KV adayiyim sorunlar başladi

Bence iki taraf da fazlasıyla karışıyor evlenecek çiftin hayatına. Karşı taraf daha çirkef olduğu için göze daha çok batmış ama siz de çok karışıyorsunuz bence, karışmayın. Karışmazsanız arada güzel bir de mesafe olur. Mesafe iyidir.
parasını kendisi vermeyecekse bence de karışmasın
ama düğün dernegi , ev dizmeyi şu güne kadar eve hiçbir katkısı olmayan oğlunun yaptığını hiç sanmky

Çok samimi söylüyor ve yemin ederim bana böyle yapsalar nikahlarına bile gitmem.
Böyle gelini ve ailesini evime sokmam.
Bu nasıl terbiyesiz konuşmalar hareketler….
Nasıl müsade ediyorsunuz…
Okurken gözlerime inanamadım….

Oğlunuz çok istiyor ve kendine güveniyor ise yapsın herseyi isterse evlerini 1 yıl önceden tutsunlar asla karışmayın.

Fakat enayi gibi bu aileye ve kızına 5 kuruş harcamayın.

%10000000000
Ben olsam karışmam ne halt yerlerse yesinler.

Öfff çok talepkarsınız. Masraf yapmayam, gelin kız gelsin anası danası gelsin benim oğlan gitmesin. Dünür gelsin ama havlu değil pahalı hediye getirsin. Düğünden aylar önce nişanlı kızı nikahlayayım. Evi son anda tutturayım yeni evli zamanında eşyasız kalsın. Neden ve neye istinaden bu kadar çok şey talep ediyorsunuz anlamak mümkün değil. Ne istiyorsunuz siz?
Şöyle düşünün,farz edelim ben kız tarafıyim.Damat bey annenenesi iki havluyla ilk kez evimize geliyor ?
Hatta annenize sorun bir ne diyecek.
Ben ama giderken özenerek gidiyorum kaç gün önceden kafamı yoruyorum acaba ne yapabilirim diye .
Benim aptalliğim bir gitmeye bende özensiz gideyim ozaman yine ben hatalı olurum.
Önemli konu değil buraya yazarken aklıma düştü .
İnsan verdiği değerin karşiliğini bekliyor

Valla konu sahibesi sanki oğlun belasını arıyor, yani kız da ailesi de çok edepsiz ve berbat insanlar. Oğlun kör mü, şöyle bir insanla neden evlenmek istiyor?? Olacakları söyleyeyim, bunlar evlenirler daha 1. aydan kavga ederler, oğlun yana yakıla gider kızı getirir, sonra çocuk olur kız çocuğu alıp evi terk eder sonra kavga dövüş, sonra oğlun bıkar boşanma...bu işin sonu bu.

Bizde de az cok öyle olsu. O yüzden bir kac ay evelden tutulmasina sasirdim

Turkiyede genelde mobilya secme işi ailelerle oluyor günlerce bir suru magaza geziliyor. Biri fiyatina laf soyler oteki rengine, oteki modeline, kullanişliligina vs...
Ortak karara varmalari bile aylar aliyor. 😁 O karar verilecekte mobilya gelecek vs derken uzun suruyor olabilir.

Bizde 1 ay surmedi dedigim gibi, oyle cok uzun bir sey yok isteyince.

Çok samimi söylüyor ve yemin ederim bana böyle yapsalar nikahlarına bile gitmem.
Böyle gelini ve ailesini evime sokmam.
Bu nasıl terbiyesiz konuşmalar hareketler….
Nasıl müsade ediyorsunuz…
Okurken gözlerime inanamadım….

Oğlunuz çok istiyor ve kendine güveniyor ise yapsın herseyi isterse evlerini 1 yıl önceden tutsunlar asla karışmayın.

Fakat enayi gibi bu aileye ve kızına 5 kuruş harcamayın.
para harcamasin kesinlikle ve kesinlikle madem oğlunuz peşinden koşuyor ne istiyorsa yapsın

Ay kız gitmiş zaten. Gelmedi gibi yaptı başta sonra çevirdi annesi gelmedi dedim diye. Kız annesi kendi annesine gidiyormuş da teyze hanıma gitmiyormuş BAK SEN
Bence konu sahibinin temel sıkıntısı oğlu geliniyle değil dünürüyle. Sürekli ama gelinin annesi bunu yaptı bunu yapmadı derdi. Kaldı ki kadına dünürüm bile diyememiş oğlumun kayinvalidesi diye bahsediyo.

