- 25 Mart 2022
- 245
- -5
- 43
-
- Konu Sahibi Kisirdongu
Ben oğlum okuttum meslek sahibi yaptım Allah şükür iyi para kazanıyor.Benim kaynanam da sizin gibiydi. İşine geldiğinde gelenek bilirdi, elini cebine atması gereken yerde bizde öyle adetler yok derdi aynı taraflı olmamıza rağmen.
Nişan sıkıntısız geçti çünkü nişanı kız tarafı yaptı diyorsunuz. Yani insanlar üzerine düşeni yapmışlar ki bi sıkıntı çıkmamış. Siz de keşke nikah tarihine kadar karışmak yerine oğlunuza maddi anlamda destek olsaydınız da dunurlerinize karşı mahcup etmeseydiniz evladınızı.
Ayrıca para harcama konusunda dunurunuzu haklı buldum. Kızlar genelde çeyizini alıp ta geliyor ve kız ailesi 5 kuruş borç bırakmıyor. Oglan tarafı yapması gerekeni yapmadığı için gelin evlendikten sonra borç ödeme derdine hayatını kısıtlıyor. Üzgünüm ama çocuk yapmayı biliyosaniz düğününü de yapacaksınız evini de kuracaksiniz. Yapamıyorum diyosaniz da gençlere karısmayacaksiniz yerinizi bileceksiniz.
Miss’cim ben evlenirken eşim ve ben yaptık herşeyi.%10000000000
Ben olsam karışmam ne halt yerlerse yesinler.
Zaten başta net bir şekilde oğlumun maddi gücü var kendisi evlenecek dedi. Altın alacakmış kalanları oğlu alacakmış evini o dizecekmiş. Köle olan bir erkek tarafı yok yani. Siz böyle sorarsanız haklı bulunmak için şu an söylediklerini çevirip para istiyolar demeye getirir. Daha önce de kendini haklı çıkarmak için farklı farklı konuştu.çoğu yeri okudum eksik kalmış olabilirim , oğlunun ya da gelinin kendisinden tek kuruş maddi beklentisi yok ise
sorun yok ne yapıyorlarsa yapsinlar
ama bence öyle değil.
konu sahibi buna net olarak cevap versin o halde.
oğlunuz sizden evlilik için tek bir kuruş bile almadan bu işi kotarir mi ?
kotarirsa bosverin kvligi filan ne yapıyorsa yapsın keyfinize bakın siz
günü gelince düğününe gider takisini takarsiniz
Yorumları okumadım konuyu okudum sadece.Oğlu karışma diyormuş annesine. Böyle dediği halde ha bire karışınca iyi niyetli olsa da o niyeti farklı algılanır. O zaman karışmasın annesi ne hali varsa görsün.
iki dünür de birbirinden tuhaf
ben zaten çocuk yapmıyorum 31 yaşındayım sonrasında da yapmayacağım.Bu ülkede evlenebilen kalmayacak yakında.. Anne baba olmak her coğrafyada bir yük bu yüzden keyfiniz için çocuk yapmayın. Okumuş kendi ayakları üzerinde duran bile yapamaz borçsuz hiç birini, ailelerinde durumu el verirse yardım etmesinden destek olmasından doğalı nedir ? Neden bu evlatlara düşmanlık.
Bence nikah tarihi bu kadar önemsiz değil hatta önemli olan düğün değil nikah. Bir ton hukuki ve idari sonucu var nikah akdinin. Bu kadar önemli bir kararı ne anneme ne kocamın annesine bırakırım ben.Yahu ne var yani nikahi onceden yapalim dediyseniz?
