Kuzenle Evlilik ve Annem

evet bakış açısı ,aile yapısı, farklı görüş olabiliyor genel olarak köyde veya küçük ilçelerde çok yaygın akraba evliliği

arada ask veya sevgı olunca böyle oluyo görüşler degısebılıyor .
böyle köy veya ilçe genellemesıyle ılgılı bı durum degıl anlarsınız umarım

Zamanla annenin kalbi yumuşayacaktır. Seviyorsan ve duygularından eminsen kendini üzme, zaman herşeyin ilacı.

dinimizce bir sakıncası olmadığı açık,zaten gördüğüm kadarıyla istesende kopamazsın sen arkadaşım.bilirim aşkın ne zehir birşey olduğunu.olmaz diye birşey yok,sen bu kadar isterken annen kabullenmek zorunda.zor günler seni bekler,sevdiğinede aç bu konuyu savaşabilcekseniz sabır ve mutluluk dilerim.şunu da bilmeni isterim emek,acı,gözyaşı olmadan aşk olmaz.kanımca...

canım Allah yardıımcın olsun

benim halamın kızı ile eniştemin amcasının torunuyla birbirlerini çook seviyorlardı yıllarca konustular...

Eniştem vermemm dedi vermedide çocugun aileside istemedi severek ayrıldılar ve kuzenimi başka bir adamla evlendirdiler ve hiç unutmuyorum kuzenim kınasında hüngür hüngür aglıyordu :43: ve ali de ağlıyordu akrabası sonucta ve kınayada düğünede annesi ile birlikte geldi çocuk..

Sonucu söyleyeyim ikiside çok mutsuz ve aileler pişmann

eniştemin yangından mal kacırır gbi verdiği kişi kuzenimi üzüyor içki gece hayatı var Allahım yardımcıısı olsun hep dua ediyorum Allah büyük inşAllah kızcagızda aydınlıga cıkar :14:

eniştem şeyma ayrılmak istiyor ve izin vermiyorum diyor oda pişman ama gururuna yediremiyor kısacası anneniz keşke burda olsaydıda yazdıklarımı okusaydı...

Allah sizi bu duruma düşrmesin biizide hepimizide...

o kardeşimide aydınlıgına cıkarsın :31:

cnm Allah yardımcısı olsun akrabanın ıste hıc umulmayan seyler oluyo iyi diye evlenenler kötü oluyo kısmet bu iş
bende o kadar cok sey yasadım kı aılem ıstedı dıye hayatımdakı hıc bıseye kendım karar veremedım hıc ıstemedgım seylerı yasadım onlar üzülmesin diye
ama evlenecegım adama kendım karar vermek ıstıyorum artık yoruldum kendı secmedıgım seylerı yasayıp mutsuz olmaktan
sevmedıgım bırısıyle nasıl mutlu olabılırım aklımda gönlümde o varken nasıl yuva kurabılırım ıstemedgım bırıyle dıyorum
tesekkur ederım guzel dıleklerın ıcın

cnm Allah yardımcısı olsun akrabanın ıste hıc umulmayan seyler oluyo iyi diye evlenenler kötü oluyo kısmet bu iş
bende o kadar cok sey yasadım kı aılem ıstedı dıye hayatımdakı hıc bıseye kendım karar veremedım hıc ıstemedgım seylerı yasadım onlar üzülmesin diye
ama evlenecegım adama kendım karar vermek ıstıyorum artık yoruldum kendı secmedıgım seylerı yasayıp mutsuz olmaktan
sevmedıgım bırısıyle nasıl mutlu olabılırım aklımda gönlümde o varken nasıl yuva kurabılırım ıstemedgım bırıyle dıyorum
tesekkur ederım guzel dıleklerın ıcın

Zor canım Allah yardımcın olsun hayırlısı olsun Allahtan :31:

zor gunler bekliyor seni ozaman biran once ogrensin herkes ertelemeyin bari

okulunun bıtmesını beklıyoruz bızde
sımdı soyleyınce ısyanlar cıkacak ve o okulu dolayısıyla yanımda olamayacak tabı bende onun yanında olamayacam o yuzden beklıyoruz
Allah yardımcımız olsunn
kımsenın evını huzursuz edeck dert vermesın Allah

okulunun bıtmesını beklıyoruz bızde
sımdı soyleyınce ısyanlar cıkacak ve o okulu dolayısıyla yanımda olamayacak tabı bende onun yanında olamayacam o yuzden beklıyoruz
Allah yardımcımız olsunn
kımsenın evını huzursuz edeck dert vermesın Allah

seni su acıdan anlayabiliyorum insanların ilişkine tepki gostermesini cevreye kabul ettirme cabası gercekten insan cok bunalıyor bende yasadım hatta yakın zamanda tekrar yasycam muhtemelen :1: Allah yardımcımız olsun diyelim :16:

ayy çok garip geliyor bana kuzenle ilişki
annenin tepkisi normal kim olsa aynı tepkiyi veriri ama siz birbirinizi seviyorsanız elbet
boyun eğerlerrr

dinimizce bir sakıncası olmadığı açık,zaten gördüğüm kadarıyla istesende kopamazsın sen arkadaşım.bilirim aşkın ne zehir birşey olduğunu.olmaz diye birşey yok,sen bu kadar isterken annen kabullenmek zorunda.zor günler seni bekler,sevdiğinede aç bu konuyu savaşabilcekseniz sabır ve mutluluk dilerim.şunu da bilmeni isterim emek,acı,gözyaşı olmadan aşk olmaz.kanımca...

