kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

eşime bunu söyledim yuvamız dağılsınmı istiyorsun dedim. oda bana milletten utan diyo bi annelerine bakamadılarda boşandılar diye arkamızdan konuşurlar diyo ama umrumda değil
He boşanmak onemli degil de milletin sebep olarak bunu soylemesi onemli yani! Seni kaybetmek onemli degil, millet annesine bakamadi bosandi der, bu onemli.
Bu adamdan bir cacik olmaz, kusura bakma.

Bence once durumu kendi anneniz icin dusunun boyle bir durumda kendi annenizi kabul etmeyecekseniz kv yi de kabul etmeyin ama anneniz icin yumusak kalpli davranabiliyorsaniz kv icinde yapmaniz gerekir. Kimse istemez basinda kv olsun ama anne bu yasi da var. Ayni durumda olsam esim benim annemi istemese asil ben bitirim evliligi sen benim annemi nasil istemezsin diye. Zamaninda cok cektim diyorsunuz eminim cok da haklisinizdir ama bilmiyorum empati yapinca zor.
Ayni mahallede, ayni apartmanda yani cok yakininda oturmak varken ev ev ustune olmasina karşi olurum ben mesela. Kendi ailem de olsa, esimin ailesi de olsa ayni dusunurum.

Kadın öylesine bencil ve yüzsüz ki siz ne derseniz deyin umursamayacak. Gelip yerleşecek belli.
Eşinize geceleri annesinin yanında kalmayı teklif edin. Sonuçta bakıma muhtaç değil ya.

kv geçim insanı olsa azıcık ılımlı anlayışlı olsa başımın üstünde yeri var ama biliyorum o geldiği zaman evin hanımı rolünü o alacak beni yabancılaştıracak. eşimle armızdaki bağ tamamen kopacak ve artık çocuklarda biarada tutamayacak bizi.
Bunu biliyosan neden şimdi terketmiyosun bu şekil belki esin pişman olup gelir seni geri getirir ama kaynananla otursan zaten boşanacan hem sen gitsen gitsen o evden kaynanan tek başına ne etcek orda bi yuva var diye gelmek istiyor sen gidince karar değişir aranızd a düzelir belki

Ama bu konuda daha da bu haklısın kaynanan evin hanımı olmak istiyorsa kendi evinin hanımı olsun eeehh dayanamam böyle şeylere :sinirli:

eviniz büyük mü.3 cocugu ılerde aynı odada yatıramazsnız sonucta . bu durumda kaynana salondamı yatıcak ? cocuklaro ayrı odaya felan cıkarın kadına 1 oda kalmasın bakalım salonda ne kadar raht edıcek :KK70:

Ama istememe durumunuz varsa eğer başta konuşun. Teyzemin kaynanasinin 3 oğlu var başka oğlu kalmamış gibi teyzem başta aldı yanina şimdi 2 yıldır onlarda diğerleri de alıştı bu duruma 1 ay bile gelsin bizde kalsın demiyorlar. Siz de baştan çözün bu durumu tamamen yerleşmesin en azından geziyomus gibi yapsanız?? 2 oğlu varsa sırayla kalsın mesela?
Yaptı onu da söyledi peki kv ne dedi dersiniz? "Elimde bavul kapı kapı gezeyim mi"

eviniz büyük mü.3 cocugu ılerde aynı odada yatıramazsnız sonucta . bu durumda kaynana salondamı yatıcak ? cocuklaro ayrı odaya felan cıkarın kadına 1 oda kalmasın bakalım salonda ne kadar raht edıcek :KK70:
Evleri 2+1, hali hazırdaki durumda kv zaten oturma odasına yerleşmek için geliyo kendine ait odası olmayacak. Tüm gün kanepeye kurulup eline kumandayı alıp hanım ağayı oynayacak muhtemelen.

Ama siz dakka bir gol bir şeklinde başlamışsınız. Ne demek kalk ordan annenin yatağını yapacağım. Kalksın oğlu yapsın anasının yatağını. Anasına kendi baksın. Bir de rica ediyorum yatmak istemiyorsanız yatmayın. Sen uyu ben biraz daha tv izleyeceğim deyin.

Aynen, niye yatağını siz yapıyorsunuz? Ya kendi yapsın, ya oğlu. Yaşantınızı ona göre düzenlemeyin. Oğlu tv izlemek istiyormuş, izlesin. O da uykusu varken, oğlunun tv izlemesinin bitmesini beklesin. Tek başına kafasına göre yaşayacağı evi bırakıp 5 kişinin yaşadığı eve 6. olmak isteyen o.

Bu arada erkek ve kız kardeşlerin ergenliğe girmeden farklı odaları olmalı diye biliyorum. Büyük olan kızınızdı ve 10 yaşındaydı diye hatırlıyorum. En geç birkaç yıla odaları ayırmanız gerekecek. Hem kız hem de büyük çocuk olduğu için kızınız odada kalsa, erkek olan oturma odasında yatsa, kayınvalide ne yapacak?

