- 23 Kasım 2022
- 11.876
- 53.361
-
- Konu Sahibi Burhan Burhanitto
Yahu kırmadım söylemedim sadece o an içimden geçenleri söyledim sinirlenince hepimiz böyle şeyler düşünürüz.Kesinlikle katılıyorum demek ki konu sahibi kendi üzülünce karşısındakini hunharca ezme hakkını görüyor kendinde,kadın sormuş sadece nasıl kazanamadı, bilgisiz kültürsüz tembel diye hakaret etti sanki.
Nazlı'nın Kemal'e yaptığını yap bence direkHerkese selam
Konuyu uzatmadan direkt anlatacağım. Sevgilimin ailesi benimle uzun zamandır tanışmak istiyordu. Bayramın 4. Günü sevgilimle geziye gideceğim için buluştum. O da bizimkiler seni bekliyor dedi. Haberim yoktu tabiki hazırlıksızdım. Elim boş gitmek istemedim. Giderken yol üzerinden borcam kâse ve küçük bir tepsi aldım. Gerçekten giderken çok heyecanlı ve mutluydum.
Gittik beni iyi karşıladılar, herkes birbirinden utandı kimse konuşmadı bir süre. Sonrasında babası emekli öğretmen eski çalıştığı yerleri anlatmaya başladı.
Benim aylar öncesinde işimle alakalı bir mülakatım vardı. Puanım da iyiydi emek verdim bayağı umutluyduk ama olmadı. Gerçekten aşırı üzüldüm, kan değerlerim birden dibi gördü. Erkek arkadaşım da üzüldü. Eğer kazansaydım hem daha iyi bir konumda olacaktım hem maaşım daha yüksek olacaktı. Erkek arkadaşımla aynı işi yapıyoruz , o benden daha iyi kazanıyor. Ne kadar üzüldüğümü erkek arkadaşım da biliyor. Hatta beraber gittik hastaneye. Hastanelerde akşam ettik.
Konuşurken sessizlik oldu. KV adayı birden bu konuyu açtı. Böyle böyle olmuş dedi yüzünü ekşiterek. O an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Babası da üzülme kızım belki mülakat kaldırılır falan dedi. Ağzımdan tek cümle çıkabildi "seneye daha iyi hazırlanacağım, dersaneye gideceğim" diyebildim.
Bizimki ağzını açıp tek kelime edemedi. Ama annesine ters ters baktığını gördüm. O an kendimi çok kötü hissettim. Gözyaşlarım burnumun ucunda duruyordu resmen. Ve bütün modum gitti. Gittiğim geziden de bir şey anlamadım. Yol boyunca içime dert oldu. İçimden senaryolar kurdum erkek arkadaşıma "annenin eğitim durumu ne ki bana hesap soruyor benim ne yaptığım kimseyi ilgilendirmez evine ilk kez gelen misafire böyle sorular sorulur mu ne kadar üzüldüğümü sen biliyorsun" söyleme planı yaptım. Sonrasında boşver, konuşacak bir şey olmadığı için sormuştur dedim. Ama ne yalan söyleyeyim içime aşırı dert oldu. Abartıyor muyum? Söylemeli miyim ? Söyleyeceksem ne söylemeliyim?
Aman olsun napiyimbana gelirken borcam al arkadaşınsam ama tanışmaya giderken kv ye komik olmuş cidden üzgünüm
Herkese aynı şeyleri yazmak istemiyorum ama yorumları okusaydiniz keşke. Saat geçti ve marketler açıktı. Ben de isterdim güzel bir hediye almak. Ama vaktim de yoktu. Elim boş gideceğine mutfak eşyası alayım dedim.Bende geçerdim o ne öyle komşuya gider gibi(ki genç insanlar artık daha modern şeyler alıyor)bayram da olsa tatlı alınır çiçek alınır pasta mutlaka biryerden bulunur birde tepsi almış çok kötü
Çünkü çok ponçikpembik gelin o
Marketlerde pasta oluyorHerkese aynı şeyleri yazmak istemiyorum ama yorumları okusaydiniz keşke. Saat geçti ve marketler açıktı. Ben de isterdim güzel bir hediye almak. Ama vaktim de yoktu. Elim boş gideceğine mutfak eşyası alayım dedim.
Çok mu alıngansınız acaba...Diğer oğlunun eşi çalışmıyor. Ona bayağı meraklı. Daha ben ailelerinin içine bile girmemişim. Böyle bir soru sorması beni gıcık etti. Haklısın, densiz sorular ülkesindeyiz. Teşekkür ederim
Çalışıp çalışmamak herkesin kendi tercihi kimseyi yargılamak bize düşmez, meraklı demeniz fakan ds değişik yani gelini kadının ne yapsın? İyi olmasa gelinine söyle davranıyor ben evlenince kim bilir nasıl olur diye bileniyosunuz iyi olsa gelinine meraklı. Bem tek gelinim ve evde kp ve kv tarafımdan oğullarından daha cok ilgi görüyorum meselaDiğer oğlunun eşi çalışmıyor. Ona bayağı meraklı. Daha ben ailelerinin içine bile girmemişim. Böyle bir soru sorması beni gıcık etti. Haklısın, densiz sorular ülkesindeyiz. Teşekkür ederim
Evet arkadaşa alınır ama yine de borcum alınmaz,tanışmaya giderken çiçek alınır,ayrıca o dediğiniz marketlerde çok güzel cheese cakeler tramisular satılıyor,onu geçtim aktüel bölümünde yine daha şık fincanlar setler oluyor,tepsi ve borcum çok kalitesiz bir hediyeHediye ile kültürü harmanlamanız hoş. Bir elma gönül alma. Daha güzel bir şey alabilirdim. Akşam hiç bir yer açık değildi zaten küçük bir ilde yasıyorum.işe yarar olmasını istedim ve o an o markette alabileceğim tek o vardı. Elim boş gideceğine onu gotureyim dedim. Asıl bir kutu lokum alsam teyzeler gibi olurduneden bu kadar takıldınız ki? Arkadaşlarımın evine giderken de genellikle mutfak eşyası alırım.