oyle cnm emeksız hıc bırsey olmaz bıseylerı elde etmek ıcın ugrasmak gerekıyo bızımde sınavımız buymus demekkı
evet cm olmuyo cok denedım ayrılmayı ama yapamadım ınsallah annemde kabul eder zamanla
sımdıden yasamaya basladım zorlugunu ınan kendı evımde bıle rahat edemıyorum hep aklıma annemın o hallerı gelıyo
tesekkur ederım sabır dıleklerın ıcın

Ya canım dinen nikah düşüyor şu toplumdaki kuzenler kardeştir saçmalığını bir yıkmak gerekir neresine kardeş Allah aşkına evlense nikah düşer mi düşer o halde neden çocuklarımıza bunu aşılıyoruz ?? Ve neden daha sonrasında bukadar yıkımlara uğrayıp onlarıda yıkıyoruz anormal bir durummuş gibi suçluluk hissediyorlar . Annenin rızasını almaya çalış bak kardeşinin oğlu ele gitsem daha mi iyi evin oğlu elin oğlundan iyidir de damardan girmeye çalış bence :)

seni su acıdan anlayabiliyorum insanların ilişkine tepki gostermesini cevreye kabul ettirme cabası gercekten insan cok bunalıyor bende yasadım hatta yakın zamanda tekrar yasycam muhtemelen :1: Allah yardımcımız olsun diyelim :16:

aynen boguluyorum caresız kalıyorum hele de tepkı gosteren kısı annen olunca daha beter tabı
Amın yardımcımız olsunn

ayy çok garip geliyor bana kuzenle ilişki
annenin tepkisi normal kim olsa aynı tepkiyi veriri ama siz birbirinizi seviyorsanız elbet
boyun eğerlerrr

cnm kım olsa aynı tepkıyı vermez bak oncekı yazan arkadaslardan bırı demıstı en cok annesı ıstemıs kuzenıyle evlenmesını nıye herkesı aynı kefeye koyma cabası ıcerısındeyız anlamıyorum
boyun egsınler dıye degıl zaten ben kabul etsınler rıza gostersınler dıye bu kadar yıpratıyorum kendımı
ben kalkıp onları dınlemeden bı iş yaparsam elbet boyun egerler ıstedıgım onların boyun egmeden arkamda durması destek olması

Ya canım dinen nikah düşüyor şu toplumdaki kuzenler kardeştir saçmalığını bir yıkmak gerekir neresine kardeş Allah aşkına evlense nikah düşer mi düşer o halde neden çocuklarımıza bunu aşılıyoruz ?? Ve neden daha sonrasında bukadar yıkımlara uğrayıp onlarıda yıkıyoruz anormal bir durummuş gibi suçluluk hissediyorlar . Annenin rızasını almaya çalış bak kardeşinin oğlu ele gitsem daha mi iyi evin oğlu elin oğlundan iyidir de damardan girmeye çalış bence :)

cnm bazıları bu pencereden bakmıyo dedıklerının coguna katılıyorum nıkah dusuyosa kardeslık zorlamasına gerek yok bencede ama genede saglıklı aıleler ıcın oyle ogretılmelı .benım gıbılerı neden yok sayıyoruz kı yalnıs bısey yok ortada rısklı bısey var sadece
ama saglık acısından tedırgın oluyor herkes tabı o yuzden bazen tepkıler degısıyo onlara da hak verıyorum
aynen cnm kac aydır ne haldeyım gel de bana sor annemde benden farksız degıl o da cok üzülüyo ama ben daha zayıf bı tipim annem hıc dısarı yansıtmadan içinde yasıyo
ona hak verıyorum benım ıcın korkuyo rısklerden yalan yok bende korkuyorum ama ıyı yonden de bakmak lazım güzel seyler olma ıhtımalını nıye yok sayalım kı demı
cnm aman kardesn oglu desem hıc rıza gostermez teysemle pek aarası yok
ama calısıyorum ıkna etmek ıcın dua edıyorum hayırlısını dılıyorum
tesekkurler yorumun ıcın

