Kulaklarım, kardeşim, ve dağılan ben

Dediginiz doğru kulak genelde duymak istemediğini duyunca vücut kendini güvenceye almak için dys yani bir program başlatıyor, haliyle böyle basınç ve çınlama veya vertigo tarzı sıkıntılar başlıyor, travmaları çözmeden iyileşmek zor, siz de kv nizle ilgili travma çalışması yapmalısınız..

Istanbul'da yadiyorsaniz Barış Muslu'ya basvurun. Duymak istemediginiz seyler duymaya karsi vücudunuz tepki veriyor. Travmaniz bence cok acik. Acil şifalar diliyorum.

İnatçısın der genelde annem. Meditasyon yapmıyorum ama namaz kılmaya çalışıyorum. Neden sordunuz?

Kendinizle inat etmemeye, kendi iç sesinizi duymaya çalışın bir süre.
Özellikle dikkat edin aslında sizde durum ne diye.
İç sesi dönüştürme meditasyonları yapın.

Kulak çınlaması eğer fiziki bir duruma dayanmıyorsa ya duymak istemediğiniz şeyi duymuşsunuzdur ya kendi sesinizi bastırıp bir şeylerle çok inatlaşıyorsunuz anlamı taşır.

İki yıldır ayni durumdayım 3 tane kbb 2 nöroloji diş doktoru çene mr ı beyin emg gitmediğim doktor kalmadı. Yok hiçbirsey yok diyorlar. Ama bu basınç sinirlerimi bozuyor artık.
Özelikle stres zamanlarında ve kışın daha çok nüfus ediyor. Sadece sağ kulağımda benim sizin ikisindede mi var ?
Benim çınlamadan ziyade zaman zaman vapurda hani bi rüzgar hışırtısı olur ya gür bir ses o şekilde oluyor.
Konuyu takipteyim.

Benimde kulak çınlaması zonklaması beraberinde şiddetli baş ağrısı vardı.Geceleri zonklamadan dolayı 10 senedir aynı tarafa yatmaktan aldimda derin çizgi bile çıktı.Çünkü kulağımın üstteki yatmazsam uyuyamıyordum.Çok defa kbb doktoruna gittim fakat kulakta en ufak bir problem yoktu.Bütün testlerden geçtim basınç duyma.Hepsinde birsey çıkmadı.Nörölojiye görünün dediler hemen hemen hergün şiddetli baş ağrısı ve kulak zonklamasi vardı.Beyin emarı çekildi.Ondan da bişey çıkmadı.Doktor migren olabilir dedi.Baş ağrısı ve kulak zonklaması için çok hafif bir antideprasan vereceğim dedi.Şuan 4 aydır kullanıyorum rapor çıkarıldı bütün ağrılarım geçti şükür 10 seneden fazladır çekiyordum.Ñöroloji ye gidin

Tıp bilimine gerek yok doktorlar falan hikaye diyorsunuz yani.

Kulak çınlamanız ve basınç travma kaynaklı , özelden yazın bilgi vereyim , çok geçmiş olsun
7 aydir kulakta ses sorunuyla ugrasiyorum.
Şu travma bulma olayini cok denedim ama yapamadim, zaten sabirsiz bir tipim, odaklanma sorunu yasiyorum

Duyma testi yapıldı mi peki ?bende anı duyma kaybı oldu mesela teşhis bu nedensiz sebebsiz bir anda ..araştırdığımda sizin gibi belirtiler yaşayanlarda cok

Kansızlık da çınlama yapıyor diye biliyorum. Ben de yaşıyorum ara ara.
Rabbim kolaylaştırsın

Kalpte problem yok dendi o branşa da gittim
Duyma testi yapıldı mi peki ?bende anı duyma kaybı oldu mesela teşhis bu nedensiz sebebsiz bir anda ..araştırdığımda sizin gibi belirtiler yaşayanlarda cok

Duymamda problem yok çok şükür

7 aydir kulakta ses sorunuyla ugrasiyorum.
Şu travma bulma olayini cok denedim ama yapamadim, zaten sabirsiz bir tipim, odaklanma sorunu yasiyorum

Sabırla defalarca yapmanız lazım

Bu mesajların hepsi travma ile ilgili olduğu için toplu alıntıladım. Benim 3 tane travmam var fakat birini burda paylaşmak istemiyorum. Diğer ikisi şöyle:
Kardeşim intihar düşüncesi olduğunu söylerken ben hayatımın en önemli sınavına girmek üzereydim, master için bursluluk sınavı. Annem de sürekli gelip beni darlıyordu, kardeşimle ilgilenmem için. Kardeşimle ilgili en ufak bir olayda koşarak odama girip dersi bırakıp onunla ilgilenmemi istiyordu. O da çaresizdi çünkü şimdi anlayabiliyorum annemi. Ama ben çok sinirlenip yeter artık kardeşimle ilgili bir şey duymak istemiyorum her problemde bana koşma demiştim. Sanırım duymak istememe burada başladı.

İkincisi ise annem o bursluluk sınavını kazanamazsam parayla beni yurtdışına gönderemeyeceklerini, bu yaşıma kadar her desteği yaptıklarını ama artık bundan sonra kendi başımın çaresine bakmamı söylemişti. Bunu duyduktan sonra da ağlaya ağlaya allahım o sınavı bana kazandır onlara muhtaç etme diye ağlamıştım.

Ben bu iki travmamın üzerine de çalıştım. Ama işe yaramadı. Annemle barıştık bu arada. Sonrasında benden çok özür diledi, onun da evladı intihar eşiğindeydi psikolojisi iyi değildi bana sarmasını anlıyorum.

İşe yaramadıysa, kulağımın bu travmalarla ilgisi yok mu? Yoksa işe yarayana kadar çalışmam mı gerekiyor üzerine?

Demir eksikliği çıktı bende. Ondan olabilir mi?
Bende de demir eksikliği var. Ferritin çok düşer bazen. Kulaklarımda çınlama özellikle uğuldama olur.
Serumla vs değerlerim yükselince iyileşmişti kulaklarımdaki sıkıntı. Doktora bir sor istersen.
Allah şifa versin hepimize hayırlısıyla

Benim demir düşük ferritin de alt sınıra çok yakın.
Sizin değerleriniz düzelince çınlamanız tamamen geçiyor mu?

Benim demir düşük ferritin de alt sınıra çok yakın.
Sizin değerleriniz düzelince çınlamanız tamamen geçiyor mu?
Ben 1 ay arayla 2 paket serum yiyerek anca düzelmişti biiznillah. Ondan sonra bayağı rahatladım çok şükür.
Sürekli bir çınlamadan ziyade uğultu daha yoğundu bende. Ara ara zorluyordu. Şimdi rahatım mesela.
Göz tedavisi için ( miyop+astigmat) kulak arkasına sülük koydurmuştum. Tarama hacamatı da yaptırdım. Onlar da etkilediyse bilemiyorum.

Hayatta her sıkıntı geçiyor. Benim inancıma göre ben bunları imtihan olarak görüyorum. (Böyle söyleyince zorlanma dığım düşünülmesin. Gücümün yettiği tek şey dua edip sabretmek)

Fakat geçiyor mu kesinlikle evet. Aaa birde bu olmuştı değil mi diyorsunuz. İnşallah bu da geçecek ve gidecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…