Hayır herkes böyle düşünmez,daha evli bile değilsiniz doldurup doldurup annesinin üstüne salmak ne demek düşüncesi bile kötü,sizde birgün anne olacaksınızYahu kırmadım söylemedim sadece o an içimden geçenleri söyledim sinirlenince hepimiz böyle şeyler düşünürüz.
Ya seni beğenmedi.Yada patavatsız boşver iyice tanı aileyi acele etme.Ben ailesinden çektim bosanacagim adamın.Herkese selam
Konuyu uzatmadan direkt anlatacağım. Sevgilimin ailesi benimle uzun zamandır tanışmak istiyordu. Bayramın 4. Günü sevgilimle geziye gideceğim için buluştum. O da bizimkiler seni bekliyor dedi. Haberim yoktu tabiki hazırlıksızdım. Elim boş gitmek istemedim. Giderken yol üzerinden borcam kâse ve küçük bir tepsi aldım. Gerçekten giderken çok heyecanlı ve mutluydum.
Gittik beni iyi karşıladılar, herkes birbirinden utandı kimse konuşmadı bir süre. Sonrasında babası emekli öğretmen eski çalıştığı yerleri anlatmaya başladı.
Benim aylar öncesinde işimle alakalı bir mülakatım vardı. Puanım da iyiydi emek verdim bayağı umutluyduk ama olmadı. Gerçekten aşırı üzüldüm, kan değerlerim birden dibi gördü. Erkek arkadaşım da üzüldü. Eğer kazansaydım hem daha iyi bir konumda olacaktım hem maaşım daha yüksek olacaktı. Erkek arkadaşımla aynı işi yapıyoruz , o benden daha iyi kazanıyor. Ne kadar üzüldüğümü erkek arkadaşım da biliyor. Hatta beraber gittik hastaneye. Hastanelerde akşam ettik.
Konuşurken sessizlik oldu. KV adayı birden bu konuyu açtı. Böyle böyle olmuş dedi yüzünü ekşiterek. O an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Babası da üzülme kızım belki mülakat kaldırılır falan dedi. Ağzımdan tek cümle çıkabildi "seneye daha iyi hazırlanacağım, dersaneye gideceğim" diyebildim.
Bizimki ağzını açıp tek kelime edemedi. Ama annesine ters ters baktığını gördüm. O an kendimi çok kötü hissettim. Gözyaşlarım burnumun ucunda duruyordu resmen. Ve bütün modum gitti. Gittiğim geziden de bir şey anlamadım. Yol boyunca içime dert oldu. İçimden senaryolar kurdum erkek arkadaşıma "annenin eğitim durumu ne ki bana hesap soruyor benim ne yaptığım kimseyi ilgilendirmez evine ilk kez gelen misafire böyle sorular sorulur mu ne kadar üzüldüğümü sen biliyorsun" söyleme planı yaptım. Sonrasında boşver, konuşacak bir şey olmadığı için sormuştur dedim. Ama ne yalan söyleyeyim içime aşırı dert oldu. Abartıyor muyum? Söylemeli miyim ? Söyleyeceksem ne söylemeliyswni
Kadın bisi dememiş ki.. konu olsun diye böyle böyle olmuş demiş. Siz neden borcam aldınız ona daha çok takıldım ben.Herkese selam
Bizimki ağzını açıp tek kelime edemedi. Ama annesine ters ters baktığını gördüm. O an kendimi çok kötü hissettim. Gözyaşlarım burnumun ucunda duruyordu resmen. Ve bütün modum gitti. Gittiğim geziden de bir şey anlamadım. Yol boyunca içime dert oldu. İçimden senaryolar kurdum erkek arkadaşıma "annenin eğitim durumu ne ki bana hesap soruyor benim ne yaptığım kimseyi ilgilendirmez evine ilk kez gelen misafire böyle sorular sorulur mu ne kadar üzüldüğümü sen biliyorsun" söyleme planı yaptım. Sonrasında boşver, konuşacak bir şey olmadığı için sormuştur dedim. Ama ne yalan söyleyeyim içime aşırı dert oldu. Abartıyor muyum? Söylemeli miyim ? Söyleyeceksem ne söylemeliyim?
Markette onu bulmuş da,hem de işine yarar mutfak eşyası olsunmuşKadın bisi dememiş ki.. konu olsun diye böyle böyle olmuş demiş. Siz neden borcam aldınız ona daha çok takıldım ben.