kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

Birde benim eşimde tek çocuk ve annesine feci düşkün.ne yaparsa yapsın annesi hep melek.sancılı bir doğum ertesinde küstük ve hala konuşmuyoruz.lakin yarın babasına bir şey olsa benim eşiminde diyeceği aynen bu olur. kadında ben ne yaptım yıllardır küsüz filan demez gelmek ister eminim.Çünkü eşim ne zaman onlara gitse ve kalsa geldiğinde ben saf gibi beni özlemiş olarak dönmesini bekliyorum ama o saydırmaya başlıyor yok sen çok fesat bir kadınsın, annem kötü bir şey yapmaz, senin yüzünden şu durumdayız, kötü niyetlisin falan filan saydırıyor. bir süre sonra duruluyor çünkü hala anne babası sağ.babasının ölmüş olduğunu düşünemiyorum bile çünkü muhtemelen bu sebepten ayrılırız.

boyle konulari okuyunca evlenen iki insanin yasam kulturlerinin denk olmasinin ne kadar onemli oldugunu bir kez daha anliyorum. benim de babaannem yillarca yalniz yasadi. bizimle yasamasini cok istedigimiz halde asla kabul etmedi. iki ayri ev zor oluyordu. ev kira degildi, emekli maasi da vardi ama faturalarini odemek, onun icin de pazara markete gitmek gerekiyordu. yalniz yasayan kizi olmasina ragmen onun yanina dahi gitmedi. herkesin duzeni kendisine derdi. sabah kalkar kendine gore temizligini, yemegini yapardi, kisin tv izler yazin da balkonunda otururdu. surekli giderdik ziyaretine, telefonla arardik. simdi boyle bir ailede yetisen ben sizinkisi gibi bir kayinvalideye dussem delirirdim.

boyle kayinvalidelerin yetistirdigi cocuklarda da tuhaf bir duygu durumu oluyor. bagli degil bagimli
oluyorlar. cocukluktan itibaren anneleri 'ben olunce oglum bana bakacak' laflariyla buyutuyorlar. siz de boyle bir adama denk gelmissiniz. kirk katir mi kirk satir mi dedikleri hal mevcut. guzellikle halledilecek bir durumunuz yok acikcasi. ya bosanma ya da sinir hastasi bir kadin. umarim bir mucize olur ve beraber yasamazsiniz. hakkinizda hayirlisi olsun.

Öyle şey olmaz. Burnunuzun dibinde oturuyormuş, gelir gider yoklarsınız. Taşınmak ne demek? Ayrıca daha 2 ay olmuş, eşinin kaybının şokunu atamamıştır üzerinden,zamanla alışacaktır. Olay henüz çok sıcak. Uzun vadeli düşünmesi lazım, bu yaşta gelin suratı çekemem demesi lazım hatta. Her eşi ölen kalkıp birilerine mi taşınıyor? Eşiniz hemen atlamasın. İnsan nelere alışıyor...

empati yapmaya çalışıyorum ama kv ile kafamız uyuşmuyo anlaşamıyoruz olmuyo

Kimseyle empati yapmak zorunda değilsiniz. Evinde otursaydı, evinin düzeninin kıymetini bilseydi empati yapardınız. Gelirdiniz giderdiniz, yoklardınız. Arkadaşım var, dedesi yıllar önce ölmüş, babaannesi yalnız yaşıyor hem de tam karşı dairelerinde. Kadın sağlık probleminden dolayı asla yalnız kalamıyor, illa biri başını bekliyor(beyninde baloncuk varmış, patlarsa beyin kanaması geçirirmiş). Herkes sormuş kadına oğlunun yanına geçsene diye, kadın demiş ki benim evimin suyu mu çıktı? Kimselerin yanında yapamam ben demiş. Onlar da yemekti temizlikti hiçbir şeylerini ihmal etmezler, ama neticede kapılar ayrı. Sizinki hiç akıllanmamış, 2 yıllık kötü bir maziden sonra ısrarla tekrar gelip sizinle oturmak istiyor. Oğlunu da ayarlamış. Siz dış kapının mandalı olarak en son duydunuz. Hiç düşünmüyor akıllanmıyor, gelip başımda çıra yaracak bu yaşımdan sonra, hem de empati yapacağım! Tüm gücünüzle karşı koyun, gerekirse baba evine dönün, olay büyüsün, rezillik çıksın boşverin. Bebek mi bu tek başına yatamıyor? Elinizden ne geliyorsa yapın, eşinize de ders olsun. Bir daha sizden habersiz iş yapmamayı öğrenir artık.

benim abimde bekar ve evlense ayrı yaşamak gibi bir seçenek yok üzülüyorum sadece çünkü annemin maaşı bir evi çekip çevirecek düzeyde değil öyle olsa bile tek yaşayamaz yani umarım kimse üzülmez ne siz ne kaynananız birgün Allah nasip ederse hepimiz yaşlanacağız nasıl olur bilemiyor insan...
siz alın annenizi yanınıza o halde, gelecek gelinden annenizle beraber yaşamasını beklemeyin

Benim kvdenin mevzusuda kp olmeden geciyor yok olurse ne olur biter diyerek. Esim evin tek oglu, bir gorumcem var o da ikinci esiyle suands bosanma asamasinda...