Evleri 2+1, hali hazırdaki durumda kv zaten oturma odasına yerleşmek için geliyo kendine ait odası olmayacak. Tüm gün kanepeye kurulup eline kumandayı alıp hanım ağayı oynayacak muhtemelen.
valla tam olaraktan benim valideyi anlattin elinde kumanda izdivaç programları sırayla ses 22lerde :halay:üstteki 80 yaşında dede bile duyuyor bizim tv nin sesini tak tak vuruyor gürültü yapmayın diye

Evet eşiniz garanti veriyor doğru sizin hasta olacağınızın ve boşanacağınızın garantisi.
Dünden beri aklımdan çıkmıyorsunuz.
Eltiniz görümceniz al birini vur ötekine. Sadece konuşuyorlar.
Eşinizin gözünüzde sizin yaşadıklarınızın hiç mi önemi yok?
Bu erkek cinsinin yemin ederim söz konusu annesi olunca zihinleri bloke oluyor. Annesi nasıl kendine bağımlı yetiştirmiş. Siz yokken kimbilir kendini nasıl acındırıyordur.
Sonuna kadar direnin kabul etmeyin.

Erkek cinsinin değil doğu kültürüne sahip erkek cinsinin zihinleri böyle. Bir araştırmada Batı ve Doğu (sanırım orta ve uzak doğuydu ama sadece uzak doğu da olabilir) kültürlerinden erkeklere bir soru sormuşlar: Eşiniz, çocuğunuz ve anneniz denize düşmüş olsa, sadece birini kurtarabilmek şansınız olsa, hangisini kurtarırdınız? Ben kendim ölürdüm vs yanıtını kabul etmemişler, illa kendin dışında sadece birini kurtaracaksın demişler. Batı kültürlerinden gelen erkekler çocuğum veya eşim diye cevap vermiş. Doğu kültüründen olanların çoğu ise annelerini kurtaraklarını söylemiş. Sebep olarak da "Yine evlenebilirim, yine çocuğum olabilir. Ama annem bir tane" demişler.

valla tam olaraktan benim valideyi anlattin elinde kumanda izdivaç programları sırayla ses 22lerde :halay:üstteki 80 yaşında dede bile duyuyor bizim tv nin sesini tak tak vuruyor gürültü yapmayın diye
:rapci:kayınvalide rocks maşallah:)) o dede bekar mı belki ona duyurmaya çalışıyo izdivaç mizdivaç:olamaz:

İstenmeyen bir insandan kurtulmak için Kehf suresinin 78. ayeti

Okunuşu: “Kâle hâzâ firâku Beynî ve Beynik”] bir kere Besmele ile beraber 1378 kere tekrar edilir ve o şahsın bulunduğu mekâna üflenir.
kuşlar bu duayi boluselim okuyalim.ben 100. tane aliyorum.
zeynepcigim sen 1378 un hepsini oku.biz boluselim.

100 tane aldım ve hemen okuyorum , rabbim seni tez zamanda refaha kavuştursun bacım ,

Dua ve dini içerikli mesajlar bir derdim var bölümünde yasakmış arkadaşlar . Konuya yukarıda uyarı yazılmış, devam edilirse konu kapanırmış. Belki görmezsiniz de sonra konu kapanır, konu sahibine destek olamayız diye alıntılayarak yazayım dedim. Bu tip yasaklı içerikleri özel mesaj yoluyla konu sahibine iletebiliyorsunuzdur sanırım.

Belki düzelmiştir , yaşı ilerleyince , allah korkusu girmiştir eziyet etmrz belki sana , allah için katlan yaptıklarına , hem sevap alırsın, hemde sen hoşgörüyle davrandıkca o kadında sana bakışı değişir belki , ne derse desin tamam anne de bakalım bi süre , sabret , dayanmays çalış , değişiklik yok ise istediğini yap
Kusura bakmayın banlanmışsınız ama yine de yazmak istedim...
Sabır ve hoşgörülü yaklaşın alttan alın demişsiniz konu sahibi derviş mi hayatı bu şekil de istemediği biriyle aynı çatı altında idare ederek geçsin...
O yaşlı bu gün var yarı yok demeyin kimsenin buna garantisi yok...
Kaldı ki yaşı olgunluk katan biri oturmuş aile düzenin ortasına istenmediģini bile bile lönkkk diye yerleşmeye çalışmaz.

Z zeynepguven1986 lütfen yanında kalması için çocuğunuzu göndermeyin...akrabalardan kimse yok mu kv nizin kardeşi ,görümcesi yada eşi vefat etmiş birileri beraber kalıp zaman geçireceği onların tabiriyle "ahiretik"...
Hiç birşey yapamıyorsa bir evcil hayvan alsın sağa sola sataşıp huzur bozmaktansa faydalı birşey yapmış olur.

X