Ay kız gitmiş zaten. Gelmedi gibi yaptı başta sonra çevirdi annesi gelmedi dedim diye. Kız annesi kendi annesine gidiyormuş da teyze hanıma gitmiyormuş BAK SEN
Konu sahibi çok fena🥴 kızın annesi de bunu farkettiyse o yüzden öyle davranmıştır

Şöyle düşünün,farz edelim ben kız tarafıyim.Damat bey annenenesi iki havluyla ilk kez evimize geliyor ?
Hatta annenize sorun bir ne diyecek.
Ben ama giderken özenerek gidiyorum kaç gün önceden kafamı yoruyorum acaba ne yapabilirim diye .
Benim aptalliğim bir gitmeye bende özensiz gideyim ozaman yine ben hatalı olurum.
Önemli konu değil buraya yazarken aklıma düştü .
İnsan verdiği değerin karşiliğini bekliyor
Size bir şey söyleyeyim mi, benim kayınvalidem annemin evine gelirken tatlı dışında bir şey getirmedi. Annem kendi eliyle gözünün nuruyla yaptığı iğne oyalarını, nakışlarını götürdü. Bir defa da ağzını açıp söylemedi. Tenezzül etmedi. Birine bir şey götürürken karşılık bekleyecekseniz götürmeyin. Bu nezaket değil yatırım.

Kızın annesi her halta karışabilir ama siz karışamazsınız öyle mi? İşlerine gelince örf adet gelmeyince yok. Örf adeti bu kadar biliyorlarsa eve gelen misafir nasıl ağırlanır bunu öğrensinler. Gelin kayınvalideye saygısızlık etmez o örf adete göre madem öyle. Oğlunuz istediği kadar nazlasın ama sizi ezdirmesin bir zahmet. Bırakın ne halleri varsa görsünler.
Pöfff gerçek veya değil bu yorumum hala geçerli. Karışmayacaksa iki tarafta karışmayacak yok karışılacaksa iki tarafta eşit karışır. İki oğlum var yedirmem kimselere :KK53:

Yani sizde hem modern geçiniyorsunuz onlar yetişkin kendileri halletsinler. Elinizi cebinize atacakken onlar yetişkin oluyor ama nikah tarihine, tutulacak eve karışıyorsunuz. E onlar yetişkin onlar karar verecekse size ne madem bırakın istedikleri gibi yapsınlar. Benim kayınvalidem de öyleydi elini cebine asla atmadi ama her seye burnunu soktu sağolsun. Ama o gelenek görenek bilmeyen kadin kizi evlenirken gözleri açildi masallah her seyden anlar oldu, 😶 Herkesin kendi fikri tabi ama benimde Çocuklarim var ve yasarsam ve imkanım varsa yuva kuracaklari zaman elimden geleni yaparim. Ben evlenirken de kardeslerim evlenirken de ailem çok destek oldu sagolsunlar. Tabiki zorunlu değiller ama aile olmak başka birsey.
Ben asla elimi cebime atmayacağim demedim.
Ayrıca zorla kız annesi kariştirdi ,gelin bir el atalım ,aile büyükleri olarak yapalım edelim

Pöfff gerçek veya değil bu yorumum hala geçerli. Karışmayacaksa iki tarafta karışmayacak yok karışılacaksa iki tarafta eşit karışır. İki oğlum var yedirmem kimselere :KK53:

Yürü be koçyiğit, yavrunu yedirme tabi hele ki bu konudaki gibi edepsiz takıma :halay: Konu sahibesi için artık çok geçmiş yedirmiş kendini de oğlunu da, geçmiş olsun diyorum kendisine kısaca.

