KV adayiyim sorunlar başladi

Bugün oğlum bana birden araba almak istediğini söyledi .
Bende düğün olsun sonra eşinle karar verirsin dedim .
Almak istediği arabada öyle böyle değil.
30.000€ nakit ödemek istiyor ,yani düğün nolacak dediğim yaparız bir türlü diyor.
Uzun yıllar ben evimi tek maaş tek ben gecindirdim.
Çocuklarim hiç maddi isteklerini eksik bırakmadım .
Herkes senede bir tatil yaparken ben 3 senede yaptım .kendimj yoksaydim ,kendime herşeyin en ucuyuzundan alırdım.Senede birkere kuaföre giderdim, güzellik merkezi ney bilmezdim , çünkü yoksa evime para yetişmeyecek.
Allah'a şükür kimseye muhtaç olmadan büyüttüm çocuklarımı .
Lütfen şimdi elimde olan birikimimide kendime harcicayim.
Oğlum bile görmüyorsa benim emeklerimi
Halen tadilat ihtiyaçi olan eski evde oturuyorum ,benim evim ama herşey eski artık.
Bende insan değilmiyim ,benimde hayellerim olamaz ,yapmak istetiklerim olamazmi.
Benide anlayan yokmu..
hiç anlatmayın hanımefendi,
erkek tarafı geline köle olsun zihniyetindekiler sizi asla anlamaz
bu sitede hep kv sucludur.
siz lütfen bundan sonra verici olmayın
oğlunuz tüm sorumlulugu kendisi alsın hak ettiği ne ise onu yaşasın.

Yürü be koçyiğit, yavrunu yedirme tabi hele ki bu konudaki gibi edepsiz takıma :halay: Konu sahibesi için artık çok geçmiş yedirmiş kendini de oğlunu da, geçmiş olsun diyorum kendisine kısaca.
Daha bu yaşımda saçıma aklar düştü büyütücem diye. Kızlar prenses de erkekler ne yani ikisi de evlat. Her zaman adaletten yanayım kimse kimseyi idare etmesin alttan almasın noluyoruz kız evi naz evi eski de kalmadı mı ya hu. Kızın annesi dan dan evledikten sonra ki para hesaplarına kadar karışınca sorun yok,erkek annesi dese bunu aforoz ederler 😵‍💫

Siz başta sanki gelin hanım ziyarete gelmedi gibi konuştunuz şimdi gelin hanım gelmişti annesi gelmedi diyosunuz. Annesi gelmedi diye niye kinleniyorsunuz yahu? Dünürünün kız kardeşine niye gitsin ne mana? Zaten daha dünür bile olmamış. Bir de anneanneye gitmesini biliyolar diyosunuz. Kadının kendi annesine gitmesiyle dünürünün kız kardeşine gitmemesini nasıl aynı kefeye koyuyosunuz?
Dünürüm annesine gittiğine lafımmi var.ben kız kardeşimle beraber annenenin evine davet üzerine gittik .
Kardeşim hamileydi ..
Neyse ya burası hep kız taysi

Konuya iki taraftan bakanların haklı yönleri var.
Ben sadece havluya takıldım.Havlu=Borcam
Evde anneannelerin,annelerin hediye dolabı olur.Geleni koyarlar.Çoğunlukla borcam ve havlu çıkar o dolaptan.O da kullanmak için değil,başkasına hediye götürmek için.İnşallah hiç kimseye hediye olarak paketlettirip havlu götürmem ya.
Neden ya bana getirebilirsiniz havlu olmuş kaç para🤣

Ya bir kere evlenilecek illa zikkim edin herkesin burnundan getirin. Bir de parasını veriyorsan karışmak hakkın diyen var resmen, amaç mutlu olmalarını istemek değil parasını veriyorsan kendi istediğini yaptırmak sanırım, burdan öyle görünüyor. Keşke herkesin iyi kazandığı bir ülke olsaymışız da şunlara minnet etmek zorunda kalmasaymış kimse.

Dünürüm annesine gittiğine lafımmi var.ben kız kardeşimle beraber annenenin evine davet üzerine gittik .
Kardeşim hamileydi ..
Neyse ya burası hep kız taysi
Kardeşime bebek görmeye gelmedi, oysa kızın anneannesine gitmeyi biliyorlar dediniz. Sonra kız geldi bebek görmeye, ben annesi için dedim dediniz. Bu durumda anneanneye gidip bebek görmeye gitmeyen kim? Kızın annesi. Olayları yarım yamalak anlatmak istediniz size hak verilsin diye. Sonra elinize yüzünüze bulaştırdınız 😄

hiç anlatmayın hanımefendi,
erkek tarafı geline köle olsun zihniyetindekiler sizi asla anlamaz
bu sitede hep kv sucludur.
siz lütfen bundan sonra verici olmayın
oğlunuz tüm sorumlulugu kendisi alsın hak ettiği ne ise onu yaşasın.
Yalnız konu sahibi oğlunun maddi gücü olduğunu ve kendi kendinin masraflarını karşılacağını söyledi. yani boşuna yükseliyorsunuz. Konuyu tam okumamışsınız. Bakın şu mesaja verdiği cevap bu şekilde:

Sizin cebinizden para cikmiyormuş zaten niye evin tutulmasina, nikaha vs karisiyorsunuz ki?

Evet evi oğlum tutucak ödeyecek evleniyor,demekki evlenecek maddi refahı var .

