kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

evlatları istiyo ama gelinlerle damat istemiyo. çünkü kv bizi hiç evlatları gibi görmedi eltim ben ve damat hep yabancı olarak gördü bizi. bi kaç örnek vereyim siz söyleyin gerisini hacca gitti hep birlikte uğurladık sadece torunlara oğullarına kızına hediye getirdi. bize bi şey yok. her sene doğum günlerinde kızını oğullarını arar doğum günlerini kutlar hediyelerini alır. bizim doğum günlerimizi bilmez bile bayramda toplanırız evine bize şeker tutar oğullarına kızına ayrıca çikolata verir. yemeğe gideriz evine servisi kendi yapar bize yaptırmaz oğlunun tabağı etle doludur. ama benim tabağım bir iki et parçası ya var ya yoktur. daha neler neler. o bize hiç anne gibi olmadı bizde onu hiç benimseyemedik
herkes ne ekerse onu biçiyor malesef:KK14:

hani üvey anne olur kendi çocuklarına gözü gibi bakar ama üvey çocuklarına zulmeder kv bize karşı aynen öyleydi kendi çocukları için çırpınır ama ben eltim damat karşısında can versek sadece izler. ilk evlendiğimizde birlikte oturmayı teklif ettiler. ozamanlar hep ılımlı yaklaştım kabul ettim hiç itiraz etmedim birlikte yaparız birlikte yeriz dedim zararı olmaz faydası olur dedim kendi annem gibi olur zannettim çünkü benim annem bana nasılsa eşime öyleydi kv de öyle olur sandım aksini hiç düşünmedim. ama etmediği kalmadı bana
hatırlatmak da ıstemıyorum ama
bıraz anlatır mısınız
felc gecırecek duruma nasıl dusurdu bu kadın ya
pekı esınız bu zamana kadar nasıldı ?olanları goruyor muydu
mesela sız nasıl ayrı eve cıkabıldınız onun yanından?
sız felc gecırınce mı kurtardı esınız?

Kayınvalide melek de olsa artık devir değişti aynı evde yaşanmaz bunu izah etmek zorunda değilsin kimseye. Bana da kayınvalidem bir gün şaka yaptı ne güzel kızım oldu bana bakar diye. Ben kimse bize güvenmesin ben kendi annemi de evime kalıcı almam dedim. Hem saygımı sevgimi kaybetmek istemem hem de kendi düzenimden vazgeçmem dedim. Cidden bu devirde bana eve yerleşen büyükler büyük terbiyesiz geliyor.
Hasta dahi olsa elden ayaktan düşse dahi bakmak zorunda değilsin bakıcı tutulur her gün sabah akşam uğranılır. Ama hasta bakmak kolay mı? Aynı evde başka biriyle yaşamak kolay mı?
Boşuna yüz göz olmak kayınvalideyi de gelini de mutsuz etmekten başka bir şey değil.
İnsan evinde başka yerd rahat olamaz.
Benim rahmetli ananem öyle kimsenin evinde kalmadı damatları da gelini de çok severdi ama. Çünkü kimseye yük olmadı hala iyi hatırlanır. Rahmetli derdi sabah kalktığımda kendi evimde uyanmak istiyorum ben herkes kendi evinde sağ olsun derdi. Önemli olan ölüp gittikten sonra kimseye üzüntü vermeden gitmek.
Bu ev kapatma olayını da benim tanıdığım bir teyzeye yaptılar kadıncağız sefil olup öldü. Üç kız iki erkek çocuğu vardı her ay birine gider kalırdı. Kadıncağız ama son zamanlarda o yaşlı ve hasta haliyle iki ortada gezmekten bıkmıştı çok mutsuzdu. Kimse kötü davranmadığı halde ölmek istiyordu.
Farkında değiller ama siz aslında iyilik ediyorsunuz ona. Kendi evi düzeninde sığıntı gibi yaşamayacak bundan güzel ne var.
Rahmetli ananem öğlen kendine bir kahve yapardı sütlüsünden yanına da bir sigara yakardı keyif yapardı mesela. Bu ne büyük bir lüks aslında çocuk sesi yok, başka insanlar yok. Akşam yemeğinde bir arada olup sonra kafa dinleyecek işte ne güzel.
Milletin evinde sığıntı olmaktan iyidir.
Ayrıca şimdi çocuklar babaanne huzur kaçırıyordu diye hatırlayacaklar bugünü. Torunları kötü hatırlasın istiyorsa aynen devam etsin.
Siz tüm bunları aslında içinizden geldiği gibi yazsanız mı ki? Hani karşılıklı konuşmada kavga çıkıyor yada sinirden denilen anlaşılmıyor ya yazılı olarak okusa belki o kalın kafası alır.

