- 12 Haziran 2016
- 928
- 1.798
-
- Konu Sahibi Kisirdongu
Kendisi söyledi. Her şeyi oğulları yapıyormuş.parasını kendisi vermeyecekse bence de karışmasın
ama düğün dernegi , ev dizmeyi şu güne kadar eve hiçbir katkısı olmayan oğlunun yaptığını hiç sanmky
hiç anlatmayın hanımefendi,Bugün oğlum bana birden araba almak istediğini söyledi .
Bende düğün olsun sonra eşinle karar verirsin dedim .
Almak istediği arabada öyle böyle değil.
30.000€ nakit ödemek istiyor ,yani düğün nolacak dediğim yaparız bir türlü diyor.
Uzun yıllar ben evimi tek maaş tek ben gecindirdim.
Çocuklarim hiç maddi isteklerini eksik bırakmadım .
Herkes senede bir tatil yaparken ben 3 senede yaptım .kendimj yoksaydim ,kendime herşeyin en ucuyuzundan alırdım.Senede birkere kuaföre giderdim, güzellik merkezi ney bilmezdim , çünkü yoksa evime para yetişmeyecek.
Allah'a şükür kimseye muhtaç olmadan büyüttüm çocuklarımı .
Lütfen şimdi elimde olan birikimimide kendime harcicayim.
Oğlum bile görmüyorsa benim emeklerimi
Halen tadilat ihtiyaçi olan eski evde oturuyorum ,benim evim ama herşey eski artık.
Bende insan değilmiyim ,benimde hayellerim olamaz ,yapmak istetiklerim olamazmi.
Benide anlayan yokmu..
Nasıl değil. Kız geliniyse kıza gelinim diyosa kızın ailesi ne oluyo bu durumda pekie daha dünürü bile değil çünkü?
ve bunu savunan o kadar çok insan var ki inanamıyorumBi de ev araba almak lazımmış çünkü iki kişinin çalışıp ev araba almasının imkanı yokmuş. Aileler ağaçtan toplamış sanırsın.
evlenmeden hiçbir seyleri olmuyor?Nasıl değil. Kız geliniyse kıza gelinim diyosa kızın ailesi ne oluyo bu durumda peki
Oğlu da ya araba alsın,ya evlensin.Bir seçim yapsın.ve bunu savunan o kadar çok insan var ki inanamıyorum
hayır abi evine eşya bile dizemeyecek adam zaten evlenmemeli.
Yok yok tanır burdakiler. Gizli ajanlar var içimizdeKazen 'in çok güzel bir lafı var. Seni tırtıl54 nickinle yazdığın şeyler ile kim nasıl tanısın
Daha bu yaşımda saçıma aklar düştü büyütücem diye. Kızlar prenses de erkekler ne yani ikisi de evlat. Her zaman adaletten yanayım kimse kimseyi idare etmesin alttan almasın noluyoruz kız evi naz evi eski de kalmadı mı ya hu. Kızın annesi dan dan evledikten sonra ki para hesaplarına kadar karışınca sorun yok,erkek annesi dese bunu aforoz ederlerYürü be koçyiğit, yavrunu yedirme tabi hele ki bu konudaki gibi edepsiz takımaKonu sahibesi için artık çok geçmiş yedirmiş kendini de oğlunu da, geçmiş olsun diyorum kendisine kısaca.
Dünürüm annesine gittiğine lafımmi var.ben kız kardeşimle beraber annenenin evine davet üzerine gittik .Siz başta sanki gelin hanım ziyarete gelmedi gibi konuştunuz şimdi gelin hanım gelmişti annesi gelmedi diyosunuz. Annesi gelmedi diye niye kinleniyorsunuz yahu? Dünürünün kız kardeşine niye gitsin ne mana? Zaten daha dünür bile olmamış. Bir de anneanneye gitmesini biliyolar diyosunuz. Kadının kendi annesine gitmesiyle dünürünün kız kardeşine gitmemesini nasıl aynı kefeye koyuyosunuz?
Neden ya bana getirebilirsiniz havlu olmuş kaç paraKonuya iki taraftan bakanların haklı yönleri var.
Ben sadece havluya takıldım.Havlu=Borcam
Evde anneannelerin,annelerin hediye dolabı olur.Geleni koyarlar.Çoğunlukla borcam ve havlu çıkar o dolaptan.O da kullanmak için değil,başkasına hediye götürmek için.İnşallah hiç kimseye hediye olarak paketlettirip havlu götürmem ya.
