Canım ben de babamın kuzeni ile beraberim.Ama babamın kuzeni dediysem yaşlı filan değil
27 yaşında ve 7 senedir beraberiz.Yukarda bir arkadaşın dediği gibi yani erkek arkadaşım kuzeninin çocuğuyla beraber oluyor.Kendi kuzenlerimi kardeş gibi görürüm ben de,ama böyle bir durumu da yaşıyorum.Benim annem öğrendiğinde akraba olduğu için hiç istemedi.Kesinlikle erkek arkadaşımı sevmediğinden değil.Kendisi de hep bunu belirtti.Çünkü ailelerin haklı olarak bazı korkuları oluyor.
İlerde bu iş ciddiyete döküldüğünde bir kere tüm akrabalar sizi konuşacaktır.Ne kadar masum olursanız olun insanlar işi gücü bırakıp dedikodunuzu yapacaklardır.
İlişkinizi herkes duyduğunda ya da evliliğe doğru gittiğinde olumsuz olan her şey annenle teyzenin arasını açacaktır.Yani kardeşler birbirine düşecektir.Hele bir de ayrılırsanız,mutsuz olursanız kardeşlerin birbirine tavır alması da söz konusu.
Sen yabancı birisiyle ilişki yaşıyor olsaydın,aileler işin içine girince ve olumsuz bir şey söz konusu olunca,senin tüm akrabalarının karşı tarafı silip senin tarafında olması çok kolaydır.Ama şimdi akrabalar da 2'ye bölünecektir.Hele ki evlilik arefesinde ben daha bu süreci sorunsuz,kaprissiz atlatan kimseyi görmedim.Sen yabancı bir kayınvalide adayına daha rahat davranabilirken (bu isteklerini belirtme,uyarma,mesafe koymak vs gibi) aynı şeyi teyzene yapamayacaksın.Bu forumda çok var kayınvalidesiyle anlaşamayınca araya mesafe koyan,görüşmeyen.Eşi görüşüyor ama kendisi gitmiyor.Senin durumunda bu mümkün olmayacak.Teyzen her şeyine müdahale etme hakkını kendinde daha çok görecek.
Annenin itirazlarının temelinde bunların yattığını düşünüyorum.Ama erkek arkadaşının karakteri ve kişiliği ile ilgili soru işaretleri varsa o zaman durum daha ciddidir.Annen de başta itiraz etmek de çok haklı,ama olabilecek bu tarz sorunları erkek arkadaşınla konuşup,onun fikirlerini alıp sonra annenin korkularını yenmesi için yavaş yavaş ikna etmeye çalışabilirsin.Teyzenle olan ilişkini,annenin kardeşiyle olan ilişkisini çok net bilemediğim için nasıl bir yol izleyeceğin hakkında fikrim yok.Ama bunu aile ilişkilerinize göre siz belirleyeceksiniz.
Ben asla mutsuz olursunuz,yapamazsınız demiyorum.Çevremde tanıdığım teyzesinin oğluyla evli olup mutlu olan da var.Ama çiftler aralarında kavga edince kardeşlerin birbirine küsmesi olayını yaşayan da var.