Sizin durum farklı. Sizde baba ile Çocuklar zaten ayrı adreste o nedenle babadan izin almaya gerek yok. Burada baba ile çocuklar aynı adreste o nedenle babadan imza alınmalı. Lütfen bilmeden yanlış bilgi vermeyin.
Hayır eşim adresini yurt dışına aldırmadı hanımefendi
Niçin yanlış bilgi vereyim eşim burda kayıtlı hatta seçim Zaman'ı oy pusulası gelir eve

Benim annem yaklaşık 12 senedir dul ve 7 çocuğı var şuanda sadece bitanesi bekar ve üniv de okuyo. Asla düzenini bozmadı ben kimsenin yanına sığıntı gibi kalamam 1hafta misafir olurum yeter ben evimde rahatım der.
Onun canı hizmet ettirmek istiyo ortalık karıştırmak istiyo, yalnızlık bahane!

Aslında konun var ya tam bir ders niteliğinde.

Durum
vay bee 3 evlat analarını bir odaya sığdıramadılar
falan değil gerçekten.
Ben doğurdum analarıyım tabi ki eşek gibi bakacaklar
zihniyeti daha çok.
Hangisi daha itici derseniz 2. olan derim ben :)

Kv ne zerre üzülmedim çünkü bu duruma düşmesi
tamamen kendi eseri.
Aklı başında olan insan zaten istenmediğini anladığı
en ufak imada geri çekilirdi.
Evi var, büyük ihtimalle geliri de.
En fazla gece yanında kalınması için rica da bulunursun.

Kal evinde mis gibi.. Karışan yok
sorumluluk yok..
Hiç kafası çalışmıyor valla.

Son düzenleme:
daha önce de konunuza yazmıştım,sanırım görmediniz.kayınvalidenize,bir ev arkadaşı bulmanız lazım.bakıcı gibi değil de,bir öğrenci kız olabilir.kimsesiz,kalacak yere ihtiyacı olan ,eli ayağı tutan bir yaşıtı kadın olabilir."bakıcı kadın "itici gelebilir ama
böyle olunca,kabul edilebilir.böyle yapan tanıdıklarım var.

benim teyzem 82 yaşında,iki oğlu,iki kızı var.yalnız yaşıyor.bir eltisi var,kendinden 10 yaş küçük.sık sık o geliyor,onunla kalıyor.arada bir oğluna ,bir kızına gidiyor.3- 5 günlüğüne.kendini iyi hissettiğinde,yalnız da kalıyor.huzur evi fikri ve sürekli bakıcı fikri,yaşlılara itici geliyor.ama bu çözümü beğeniyorlar.

bir başka tanıdığımız da,öğrenci kız aldı yanına.kıza ev işi falan yaptırmıyorlar.onun kalacak yere,yaşlı teyzenin,bir arkadaşa ihtiyacı vardı.kadın okadar mutlu ki,aynı zaman da bir insana iyilik yapmış olmanın verdiği manevi huzuru da cabası.