Bugün oğlum bana birden araba almak istediğini söyledi .
Bende düğün olsun sonra eşinle karar verirsin dedim .
Almak istediği arabada öyle böyle değil.
30.000€ nakit ödemek istiyor ,yani düğün nolacak dediğim yaparız bir türlü diyor.
Uzun yıllar ben evimi tek maaş tek ben gecindirdim.
Çocuklarim hiç maddi isteklerini eksik bırakmadım .
Herkes senede bir tatil yaparken ben 3 senede yaptım .kendimj yoksaydim ,kendime herşeyin en ucuyuzundan alırdım.Senede birkere kuaföre giderdim, güzellik merkezi ney bilmezdim , çünkü yoksa evime para yetişmeyecek.
Allah'a şükür kimseye muhtaç olmadan büyüttüm çocuklarımı .
Lütfen şimdi elimde olan birikimimide kendime harcicayim.
Oğlum bile görmüyorsa benim emeklerimi
Halen tadilat ihtiyaçi olan eski evde oturuyorum ,benim evim ama herşey eski artık.
Bende insan değilmiyim ,benimde hayellerim olamaz ,yapmak istetiklerim olamazmi.
Benide anlayan yokmu..
Ben anlıyorum ve destekliyorum hayatınızı yaşayın lütfen bundan sonra. Evlenmeye karar veren insan bir zahmet nasıl geçineceğini de düşünsün.

Son düzenleme:
Ben asla elimi cebime atmayacağim demedim.
Ayrıca zorla kız annesi kariştirdi ,gelin bir el atalım ,aile büyükleri olarak yapalım edelim

KOnuşacak bir şey yok, karşı taraf edepsiz oğlun da ille de evlenicem derse belasını bulur ablacım max 3 yıla boşanır. Yapacak bir şey yok, oğlun bazı gerçekleri göz ardı ediyor yaşayıp görecek. 3 yıl sonra buraya oğlum boşanıyor, yuvasını dağıtmaması için ben yapabilirim diye konu açıcaksın bence.

Son düzenleme:
Benim kaynanam da sizin gibiydi. İşine geldiğinde gelenek bilirdi, elini cebine atması gereken yerde bizde öyle adetler yok derdi aynı taraflı olmamıza rağmen.
Nişan sıkıntısız geçti çünkü nişanı kız tarafı yaptı diyorsunuz. Yani insanlar üzerine düşeni yapmışlar ki bi sıkıntı çıkmamış. Siz de keşke nikah tarihine kadar karışmak yerine oğlunuza maddi anlamda destek olsaydınız da dunurlerinize karşı mahcup etmeseydiniz evladınızı.
Ayrıca para harcama konusunda dunurunuzu haklı buldum. Kızlar genelde çeyizini alıp ta geliyor ve kız ailesi 5 kuruş borç bırakmıyor. Oglan tarafı yapması gerekeni yapmadığı için gelin evlendikten sonra borç ödeme derdine hayatını kısıtlıyor. Üzgünüm ama çocuk yapmayı biliyosaniz düğününü de yapacaksınız evini de kuracaksiniz. Yapamıyorum diyosaniz da gençlere karısmayacaksiniz yerinizi bileceksiniz.

Konuya iki taraftan bakanların haklı yönleri var.
Ben sadece havluya takıldım.Havlu=Borcam
Evde anneannelerin,annelerin hediye dolabı olur.Geleni koyarlar.Çoğunlukla borcam ve havlu çıkar o dolaptan.O da kullanmak için değil,başkasına hediye götürmek için.İnşallah hiç kimseye hediye olarak paketlettirip havlu götürmem ya.

Ya bu ülkede anasına babasına güvenmeden* evini dizen evlenen bir tane mi insan yok ?
anne baba olmak bu coğrafyada ne büyük bir yük haline gelmiş yahu.
koca koca insanlar evlilik kararı alabiliyor ama kendi ayakları üzerinde kimse durmak bile istemiyor.
Bi de ev araba almak lazımmış çünkü iki kişinin çalışıp ev araba almasının imkanı yokmuş. Aileler ağaçtan toplamış sanırsın.

Siz başta sanki gelin hanım ziyarete gelmedi gibi konuştunuz şimdi gelin hanım gelmişti annesi gelmedi diyosunuz. Annesi gelmedi diye niye kinleniyorsunuz yahu? Dünürünün kız kardeşine niye gitsin ne mana? Zaten daha dünür bile olmamış. Bir de anneanneye gitmesini biliyolar diyosunuz. Kadının kendi annesine gitmesiyle dünürünün kız kardeşine gitmemesini nasıl aynı kefeye koyuyosunuz?

X