Kvnin emekli maasi kendine ait evi var. Kp 71 yasinda. Esim babam olurse annemi yanima aliriz diyor ama pek sicak bakmasamda annesi oldugu icin bir sey diyemiyorum. Cunku ayni durumda kendi annemin olmasi geliyor aklima ve benim annemin emekli maasida yok.

Konuyu sıkı takipteyim.
şimdiden yer mi yapıyorlar ölmemiş adam için daha ölürse annemi ne yaparız diye

Bide hep gelinden taraf olacak.gelini ezdirmicek gerekirse oğluna kizacak.geline laf ettirmicek.o zaman hic bir sorun kalmaz.zaten kadin milleti çabuk inanir sevildigine:)bir şöyle kaynana bulamadim:)hayali kaynana:)
O hayali dediğin kayınvalideden bende vardı. İstanbulda büyümüş, yabancı polisiye diziler izleyen, oğlu benim iş yapmadığımı söylediğinde otur kendin yap diyen... Evlendikten çok kısa süre rahmetli oldu :cry:

slm arkadaşlar,
kk yı sık takip ederdim şuan büyük bir derdim var o nedenle kayıt oldum. 2 ay önce kayınbabamı kaybettik kv yalnız kaldı eşinden maaşda kaldı evi de gayet nezih bir yerde ama ben yalnız yaşayamam diyo başka bişey demiyo bizim yanımıza yerleşmek istiyo. eşimin abisi var ama onlar başka bir şehirde olduğundan onalrın yanına gitmek istemiyo kv 65 yaşında. zamanında çok çektirdi bana çok dominant dediğim dedik bir insan kv ile aramız hiç birzaman tam manasıyla iyi olmadı. 15 yıllık evliyim 3 çocuğum var. eşime bunu kabul edemeyeceğimi söyledim. ama oda ne yapayım o benm annem mecbur kabul edicez diyo. aslında kv nin evi bize çok yakın ama illaki yanımıza yerleşmek istiyo. şuan eşimle çatışma halindeyiz evde huzur kalmadı. ben daha kabul etmeden kv eşyalarını dağıtmaya başlamış bile. benim bi düzenim var 35 yaşından sonra kv ile nasıl yaşarım.

esinizle kavga etmeyin.
kvnizi karsiniza alin ve acik acik bu sekilde yasayamayacaginizi soyleyin,alinsin gucensin yapacak bisey yok.
tutumunuz sakin olsun,anne ben bu saatten sonra kv ile ayni evde yasayamam,kendi oz annem gelse onunla da yasayamam kusura bakma..hergun gelir yoklarim seni ama ev ev ustune olmaz diyin.

zaten o an gercek yuzunu gosterir..
35 yasina gelmissiniz kusura bakmasin,altindan alinmiyor eli ayagi tutuyorsa sizinle yasamasinin hicbir anlami yok.

Hasta olsa, eli ayağı tutmasa anlarım.
Ama sağlıklı bir insan neden oğlunun yanına taşınmak ister.
Uzakta da değilmiş gelip gitsin işte.
Kabul etmeyin, tavrınız net ve sert olsun.

slm arkadaşlar,
kk yı sık takip ederdim şuan büyük bir derdim var o nedenle kayıt oldum. 2 ay önce kayınbabamı kaybettik kv yalnız kaldı eşinden maaşda kaldı evi de gayet nezih bir yerde ama ben yalnız yaşayamam diyo başka bişey demiyo bizim yanımıza yerleşmek istiyo. eşimin abisi var ama onlar başka bir şehirde olduğundan onalrın yanına gitmek istemiyo kv 65 yaşında. zamanında çok çektirdi bana çok dominant dediğim dedik bir insan kv ile aramız hiç birzaman tam manasıyla iyi olmadı. 15 yıllık evliyim 3 çocuğum var. eşime bunu kabul edemeyeceğimi söyledim. ama oda ne yapayım o benm annem mecbur kabul edicez diyo. aslında kv nin evi bize çok yakın ama illaki yanımıza yerleşmek istiyo. şuan eşimle çatışma halindeyiz evde huzur kalmadı. ben daha kabul etmeden kv eşyalarını dağıtmaya başlamış bile. benim bi düzenim var 35 yaşından sonra kv ile nasıl yaşarım.
Eyvah hakkaten zor bir durum. Bide zamanında sıkıntılar yasamissiniz belli ki arıza biri. Sık sık gitmeyi ve bazen gelip sizde kalabilecegini ama duzeninizi bozmak istemediginizi anlatın eşinize

Hem yaşanması taraftarı değilim deyip hem kvyi istemeyen eclenmesin büyüüük çelişki!

