öncelikle şunu hiç unutma; her anne evladının mutluluğunu ister.
annen senin mutsuz olacağını düşündüğü için tepki veriyor. çünkü karşı tarafı (kardeşini) senden çok daha iyi tanıyor.
seviyorsan, ayrılamıyorsan sevgine sahip çıkacaksın. bırak annen hazmetmeye çalışsın. ona zaman ver. üstüne gitme.
ama annenle aranda geçenleri asla kuzenine anlatma. kuzeninle aranda geçenleri de asla annene anlatma.
anneden, babadan, eşten, kayınvalideden dert yanmak adettendir. bu iş içinde arkadaşlarla toplanıp konuşulur. ama ailelerle değil.
gelecekteki huzurun için bu geçerli.
benim ailemde de akraba evliliği çok fazla var. halam amcasının oğlu ile evlenmiş. kızını da amcasının oğlu ile evlendirdi.
diğer halam amcasının torunu ile evlenmiş. amcan da amcasının torunu ile evlenmiş. sadece benim babam akraba istemem, yabancı olsun demiş ve annemle evlenmiş. hiçbirinde zeka özürü veya akraba evliliğinden olan bir hastalık yok.
teyzem kırk kat yabancı ile görücü usulü evlendi. oğlu zeka özürlü.
akrabadan benide isteyen çok oldu. ama annem sütümü hakkımı helal etmem dedi. çünkü babamın akrabalarından çok çekmişti. ben yandım evladım yanmasın diye istemiyordu. bende istemedim. o yüzden olmadı.
Allah kimselere vermesin...
şimdi sakin ve sabırlı ol...