Kuzenle Evlilik ve Annem

Bizde teyzemim oğlu ile dayımın kızı evlendi oğlunda hormon bozukluğu var, kızıda zihinsel özürlü şu an kızı 13 yaşında yatalak ,altından alıyor ,hortumla besliyorlar onlarınkinde aşk evliliği anneni çok iyi anlıyorum! Evlenmeden önce bir sürü test yaptırtmışlardı,nafile,allah başa vermesin

geçmiş olsun Allah sabır versın cnm
bende farkındayım olabılecek seylerın dedıgın gıbı ama ınsallah saglıkla dunyaya gelır cocuklarım dua etmekten baska bı carem yok sımdılık

cnm doktorlar fılan soyluyor tabı ıhtımal yuksek dıye cevremızde haberlerde de goruyorz Allahım sıhhat versın yakınlarına da sabır versın
ınsallah bız yasamayız boyle saglık problemlerı cunku saglık cok zor baska hıc bıseye benzemez malum

Çok büyük risk alıyorsunuz ilerisi için....Allah yardımcınız olsun.....

canım annene hak vermıyor degılım.benımde var bır kızım ve bende kabul etmem buyuk konusmayım ama yanlıs cok yanlıs.ama gonulede laf gecmıyor besbellı.zor bır durum ıcındesın.cozum arıyorum dıyorsun.ama cozumu yok vazgec desem gecmessın.benımde var erkek kuzenlerım.ama hıc o gozle bakmadım.
hersey bır yana aynı kanı tasıyan ınsanlarsınız.dogacak cocukların hemen hemen ozurlu olacak.allah gostermesın keske ınsallah olmasa bunuda goz onune alın.kaderın buysa katlanmaktan baskada cozum yok.annenı ıkna etmeye calıs ama ya annenı kaybedeceksındır yada sevdıgını allah yardımcın olsun.
:31::18:

bak bu dedıgın cok dogru aranız kötü oldugunda akrabalık bagları kesın zarar gorur.ama cocukların sakat olma ıhtımalı asla yüksek değil bir tıpcı olarak söylüyorum.tabi burda konu sahıbı arkadaşın çok iyi düşünmesı gerekıyorrr

tıpcı sın madem ne demekse :))) narmık cım sana katılıyorum.madem kendınıze tıpcı dıyorsunuzakraba ewlılıklerının cogunun hemen hemen hepsının sakat ozurlu cocukalrla sonuclandıgını bılmenız gerekmezmı.nasıl bole emın konusabılırsınız.

dedıgım gıbı tatlım cok ıyı dusun.allah yardımcın olsun.dogru bulmuyorum ama yadırgamıyorumda hepımızın basına gelebılırdı. sonucta kımse buyuk konusmasın

Son düzenleme:

cnm yaa ınan cok zor bı durum bende senı anlıyorum aynen ben kac defa ayrılmayı bıle denedım olmaz dıye cunku bende kendıme cok tepkılıydım bu konuda
platonık sanıyordum ben kendımı ama onda da varmıs kac sene de habersız sevmısız bırbırımızı yanı aynen sızın gıbı ay ben mı yazdım bunları dedım
Allah yardımcımız olsun cnm sen ne yaptın pekı annenın tepkısı karsısında ınan ben cok caresız kaldım agzımı bıle acamıyorum

Arkadasim annem surekli laf soyluyor bense seseimi cikarmiyorum..Birkaç konuda yorum getirmek istiyorum..öncelikle akraba evliliğinde sakat cocuk ihtimali yüzde 5-6 normal evliliklerde yüzde 2-3 yani akraba evliliğinde 2 katı derken oran bu. Ha olmaz mı olur tabii ki olur ama uzak evliliklerdede risk var Allah dilerse hersey olur benim dedem ananen amca cocuklari 7 cocuk bir sikinti yok ha olmaz mi olabilir..bu konuda polemiğe girmiycem.. Ama ahlaksızlık konusundaki yorumlara gelince arkadas sapık mısınız demiş ardindanda tövbe tövbe demiş anlaşıldığı üzere inançlı bir arkadas. O zaman peygamber efendimizin kızı Hz Fatıma ile eşi Hz Ali'nin akrabalığını araştırmasını öneririm..ahlak sizin tekelinizde değil iyikide değil. ahlak bekçiliğini bırakıp kendi hayatınızı sorgulamanızı öneririm. Sapık yaftalamasini yaparken iki kez duşunun iftira büyük gunahlardandir..