hatırlatmak da ıstemıyorum ama
bıraz anlatır mısınız
felc gecırecek duruma nasıl dusurdu bu kadın ya
pekı esınız bu zamana kadar nasıldı ?olanları goruyor muydu
mesela sız nasıl ayrı eve cıkabıldınız onun yanından?
sız felc gecırınce mı kurtardı esınız?
evlendikten biray sonra ben eşimden dayak yemeye başladım. kv herşeyi şikayet ediyodu eşime. sabahları yatmamı bile. iki sene boyunca sabahları hep kapım yumruklanarak uyandırıldım. 2 yıllık evliydik birgün eşimi yine kv doldurmuş. haftasonuydu eşim evdeydi. tartışmaya başladık derken eşim bana vurmaya başladı elinden kurtuldum balkona kaçtım balkonda cam kenarında saksılar vardı eşim saksıyı kaldırıp başıma vurunca saksı kafamda kırıldı. orda bayılmışım zaten. tansiyon 18 çıkmış sesleri duyuyorum ama göremiyorum. kv sesi geliyo dili boğazına kaçıyo diyo. bi kova su döktüler başımdan baktılar olmuyo ambulans çağırdılar hastaneye kaldırdılar. bir gün yattım. doktor benle özel görüştü şikayetçi değilim dedim babam bilsin istemedim çünkü o öfkeyle başını belaya sokmasından korktum. babam ağır depresyon sonucu bayıldım diye bildi hastane çıkışı babam zeynep toparlanana kadar bizde kalsın dedi. eşim kabul etti. babamlara geçince anneme babama herşeyi anlattım. babam boşanacaksın dedi 3 ay babamlarda kaldım sonra eşim geldi çok özür diledi yalvardı babamın ayaklarına kapandı. babamda evi ayırma şartı ile kabul etti ama bi daha kzıma vurursan üzersem bu sefer boşanarak kurtulamazsın senide ananıda öldürürüm dedi. babam bendende bi şans vermemi istedi bende kabul ettim eşimde sözünü tuttu. üzmedi beni huzurluyduk mutluyduk bu olaylar olana kadar. kv ile evimiz yakındı ama ben sık gitmiyordum oda gelmiyordu fazla eşim zaman zaman yalnz gidiyordu.

ne oluyormuş kayınpeder ölünce ? evi var maaşı var daha ne evde kurt mu kapıyor ?
bence eşinizle huzursuz olmayın gidin kaynanızla konusun, bana sordun mu hiç deyin, bu kadar sene ayrı yaşayıp sonradan birleşmek çok kötü ya
seni yalnız bırakmayız gider geliriz sen de gelirsin ama berbaer olmaz deyin açıkca söyleyin
ay böle bir şey düşmanımın başına vermesin allah, kayınpeder ölüp de kaynayla yaşamak zorunda kalacağıma kayınpeder öleceğine ben öleyim daha iyi

sesli güldüm oda yıkıldı yaa çok tatlısınız.

evlendikten biray sonra ben eşimden dayak yemeye başladım. kv herşeyi şikayet ediyodu eşime. sabahları yatmamı bile. iki sene boyunca sabahları hep kapım yumruklanarak uyandırıldım. 2 yıllık evliydik birgün eşimi yine kv doldurmuş. haftasonuydu eşim evdeydi. tartışmaya başladık derken eşim bana vurmaya başladı elinden kurtuldum balkona kaçtım balkonda cam kenarında saksılar vardı eşim saksıyı kaldırıp başıma vurunca saksı kafamda kırıldı. orda bayılmışım zaten. tansiyon 18 çıkmış sesleri duyuyorum ama göremiyorum. kv sesi geliyo dili boğazına kaçıyo diyo. bi kova su döktüler başımdan baktılar olmuyo ambulans çağırdılar hastaneye kaldırdılar. bir gün yattım. doktor benle özel görüştü şikayetçi değilim dedim babam bilsin istemedim çünkü o öfkeyle başını belaya sokmasından korktum. babam ağır depresyon sonucu bayıldım diye bildi hastane çıkışı babam zeynep toparlanana kadar bizde kalsın dedi. eşim kabul etti. babamlara geçince anneme babama herşeyi anlattım. babam boşanacaksın dedi 3 ay babamlarda kaldım sonra eşim geldi çok özür diledi yalvardı babamın ayaklarına kapandı. babamda evi ayırma şartı ile kabul etti ama bi daha kzıma vurursan üzersem bu sefer boşanarak kurtulamazsın senide ananıda öldürürüm dedi. babam bendende bi şans vermemi istedi bende kabul ettim eşimde sözünü tuttu. üzmedi beni huzurluyduk mutluyduk bu olaylar olana kadar. kv ile evimiz yakındı ama ben sık gitmiyordum oda gelmiyordu fazla eşim zaman zaman yalnz gidiyordu.
tamam kardeşim anlatmayın daha ıyı

Offf
Kv de tamam da kocayı da bırakmayı düşünmez misin?
Kafa da saksı kırmak tamamen öldürme teşebbüsü
Dayak deyip geçilemez.

daha önce de konunuza yazmıştım,sanırım görmediniz.kayınvalidenize,bir ev arkadaşı bulmanız lazım.bakıcı gibi değil de,bir öğrenci kız olabilir.kimsesiz,kalacak yere ihtiyacı olan ,eli ayağı tutan bir yaşıtı kadın olabilir."bakıcı kadın "itici gelebilir ama
böyle olunca,kabul edilebilir.böyle yapan tanıdıklarım var.

