- 12 Ocak 2010
- 16.668
- 25.042
-
- Konu Sahibi zeynepguven1986
ben bir çelişki değil anlaşılmayan bir mevzu görüyorum.
bir kere daha anlatayım bakalım anlaşılabilecek mi?
siz kv.yi kendi annenizle aynı konuma koymazsanız kv.ler de sizi hep el gibi görür. (çok istisna berbat kv.leri tenzih ediyorum)
ben annemi de kv.yi de kendi evimde istemem bak ayırmıyorum farkında isen. aynı apartman olur, yan komşum olur ama kapım ayrı olsun isterim ikisi için de.
ben annemi de kv.mi de hiç ayırmadığım için bugüne kadar hem kv hem eşim el üstünde tutarlar. yaşadım da anlatıyorum.
bu kv muhteşem veya ben muhteşem olduğumdan değil anneme nasılsam ona da öyle olduğum için. beni ilk başta istemiyorlardı biliyor musun? hatta istemeye bile gelmediler. düğünden 3 gün önce geldiler.
ben hiçbir şey olmamış gibi davrandım, evlendikten sonra mevzu dahi açıp kocamın beynini yemedim. annesine de gerekli saygıyı gösterdim. ben kazandım. şimdi kv bana danışmadan iş yapmaz, yemeğim yok der giderim, işimi yapar sağolsun bak düşün ben istenmeyendim şimdi baş tacı oldum bu tavırla alakalı. (he kv kötü insan değildi birilerinin etkisinde kaldı ondan istemedi ama sonra onun da aklı başına geldi ayrı mevzu)
sen kv.yi el gibi görürsen o da ele nasıl davranırsa öyle davranır sana. tüm kv.leri fitne fesat konumuna sokarsan büyük zararda olursun.
bak hala beraber yaşayalıma karşıyım. ama annem gelsin otursun diyen kişi kv.sini ayıramaz. yine söylüyorum kv istemeyen evlenmeyecek. o da bir anne hem de senin aşık olup evlendiğin adamı doğurup büyüten yetiştiren adamın annesi.
umarım anlatabilmişimdir.
ben burda ne konular okudum annesi ile aynı evin içinde birbirine giren. biraz mantık lütfen. siz anne kv diye ayırt ettikçe kv.ler de kızım gelinim diye ayırt ediyorlar. gül eken gül derer, düşmanlık eken düşmanlık derer bu kadar basit.
ben aynı evde kalınsın demiyorum tekrar tekrar belirteyim. ama annem gelsin diyen kv gelmesin diyemez annelik kurumuna hakarettir.
Ben de direkt olarak ve katı bir kural gibi annem gelsin, kv gelmesin demedim.
Ben genelleme yaptım, gözlemlerimden bahsettim.
Mesele gelen kişinin sadece "anne" olduğu için aynı evde beraber kalınması zorunluluğu. Evet ikisi de anne, ama biri benim annem değil. Benim senelerce aynı evde yaşadığım, aynı adetlerle, aynı kültürle, aynı ev düzeniyle yetiştiğim kişi değil. Ben yetişkinken sonradan tanıdığım, farklı adetleri, farklı inanışları, farklı tecrübeleri olan biri. İki yetişkinin günde bir kaç saatten fazla kalmak zorunda olduğu durumlarda mutlaka sorunlar çıkar. Bunu illa da kv-gelin diye indirgememek gerekir.
Bu sorun işyerinde de çıkıyor, öğrenciyseniz yurtta veya paylaştığınız evde de çıkabiliyor.
Ama diğer kişi annemiz ise "TOLERE" edebilmek çok daha kolay oluyor. İş arkadaşımızla samimiyeti kesebiliyoruz, ev arkadaşımızı değiştirebiliyoruz ama kayınvalidemizi değiştiremiyoruz, o da eşimizin annesi olsa bile gerçek anlamda "anne" değil.
Örneğin annemle tv izlerken aynı şeyleri paylaşıyoruz. kv'nin zevki bambaşka. Ayıp olmasın diye yanında otursam seyrettiği şeylerden bunalıyorum(örnek: samanyolu tv'nin ultra mega ders verici dizileri). Patlıyorum resmen. Diğer odada tv seyretsem "yanımda durmuyor" oluyor adınız. Anneniz size niye yanımda durmuyorsun dese sizi incitmiyor bu durum. Ama kv deyince incitiyor.
