- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
-
- Konu Sahibi zeynepguven1986
Doğu batı farklılığının olması tamamen yetiştirme tarzıyla alakalı. Madem yeniden evlenebilirler yolları açık olsun. Hiç evlenmesinler annelerinin koynunda yaşasımlar.Erkek cinsinin değil doğu kültürüne sahip erkek cinsinin zihinleri böyle. Bir araştırmada Batı ve Doğu (sanırım orta ve uzak doğuydu ama sadece uzak doğu da olabilir) kültürlerinden erkeklere bir soru sormuşlar: Eşiniz, çocuğunuz ve anneniz denize düşmüş olsa, sadece birini kurtarabilmek şansınız olsa, hangisini kurtarırdınız? Ben kendim ölürdüm vs yanıtını kabul etmemişler, illa kendin dışında sadece birini kurtaracaksın demişler. Batı kültürlerinden gelen erkekler çocuğum veya eşim diye cevap vermiş. Doğu kültüründen olanların çoğu ise annelerini kurtaraklarını söylemiş. Sebep olarak da "Yine evlenebilirim, yine çocuğum olabilir. Ama annem bir tane" demişler.
Doğu batı farklılığının olması tamamen yetiştirme tarzıyla alakalı. Madem yeniden evlenebilirler yolları açık olsun. Hiç evlenmesinler annelerinin koynunda yaşasımlar.
Ama o feda ettikleri eş kendini çocuğunun annesi bunu kavrayacak zekaları yok.
Bende bir yerde okumuştum. Annelerin erkek çocuklarına farklı bir bağımlılığı var. Felsefi bir çalışma idi.
Hele birde kp hayatta değilse gelinin vay haline..
aaa ee gece belkı 1 kadar tv ızlemek ıstıcek karı koca .romantık bır fılm seyretcekler cocukları uyutup nasıl olucak o kadında orda olursaEvleri 2+1, hali hazırdaki durumda kv zaten oturma odasına yerleşmek için geliyo kendine ait odası olmayacak. Tüm gün kanepeye kurulup eline kumandayı alıp hanım ağayı oynayacak muhtemelen.
Evet çok mantıklı bende evde biri varken asla olmaz mesela kayınvalidem bize yerleşse kardeş kardeş yatarız valla eşimin işine gelirse ne alaaaa ee gece belkı 1 kadar tv ızlemek ıstıcek karı koca .romantık bır fılm seyretcekler cocukları uyutup nasıl olucak o kadında orda olursa.ben annen burdayken seninle rahat sevişemem felan desin en iyisi.tavsiye vermek de zor oluyor böyle durumda .s
zeynep hanım bence kabullendi
İşte bir insanın çocuğundan başka meşgalesi olmayınca böyle oluyor. Bir de kv kendini acındırmıyor mu iyice sinir oldum burda.Kesinlikle yetiştirilmeyle alakalı. Bu şekilde yetiştirip nesilden nesile aktarıyorlar.
Erkek veya kız annesi, herkesin çocuğu dışında bir hayatı olmalı. Hiç çocuğu olmamış olsaydı ne yapacaktı? Herhalde bir çözüm bulurdu ya da yalnız yaşardı. Ama çocuğu var diye bir sürü insanı mutsuz etme pahasına başka çözüm bulmuyor.
Eltiye ve görümceye de sinir oldum. Kayınvalide onları da arasın ve "ben vazgeçtim, en çok sizi seviyorum. O yüzden sizinle kalmak için yanınıza geliyorum" deyip şaka yapsın ve tüm bahanelerine itiraz etsin de birkaç gün olsun konu sahibinin ne yaşadığını anlasınlar istiyorum.
İşte bir insanın çocuğundan başka meşgalesi olmayınca böyle oluyor. Bir de kv kendini acındırmıyor mu iyice sinir oldum burda.
Benim kv farklı bir tip. Evlendik ikinci görüşmede bana eşim için o benim oğlum arkadaşım dostum kocam herşeyim dedi.
Neyin içine düştüğümü o zaman anladım.
Böyle bağımlı anne çocuk ilişkisinin içinde olmak çok zor.
Ben sessiz duramazdim.
Ne demek esyalarini dagitiyor.
Otursun oturdugu yerde.
Belli et istemedigini.
Helede dominant bi kadin. Yok. Olmaz.
Pek akıllı olduğu söylenemez. Ne sen sor ne ben söyleyeyim. Şu an kızım harici kendisiyle konuşmuyorum.Oğlum, arkadaşım, dostum neyse de herşeyim demek bile pek sağlıklı değilken, kocam demek ne yahu. Deli mi ne. Umarım sadece dilindedir, çok müdahale etmiyor ve sıkmıyordur.
Pek akıllı olduğu söylenemez. Ne sen sor ne ben söyleyeyim. Şu an kızım harici kendisiyle konuşmuyorum.