Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmıyorum

Ben bakkallarda bulunan ekmek koymak için kullanılan beyaz poşetlere koyuyorum onlar zaten bilye gibi dağılıyor kullanacağın zaman kaynatmak istediğin kadarını kullanırsın
Örneğin 2 ya da 3 su bardağı kadarını alır kaynatırsın
Buzluk poşeti de kullanıyorum o an için nereden eserse

Çok teşekkür ederim o kadar çıkarıp çekmişsin Allah razı olsun Ekran görüntüsü aldim bana da çok guzel fikir oluyor

Herkese günaydın,

Altisapka mesajlarında dikkatimi çekti de sizde eşinle bütçeler ayrı mı,ayırmak mı mantıklı bizde herşey ortaktır,kart sifrelerimizi ikimizde biliriz
Bizim hesaplar ayrı çünkü evler ayrı.Ayni evde iken de onun maaşı bekarliktan kalan borçlarına kredilerine gidiyordu evin her şeyi bendeydi,çocuğun da...üstüne bir de ayda 600 EFT yapıyordum kendisine.Yumurtayı çocuğa diye alacak bu arada..Çocuğun bezini ıslak mendilini fln o aliyor bu aralar

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim o kadar çıkarıp çekmişsin Allah razı olsun ♥♥♥Ekran görüntüsü aldim bana da çok guzel fikir oluyor
Dolmalık biberleri, bamyayı, taze fasulyeyi de ayıklar ,yıkar dondurucuya koyarım
Dolma içini hazırlar hemen biberlerin buzu gitmeden doldurup ocağa koyarım

Canım çok özür dilerim umarım seni üzecek bir soru sormamisimdir ben acaba bi maaş birikiyor mu vs diye yöntem mi urettiniz diye sordum,böyle düşünemedim

Ramazanda bir kez uyardim, ozur dilemeler, hakkini helal et demeler vs. 15-20 gun idare edilebilir ses disinda gurultu olmadi. Bir suredir daha beterine maruz kaliyoruz. Tekrar soylemeye ar ediyorum...Aileler cocuklarina kural koymali. Benim torunum da cok hareketli bir cocuk. Ama her gece yurume mesafesinde yesil alan var, oraya goturuyorlar. Cocuk enerjisini atiyor. Evde de gece 22 sonrasi oturarak oynanir diye kurali var. Evde top veya tekerlekli oyuncak olmaz diye biliyor.
Ki ben gunduze raziyim, gecenin 1'inde gurultuden korkarak uyandirmasinlar yeter...

Canım çok özür dilerim umarım seni üzecek bir soru sormamisimdir ben acaba bi maaş birikiyor mu vs diye yöntem mi urettiniz diye sordum,böyle düşünemedim ☹
Yok canım kesinlikle, sıradan bir durum artık benim için kurtuluş olarak baktığım için.Bugunlerde buna sardım.insanlar evleniyor biri evi gecindiriyor diğeri kredi ödüyor ev sahibi oluyorlar ne güzel.Oyle olmasını isterdim ama kendisinin benden önce kötü bir ev alma tecrubesi olmuş zararına satmak zorunda kalmış bir daha da Tövbe etmis borcu bitse bile.Ne güzel olurdu oysaki.Sizde nasıl durumlar harcamalar ortak, kalanı birikim mi ? Kredi filan var mı?

Birikim fikri hayatta yeni amaç edinnek çok iyi geldi bana

Evet ben de öyleyim.Mesela şu an çocuğu uyutuyorum ,onlar da üstte temizlige başladılar yıkılıyor ortalık ama napim gündüz saati ve duvarlar çok ince ,sanıldığından çok daha fazlası iniyor aşağıya Gece 22.00 den sonra sabah 08.00 den once ses yapılmamalı

Herşey güzel gönlüne göre olsun canımtam bir boşanma durumu yoksa inşaallah o da kendi yaptıklarını sorgulayıp seninle daha güzel günlere başlangıç yapar inşallah,çimden böyle dua etmek geldi nedense bilmiyorum,Tebrik ediyorum seni de yazdiklarindan tanıdığım kadarıyla güçlü kadınsın vesselam...
Bizde şöyle , markete zaten eşim gider genelde ben çocukla ve evle ilgili işlerde daha çok sorumluluk aldığım için dışardaki işleri o halleder ,kimin kartı müsaitse ordan harcar senin benim kart meselesi hiç olmadı,ikimizin de şifresi aynı zaten,üstündeki isme bile bakmadan kullanırız diyebilirim.

