KV adayiyim sorunlar başladi

Kk da hiç bir kadının kendine gelen düğün altınlarıyla kendisine araba aldığını duymadım.

Bence nikah tarihi bu kadar önemsiz değil hatta önemli olan düğün değil nikah. Bir ton hukuki ve idari sonucu var nikah akdinin. Bu kadar önemli bir kararı ne anneme ne kocamın annesine bırakırım ben.
Bizde tarih almistik pandemi nedeniyle 2 ay onceden yapmak durumunda kaldik bir eksigimiz de olmadi
Ne olabilir ki?
Ayrica kv deseydi su tarihte olsun stressiz olur vs
Yok anne sagolasin biz ikimiz bu tarihe karar kildik der gecerdim
Anneme soylemem kv beni mutfaga cekti falan demem tamamen pislik cikarmak istedigimden olur
Cunku annemin huyunu biliyorumdur kvye agzinin payini versin diye yapmisimdir
Yoksa kendi aramda hallederim anneme duyurmam bile
Gelin hanim da boyle yapmis
Kv diretseydi yok illa once olsun diye o zaman tamam
Ama gelin zaten kvye baska sebeplerden bilenmis ki boyle yapmis
Oglan da evlencez diye maddiyattan kıstıysa kiz bana para harcatmayacak diye iyice ipleri germis basbaya

Siz yardım edilen evlatları nankörlük ile hazırcılık ile genellerseniz bende yardım etmeyip evladının kendisine maddi manevi bakmasını mecbur buyuran ebeveynlerle sizi bir tutarım. Asla karşılıklı değildir bu ilişkiler bunu savunmam mümkün olamaz, ama ebeveynde çocukta burada elinden geleni yapmalı bence niyeti bilmeli. İstediğiniz okula kursa gönderin bu ülkede hiç yardımsız ev araba düğünü borçsuz yapmak mümkün değil, evlilik şart mıdır ? Hayır asla değildir evliliğin sevişmek olmadığını bilsinler öncelikle. Ama evladınız sevmiş ise öncelikle psikolojik olarak evlilik mertebesindeyse sırt çeviremezsiniz ki ? Evlatlarınızı maddiyat varken yoklukla eğitmek kolay olandır.
Benim için sakıncası yok,istediğiniz gibi genelleme yapabilirsiniz. Borçsuz düğün yapmak gayet de mümkün, hırtı pırtıya para harcamazlarsa,aylar öncesinden ev tutup anneye babaya güvenmezlerse gayet güzel evlenebilirler. Düğün,evlilik bir gün. Ama beraber yaşayacakları hayat ömür boyu. Maddi manevi göze alabilen çiftler evlensin. Sevgiymiş boş işler,önce mantıklarını ve beyinlerini çalıştırsınlar. 10bin maaş alıp da 100bin liralık salon takımı almasınlar mesela,ya da 10bin maaşla billboardlarda yeni görmeye başladığım 70bin liralık pırlanta tektaşla evlilik teklifi etme hayalleri kurmasınlar. Önce mantık.

ya zaten maddi özgürlük olmadan bir birey olma olasılığı yok
ülkede kimse bunun farkında degil
Aynen aynen.
Birde cehalete bak ev kac ay once tutulacak panayır gibi ev sergilenecek.
3 ayrı hesap para harcayacakmış.

Sanırsın ki kız David Rockefeller’ın kızı güzellik desen dillere destan bi prenses…

Cehalet gerçekten mide bulandırıcı.

altın neden alıyor ? altında az para mı ?
konu dışı olarak ben evlenince erkek tarafının altın alması olayını da bir türlü anlamıyorum acikcasi,
birde liste yapanlar var ne bileyim
erkeğe neden altın alınmıyor? kadın satın mı alınıyor o altınlarla ?
altınları ailenin alması da doğal değil bence,
ülkede çocuklar hep çocuk kalıyor ya hep bir anne baba desteği.

çok heyecanlı yazıyorum bu konulara , size bir tavrim yok yanlış anlaşılmasın 😅

Erkek tatafi gösteriş sever. Ben geline sahte altin alip kizin bilegine kucuk gelince kesip, alttan bantlayan erkek ailesi gördüm. düğünün ortasinda yerlere düstü bilezikler 🤣
Evlendikten sonra ya araba ya ev alınıyor ya da borc odeniyor. Aslinda kime ne takildiginin onemi yok bence

Erkek tatafi gösteriş sever. Ben geline sahte altin alip kizin bilegine kucuk gelince kesip, alttan bantlayan erkek ailesi gördüm. düğünün ortasinda yerlere düstü bilezikler 🤣
Evlendikten sonra ya araba ya ev alınıyor ya da borc odeniyor. Aslinda kime ne takildiginin onemi yok bence
ay böyle rezillikler olacağına hiç takılmasın.
ne bileyim ya bende hep yok 200 gram olacak 500 gram olacak diye pazarlık yapan gelin tarafları gördüm .
altın listesi filan yapılıyor.
gönül hoşluğudur hediyedir vs ayrı ama bunlar midemi bulandiriyor.