Saygısız düşünmek derken ? Kvyi istemek zorunda mıyım ? Yoo . Annemle aynı evde mutlu mesut yaşarım çünkü kız annelerinin zararı laf sokma çabası fitne fesatlık olmuyo
Ama erkek anneleri beeeen doğurdum otur oğlum dizimin dibine portakal soy gelin ammada uyuşukmuş ha modunda
Yine diyorum herkes kızına kızıda yoksa evine ancak öyle mutlu olur herkes

ben bir çelişki değil anlaşılmayan bir mevzu görüyorum.

bir kere daha anlatayım bakalım anlaşılabilecek mi?

siz kv.yi kendi annenizle aynı konuma koymazsanız kv.ler de sizi hep el gibi görür. (çok istisna berbat kv.leri tenzih ediyorum)

ben annemi de kv.yi de kendi evimde istemem bak ayırmıyorum farkında isen. aynı apartman olur, yan komşum olur ama kapım ayrı olsun isterim ikisi için de.

ben annemi de kv.mi de hiç ayırmadığım için bugüne kadar hem kv hem eşim el üstünde tutarlar. yaşadım da anlatıyorum.

bu kv muhteşem veya ben muhteşem olduğumdan değil anneme nasılsam ona da öyle olduğum için. beni ilk başta istemiyorlardı biliyor musun? hatta istemeye bile gelmediler. düğünden 3 gün önce geldiler.
ben hiçbir şey olmamış gibi davrandım, evlendikten sonra mevzu dahi açıp kocamın beynini yemedim. annesine de gerekli saygıyı gösterdim. ben kazandım. şimdi kv bana danışmadan iş yapmaz, yemeğim yok der giderim, işimi yapar sağolsun bak düşün ben istenmeyendim şimdi baş tacı oldum bu tavırla alakalı. (he kv kötü insan değildi birilerinin etkisinde kaldı ondan istemedi ama sonra onun da aklı başına geldi ayrı mevzu)

sen kv.yi el gibi görürsen o da ele nasıl davranırsa öyle davranır sana. tüm kv.leri fitne fesat konumuna sokarsan büyük zararda olursun.

bak hala beraber yaşayalıma karşıyım. ama annem gelsin otursun diyen kişi kv.sini ayıramaz. yine söylüyorum kv istemeyen evlenmeyecek. o da bir anne hem de senin aşık olup evlendiğin adamı doğurup büyüten yetiştiren adamın annesi.

umarım anlatabilmişimdir.

Aradaki fark şu: Oğlan işe gidiyor, tüm gün evde yaşlı ile kalan kadın oluyor. Eğer kalan kızı ise sorun çıkmıyor ama kalan kişi gelinse sorunlar çıkabiliyor.
Yani oğlu işi bıraksın, annesinin yemeğini, temizliğini yapsın amenna. Oğlan annesi de gelsin kalsın. Ama öyle olmuyor ki

ben burda ne konular okudum annesi ile aynı evin içinde birbirine giren. biraz mantık lütfen. siz anne kv diye ayırt ettikçe kv.ler de kızım gelinim diye ayırt ediyorlar. gül eken gül derer, düşmanlık eken düşmanlık derer bu kadar basit.

ben aynı evde kalınsın demiyorum tekrar tekrar belirteyim. ama annem gelsin diyen kv gelmesin diyemez annelik kurumuna hakarettir.

sokakta değil evinde kalsın acındırmaya gerek yok bu şekilde
ayrıca oğluyla beraber yaşamak isteyen de evlendirmesin
anasıyla beraber yaşamak isteyen de evlenmesin

nasıl anlıyorsunuz yazdıklarımı bilmiyorum ki!!!
bir daha yazayım.. ben anne ile de kv ile de birlikte yaşanmasına karşıyım diyorum. kendi annem dahil bu tarz bi acındırmaya gelmem. yakınıma alırım aynı apartmanda yaşarım amenna. kv için de dahil. ama aynı evde olmaz zaten.
ama evli bir kadın ben annemi isterim aynı evde yaşarım diyorsa kv için istemem diyemez böyle bir hakkı yok o zaman kocalar da kv.lerini istemez. herkes kendi annem derse bu evlilikler yürümez ki burda görüyoruz yürüyümüyor.

konu sahibi evine alma kesinlikle kocanla dibine kadar tartış. gerekirse aynı apartmana taşınmasına ikna et. en uygun yol bu çünkü.

Yalniz kalamiyosa kendine bi koca bulsun evlensin !!

Evinize tasinsa eziyet olur size rahat olamazsiniz huzursuz olursunuz herseyinize karisir .

Esiniz annesinin evine tasinsin ozaman yalniz birakmak istemiyorsa

X