Kuzenim Evlilik Teklifi Etti !?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne aşkı ya aynı evde birlikte büyümüşsünüz. Ne ara başka gözle baktınız da aşkından kör oldunuz? Aynısı amca oğlunuz için de geçerli. Kardeşi gibi görmesi gereken öz kuzeninize başka gözle bakan adamdan hayır falan gelmez. Ayrıca geri kafalı değiliz demişsiniz de öz kuzeninizle evlilik düşündüğünüze göre gayet geri kafalısınız. Git Almanya’da yaşa sonra ayni evde büyüdüğün kuzenine aşık ol, şaka gibi bir konu

Sonra çocukları engelli doğunca Allah verdi derler .Allah akıl vermiş halbuki.
Birde şu sosyal medyada ki engelliler çocuk yapmıyor mu ? Onlarda bir tuhaf Allah verdi napalım diyorlar . İçim acıyor onları görünce. Sağlıklı insanların da engelli çocuğu olabilir diye kendilerini haklı görüyorlar bir de. Evet doğru sağlıklı insanlarında engelli çocuğu olabilir ama sizin ki kesin olan bir şey nerdeyse .bile bile lades

Yav neyi küçümseyeceksiniz? Koskoca tıp camiasının bin bir zahmetle, özenle elde ettiği hayati verileri mi?
Her akraba evliliğinde engelli çocuklar olacak diye bir kaide yok peki neden bunu anlamıyorsunuz bende diyorum ki tıp gelişmiş ya hani evlilik öncesi gerekli evraklar hastane kontrolleri var insanlar bunu yapabiliyor direk cahillikle alaka kurulmasını anlamıyorum

Konu sahibi seni belli ki cok kücük bir dünyada yasatiyorlar Almanyada oldugun halde. Okumani bile istememisler belli ki ve calisma hayatin bile aileye bagli yine. Bence iyi düsün. Senin hayatin tek ailen icinde gecmek zorunda degil. Kendini kesfetmeden aile evlilige kalkisiyorsun. Ve adama cekim hissetmedigin de ondan zaten.

Zor bakan bence ben değilim durumu buraya getiren sizsiniz düşüncelerinize karşı düşüncelerim. Size zorla benle münakaşaya girin demedim
Ay dayanamıyorum. Bakın bu, ben kırmızıyı seviyorum, sevmiyorum meselesi değil. Bir kazak kırmızı ise kırmızıdir değil mi? O kazaga mavi diyemezsiniz. Siz kırmızıya mavi diyorsunuz anlatabildim mi?

Bilim göreceli midir
Bilim göreceli değildir canım, bilim birikimle ilerler, bugün ispatlanan bir bilimsel gerçeklik yarın farklı verilerle yanlışlanabilir, ancak belli başlı konularda bilimin geldiği nokta artık yanlışlanamaz durumdadır, çünkü binlerce kez ispatlanmıştır, verdiğim örnek gibi suyun kaynama derecesi, akraba evliliklerinin risk teşkil etmesi gibi.

Evet bunlar aklımı kemiriyor diyorum anlık bir heves mi benim için
Çok gençsiniz, belki de size aşık olduğunu söyleyen ilk erkek kuzeniniz, daha önce flörtleriniz olmadı belki, bilmiyorum ama sanki siz ona aşık olmuş değilsiniz de onun size aşık olduğunu söylemesi, hemen nişan yapması ruhunuzu okşamış gibi.

Bence ilişki ilerlemeden kesip atın, her şeyin bu kadar oldu bittiye getirilmesi sonrası aranızda bir sorun çıksa aileniz birbirine girer, size değer verdiğini söylediğiniz yengenizle amcanız, hatta belki birlikte çalıştığınız halanız dahi sizle anne babanıza cephe alır, aşık oldum diyorsunuz ama kuzeninize karşı bir çekim de hissetmiyorsunuz, bu aşk değil aşk itirafı ve hemen evlenmek istemesinin sizi etkilemesi o kadar, evlenince ben ne yaptım derseniz boşanmanız bile olay olur.