Son düzenleme:
benim halamin kizida halasinin oguyla evlendi..

cocukluktan beri birbirlerini seviyorlarmis,cocuk yurt disidnaydi halamin kizi ankara

o kadar basarili biriydi ki,lisede ortaya cikti ne kiyametler koptu...

nasil vazgecerilegine baktilar...kuzenim üniversite sinavina giriyordu öss-öys vardi o zamanlar össden yüksek aliyordu

öys sinavasina girdiginde kalem oynatmadan cikiyordu,eger okursam kesinlikle kabul etmezler diye..

aslinda pek denk degillerdi...

kuzenimin halasi istiyordu,ama halam-esi kesinlikle neler yaptilar

halasi gelmis eger vermezseniz kacacak mektup yazmis dedi,

halam dilim baglandi diyor,evlendiler...yurt disina geldi pismanlklari oldu ama burda hayattan kocasina hala asik,kocasida ona..

3 tane kizi var cok güzeller...

kuzen cok degisik geliyor,ama size kötü birsey demeyecegim...Allah hayirlisini etsin sizin icin..

aşk böyle bir şey işte
ne zaman kiminle olucağı belli olmaz
öncelikle kendi fikrimi belirtmek gerekirse ben de annen gibi akrabalar arasında böyle ilişkilere karşıyım
ama şu da bi gerçek ki, ben ne kadar karşı olursam olayım, kaderiniz birlikte yazıldıysa önünüzde hiçbir engel duramaz
eğer buna inanıyosanız elinizden geldiğince çaba gösterip gerisini zamana bırakın
sizin için en hayırlısı ne ise onun olması dileğiyle..

canım annene hak vermıyor degılım.benımde var bır kızım ve bende kabul etmem buyuk konusmayım ama yanlıs cok yanlıs.ama gonulede laf gecmıyor besbellı.zor bır durum ıcındesın.cozum arıyorum dıyorsun.ama cozumu yok vazgec desem gecmessın.benımde var erkek kuzenlerım.ama hıc o gozle bakmadım.
hersey bır yana aynı kanı tasıyan ınsanlarsınız.dogacak cocukların hemen hemen ozurlu olacak.allah gostermesın keske ınsallah olmasa bunuda goz onune alın.kaderın buysa katlanmaktan baskada cozum yok.annenı ıkna etmeye calıs ama ya annenı kaybedeceksındır yada sevdıgını allah yardımcın olsun.
:31::18:

tesekkurler cnm her yonuyle acıklamısın fıkrını bende farkındayım rısklerın ama hayırlısı olsun ınsallah sorunsuz saglıklı bı yuva nasıp etsın bana

tıpcı sın madem ne demekse :))) narmık cım sana katılıyorum.madem kendınıze tıpcı dıyorsunuzakraba ewlılıklerının cogunun hemen hemen hepsının sakat ozurlu cocukalrla sonuclandıgını bılmenız gerekmezmı.nasıl bole emın konusabılırsınız.

dedıgım gıbı tatlım cok ıyı dusun.allah yardımcın olsun.dogru bulmuyorum ama yadırgamıyorumda hepımızın basına gelebılırdı. sonucta kımse buyuk konusmasın

bencede cnm kımse büyük knusmasın zamanın ne getırecegı bellı olmuyo benım annem mesela agzını actıgı an ben akraba evlılıgıne cok karsıyım hıc ıstemem asla olmaz fılan dıyordu bız kucukken duyardım baskalarıyla konnusmasını ama sımdı kendı kızı boyle bırsey yasıyor o yuzden agzımızdan cıkan her kelımeye dıkkat etmemız lazım

Arkadasim annem surekli laf soyluyor bense seseimi cikarmiyorum..Birkaç konuda yorum getirmek istiyorum..öncelikle akraba evliliğinde sakat cocuk ihtimali yüzde 5-6 normal evliliklerde yüzde 2-3 yani akraba evliliğinde 2 katı derken oran bu. Ha olmaz mı olur tabii ki olur ama uzak evliliklerdede risk var Allah dilerse hersey olur benim dedem ananen amca cocuklari 7 cocuk bir sikinti yok ha olmaz mi olabilir..bu konuda polemiğe girmiycem.. Ama ahlaksızlık konusundaki yorumlara gelince arkadas sapık mısınız demiş ardindanda tövbe tövbe demiş anlaşıldığı üzere inançlı bir arkadas. O zaman peygamber efendimizin kızı Hz Fatıma ile eşi Hz Ali'nin akrabalığını araştırmasını öneririm..ahlak sizin tekelinizde değil iyikide değil. ahlak bekçiliğini bırakıp kendi hayatınızı sorgulamanızı öneririm. Sapık yaftalamasini yaparken iki kez duşunun iftira büyük gunahlardandir..

