Kuzenim Evlilik Teklifi Etti !?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Seçimler kişilere aittir evet öneri olarak geldi konuştuk anlaştık daha öncesinde herhangi bir konuşmamız yoktu büyüdüğümüz ortamlar farklıydı. Siz mesela üni de buldum dediniz eşinizi neden çünkü kafanıza yattı aşık oldunuz o yolu onla yürümek istediniz ve şuanda tercihiniz den memnunsunuz. Bende bir tercih yaptım tercih yapar iken her şeyi düşünebilecek kadar zamanım ve aklımda var. Tercihimden pişman değilim evet dayımın oğlu ama hiç muhabbetim olmayan biriydi. Gözle bakmakta göreceli eşini tanımıyordun tanıdın bende tanımadığım kan bağım olan biri ile evlendim. Kimse engelli olacak bir gen istemez bunun nerelere gideceğini bilir. Ama şuda var ki gelişmiş dönem bri şeyleri yapabiliyorsunuz. Mesela şuan çocuktan gelindi hep ya çocuğum olmuyor ise

Annem babam üvey kuzeni. Tam akraba sayılmazlar. Boşandılar. Ama düğünlerde cenazelerde karşılaşıyorlar. Akraba ilişkileri kopmuş durumda. İki taraf da birbirini tanımazlıktan geliyor.

3 kuşaktır Almanya'da olmalarına rağmen; aynı binada yaşadıkları ,beraber büyüdükleri kuzenini karşı cins ve sevgili olarak görebilen bir insanın bu tavsiyenize uyacağına inanmıyorum.

Maalesef bu tarz durumlarda ailedeki diğer fertler ; "bak biz de sorun yok sizde de olmaz" diye geçiştiriyorlar. Dışarıdan gelen uyarıları da göz ardı ediyorlar.

“Eğitilemezsiniz” diye bir söz var ya cuk oturuyor, iyi niyetle de söylüyorum ama anlatamıyorum yapacak bir şey yok.

Yapabilecek gercekten birsey yok. Allah yasaklamadi diye yola cikiyorlar, ama ortada tibi gercekler de var iste. Esim cocuk doktoru. Bazi hastalarini taniyorum. Akraba evlilikler de var ebeveynlerde. Cocuklarin bir sürü problemleri var. Ama genelde "Allah verdi" diye kenara cekiliyorlar. Bir aile var. 3 cocugu sma li dogdu. Ikisi öldü..su anda 3. Ölüm kalim arasinda. Akraba evliligi. Ha baskalarda yok mu? Elbette var. Ama istatistiklere bakarsak sonuc da belli yani

Size göre.

Annem babam üvey kuzeni. Tam akraba sayılmazlar. Boşandılar. Ama düğünlerde cenazelerde karşılaşıyorlar. Akraba ilişkileri kopmuş durumda. İki taraf da birbirini tanımazlıktan geliyor.
Babamın ilk görev yaptığı yerde annemle akraba olmadığına şaşırırlarmış. Elin kızını nasıl aldın diyorlarmış babama. Hiç kavga olmuyor mu diye soruyorlarmış, halbuki kendilerinin kavgasız bir günü geçmezmiş.

Aynı gende sorun olması ve akraba olmayan bir çiftte aynısının bulunması çok düşük ihtimal. Akrabalık olunca katlanıyor bu ihtimaller. Ama dediğiniz gibi anlatamazsınız yapacak bir şey yok, insaniyet namına söyleyeceğimizi söyledik

doğru olan kuzenlerin kardeş gibi olması ama akraba evliliği kültürümüzde yaygın ve dinen de haram değil. insanları çok acımasızca yargılıyosunuz

Tarım toplumunda normaldi. Şu an şehir hayatı yaşıyoruz. Amca oğlumuzla evlenmemize ihtiyaç yok. Herkes bireysel şekilde hayatını sürdürebilir. Bize bu özgürlük verilmişken başa dönmenin manası niye?

SMA neden yaygın Türkiye 'de mesela?
SMA, sadece akraba evlilikleri ile ortaya çıkan bir hastalık değildir. Ülkemizdeki SMA hastaları arasında akraba evliliği yapmış olanların sayısı oldukça azdır. genelde bilimden gidiliyor ya bende ondan örnek vereyim dedim

SMA neden yaygın Türkiye 'de mesela?
Şunu şuraya bırakayım da kimse “sana göre” demesin..

Beni deli eden de "beraber büyümedik" dedikleri oluyor. Beraber büyümedigin genetigini degistirmiyor ki. Amerikan bir programda göstermislerdi. Kiz seneler sonra onu bebekken terk eden babasini buluyor. Birbirlerine "asık" oluyorlar ve iliskiye de giriyorlar. Kiz da o zamanlar "yaninda büyümedim sonucta" diyordu. Ya kizim bu baban oldugu gercegi degistiryor mu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…