Bu kadar buyutmeye gerek var mi?
noluyor yani kiz 3 ay once evlendi dugun de 3 ay sonra oldu diye, kiz o ayri gecen 3 ayda hakettigi harcligi alamaycak diye mi yukseldiler bu kadar
Konu ne olursa olsun karsimda hadsizce carlayan bir dunur varsa, o an kalkar "oglum ben senin mutluluguna mani olmayayim Allah yardimcin olsun" der giderdim sahsen
Simdiden boyleyse devami cok zor
Kiz her alamadigi seyi annesine soyleyecek o da "kizima bakamiyorsun" diyecek vs vs vs
Sıkıntılı durumlar
Insanca konusmak cozmek varken daha en bastan bu tarz konusan tiplerden korkarim ben
Dusunceyi belirtmeyi karismak saniyorlar
Kiza dediginizde "yok anne biz x ile boyle karar verdik tskler dusuncen icin" diyip gecebilirdi
Annesine soylemis o da yavrusu kenar kosede kıstırılmış kedi gibi tirnaklarini cikarmis
Kolay gelsin diyorum
Aşkım parasal mevzulardan sıkıntı çıkmış, kızın ailesi el atmış olaya, yok sen benim kıza harçlık mı vercen yok kızım istediği gibi harcar falan. Bunların mevzusu açılmış demek ki ikisinin arasında. Adamın hem ev alıp hem de tek başına geçindirecek gücü olsa bunun bahsi geçmezdi diye düşünüyorum, bunun bahsi açılmış yani, bunun üzerine bu sevimsiz şeyler yaşanmış.Yalnız konu sahibi oğlunun maddi gücü olduğunu ve kendi kendinin masraflarını karşılacağını söyledi. yani boşuna yükseliyorsunuz. Konuyu tam okumamışsınız. Bakın şu mesaja verdiği cevap bu şekilde:
Bi laf vardır, götüne güvenen borazancı başı diye.para harcamasin kesinlikle ve kesinlikle madem oğlunuz peşinden koşuyor ne istiyorsa yapsın
altın neden alıyor ? altında az para mı ?Zaten başta net bir şekilde oğlumun maddi gücü var kendisi evlenecek dedi. Altın alacakmış kalanları oğlu alacakmış evini o dizecekmiş. Köle olan bir erkek tarafı yok yani. Siz böyle sorarsanız haklı bulunmak için şu an söylediklerini çevirip para istiyolar demeye getirir. Daha önce de kendini haklı çıkarmak için farklı farklı konuştu.
Siz yardım edilen evlatları nankörlük ile hazırcılık ile genellerseniz bende yardım etmeyip evladının kendisine maddi manevi bakmasını mecbur buyuran ebeveynlerle sizi bir tutarım. Asla karşılıklı değildir bu ilişkiler bunu savunmam mümkün olamaz, ama ebeveynde çocukta burada elinden geleni yapmalı bence niyeti bilmeli. İstediğiniz okula kursa gönderin bu ülkede hiç yardımsız ev araba düğünü borçsuz yapmak mümkün değil, evlilik şart mıdır ? Hayır asla değildir evliliğin sevişmek olmadığını bilsinler öncelikle. Ama evladınız sevmiş ise öncelikle psikolojik olarak evlilik mertebesindeyse sırt çeviremezsiniz ki ? Evlatlarınızı maddiyat varken yoklukla eğitmek kolay olandır.Ben evlat olarak anne babamı hiç üzmedim. Kimsenin beni herhangi bir konuda ittirmesine gerek kalmadı. Her zaman sorumluluk sahibiydim,küçücük bir çocukken bile. Kendi kendime büyüdüm,okudum,evlendim. Annem ben 12 yaşına geldiğimden beri 1 poşet taşımamıştır. Her konuda ona destek oldum. İnşallah benim de oğlum benim kadar olabilir,hayırlı bir evlat olarak yetişir diye temenni ediyorum. Bazen yetiştirmeyle de alakalı olmuyor çünkü bu işler. Kimse çocuğu kötü olsun istemez ama kötüler de bizim aramızdan çıkıyor şahsen.