Son düzenleme:

bu bir sacmalık degil pekalada bu her topluma gore degisiyor doguda ölen adamın karısını kaynıyla evlendiriyorlar onlara sorsan normal ama herkes bunu normal karsılamaz..topluma yasayıs bicimine gore degisiyor..benim yengemin tarafında akraba evliligi vardı ama kuzenlerimle yanyana gelemiyorduk hic vakit gecirmiyorduk yabancı gibiydik dedi nerde kaldı akraba ilişkileri ozaman birde bu acıdan bakmak lazım...evlenen evlenir kendi bilcekleri is ama bunu cocuklara asılamak normal gormekde cok dogru sayılmaz

bu bir sacmalık degil pekalada bu her topluma gore degisiyor doguda ölen adamın karısını kaynıyla evlendiriyorlar onlara sorsan normal ama herkes bunu normal karsılamaz..topluma yasayıs bicimine gore degisiyor..benim yengemin tarafında akraba evliligi vardı ama kuzenlerimle yanyana gelemiyorduk hic vakit gecirmiyorduk yabancı gibiydik dedi nerde kaldı akraba ilişkileri ozaman birde bu acıdan bakmak lazım...evlenen evlenir kendi bilcekleri is ama bunu cocuklara asılamak normal gormekde cok dogru sayılmaz

cnm bence de kuzenler kardestır dıye ogretılmelı oyle yetıstırılmelı saglıklı nesıller ıcın
ama benım gıbı durum yasayanları da bu kadar üzmemeli yanı ben yalnıs bıse yapmadım .. dınen de sakıncası yok arkadas sanırım onu belırtmeye calısmıs bana destek olmus farklı bı pencereden bakmıs olaya
herkesın normalı farklı ıste onca sayfada o kadar cok fıkır o kadar cok farklı dusunce var kı cogu da hayat hıkayesı yasanmıs seyler yanı genelleme yapmak yalnıs oluyo boyle bı durumda saygı duymak anlamaya calısmak gerek
ben yorum yapan herkesın fıkrıne saygı duyuyorum hepınıze ayrı ayrı hak verıyorum ınanın

cnm bence de kuzenler kardestır dıye ogretılmelı oyle yetıstırılmelı saglıklı nesıller ıcın
ama benım gıbı durum yasayanları da bu kadar üzmemeli yanı ben yalnıs bıse yapmadım .. dınen de sakıncası yok arkadas sanırım onu belırtmeye calısmıs bana destek olmus farklı bı pencereden bakmıs olaya
herkesın normalı farklı ıste onca sayfada o kadar cok fıkır o kadar cok farklı dusunce var kı cogu da hayat hıkayesı yasanmıs seyler yanı genelleme yapmak yalnıs oluyo boyle bı durumda saygı duymak anlamaya calısmak gerek
ben yorum yapan herkesın fıkrıne saygı duyuyorum hepınıze ayrı ayrı hak verıyorum ınanın

canımoyle bir ortamda yetistigin icin tepkilerin olması cok dogal sende kabul ediyorsun zaten ama siz kafaya koyduysanız bunu zorda olsa onlarda kabul ederler en sonunda..ben cok normal gorunmesine karısıyım acıkcası gelecek nesiller kuzen nedir bilmeyecek boyle yetistirilirse diye dedim aynı ortamda bulunsalar davranıslarına oturuslarına kalkıslarına dikkat edecekler zor boyleside vallahi

cnm bazıları bu pencereden bakmıyo dedıklerının coguna katılıyorum nıkah dusuyosa kardeslık zorlamasına gerek yok bencede ama genede saglıklı aıleler ıcın oyle ogretılmelı .benım gıbılerı neden yok sayıyoruz kı yalnıs bısey yok ortada rısklı bısey var sadece
ama saglık acısından tedırgın oluyor herkes tabı o yuzden bazen tepkıler degısıyo onlara da hak verıyorum
aynen cnm kac aydır ne haldeyım gel de bana sor annemde benden farksız degıl o da cok üzülüyo ama ben daha zayıf bı tipim annem hıc dısarı yansıtmadan içinde yasıyo
ona hak verıyorum benım ıcın korkuyo rısklerden yalan yok bende korkuyorum ama ıyı yonden de bakmak lazım güzel seyler olma ıhtımalını nıye yok sayalım kı demı
cnm aman kardesn oglu desem hıc rıza gostermez teysemle pek aarası yok
ama calısıyorum ıkna etmek ıcın dua edıyorum hayırlısını dılıyorum
tesekkurler yorumun ıcın
ALLAH razı olsun rabbim yardımcın olsun canım benım .

Başka evliiliklerdede sağlık problemi çıkabilir bunun garantisi yok . Bana saçma geliyor dinin helal dediğini harammış gbi göstermek . Hayır kardeş değller ve kardeş gibide öğretilemezler . bu benım fıkrım herkes istedii gibi düşür öyle çocuk yetiştirir . Asla kopmak gibi birşey olamaz sılayırahım önemlidir akrabalık ilişkilerini yakın tutmak zaten ben kopsunlar demedim ama kardeşte olamazlar . Dinen bir sakıncası yoksa benım fıkrıme göre anormal görülecek bir tarafı yoktur . Benim ölçütüm bu başkasının kinede saygı duyarım .

Back