Annem gelsin, kv gelmesin demek yatılı, hayat boyu birlikte yaşamalar içindi. Gündüzleri gelip oturabilir tabi. Ama paylaşımlar sınırlı olunca insan sıkılıyor. Artı konu sahibinin örneğinde gördüğümüz gibi kendi evladının görevleri, gelinin görevleri gibi lanse ettiriliyor. Gelin eziliyor. Geline karşı gül ekilmiyor ama gül dermek bekleniyor.
Benim demek istediğim buydu.
merhaba arkadaşlar yazamadım kusura bakmayın benim kv bizdeydi yeni gitti evine ancak bakabildim. akşam çocuklar yatınca kv de artık yatsak dedi saat 10:30 civarı eşimde o sırada futbol kanallarında geziyo bende annenin yatağını açıcam kanepeden kalk dedim eşimde erken değilmi dedi. uykusu gelmiş dedim. kv de yoruluyorum akşama kadar dedi. bende bu fırsat dedim anne bak istediğin zaman gel kal ama kendi evin gibi olmaz istediğin saatte yatamaz kalkamazsın burda dedim. oda evde olsa yalnız hiç uyuyamam yine burda 2 saatte olsa uyuyabiliyorum dedi. anne zaman la alışırsın dedim. alışsam şimdiye alışırdım dedi. o sıra eşim bana zeynep uzatmayalım istersen dedi odadan çıktı arkasından ben çıktım. eşime nasıl oacak böyle dedim nereye kadar dedim annem ölene kadar dedi. tabi o ara ben kendimi kaybettim çok şey söledim sinirle tabi eşimde bana. kv sesimizi duymuş yanımıza geldi oda beni suçluyo ayıplıyo ailen sana terbiye vermedimi diyo.ben büyüğünüzüm sizin diyo kime gidicem diyo. evin barkın var dedim sokaktamısın sanki dedim eşim üstüme yürüdü. epey bağırış çağırış oldu arada tabi ben tekim eşim kv bir oldular neler dediler. sabah eşim 6 da çıkmış gitmiş. kv de kaltı kahvaltısını kendi hazırladı hiç konuşmadık defoldu gitti.
Belliki ne eşiniz ne kv güzel güzel konuşmadan anlamıyo. Zor ama başka yoluna bakın. Aynı apt da farklı daire fikrini söyledinizmi?merhaba arkadaşlar yazamadım kusura bakmayın benim kv bizdeydi yeni gitti evine ancak bakabildim. akşam çocuklar yatınca kv de artık yatsak dedi saat 10:30 civarı eşimde o sırada futbol kanallarında geziyo bende annenin yatağını açıcam kanepeden kalk dedim eşimde erken değilmi dedi. uykusu gelmiş dedim. kv de yoruluyorum akşama kadar dedi. bende bu fırsat dedim anne bak istediğin zaman gel kal ama kendi evin gibi olmaz istediğin saatte yatamaz kalkamazsın burda dedim. oda evde olsa yalnız hiç uyuyamam yine burda 2 saatte olsa uyuyabiliyorum dedi. anne zaman la alışırsın dedim. alışsam şimdiye alışırdım dedi. o sıra eşim bana zeynep uzatmayalım istersen dedi odadan çıktı arkasından ben çıktım. eşime nasıl oacak böyle dedim nereye kadar dedim annem ölene kadar dedi. tabi o ara ben kendimi kaybettim çok şey söledim sinirle tabi eşimde bana. kv sesimizi duymuş yanımıza geldi oda beni suçluyo ayıplıyo ailen sana terbiye vermedimi diyo.ben büyüğünüzüm sizin diyo kime gidicem diyo. evin barkın var dedim sokaktamısın sanki dedim eşim üstüme yürüdü. epey bağırış çağırış oldu arada tabi ben tekim eşim kv bir oldular neler dediler. sabah eşim 6 da çıkmış gitmiş. kv de kaltı kahvaltısını kendi hazırladı hiç konuşmadık defoldu gitti.
