kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

Evet aynen öyle olacaktı , kvnin diğer gelini , damadı , oğlu , kızı , torunları , cümle misafiri de Zeynep'in başına kalacaktı.
Ev adeta Kv'nin olmuş olacak , Zeynep de hizmetini sürekli gören olacaktı.

Diğer açıdan bakınca Allah kimseyi şu duruma düşürmesin yahu.
Evlatların tarafından istenmemek ne kötü, nasıl bir huzur bozansa herkes tutuştu.

Kayınvalide gerçekten tek kalamıyor ve korkuyorsa üzülelim haline. Ama o da sizin düzeninizi bozmak yerine çözüm önerilerinizi dinlemeli.
Örneğin bir kadın almak..
Yardıma muhtaç bir kadın alsın yanına, hem işini gücünü yaptırsın hem yarenlik etsin, hem de bir kadının hayatı kurtulsun.
Böyle birşey çok münasip..

Bu işin tek çözümü, kv yanına gürcistanlı mı olur, kazakistanlı mı olur, böyle bir yatılı kadın bulup yerleştirmek.
Bu kişilere aracılık yapan resmi ajanslar var.
Ücretleri de çok uçuk değil, 3 kardeş bölüşebilirler.
Hem bir kişiye iş imkanı vermiş olursunuz, hem de kv yalnız kalmaz.
Bence tek ama tek çözüm bu.

bir yandan da ibretlik durum valla.
üç evladın var ama istenmiyorsun.
nasıl bir anneyse artık. gelmesin diye bin takla atıyor evlatları.
evlatları istiyo ama gelinlerle damat istemiyo. çünkü kv bizi hiç evlatları gibi görmedi eltim ben ve damat hep yabancı olarak gördü bizi. bi kaç örnek vereyim siz söyleyin gerisini hacca gitti hep birlikte uğurladık sadece torunlara oğullarına kızına hediye getirdi. bize bi şey yok. her sene doğum günlerinde kızını oğullarını arar doğum günlerini kutlar hediyelerini alır. bizim doğum günlerimizi bilmez bile bayramda toplanırız evine bize şeker tutar oğullarına kızına ayrıca çikolata verir. yemeğe gideriz evine servisi kendi yapar bize yaptırmaz oğlunun tabağı etle doludur. ama benim tabağım bir iki et parçası ya var ya yoktur. daha neler neler. o bize hiç anne gibi olmadı bizde onu hiç benimseyemedik

Son düzenleme:
Bu isler hep boyle .zamaninda ben de sorun yasadigim da herkes melekti.
Hatta esimle bi ayriligimiz oldugunda duydum ki gelinler kv istemiyomus biz bosanirsak kv benim esimle yasarmis bu sayede herkes esime bosan demis.esim yanima geldiginde de herkez telf ustune telf etmisti neden baristiniz diye:)
Simdi gelinler biz kv bakmayiz diyolar acik acik.onceden melek gibiydiler oysaki.simdi tutustular.

şimdi kalsın o zaman bir başına !
ay kadını valla merak ettım foto falan yok mu ozleden atsanız nasıl bır ınsan ya

ciddi mi ya.
bir büyüğe yakışmayacak hareketler.
valla o sizi benimsemediyse siz de benimsemek zorunda değilsiniz.
yuvanı yıkmaya kalkıyor bu kadın.
böyle acımasız gaddar bişeymiş.
şahsen büyük te olsa böylelerine hiiç acımıyorum.
sen 3 çocuğunla perişan olmuşşsun umurlarında değil.
inş.eşin makul bir çözüm bulur.
eltinle dikkatli konuş.
söylediklerini farklı aksettirebilir kendi çıkarı uğruna.

en iyisi bakici kadin tutun aslinda 3 apartman arkanizda oturuyo neyi diretiyo anlamiyorum benim anneannenem koyde 10 seneyi geckin yaniz oturuyor. annemler en azindan kisin kal diyolar kadin zar zor kalip hemen geri donuyo kisi bile kakmak istemiyo evimi ozluyorum diyo

aslında yaşı çok değil evlenebilir. ama çocukları bunun konusunu bile açtırmıyo. belki zamanla baktı lar olmuyor. ozaman evlenebilir.
ya da eltin/görümcen çalışıyor madem, kv onlarda kalsın. temizlik, yemek, çocuk vb konularda yardımcı olur diye, iyi niyetli(!) öneri sun.

belki basit ama bişey daha anlatayım onlara gittiğimizde eşim biraz öksürür gibi olsa ne yapacağını şaşırır su getirir sırtını sıvazlar. bir gün oradayken boğazıma ekmek takıldı çırpınıyorum oda karşımda oturuyo sadece izledi yerinden kalkmadı bile.