Bi de ev araba almak lazımmış çünkü iki kişinin çalışıp ev araba almasının imkanı yokmuş. Aileler ağaçtan toplamış sanırsın.
Lazımmış diyen kim acaba ? Keyfiniz için çocuk doğurmamak lazımdır yalnızca. Eskiden yapmak daha kolaydı elbette şuan eskisi gibi yapmak evet imkansız. Maddi durumu el verirken hiç yapmayanı da anlamam kendi bal kaymak evladı soğan ekmek..

Yalnız konu sahibi oğlunun maddi gücü olduğunu ve kendi kendinin masraflarını karşılacağını söyledi. yani boşuna yükseliyorsunuz. Konuyu tam okumamışsınız. Bakın şu mesaja verdiği cevap bu şekilde:
Yok hemen okumadan etmeden kayınvalide savunacaklar illa ki. Biz ezbere erkek tarafı kız tarafına köle olsun diyen Kezbanlarız (ironidir)

Bu tavrınız evlilik için mi genel olarakta evlatlarınızdan bu derece bağımsız mısınız ?
Ben evlat olarak anne babamı hiç üzmedim. Kimsenin beni herhangi bir konuda ittirmesine gerek kalmadı. Her zaman sorumluluk sahibiydim,küçücük bir çocukken bile. Kendi kendime büyüdüm,okudum,evlendim. Annem ben 12 yaşına geldiğimden beri 1 poşet taşımamıştır. Her konuda ona destek oldum. İnşallah benim de oğlum benim kadar olabilir,hayırlı bir evlat olarak yetişir diye temenni ediyorum. Bazen yetiştirmeyle de alakalı olmuyor çünkü bu işler. Kimse çocuğu kötü olsun istemez ama kötüler de bizim aramızdan çıkıyor şahsen.

Oğlum tek çocuk,8 yaşında. Elimden gelen en iyi okula gönderiyorum. Derslerde anlamadıkları olursa ona anlatabiliyorum,o donanıma sahibim. İstesin,gönderemeyeceğim ülke yok,gönderemeyeceğim kurs aktivite vs yok,eğitim için tüm imkanlarım onun. Ama evlenmesi için ekstra bir şey yapmam. Çalışsın kazansın,ben öyle yaptım. Her şeyi eline hazır verirsek ona ne kalacak,hanımla sevişmek mi? Sevişmeyiversin o zaman.

Huzurevi konusuna gelince,benim için sakıncası yok,kendi isteğimle huzurevinde kalabilirim zamanı geldiğinde. Benim annem 70 yaşında,kocaman evi var,sağlığı şu an yerinde,yaşayıp gidiyor. Bana ne zaman ihtiyacı olsa ona bakarım. Bakın kendi başıma evlendim ama anneme bakarım. Eğer ki beni evlendirmedi deyip de sokağa atacaksam annemi zaten bana yazıklar olsun. Bu işler karşılıklı değildir,gönül işidir. Benim annem babamın kendisinden önceki evliliğinden olan 2 kızına baktı,büyüttü. Hiç görüşmüyorlar artık babam öldüğünden beri. Soruyorum anneme üzülüyor musun diye. Hayır asla üzülmüyor Allah için baktım,helal hoş olsun,bazı şeylern karşılığı yoktur diyor. Tek hedefim bu kafada bir insan olup üç günlük dünyada bu şekilde rahat bir ömür sürebilmek zaten.

Bi de ev araba almak lazımmış çünkü iki kişinin çalışıp ev araba almasının imkanı yokmuş. Aileler ağaçtan toplamış sanırsın.
Ya her şey bir yana, maddiyat eskisi gibi mi? Bir emekli ikramiyesine ev aldı babamlar. İki memur çalışıp 3 ev 2 araba aldılar. Şimdi şunun imkanı var mı? Sıkılıp koltuk takımı degistirirdik şimdi yayları batıyor yeni koltuk alamıyoruz bazen.

çoğu yeri okudum eksik kalmış olabilirim , oğlunun ya da gelinin kendisinden tek kuruş maddi beklentisi yok ise
sorun yok ne yapıyorlarsa yapsinlar
ama bence öyle değil.
konu sahibi buna net olarak cevap versin o halde.
oğlunuz sizden evlilik için tek bir kuruş bile almadan bu işi kotarir mi ?
kotarirsa bosverin kvligi filan ne yapıyorsa yapsın keyfinize bakın siz
günü gelince düğününe gider takisini takarsiniz

Ben yine ve hala havludayım.İlla havlu götürmek zorunda kalsam şöyle havlular olabilirdi.

Eklentiler

• 351C163C-1C13-4869-93DA-2A4950EB4DD7.jpeg
    351C163C-1C13-4869-93DA-2A4950EB4DD7.jpeg
    42 KB · Görüntüleme: 36
  • CC37078E-16B1-4EE6-8451-4C59F51A6C04.jpeg
    CC37078E-16B1-4EE6-8451-4C59F51A6C04.jpeg
    17,7 KB · Görüntüleme: 33
Ya bu ülkede anasına babasına güvenmeden* evini dizen evlenen bir tane mi insan yok ?
anne baba olmak bu coğrafyada ne büyük bir yük haline gelmiş yahu.
koca koca insanlar evlilik kararı alabiliyor ama kendi ayakları üzerinde kimse durmak bile istemiyor.
Bu ülkede evlenebilen kalmayacak yakında.. Anne baba olmak her coğrafyada bir yük bu yüzden keyfiniz için çocuk yapmayın. Okumuş kendi ayakları üzerinde duran bile yapamaz borçsuz hiç birini, ailelerinde durumu el verirse yardım etmesinden destek olmasından doğalı nedir ? Neden bu evlatlara düşmanlık.

X