Oğlum tek çocuk,8 yaşında. Elimden gelen en iyi okula gönderiyorum. Derslerde anlamadıkları olursa ona anlatabiliyorum,o donanıma sahibim. İstesin,gönderemeyeceğim ülke yok,gönderemeyeceğim kurs aktivite vs yok,eğitim için tüm imkanlarım onun. Ama evlenmesi için ekstra bir şey yapmam. Çalışsın kazansın,ben öyle yaptım. Her şeyi eline hazır verirsek ona ne kalacak,hanımla sevişmek mi? Sevişmeyiversin o zaman.
Huzurevi konusuna gelince,benim için sakıncası yok,kendi isteğimle huzurevinde kalabilirim zamanı geldiğinde. Benim annem 70 yaşında,kocaman evi var,sağlığı şu an yerinde,yaşayıp gidiyor. Bana ne zaman ihtiyacı olsa ona bakarım. Bakın kendi başıma evlendim ama anneme bakarım. Eğer ki beni evlendirmedi deyip de sokağa atacaksam annemi zaten bana yazıklar olsun. Bu işler karşılıklı değildir,gönül işidir. Benim annem babamın kendisinden önceki evliliğinden olan 2 kızına baktı,büyüttü. Hiç görüşmüyorlar artık babam öldüğünden beri. Soruyorum anneme üzülüyor musun diye. Hayır asla üzülmüyor Allah için baktım,helal hoş olsun,bazı şeylern karşılığı yoktur diyor. Tek hedefim bu kafada bir insan olup üç günlük dünyada bu şekilde rahat bir ömür sürebilmek zaten.
Bu örnekte olduğu gibi küçük yaşlarda evlenince yük ailelere biniyor.. Sonra aileler çok daha fazla müdahil oluyor ve hicbir çaba harcamadan elde edilen şeyler de kıymetli olmuyor..Ya bu ülkede anasına babasına güvenmeden* evini dizen evlenen bir tane mi insan yok ?
anne baba olmak bu coğrafyada ne büyük bir yük haline gelmiş yahu.
koca koca insanlar evlilik kararı alabiliyor ama kendi ayakları üzerinde kimse durmak bile istemiyor.
Aşkım parasal mevzulardan sıkıntı çıkmış, kızın ailesi el atmış olaya, yok sen benim kıza harçlık mı vercen yok kızım istediği gibi harcar falan. Bunların mevzusu açılmış demek ki ikisinin arasında. Adamın hem ev alıp hem de tek başına geçindirecek gücü olsa bunun bahsi geçmezdi diye düşünüyorum, bunun bahsi açılmış yani, bunun üzerine bu sevimsiz şeyler yaşanmış.
ya zaten maddi özgürlük olmadan bir birey olma olasılığı yokBi laf vardır, götüne güvenen borazancı başı diye.
Oğlu ve gelin çok biliyor ise yardımsız evlenecekler.
Ben öyle yaptım mesela millet bırak ağzını açmayı gözlerini bile kırpırdatamadı.
Annemizin ellerinden öperimBen evlat olarak anne babamı hiç üzmedim. Kimsenin beni herhangi bir konuda ittirmesine gerek kalmadı. Her zaman sorumluluk sahibiydim,küçücük bir çocukken bile. Kendi kendime büyüdüm,okudum,evlendim. Annem ben 12 yaşına geldiğimden beri 1 poşet taşımamıştır. Her konuda ona destek oldum. İnşallah benim de oğlum benim kadar olabilir,hayırlı bir evlat olarak yetişir diye temenni ediyorum. Bazen yetiştirmeyle de alakalı olmuyor çünkü bu işler. Kimse çocuğu kötü olsun istemez ama kötüler de bizim aramızdan çıkıyor şahsen.
Oğlum tek çocuk,8 yaşında. Elimden gelen en iyi okula gönderiyorum. Derslerde anlamadıkları olursa ona anlatabiliyorum,o donanıma sahibim. İstesin,gönderemeyeceğim ülke yok,gönderemeyeceğim kurs aktivite vs yok,eğitim için tüm imkanlarım onun. Ama evlenmesi için ekstra bir şey yapmam. Çalışsın kazansın,ben öyle yaptım. Her şeyi eline hazır verirsek ona ne kalacak,hanımla sevişmek mi? Sevişmeyiversin o zaman.