merhaba arkadaşlar yazamadım kusura bakmayın benim kv bizdeydi yeni gitti evine ancak bakabildim. akşam çocuklar yatınca kv de artık yatsak dedi saat 10:30 civarı eşimde o sırada futbol kanallarında geziyo bende annenin yatağını açıcam kanepeden kalk dedim eşimde erken değilmi dedi. uykusu gelmiş dedim. kv de yoruluyorum akşama kadar dedi. bende bu fırsat dedim anne bak istediğin zaman gel kal ama kendi evin gibi olmaz istediğin saatte yatamaz kalkamazsın burda dedim. oda evde olsa yalnız hiç uyuyamam yine burda 2 saatte olsa uyuyabiliyorum dedi. anne zaman la alışırsın dedim. alışsam şimdiye alışırdım dedi. o sıra eşim bana zeynep uzatmayalım istersen dedi odadan çıktı arkasından ben çıktım. eşime nasıl oacak böyle dedim nereye kadar dedim annem ölene kadar dedi. tabi o ara ben kendimi kaybettim çok şey söledim sinirle tabi eşimde bana. kv sesimizi duymuş yanımıza geldi oda beni suçluyo ayıplıyo ailen sana terbiye vermedimi diyo.ben büyüğünüzüm sizin diyo kime gidicem diyo. evin barkın var dedim sokaktamısın sanki dedim eşim üstüme yürüdü. epey bağırış çağırış oldu arada tabi ben tekim eşim kv bir oldular neler dediler. sabah eşim 6 da çıkmış gitmiş. kv de kaltı kahvaltısını kendi hazırladı hiç konuşmadık defoldu gitti.
nasıl anlıyorsunuz yazdıklarımı bilmiyorum ki!!!
bir daha yazayım.. ben anne ile de kv ile de birlikte yaşanmasına karşıyım diyorum. kendi annem dahil bu tarz bi acındırmaya gelmem. yakınıma alırım aynı apartmanda yaşarım amenna. kv için de dahil. ama aynı evde olmaz zaten.
ama evli bir kadın ben annemi isterim aynı evde yaşarım diyorsa kv için istemem diyemez böyle bir hakkı yok o zaman kocalar da kv.lerini istemez. herkes kendi annem derse bu evlilikler yürümez ki burda görüyoruz yürüyümüyor.
konu sahibi evine alma kesinlikle kocanla dibine kadar tartış. gerekirse aynı apartmana taşınmasına ikna et. en uygun yol bu çünkü.
babama desem babam eşimle konuşur ama bu konuda eşim babamı kırar üzerÇok sinir bozucu
3 çocuk doğurduğunuz adamın sizin görüşlerinize saygı duymaması çok acı.
Artık babanızın eşinizle konuşma zamanı gelmiş.
babama desem babam eşimle konuşur ama bu konuda eşim babamı kırar üzer
sanırım başka çare bırakmıyorlar bana. evimi terketmeyi hiç istemiyorum çünkü evimi çok seviyorum. ama sanırım yolun sonuna geldikNicin bu kadar lafin ustune ve eviniz isgal edilmisken evden gitmiyorsunuz?
Esiniz size deger veriyor gorunmuyor. Gittiginizde de boyle davranirsa zaten devam etmenin bir anlami yok.
söylemeyi unuttum kv gece bana diyoki şimdi çıkar giderdim ama seni düşündüğümden gitmiyorum gidersem mustafa seni öldürür diyoValla bu kadina ne dersen de anlamaz.kafaya koymus bosansanda azicik asim agrisiz basim demez.
Normal bir insan degilki kackere demissin hala geliyor bide kaliyor.hadi geldin kaldin da o kavga esnasin da istenmeyen bi insan cikip gitmezmi ya.daha orda kalmanin manasi ne.oglunun evi tamam da gelin istemiyo evin var sonucta ac degilsin acikta degilsin.evin uc bina yakinda oglun gelsin gorsun arada kalir.senin ki isi muhtemelen inada bindirdi.buyuk ihtimalle de birilerinden akil aliyor yoksa su durumda hala orda kalmasi kahvalti felan normal degil.evi cok yakin cunku.
ahaha sana da Mustafa'ya da deseydin.söylemeyi unuttum kv gece bana diyoki şimdi çıkar giderdim ama seni düşündüğümden gitmiyorum gidersem mustafa seni öldürür diyo
söylemeyi unuttum kv gece bana diyoki şimdi çıkar giderdim ama seni düşündüğümden gitmiyorum gidersem mustafa seni öldürür diyo
Gitmezsen bende seni oldurcem simdi deseydin.iste alttan alttan bole mesj veriyor.yerlesince de herseye karisir bu .söylemeyi unuttum kv gece bana diyoki şimdi çıkar giderdim ama seni düşündüğümden gitmiyorum gidersem mustafa seni öldürür diyo