Kardeşime bebek görmeye gelmedi, oysa kızın anneannesine gitmeyi biliyorlar dediniz. Sonra kız geldi bebek görmeye, ben annesi için dedim dediniz. Bu durumda anneanneye gidip bebek görmeye gitmeyen kim? Kızın annesi. Olayları yarım yamalak anlatmak istediniz size hak verilsin diye. Sonra elinize yüzünüze bulaştırdınızDünürüm annesine gittiğine lafımmi var.ben kız kardeşimle beraber annenenin evine davet üzerine gittik .
Kardeşim hamileydi ..
Neyse ya burası hep kız taysi
Yalnız konu sahibi oğlunun maddi gücü olduğunu ve kendi kendinin masraflarını karşılacağını söyledi. yani boşuna yükseliyorsunuz. Konuyu tam okumamışsınız. Bakın şu mesaja verdiği cevap bu şekilde:hiç anlatmayın hanımefendi,
erkek tarafı geline köle olsun zihniyetindekiler sizi asla anlamaz
bu sitede hep kv sucludur.
siz lütfen bundan sonra verici olmayın
oğlunuz tüm sorumlulugu kendisi alsın hak ettiği ne ise onu yaşasın.
Sizin cebinizden para cikmiyormuş zaten niye evin tutulmasina, nikaha vs karisiyorsunuz ki?
Evet evi oğlum tutucak ödeyecek evleniyor,demekki evlenecek maddi refahı var .
Lazımmış diyen kim acaba ? Keyfiniz için çocuk doğurmamak lazımdır yalnızca. Eskiden yapmak daha kolaydı elbette şuan eskisi gibi yapmak evet imkansız. Maddi durumu el verirken hiç yapmayanı da anlamam kendi bal kaymak evladı soğan ekmek..Bi de ev araba almak lazımmış çünkü iki kişinin çalışıp ev araba almasının imkanı yokmuş. Aileler ağaçtan toplamış sanırsın.
Yok hemen okumadan etmeden kayınvalide savunacaklar illa ki. Biz ezbere erkek tarafı kız tarafına köle olsun diyen Kezbanlarız (ironidir)Yalnız konu sahibi oğlunun maddi gücü olduğunu ve kendi kendinin masraflarını karşılacağını söyledi. yani boşuna yükseliyorsunuz. Konuyu tam okumamışsınız. Bakın şu mesaja verdiği cevap bu şekilde:
Ben evlat olarak anne babamı hiç üzmedim. Kimsenin beni herhangi bir konuda ittirmesine gerek kalmadı. Her zaman sorumluluk sahibiydim,küçücük bir çocukken bile. Kendi kendime büyüdüm,okudum,evlendim. Annem ben 12 yaşına geldiğimden beri 1 poşet taşımamıştır. Her konuda ona destek oldum. İnşallah benim de oğlum benim kadar olabilir,hayırlı bir evlat olarak yetişir diye temenni ediyorum. Bazen yetiştirmeyle de alakalı olmuyor çünkü bu işler. Kimse çocuğu kötü olsun istemez ama kötüler de bizim aramızdan çıkıyor şahsen.Bu tavrınız evlilik için mi genel olarakta evlatlarınızdan bu derece bağımsız mısınız ?
Ya her şey bir yana, maddiyat eskisi gibi mi? Bir emekli ikramiyesine ev aldı babamlar. İki memur çalışıp 3 ev 2 araba aldılar. Şimdi şunun imkanı var mı? Sıkılıp koltuk takımı degistirirdik şimdi yayları batıyor yeni koltuk alamıyoruz bazen.Bi de ev araba almak lazımmış çünkü iki kişinin çalışıp ev araba almasının imkanı yokmuş. Aileler ağaçtan toplamış sanırsın.
çoğu yeri okudum eksik kalmış olabilirim , oğlunun ya da gelinin kendisinden tek kuruş maddi beklentisi yok iseYalnız konu sahibi oğlunun maddi gücü olduğunu ve kendi kendinin masraflarını karşılacağını söyledi. yani boşuna yükseliyorsunuz. Konuyu tam okumamışsınız. Bakın şu mesaja verdiği cevap bu şekilde:
Bu ülkede evlenebilen kalmayacak yakında.. Anne baba olmak her coğrafyada bir yük bu yüzden keyfiniz için çocuk yapmayın. Okumuş kendi ayakları üzerinde duran bile yapamaz borçsuz hiç birini, ailelerinde durumu el verirse yardım etmesinden destek olmasından doğalı nedir ? Neden bu evlatlara düşmanlık.Ya bu ülkede anasına babasına güvenmeden* evini dizen evlenen bir tane mi insan yok ?
anne baba olmak bu coğrafyada ne büyük bir yük haline gelmiş yahu.
koca koca insanlar evlilik kararı alabiliyor ama kendi ayakları üzerinde kimse durmak bile istemiyor.