- 19 Mayıs 2020
- 46.671
- 209.106
- 548
- Konu Sahibi sivaslii_58
-
Louder size bilimden bahsetti, siz de sizin düşünceniz dediniz.Özel hayatı zaten katan yok bunu yine siz beyan ediyorsunuz konumuz bilimsellikti
Her akraba evliliğinde engelli çocuklar olacak diye bir kaide yok peki neden bunu anlamıyorsunuz bende diyorum ki tıp gelişmiş ya hani evlilik öncesi gerekli evraklar hastane kontrolleri var insanlar bunu yapabiliyor direk cahillikle alaka kurulmasını anlamıyorumYav neyi küçümseyeceksiniz? Koskoca tıp camiasının bin bir zahmetle, özenle elde ettiği hayati verileri mi?
Ay dayanamıyorum. Bakın bu, ben kırmızıyı seviyorum, sevmiyorum meselesi değil. Bir kazak kırmızı ise kırmızıdir değil mi? O kazaga mavi diyemezsiniz. Siz kırmızıya mavi diyorsunuz anlatabildim mi?Zor bakan bence ben değilim durumu buraya getiren sizsiniz düşüncelerinize karşı düşüncelerim. Size zorla benle münakaşaya girin demedim
Bilim göreceli değildir canım, bilim birikimle ilerler, bugün ispatlanan bir bilimsel gerçeklik yarın farklı verilerle yanlışlanabilir, ancak belli başlı konularda bilimin geldiği nokta artık yanlışlanamaz durumdadır, çünkü binlerce kez ispatlanmıştır, verdiğim örnek gibi suyun kaynama derecesi, akraba evliliklerinin risk teşkil etmesi gibi.Bilim göreceli midir
Çok gençsiniz, belki de size aşık olduğunu söyleyen ilk erkek kuzeniniz, daha önce flörtleriniz olmadı belki, bilmiyorum ama sanki siz ona aşık olmuş değilsiniz de onun size aşık olduğunu söylemesi, hemen nişan yapması ruhunuzu okşamış gibi.Evet bunlar aklımı kemiriyor diyorum anlık bir heves mi benim için
SMA, sadece akraba evlilikleri ile ortaya çıkan bir hastalık değildir. Ülkemizdeki SMA hastaları arasında akraba evliliği yapmış olanların sayısı oldukça azdır. Bunuda görmek istemediğiniz içinŞunu şuraya bırakayım da kimse “sana göre” demesin..
Prof. Dr. Konuk: SMA’nın Türkiye’de 6 bin kişide bir olmasının sebebi akraba evlilikleri - 11.01.2021, Sputnik Türkiye
Prof. Dr. Muhsin Konuk düzenlenen basın toplantısında “Dünyada 10 bin kişide bir görünen SMA’nın Türkiye’de 6 bin kişide bir görünmesinin sebebi akraba... 11.01.2021, Sputnik Türkiyetr.sputniknews.com
Bunu diyen ben değilim sizsinizAy dayanamıyorum. Bakın bu, ben kırmızıyı seviyorum, sevmiyorum meselesi değil. Bir kazak kırmızı ise kırmızıdir değil mi? O kazaga mavi diyemezsiniz. Siz kırmızıya mavi diyorsunuz anlatabildim mi?
Evet belirtmişsiniz şuanlık bu bilim sonrasını bilemezsinizBilim göreceli değildir canım, bilim birikimle ilerler, bugün ispatlanan bir bilimsel gerçeklik yarın farklı verilerle yanlışlanabilir, ancak belli başlı konularda bilimin geldiği nokta artık yanlışlanamaz durumdadır, çünkü binlerce kez ispatlanmıştır, verdiğim örnek gibi suyun kaynama derecesi, akraba evliliklerinin risk teşkil etmesi gibi.
Baskın gen çekinik gen, lise biyolojisi atın üzerime, ayyy bayılacağım şimdi!Her akraba evliliğinde engelli çocuklar olacak diye bir kaide yok peki neden bunu anlamıyorsunuz bende diyorum ki tıp gelişmiş ya hani evlilik öncesi gerekli evraklar hastane kontrolleri var insanlar bunu yapabiliyor direk cahillikle alaka kurulmasını anlamıyorum
Canımın içi, güzel arkadaşım, SADECE akraba evliliği ile ortaya çıkmadığı doğru ama akraba evliliği riski artırır, bak şimdi, ben senin amca oğlun olayım tamam mı?SMA, sadece akraba evlilikleri ile ortaya çıkan bir hastalık değildir. Ülkemizdeki SMA hastaları arasında akraba evliliği yapmış olanların sayısı oldukça azdır. Bunuda görmek istemediğiniz için
Neden bilimi savunuyoruz şuan tıpıda savunuyoruzBaskın gen çekinik gen, lise biyolojisi atın üzerime, ayyy bayılacağım şimdi!
Risk alınacak şey var, alınmayacak şey var. Amaaaan hasta olma olasılığı varmış ama her akraba evliliğinde olacak değil ya denebilir mi ya? Bir bebeğin hayatı üzerine risk alınmaz hanımefendi. Annelik gebe kalmadan çok önce başlar bana göre. Ve ben yavrumun acı çekebileceği ihtimalini yüzde bir bile olsa bile bile kuzenimle çocuk yapmam.
O genetik testler her zaman ulaşılabilir olmuyor, her şeyi saptayamayabiliyor.
Tıp bir bilim dalı zaten hanımefendi.Neden bilimi savunuyoruz şuan tıpıda savunuyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?