Huzurevi konusuna gelince,benim için sakıncası yok,kendi isteğimle huzurevinde kalabilirim zamanı geldiğinde. Benim annem 70 yaşında,kocaman evi var,sağlığı şu an yerinde,yaşayıp gidiyor. Bana ne zaman ihtiyacı olsa ona bakarım. Bakın kendi başıma evlendim ama anneme bakarım. Eğer ki beni evlendirmedi deyip de sokağa atacaksam annemi zaten bana yazıklar olsun. Bu işler karşılıklı değildir,gönül işidir. Benim annem babamın kendisinden önceki evliliğinden olan 2 kızına baktı,büyüttü. Hiç görüşmüyorlar artık babam öldüğünden beri. Soruyorum anneme üzülüyor musun diye. Hayır asla üzülmüyor Allah için baktım,helal hoş olsun,bazı şeylern karşılığı yoktur diyor. Tek hedefim bu kafada bir insan olup üç günlük dünyada bu şekilde rahat bir ömür sürebilmek zaten.
Kızın annesi doğru söylemiş.Maaş kartını mı teslim etmesi gerekiyor evleneceğim diye?Aşkım parasal mevzulardan sıkıntı çıkmış, kızın ailesi el atmış olaya, yok sen benim kıza harçlık mı vercen yok kızım istediği gibi harcar falan. Bunların mevzusu açılmış demek ki ikisinin arasında. Adamın hem ev alıp hem de tek başına geçindirecek gücü olsa bunun bahsi geçmezdi diye düşünüyorum, bunun bahsi açılmış yani, bunun üzerine bu sevimsiz şeyler yaşanmış.
Altınla erkek evi araba alıyor veya modelini değiştiriyor ya.O yüzden alınıyor.altın neden alıyor ? altında az para mı ?
konu dışı olarak ben evlenince erkek tarafının altın alması olayını da bir türlü anlamıyorum acikcasi,
birde liste yapanlar var ne bileyim
erkeğe neden altın alınmıyor? kadın satın mı alınıyor o altınlarla ?
altınları ailenin alması da doğal değil bence,
ülkede çocuklar hep çocuk kalıyor ya hep bir anne baba desteği.
çok heyecanlı yazıyorum bu konulara , size bir tavrim yok yanlış anlaşılmasın
Anne babanın durumunu bildiği halde yapabileceklerinin üstünü bekleyen ailesinin sıkıntıya girmesini dileyen çocuklar mı gördünüz sadece ? Herkes önce kendini düşünmeli zaten.ben zaten çocuk yapmıyorum 31 yaşındayım sonrasında da yapmayacağım.
okumuş kendi ayaklari üzerinde duran biri borç yapsın evini dizsin o halde neden ana babası para veriyor.
ekonomi gençlere kötü ana babaya iyi mi ?
destek olmak bu ülkede tamamen yanlış anlaşılan bir kavram ,
Bir insanın eli ayağı tutuyor sağlık problemi yok ise destek olmak gerekmez,
insan maddi özgürlüğü olmadan zaten gerçek bir birey olamaz
bütün bu sorunlar ordan çıkıyor zaten kimsenin ben bir birey olayım derdi yok , çoğu insan asalak gibi yaşamayı bir norm kabul etmiş bu ülkede
e bu yüzdende anne baba konu komşu kimse sınırlarını bilmiyor
Konu sahibi siz o havluyu ne yaptınız?Yani paketiyle durup tekrar başka yere hediye gitmeyi mi bekliyor?Yoksa kullanıyormusunuz?
Kızın annesi doğru söylemiş.Masş kartını mı teslim etmesi gerekiyor evleneceğim diye?
Altınla erkek evi araba alıyor veya modelini değiştiriyor ya.O yüzden alınıyor.