benim teyzem 82 yaşında,iki oğlu,iki kızı var.yalnız yaşıyor.bir eltisi var,kendinden 10 yaş küçük.sık sık o geliyor,onunla kalıyor.arada bir oğluna ,bir kızına gidiyor.3- 5 günlüğüne.kendini iyi hissettiğinde,yalnız da kalıyor.huzur evi fikri ve sürekli bakıcı fikri,yaşlılara itici geliyor.ama bu çözümü beğeniyorlar.

bir başka tanıdığımız da,öğrenci kız aldı yanına.kıza ev işi falan yaptırmıyorlar.onun kalacak yere,yaşlı teyzenin,bir arkadaşa ihtiyacı vardı.kadın okadar mutlu ki,aynı zaman da bir insana iyilik yapmış olmanın verdiği manevi huzuru da cabası.
bunu bikaç arkadaş dah söyledi banada mantıklı geldi

ne diyosuuuuunnnn yaaaa bu kadını değil eve eşiğe koyma net cehennemin dibine yerleşssin.kayınvalidem yalnız yaşıyor gidip elini ayağını öpeyim böle bir teklifle gelmediği için.

Kızma lütfen ama kayınvalideden daha büyük sorunların varmış :KK43:
İyi niyetli bir kadınsın belli eşin de o kadın da seni zerre hak etmemişler.
Kayınvaliden inşallah gitsin demeyeceğim artık umarım hakkında en hayırlısı neyse o olsun.
Ama artık taviz verme sen üstüne düşenden fazlasını yapmışsın.
Kimse annesinin gazına gelip kafaya saksı atmaz eşinde de şiddet eğilimi varmış. Senin yüzüne bakmaya utanması lazım bir de daha annesine baktırmak istiyor.
Seni hak etmiyorlar zeynep hiç hem de.
Çok üzüldüm sana.
Umarım hakkında en hayırlısı olsun.
Çok üzmüşler seni ama umarım bu sefer mutlu son olur senin için.
Ama lütfen bu kez kendini ezdirme iki söze kanıp dönme. O kocan olacak adam senin iyi nyetni hak etmiyor hiç ve bir şansı daha da hak etmiyor.
Kusura bakma lütfen ama bir şans daha verme eğer bu işi çözemezse Hayırlısı buymuş de ama şans verme lütfen hak etmiyor çünkü

Bu kadın için de, koca için de üzülmeye değmez. Boşanın daha iyi, net.

Offf
Kv de tamam da kocayı da bırakmayı düşünmez misin?
Kafa da saksı kırmak tamamen öldürme teşebbüsü
Dayak deyip geçilemez.

Benim diyemediğimi dedin.
Belki de bu kayınvalidenin yerleşme çabası Zeynep'in şansı olacak hayırlısı ayrılmalarıdır diyecektim diyemedim.
Bence de bu adam adaletli davranırsan dönerim demeni hak etmiyor. Güzel bir bahane bulmuşken boşansan keşke. Cidden normal bir adam kafaya saksı falan atmaz gaza gelip. Bu adamla devam etmemelisin bence
Snei suçlamayacağı tertemiz kurtulacağın bir bahanen oldu boşansan keşke

Benim diyemediğimi dedin.
Belki de bu kayınvalidenin yerleşme çabası Zeynep'in şansı olacak hayırlısı ayrılmalarıdır diyecektim diyemedim.
Bence de bu adam adaletli davranırsan dönerim demeni hak etmiyor. Güzel bir bahane bulmuşken boşansan keşke. Cidden normal bir adam kafaya saksı falan atmaz gaza gelip. Bu adamla devam etmemelisin bence
Snei suçlamayacağı tertemiz kurtulacağın bir bahanen oldu boşansan keşke
O günlerden sonra eşinin düzeldiğini ve onu hiç üzmediğini söylüyor kendisi. Lütfen hemen "boşansan keşke" yorumları yapmayalım. O evliliğin dinamiklerini de yaşananları da burdaki birkaç cümleden biz çıkaramayız. 4 duvar arasında olanı biz bilemeyiz. Üstelik ortada çocuklar da var. Şu anda kv konusu dışında boşanmasını gerektirecek birşey olmadığını düşünüyor bence konu sahibi. kv olmasa huzurluyduk, mutluyduk diyor.

X