cnm ben zaten hıc takmadım o arkadasın yazdıgı mesajlardan bellı nasıl bı kısılık sahıbı oldgu bıde dınıme benım ınancıma laf soyluyo ıste hıc cevap vermeye bıle gelmez
aynen benımkıde hep soyluyor bende susmak zorunda kalıyorum anlatsam da dınlemıyo
Allah kımseyı kendı saglıgıyla sevdıklerının saglıgıyla ımtıhan etmesın inşallah hayırlısıyla saglıkla olur cocuklarımız da

benim halamin kizida halasinin oguyla evlendi..

cocukluktan beri birbirlerini seviyorlarmis,cocuk yurt disidnaydi halamin kizi ankara

o kadar basarili biriydi ki,lisede ortaya cikti ne kiyametler koptu...

nasil vazgecerilegine baktilar...kuzenim üniversite sinavina giriyordu öss-öys vardi o zamanlar össden yüksek aliyordu

öys sinavasina girdiginde kalem oynatmadan cikiyordu,eger okursam kesinlikle kabul etmezler diye..

aslinda pek denk degillerdi...

kuzenimin halasi istiyordu,ama halam-esi kesinlikle neler yaptilar

halasi gelmis eger vermezseniz kacacak mektup yazmis dedi,

halam dilim baglandi diyor,evlendiler...yurt disina geldi pismanlklari oldu ama burda hayattan kocasina hala asik,kocasida ona..

3 tane kizi var cok güzeller...

kuzen cok degisik geliyor,ama size kötü birsey demeyecegim...Allah hayirlisini etsin sizin icin..

tesekkurler cnm Allah razı olsun yegenlerıne de allah saglık sıhhat hayırlı ömürller nasıp etsın nazarlardann sakınsın
ınsallah mutlulukları daım olur

aşk böyle bir şey işte
ne zaman kiminle olucağı belli olmaz
öncelikle kendi fikrimi belirtmek gerekirse ben de annen gibi akrabalar arasında böyle ilişkilere karşıyım
ama şu da bi gerçek ki, ben ne kadar karşı olursam olayım, kaderiniz birlikte yazıldıysa önünüzde hiçbir engel duramaz
eğer buna inanıyosanız elinizden geldiğince çaba gösterip gerisini zamana bırakın
sizin için en hayırlısı ne ise onun olması dileğiyle..

Allah razı olsun cnm bende hayırlısı ne ıse onu dılıyorum hayırlısı onunla bı ömür gecirmektır ınsallah
anlaysıın ıcın tesekkurler

öncelikle şunu hiç unutma; her anne evladının mutluluğunu ister.
annen senin mutsuz olacağını düşündüğü için tepki veriyor. çünkü karşı tarafı (kardeşini) senden çok daha iyi tanıyor.

seviyorsan, ayrılamıyorsan sevgine sahip çıkacaksın. bırak annen hazmetmeye çalışsın. ona zaman ver. üstüne gitme.

ama annenle aranda geçenleri asla kuzenine anlatma. kuzeninle aranda geçenleri de asla annene anlatma.

anneden, babadan, eşten, kayınvalideden dert yanmak adettendir. bu iş içinde arkadaşlarla toplanıp konuşulur. ama ailelerle değil.
gelecekteki huzurun için bu geçerli.

benim ailemde de akraba evliliği çok fazla var. halam amcasının oğlu ile evlenmiş. kızını da amcasının oğlu ile evlendirdi.
diğer halam amcasının torunu ile evlenmiş. amcan da amcasının torunu ile evlenmiş. sadece benim babam akraba istemem, yabancı olsun demiş ve annemle evlenmiş. hiçbirinde zeka özürü veya akraba evliliğinden olan bir hastalık yok.

teyzem kırk kat yabancı ile görücü usulü evlendi. oğlu zeka özürlü.

akrabadan benide isteyen çok oldu. ama annem sütümü hakkımı helal etmem dedi. çünkü babamın akrabalarından çok çekmişti. ben yandım evladım yanmasın diye istemiyordu. bende istemedim. o yüzden olmadı.

Allah kimselere vermesin...

şimdi sakin ve sabırlı ol...

Kader değiştiremezsin alnınıza yazılanı yaşıyorsunuz böyle olması gerekiyormuş böyle olmuş ...

bunları okudukça insan kuzenlerimize veya sevgilimizin kuzenlerine de mi güvenemeyeceğiz diye düşünmeden edemiyor.

Back