanını istemişti dedi başka bi şey demedi ama çok ağladı. eşimde öyle perişandı. cuma günü defnettik. yine ağlamalar oldu. benim de çok içim yandı. tuhaf ama kv deme kebabamdan çok üzüldüm. cuma akşamı görümcem ben yapamam siz annemin eşyalarını toplayın dedi. eltimle kıyafetlerini topladık mahallede fakir bi kadın vardı ona verdik. bugün akşama doğru kalabalık azaldı biz bize kaldık annemin evini dağıtmayalım dediler bayramlarda orada toplanmaya karar verdiler. annemiz babamız burdaymış gibi bayramlarda burada toplanalım diye karar verdiler. eşim görünen daha pek kendilerinde değiller. bana gelince herhangi bi imada bulunan söz söyleyen olmadı çok şükür korktuğum gibi olmadı. kv nin kalp krizini daha çok kb min ölümüne bağladılar. cenazede hep kv demin kocasını ne kadar çok sevdiği onun acısına dayanamadığı konuşuldu. çünkü kv nin kocasına olan düşkünlüğünü herkez bilirdi. iki gündür çocukları göremiyorduk eşim bugün gidelim çocukları görelim dedi. babamlara geldik. eşimle konuştum bana kızgınmışım dedim eşim hayır dedi kv kriz geçirdiği günün sabahında eşimle konuşmuş. zeynebi evine getir demiş onun suçu yok ben yanlış yaptım demiş.evimi boşaltmıycam alışıalışı cam demiş. karını getir çocuklar benim yüzümden perişan olmasınlar demiş. daha sonra gün içinde tel ile görümceyle konuşmuş aynı şeyleri onada söylemiş. sanki öleceğini anlamışta arkasından oğlunun yuvası yıkılmasın diye çabalamış. belki bu sebepten cenazede bana laf söyleyen olmadı. yarın tekrar kv nim evine geçicez bi süre orada kalıcaz gelenler var sonrada kapısını kilitleyip kendi evimize geçecez. çok üzülüyorum. sanki kötü bi rüyadayım kafam allak bullak bugün küçük kızımın adını hatırlayamadım çok düşündüm hatırlayamadım. eşim berbat durumda önce babası sonra annesi hastalanacak diye korkuyorum. herşey de vardır bi hayır. deli doluydu kv keşke ölmeseydi diyorum. çok üzülüyorum.

başınız sağ olsun gider ayak iyilik hali gelmiş kv ye. ölüm elbet acıtır ama olacağı varmış işte hakkaten evden gitmenizin de hayır olduğunu düşünüyorum şimdi halinizden çok başka olabilirdi çünkü kv rahatsızmış bilinmiyormuş. allah rahmet eylesin

Başın sağolsun Zeynep. Allah sabrını versin. Aklım sende kaldı. Bugün de yatmadan bir bakayım gelmiş mi dedim. Yazdıklarını görünce rahatladım açıkçası. Haksız bir tepki gösterirler diye korktum. Şükür seninle alakası olmadığının herkes farkında. Bugünleri kolaylıkla atlatırsınız inşallah.

Başınız sağolsun Zeynep. Keşke herşey daha farklı olsaydı ama yapacak bişey yok sakın sıkma canını ortada zaten seni suçlayacakları bir durum yok. Sadece belki can acısıyla anne hasretiyle söylenirse bir iki laf söylenir ama onlarda acıdandır. Ciddiye alıp üzülme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…