Kültür farki hkk

Esimde bizimkiler icin cok yumusaklar diyordu.
Oysa bizim ailenin erkegi sinirlidir (anne tarafim haric).
Bir anda parlarlar, onlar bile esime göre yumusak
Kolay gelsin ikimizede :)

İzmire taşının.
Çok ciddiyim, son zamanlarda düşündüğüm bir durum bu.
İzmirde gerçekten farklı bir hayat tarzı sürebiliyor insanlar.
Özledim.

Eşim asar da toplar da.
abileri de gülüyor.
ama onlar erkek, elbette böyle erkekler görmek istemiyorlar, ucu kendilerine gelmesin, siz neden gülüyorsunuz ki?

Eşim asar da toplar da.
abileri de gülüyor.
ama onlar erkek, elbette böyle erkekler görmek istemiyorlar, ucu kendilerine gelmesin, siz neden gülüyorsunuz ki?
ben mı neden gülüyorum ?

eşimin ailesi de buna yeltendi.
eşim tek sözüyle susturdu, ben yardım etmekten memnunum diye, hem elbette yapıcam dedi.
bunu derken de hiç hanım köylü görünmüyordu yani, gayet sert :)
şimdi pek laf eden olmaz.

Esimde bizimkiler icin cok yumusaklar diyordu.
Oysa bizim ailenin erkegi sinirlidir (anne tarafim haric).
Bir anda parlarlar, onlar bile esime göre yumusak
Kolay gelsin ikimizede :)

aynen ben de kendi ailemin erkeklerini sinirli ve kaba bile bulduğum olurdu.
ama eşimi görünce, bizimkiler kibarlıkta zirveymiş resmen
şimdi baktım bizimkiler eşimin gözünde çok kibar, ben de diyorum artık: bak hayatım görüyosun işte en kabamız öyle bizim..
ve kabalığı olduğunda hemen tatlılıkla ikaz ediyorum hiç esgeçmiyorum.
yapa yapa biraz yola geldi.
inşallah daha iyi olur

Evet şöyle gozumun onunde canladırdım ve komık geldı. Yasakmı gülmek?

yok yasak değil de, bana göre garip.
hani;
bir su bardağının içinde su olunca bakıp gülmezsiniz,
bir sekreteri telefonla konuşurken görünce gülmezsiniz, bir köpeği havlarken görüp gülmezsiniz.
Normaldir. Çamaşır asan koca benim için normaldir, garip bir durum varmış gibi gülünmesi dikkatimi çekti sadece.

Tek bir konuyu açığa kavuşturmak istiyorum.
Eşinizin ailesinin yaşam biçiminin karadenizlilerle alakası yoktur.
Kaldı ki karadeniz oldukça büyük bir bölge olduğundan, kendi içlerinde bile birçok kütüre, etnik kökene, örf ve adete sahiptir.
Annem ve sülalesi karadenizlidir, büyük şehirlerinden birinin ilçesinde yetişmişler.
Erkekler kadar kadınlar da özgürlüğe sahiptir.
Kadın ve erkek o yörede bundan 40 yıl öncesi de dahil olmak üzere beraber çalışır, kazanır, yer ve içer.
Eve erkeğin geç gelebildiği kadar kadın da gezer akşamları, bir aitlik duygusu olmadan.
İstediği kıyafeti giyebilir, istediği dostuyla görüşebilir.
Bir kere bile aile içi şiddet olayını duymuşluğum yoktur ama erkekler kendi içlerinde biraz 'adam' olmakla övünürler.
Oraya tatile gittiğimizde bile biz gece 12-1 de eve girerdik küçücük çocukken, böyle anlatayım.
Orada evin hakimi kadındır her konuda.
Aynı İzmir gibi sahil kenti olması dolayısıyla, denk kültüre sahiptir birçok karadeniz ili.
İzmir'de de uzun yıllar yaşamışlığım, kültüründe harmanlaşmışlığım vardır.
Bu sebeple duruma açıklık getirmek istedim, eşinizin ailesinin farklı kökenli olduğunu ve bu kültür dışında ayrı bir hayat sürdüklerini düşünüyorum.
Sanmayın ki yaşayış biçimleri o böleye aittir.

İzmire taşının.
Çok ciddiyim, son zamanlarda düşündüğüm bir durum bu.
İzmirde gerçekten farklı bir hayat tarzı sürebiliyor insanlar.
Özledim.

