KV adayiyim sorunlar başladi

Sizden birşey beklenmiyorsa size ne ki nasıl harcayacaklarından? Size neden yazık oluyor? Siz ne alaka şimdi? Siz neden oğlunuzdan para istiyorsunuz?
Ben şöyle anladım.Konu sahibi kendinden kısarak zorluklarla çocuklarını büyütmüş.Oğlu ile gelin marka giyiyorlar,altın,düğün,araba istiyorlar.Hakları mıdır değil midir bir şey söyleyemem.Genç kayınvalideler genelde böyle.Kıskançlık değil de,ben yapamadım onlar yapıyor.Keşke sizde yapsaydınız konu sahibi.Görüldüğü gibi yemeyenin malını yerler.

Konu sahibinden bişey isteyen yok ki. Altını da söz hakkım olsun diye mecbur yapacak, gönlünden geldiği için değil.

Oğlu hiç bir şey istemiyor düğünü kendi yapıyormuş. KV karışıyor onlara. yok takılarla araba alsınlar bizim aldığımızı bıraksın yok marka giyinmesin gelin vs.

Kv çok fena baksana markaları yazmış bunları giymesin ayağını yorganına gör uzatsın demiş. Sonra da bana da yazık demiş. Sanki gelini kuma olarak geliyor başına
Ben de oğlumdan istiyim deyince koptum Ne oğlu teyze, kocan yok mu senin git ondan iste ya.

Evet o kıskançlık enerjisi bana da fazlasıyla geçti. Yazık oldu falan demesinin nedeni oğlunu da kızı da yönetememesi aslında.

Herkes ilk mesajında kızın harcadığı paraya karışınca zannettiler ki kız konu sahibinin parasını harcıyor. Halbuki kız kendi ailesinin ve müstakbel eşinin parasını harcıyor.

Üstelik kaçırdığınız başka noktaları söyleyim: konu sahibi oğluna hesapları ayır sakın ortak hesap yapma tarzı şeyler söylüyor kuvvetle muhtemel. Çünkü dünürü konu sahibine sanane kaç tane banka hesapları olacağından onlar aile tarzı şeyler söylemiş. Konu sahibi az değil aslında. Ama sadece karşı tarafın yaptıklarını anlatınca insanlar konu sahibini köle sandı Öyle bir anlatmış ki sanki dünürü durduk yere banka hesaplarından konu açmış gibi

Kızın annesi de az değil ama dünürünü bence çok iyi çözmüş o yüzden konu sahibine laf söyletmiyor. Biraz yüz verse konu sahibi oğlunu gelinini emrinin altına almaya çalışacak. 22 yaşındaki kız oğlumu nasıl parmağında oynatır diye kuduruyor resmen

Oğlu hiç bir şey istemiyor düğünü kendi yapıyormuş. KV karışıyor onlara. yok takılarla araba alsınlar bizim aldığımızı bıraksın yok marka giyinmesin gelin vs.
Herkes kendinin ki bir maaşla kıt kanaat edip kuaföre bile senede bir giderek,herşeyin en ucuzunu alarak ömür tüketerek gidecek zannediyor.Daha önceki mesajlarında belirtmişti bunları.Gelin öyle değil demek ki.Aferin kız harca paranı kendine.Bu dünyada kimseye yaranılmaz.

İşte sorun burda eli tam ekmek tutmayan evine maddi olarak bakamayacak olan bir erkegin evlenmek istemesi ve ailelerin savaş baltalarını çekmesi.
26 yaş evlilik icin cok erken…
Cocugun bu yasta evlenmek istese oglum buyur evlen hicbir seye karışmıyoruz. Aileyle bizi yüz göz etme derdim.

Aileler maddi destek verirse iste böyle herkes o evlilikte söz hakki bulur.

Gelin adayinin annesi ve gelin boyle terbiyesizce davranır…
Erkek tarafi laf carpıtır, tarihe karışır, gelini yok sayıp annene sorayım der…

Evet kesinlikle yırtık kişilere denk gelmiş onun şokunu atlatamamış. Konuyu tekrar okuyunca fark ettim ki konu sahibi hep karşı tarafın söylediklerini yazmış. Ancak bu lafları durduk yere söylemedikleri aşikar. Sen ne dedin de insanlar böyle dedi? Dünürüm bana banka hesapları 3 tane olmaz dedi diyor. E sen o zaman banka hesaplarına karışmışsın ki millet sana bunu söylemiş. Durduk yere niye sana bunu söylesinler? Dünürüm kızımın nasıl para harcadığıma karışamazdın dedi diyor. E demek ki laf yapmışsın ki böyle demişler.

Oğlan da kızın ailesi de kızı ezdirmemiş bu da dert olmuş

yani eşinizin ailesi ev almış ve dizmiş
eşiniz bekarken alınan arabayı geri verdigi için şımarık olmuyor öyle mi
Geri gelmişsiniz :) Şımarıklıktan kastınız nedir peki ? Yani düşünceniz evlada maddi destek olmak onu şımartır sorumluluk sahibi edemez konforsuzluğa tahammülü kalmaz z vs vs vs idi. Hayatı boyunca borca girmemiş birinin arabasını bırakıp kendi kimsenin yardımı olmadan alması şımarıklık gibi mi duruyor ?

Bu da yanlış neden çadırda oturacaksınız.
Evinizi aldıysanız çalışıp ve bir düzen kurduysanız kimse icin düzeninizi bozmayın.
Maddi manevi, evlilik yürüyemeyecek olan evlenmeyecek…

ya evlenince bile evini ailesine aldirip dizdiren adam neyin borcuna girmiş olacak söyler misiniz bana ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…