Bizde tarih almistik pandemi nedeniyle 2 ay onceden yapmak durumunda kaldik bir eksigimiz de olmadi
Ne olabilir ki?
Ayrica kv deseydi su tarihte olsun stressiz olur vs
Yok anne sagolasin biz ikimiz bu tarihe karar kildik der gecerdim
Anneme soylemem kv beni mutfaga cekti falan demem tamamen pislik cikarmak istedigimden olur
Cunku annemin huyunu biliyorumdur kvye agzinin payini versin diye yapmisimdir
Yoksa kendi aramda hallederim anneme duyurmam bile
Gelin hanim da boyle yapmis
Kv diretseydi yok illa once olsun diye o zaman tamam
Ama gelin zaten kvye baska sebeplerden bilenmis ki boyle yapmis
Oglan da evlencez diye maddiyattan kıstıysa kiz bana para harcatmayacak diye iyice ipleri germis basbaya
Siz karar vermişsiniz. Burada kayınvalide tarihi öne almak isterken gerekçesi "herkes stres olur". Kim neden stres oluyor belli değil yüz kere sordum cevap vermedi. Kabul edilmemiş bir daha söylemiş, yetmemiş kıza sen dur ben senin annenle konuşayım der gibi anneyle konuşmuş yine kabul edilmemiş. Israr ediyor, darlıyor insanları. Neden, herkes stres olur. Sizde öyle bir durum olmamıştır ama bu durumda mesela nikahtan önce yapılacak bir satın alım, bir para transferi vb. Olabilir. Her şeyi geçtim. Kim evleniyorsa onun karar vermesi gerekmez mi?

Ya bu ülkede anasına babasına güvenmeden* evini dizen evlenen bir tane mi insan yok ?
anne baba olmak bu coğrafyada ne büyük bir yük haline gelmiş yahu.
koca koca insanlar evlilik kararı alabiliyor ama kendi ayakları üzerinde kimse durmak bile istemiyor.
50 yaşına gelenlerin gözleri hala ana baba malında maaşında. Utanç verici bir durum. İşte bu asalakları zamanında evlendirmişler,alıştırmışlar. Şimdi her ay ana babadan para gelsin diye bakıyorlar çevremde örnekleri çok.

Katibin Ruhu Katibin Ruhu
Katipcim bu müstakbel kv o kadar beter ki hem elini cebine atmıyor hem oğlunun kıza harcadığı paraya karışıyor. Bak burda kızın annesi bunu söylemiş:
"Sen şimdiden kizima nasil para harcadiğina karişamazsin .
" dedi.

Bak burda kızın annesi oğlanın düğünü yalnız başına yaptığını söylemiş:
Oğluma döndü ,kizimin herşiyini biz üstleneceğimiz parasini istediği gibi harcar ama düğünü sen yalniz yapacağin icin dikkat ediyorsun değilmi dedi.

Arkadaş gerektiğinde biz de bir şey yaparız ama şu an yapmıyoruz demiş:
Orda bize laf cakti güya biz ilgisiz anne babayiz oğullarinin düğününü evini kurmayan .
Biz sorumsuz aile değiliz elbette yeri geldimi bizde destek oluruz .
lattesizkitapsiz lattesizkitapsiz
darkmore darkmore
Sizi de etiketlemiş olayım. Çocuk düğününü kendi yapıyor, evini kendi diziyor. Konu sahibi hem elini cebine atmıyor (ki bunu normal buluyorum) hem de her şeye karışmaya çalışıyor. Üşenmedim tek tek yazdıklarını alıntıladım.

Köle olan bir erkek tarafı yok yani arkadaşlar sakin olum. Oğlan kendi kendine evleniyor. Eğer köleyse kız tarafı daha köle. Kıza her şeyi almışlar.