Düsünüyorum bunu aslinda. Orda dahada yumusar gibime geliyor. Ama tasinmak öyle kolay degil hemen.

Düsünüyorum bunu aslinda. Orda dahada yumusar gibime geliyor. Ama tasinmak öyle kolay degil hemen.

bende bu aralar deli cesareti var sanırım, her şey kolay geliyor.
İzmire taşınabilirim de, aynı gözüpeklikle yurt dışına da taşınabilirim.
Sanırım yaş hanesinde 30u görmenin etkileri :)

Eskiye göre değiştiyse bu da bir gelişme ve güzel bir şey.
Ufak tefekler de tatlı dille halledilir

Benim eşim Trabzon Tonya'lı
Asabi ve huysuz bir yapıları var evet ama kabadayıvari değiller
Biraz sakin olması için telkinde bulunuyorum ama bir yere kadar, nevri döndüğü zaman önünden çekilmeyi öğrendim
Bu asabiyet eşleri kapsamıyor en azından bizim evde, ev içinde huyu son derece yumuşaktır, beni incitmemeye çok dikkat eder. Ancak ne eğitimi alırlarsa alsınlar bu asabi yapı onların coğrafyalarında var, böyle doğup böyle büyüyorlar tamamen değişebileceklerine inanmıyorum. Şiddete eğilimli yetiştiriliyorlar ve bu kadar silinebilir bilemiyorum. Yaş geçtikte duruluyorlar birazda zaman lazım işte. %100 bir değişim beklemeyin, o coğrafya da sakin, kavga edemeyen, silah kullanamayan erkek adamdan sayılmıyor maalesef, biz ne kadar sevmesek de yapıları böyle, bu arada bende Karadenizli'yim öfke genetik sanırım, orada büyümedim ama zaman zaman bende onun gibi olabiliyorum

senın ıcın normal olan sey benım ıcın normal değilse gülerim

Tabiki herkes ayni degil. Is yerimde Ordulu bir bayan var mesela, eside ordulu hicte öyle degiller, kadin gayet rahat kocasi sakin. Genelleme yapmayi sevmiyorum aslinda, yapmamakta lazim, ama sayi olarak baktigimda cogu böyle. Özellikle dogu karadeniz bölgesi. Kabadayilik disinda huysuzluk, sertlik, asabiyet var.

'' Esime ve ailesine göre ise siddet, dayak, kumar, uyusturucu gibi seyler yoksa o insan iyidir, bunlar yoksa ahlakli görülür o insan, huysuz olabilir gecimsiz olabilir (özellikle erkek) ama problem olarak görülmez bunlar.''
Eşim Giresunlu, kendisi ve ailesinin düşüncesi bu. O yüzden ben ne anlatsam anlatayım bir işe yaramıyor. Sonuçta o iyi bir koca :-( Karadenizliler sinirli oluyor biraz. Birde eşine yardımcı olmuyorlar( En azından bana öyle biri denk geldi

senın ıcın normal olan sey benım ıcın normal değilse gülerim

aslında polemiğe gerek yoktu, ilk sorduğumda "benim için normal değil" demeniz yeterliydi.
elbette herkesin evliliği kendine, eşinizle aynı fikirde iseniz ne kadar güzel.

Bir TRabzonlu olrak cevap vereyim:

Babam evi temizler, yemek yapar, eve annemden önce geldiği için annem gelmeden sofrayı hazırlar, toplar vs vs.
Amcamlar da aynıdır, eşler el üstünde tutulur.
Ben evliyim eşim de Trabzonlu. O da her şeyi yapar. Mesela Annemlere gidiyorum okulum onların bulunduğu şehirde geldiğimde ev tertemiz olmuş, mutfak dahil temiz, çamaşırlar yıkanmış kurutulmuş,camlar silinmiş oluyor. Bana ütü ve toz kalıyor.

Heyt höyt konusuna gelince sanırım ben de öyle olduğumdan pek garip gelmiyor :) çabuk parlarlar çabuk sönerler.

Ama alkol, kumar, kahve, şiddet bunların normal sayıldığı bir yer yoktur sanırım.

aslında polemiğe gerek yoktu, ilk sorduğumda "benim için normal değil" demeniz yeterliydi.
elbette herkesin evliliği kendine, eşinizle aynı fikirde iseniz ne kadar güzel.
Evet canım aynı fıkırdeyım . Polemıgede girmedım senın neden guldun demen saçma oldu.
Ayrıca ben zaten ota b*ka gülerim Güleçim napim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…