Allah acikliga kavustursun biran once.hakkinizda hayirlisi neyse hepiniz icin o olsun.

Benim de kv yalniz 6 evladi var.yakin da oda gelir.Evlatlari sirayla gel kal diyolar.
Ama onun Aklindada ben varim :)
kv ile karşılıklı nefret doluyuz ama o da beni tercih eder evime kabul etmediğim halde.

Evett beklenen etki görülmeye baslanmis.Bence sen hic konusma eltinle görümcenle filan.Kestirip at o konuda birak onlar bulsun çözümünü.Sen evini terketmek zorunda kaldin onlarin simdi mi tutuşmuş etekleri?

Net ol.Hicbirsekilde evimde istemiyorum diyeceksin.Gerisini onlar dusunsun ama eltin de cok zalimmis hemen huzurevi demis..hanımefendi cok akilli.
O kv nin kendi evinde kalması en mantikli olan.Yanına bi yardimci.

o zaman ektigini biciyo

Senin diyecegin tek sey su saatten sonra .zamanin da yasadigin sorunlardan dolayi ve onun huyundan dolayi bi arada yapamayiz iyiyken kotu oluruz.simdi yuzyuze bakiyoz iyi kotu .bundan sonra sorun cikarsa kimse kaldiramaz.
Sonucta herkesin bi yerlesmis duzeni colugu cocugu var artik.o rahat edemez sen rahat edemezssin.ev kucuk zaten rahat edemez vsvsvs.sorun ciksin istemiyorum demen.

hani üvey anne olur kendi çocuklarına gözü gibi bakar ama üvey çocuklarına zulmeder kv bize karşı aynen öyleydi kendi çocukları için çırpınır ama ben eltim damat karşısında can versek sadece izler. ilk evlendiğimizde birlikte oturmayı teklif ettiler. ozamanlar hep ılımlı yaklaştım kabul ettim hiç itiraz etmedim birlikte yaparız birlikte yeriz dedim zararı olmaz faydası olur dedim kendi annem gibi olur zannettim çünkü benim annem bana nasılsa eşime öyleydi kv de öyle olur sandım aksini hiç düşünmedim. ama etmediği kalmadı bana

Huzurevi olmaz gibi,evlatlarının gururuna dokunur.Ne kadar iyi şartlarda olsa da ,bizim toplumuzda huzurevine gönderen evlatlara,kapıya atmış gibi tavır alınıyor.
Görümce yanına almak istese bile damat kabul etmez,oğulları almıyor evine ,ben neden alayım der,
Diğer eltiden zaten umut yok ,görünen o
Yardımcı almayı da masraf olarak görürler,para vermek istemezler,kabul etseler ,vermeseler ,boğazlarını sıkıp isteyemezsin
En başta dediğim gibi en iyi çözüm,3 evladın herhangi biriyle aynı binada durması,gündüz ayrı oturur,gece birisi yanında yatar veya gece misafir edilir.

Fazlada eltiyle gorumceyle kv bu konuyu konusup dallandirmaya gerek yok.sen bi detsin onlar evirir cevirir baska bi duruma sokarlar seni.esine felan bisey derler esin bunu inada bindirmesin.

Seni arayan olursa beni ilgilendirmez cocuklari halletsin tek bildigim benim evimde yasayamaz de gec sen dusundun yeteri kadar
haklısınız ben düşünemiyorum bunları kim arasa konuşuyorum cümlelerimi hiç seçmiyorum. bu konuyu iyiki açmışım buraya yoksa bende evi terkedecek cesarette yoktu. kaderime küsmüştüm. iyiki varsınız hepinizden allah razı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…