SMA, sadece akraba evlilikleri ile ortaya çıkan bir hastalık değildir. Ülkemizdeki SMA hastaları arasında akraba evliliği yapmış olanların sayısı oldukça azdır. Bunuda görmek istemediğiniz için

Hangi din, mezhep olursa olsun dünyada başka insan kalmamış gibi kuzenlerle evlenmek!! Koyun koyuna büyüdük,hepimiz evli çıcukluyuz birbirimizi görünce kucaklaşır,sarılırız.Kardeş çocuğu ya ötesi var mı? İğrenç geliyor kulağa Ondan sonra DNA'sı bozuk,bir sürü genetik hastalık taşıyan çocuk yayılıyor ortalığa.SMA hastalığının ülkemizdw neden bu kadar çok görüldüğünü tıp dergilerinden, makalelerden okuyabilirsiniz.Üstelik Almanya gibi bir ülkede doğup, büyüyüp bilim hakkında zerre fikir sahibi olmamak çok ilginç!!

Evet belirtmişsiniz şuanlık bu bilim sonrasını bilemezsiniz

Baskın gen çekinik gen, lise biyolojisi atın üzerime, ayyy bayılacağım şimdi!
Risk alınacak şey var, alınmayacak şey var. Amaaaan hasta olma olasılığı varmış ama her akraba evliliğinde olacak değil ya denebilir mi ya? Bir bebeğin hayatı üzerine risk alınmaz hanımefendi. Annelik gebe kalmadan çok önce başlar bana göre. Ve ben yavrumun acı çekebileceği ihtimalini yüzde bir bile olsa bile bile kuzenimle çocuk yapmam.
O genetik testler her zaman ulaşılabilir olmuyor, her şeyi saptayamayabiliyor.

Dinimizde hiç bir sakıncası yok.Siz bütün oluşabilecek sağlık sorunlarını göze aldıysanız kimseye söz düşmez.Hersey Allah'ın elinde..
Oldu da engelli oldu çocuğunuz bu öyle kolay bı imtihan değil.E yaşınız da bellki küçük.O çocuğun olası sağlık sorunlarına birlikte ilgilenebilcek olgunlukta olur musunuz ?Akrabalarin lafı sözü vOffffs.derken birbirinizi yiyip bitirme ihtimali de var.,Keşke bazı genç kızlarin beynine ışınlanip biraz mantik enjekte edebilsek..

SMA, sadece akraba evlilikleri ile ortaya çıkan bir hastalık değildir. Ülkemizdeki SMA hastaları arasında akraba evliliği yapmış olanların sayısı oldukça azdır. Bunuda görmek istemediğiniz için
Canımın içi, güzel arkadaşım, SADECE akraba evliliği ile ortaya çıkmadığı doğru ama akraba evliliği riski artırır, bak şimdi, ben senin amca oğlun olayım tamam mı?
Bende A diye bir hastalığın taşıyıcılığı var. E akrabayız genetiğimiz neredeyse aynı, o yüzden sende de var bundan. Biz evlendik çocuğumuz oldu, o çocukta A hastalığı görülme riski normalden çok daha yüksek.

Ama sen benle değil akraban olmayan Ahmetle evlendin diyelim. Ahmette de A hastalığı taşıyıcılığının olması ihtimali düşüktür, çünkü genetiğiniz farklıdır. Ha olamaz mı? Olabilir. Ama akraba olduğunuz duruma göre çok daha azdır

Çocuklarda sorun olabilir. Eski kuşağı anlarım. Bilmezlermiş. Annemler de teyze çocuğu ama şimdilerde herşey ortadayken nasıl düşünürsünüz? Çocuk sıkıntılı olursa ne yapacaksınız. Benim ortaokul arkadaşım da teyze çocuğuydu 2 eli yoktu. Allah korusun ama bunları düşünmelisiniz. Benim için kuzenler kardeş gibidir. Böyle bir şey aklımdan geçmez. Acele edilmesi de ayrı bir şey. İyi düşünün derim.

Neden bilimi savunuyoruz şuan tıpıda savunuyoruz

Bir de hukuki yorum katayım olaya. Aslında kuzenler arasında yapılan evliliğe hukukçular kanunen yasak koymayı amaçlıyorlar. Ancak sırf geçmişten günümüze epey örneği var, evlilik yasağı konulursa mevcut durumdaki kuzenlerden doğan çocuklar için soy bağı karışıklığı olur, evlilikten doğan haklar zedelenir diyip kanunda düzenleme yapamıyorlar. Ancak bir 10 seneye zihnen olduğu gibi fiilen de yasaklanacağını umuyorum. Hukukçuların asla onaylamadığı bir durumdur kuzen evliliği. S Sevde Kurban

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…