50 yaşına gelenlerin gözleri hala ana baba malında maaşında. Utanç verici bir durum. İşte bu asalakları zamanında evlendirmişler,alıştırmışlar. Şimdi her ay ana babadan para gelsin diye bakıyorlar çevremde örnekleri çok.
burada da nerdeyse her gün ana babadan beklenti konuları açılıyor
ne bileyim ya
allah beni kimseye muhtaç etmesin bizim evde çok duyduğum duadır
bu insanları hiçbir şekilde anlayamıyorum

Katipcim bu müstakbel kv o kadar beter ki hem elini cebine atmıyor hem oğlunun kıza harcadığı paraya karışıyor. Bak burda kızın annesi bunu söylemiş:

Bak burda kızın annesi oğlanın düğünü yalnız başına yaptığını söylemiş:

Arkadaş gerektiğinde biz de bir şey yaparız ama şu an yapmıyoruz demiş:

lattesizkitapsiz lattesizkitapsiz

darkmore darkmore
Sizi de etiketlemiş olayım. Çocuk düğününü kendi yapıyor, evini kendi diziyor. Konu sahibi hem elini cebine atmıyor (ki bunu normal buluyorum) hem de her şeye karışmaya çalışıyor. Üşenmedim tek tek yazdıklarını alıntıladım.
vala alintiladiklarinizdan ben sizin anladıklarını anlamadım
kaldı ki altınları kadın takacakmis
az masraf mi altinlar?

ay böyle rezillikler olacağına hiç takılmasın.
ne bileyim ya bende hep yok 200 gram olacak 500 gram olacak diye pazarlık yapan gelin tarafları gördüm .
altın listesi filan yapılıyor.
gönül hoşluğudur hediyedir vs ayrı ama bunlar midemi bulandiriyor.

O pazarlik işini bende cirkin buluyorum. Imkanlar dogrultusunda ne yapabiliyorlarsa o kadar olmali

vala alintiladiklarinizdan ben sizin anladıklarını anlamadım
kaldı ki altınları kadın takacakmis
az masraf mi altinlar?
Ne anladın Allah aşkına çok merak ettim :KK70: açık açık her şeyi oğlunun yapacağını milyon tane yerde ilan etmiş ama seni ikna etmek imkansız :KK70:

Ne anladın Allah aşkına çok merak ettim :KK70: açık açık her şeyi oğlunun yapacağını milyon tane yerde ilan etmiş ama seni ikna etmek imkansız :KK70:
ya öyle olsa bile adam 4 yıldır evde beleş bedava yaşıyor parası olmasına rağmen

ayrıca neden altınları masraf olarak görmüyorsunuz? az paramı kaç kere sordum

Ya bir kere evlenilecek illa zikkim edin herkesin burnundan getirin. Bir de parasını veriyorsan karışmak hakkın diyen var resmen, amaç mutlu olmalarını istemek değil parasını veriyorsan kendi istediğini yaptırmak sanırım, burdan öyle görünüyor. Keşke herkesin iyi kazandığı bir ülke olsaymışız da şunlara minnet etmek zorunda kalmasaymış kimse.
Ayağani yorganına göre uzat

Lazımmış diyen kim acaba ? Keyfiniz için çocuk doğurmamak lazımdır yalnızca. Eskiden yapmak daha kolaydı elbette şuan eskisi gibi yapmak evet imkansız. Maddi durumu el verirken hiç yapmayanı da anlamam kendi bal kaymak evladı soğan ekmek..
Çocuk yapmak keyif aracım olmaktan çok uzak. Benim sorumluluğum onları kendi ekmeklerini kazanır hale getirene kadar. Şurda çok çok yaşayacağım 30 sene, bunun 15 yılında yaşadığımdan zevk alır durumda olabileceğim. Elinde olan versin tabi de canından can gidene kadar çalışıp çocuğuna elindekini avcundakini verip yine huzur evinden başka gidecek yer bulamayanı da gördüm. Her şeyin hazırını bulup kıymet bilen de huzur bulan da çok az. O başın bi ağrıyacak, o terin bi akacak. Bu çocukların başında ilelebet olmayacağım. Hayatla baş etmeyi öğrensinler ben gibi.

ya öyle olsa bile adam 4 yıldır evde beleş bedava yaşıyor parası olmasına rağmen

ayrıca neden altınları masraf olarak görmüyorsunuz? az paramı kaç kere sordum
gerçekten ilginç bir kafa yapınız var ya. Hem çocuk evde neden aileye para vermemiş beleşe yaşamış diyosunuz hem de evlenecek kişiler kendi kendine evlenmeli diyosunuz. Aynı anda ikisini birden nasıl yapacaklar? Çocuk çalışmış parasını biriktirmiş ben evleniyorum siz kararlarıma müdahale etmeyin diyor. Takdir ettim çok aklı başında bir çocukmuş. Altınları alacağına da herkes üstüne gidince söyledi. İsterse almasın oğlu bir şey beklememiş kendi inisiyatifiyle yapıyor. Yapmasa da oğlunun kendi maddi gücü zaten var umursayacağını bile sanmıyorum.

X