- 16 Nisan 2008
- 5.290
- 14.233
- 773
- Konu Sahibi Papatya129
Instagramda recalhealingle ilgilenen bir kadini takip ediyorum, travmayi bulduktan sonra iyileşme olana kadar cozumlemelere devam edilmeli diyor.Bu mesajların hepsi travma ile ilgili olduğu için toplu alıntıladım. Benim 3 tane travmam var fakat birini burda paylaşmak istemiyorum. Diğer ikisi şöyle:
Kardeşim intihar düşüncesi olduğunu söylerken ben hayatımın en önemli sınavına girmek üzereydim, master için bursluluk sınavı. Annem de sürekli gelip beni darlıyordu, kardeşimle ilgilenmem için. Kardeşimle ilgili en ufak bir olayda koşarak odama girip dersi bırakıp onunla ilgilenmemi istiyordu. O da çaresizdi çünkü şimdi anlayabiliyorum annemi. Ama ben çok sinirlenip yeter artık kardeşimle ilgili bir şey duymak istemiyorum her problemde bana koşma demiştim. Sanırım duymak istememe burada başladı.
İkincisi ise annem o bursluluk sınavını kazanamazsam parayla beni yurtdışına gönderemeyeceklerini, bu yaşıma kadar her desteği yaptıklarını ama artık bundan sonra kendi başımın çaresine bakmamı söylemişti. Bunu duyduktan sonra da ağlaya ağlaya allahım o sınavı bana kazandır onlara muhtaç etme diye ağlamıştım.
Ben bu iki travmamın üzerine de çalıştım. Ama işe yaramadı. Annemle barıştık bu arada. Sonrasında benden çok özür diledi, onun da evladı intihar eşiğindeydi psikolojisi iyi değildi bana sarmasını anlıyorum.
İşe yaramadıysa, kulağımın bu travmalarla ilgisi yok mu? Yoksa işe yarayana kadar çalışmam mı gerekiyor üzerine?
Gerekirse ses kaydi alip, uykuda dinlenmesini öneriyor.