Eşim birikimden anlamaz. Hayatı yaşayalım ölümlü dünya der ailesinin bize hi c katkısı olmadı ama eğer ihtiyaç duyarsak maddi olarak çok iyiler diye esim böyle rahat galiba bilmiyorum.Ama bazı şeyler onun düşündüğü gibi değil kimsenin yardım edeceği yok bence..ben de bir süredir birikim yapıyorum bi maaşa yakını birikim kalanı da giderler oluyor.Simdi arabyu sattık yeni araba için peşinat olarak kullanacağız birikimi.Yani esimle herşey ortak ama birikim mantığı yok onda dolayısıyla ben de birikim yapmakta çok zorlanıyorum

Geçen yazmistim bir tanıdığa kendi ödemek şartıyla kredi çektik ama son 4-5 taksiti göndermedi bizde istemedik benim maaştan kesilen o var bu ay bitti çok şükür,başka bir kredi yok araç başlayacak işte ona da 90-100 civarı çekeceğiz

Benim de ses tonum çok yüksek elimde değil yüksek sesle konuşuyorum galiba meslekten yapıştı bana sesimi herkese duyurma mantığı,hergun düşünüyorum acaba komşular rahatsız oluyor mu diye,eşim de diyor bu kadar yuksej sesle konuşursan hergun kavga ediyorz sanacaklar bu ozelligimi sevmiyorum alçak sessle başlıyorum ama bı bakıyorum kendimi kaptrmisim konuya

2.kat komşum hem de 21 yıl önceki öğrencim
1 tabak karpuz ile bir tencere yoğurt getirmiş

Geçenlerde ona hindi yemeği ile nohutlu pilav götürmüştüm

O gün eşi iş yerinden erken gelmiş hayvan kesimi yaptıkları gün sanırım gece geç geliyor çocuğu da anneannedeymiş meğerse bu kızımız yemek yapmamış eşi gelmeyecek çocuk da evde yok diyerek ben de merdiven aralığında bir sebepten görüşmüştük
Yemek kokusunu duymuştur canı çekmesin diye yemekleri götürmüştüm
Eşi erken gelince de aceleyle kahvaltı sofrası hazırlamaya koyulmuş o sırada yemeklerin gitmesi baya bi tevafuk olmuş bizim kız hocam size malum olmuş galiba diye memnuniyetini dile getiren destan yazmış watsaptan

Kimse boşanmak için evlenmez ,üstelik güzel bir evliliği yıkmak için aklıbaşında bir insan durduk yere asla yıkmaz , çocuk varsa ortada bırakmaz
Ama bazen sen ne kadar çabalarsan çabala senin iradenin dışında gelişen sebeplerden dolayı o evlilik yıkılır...
Bizler buna imtihan der geçeriz vardır Allah'ın bir bildiği bir hesabı
Bize düşen sabır dua tevekkül
Rabbim yar ve yardımcımız olsun
(Aynı durum başımda )

S Salty her iliskinin, her ailenin dinamigi, sartlari ve yasam sekilleri farkli.
Esler maddi manevi anlasmanin yolunu bir sekilde bulsunlar da.
Bizde esim de, ben de emekliyiz. Ayrica esim ticaretle mesgul. Cok sukur simdilik gelir iyi.
Benim gelirime gecinmek icin ihtiyac duymuyoruz. Evin igneden iplige her turlu ihtiyacini esim karsiliyor.
Ben de gelirimi biriktiriyorum.
Isle ilgili para sıkıntısı olmuslugu vardir, o zaman da sorgusuz sualsiz cikarip veririm.
Hic bir sekilde lafini etmem.
Esimin de fikrini alarak, cocuklarima da veririm, hayir da yaparim. Daha cogu torunumuzun egitimi ve kizimla, torunumla birlikte turlara katilmak icin birikim yapiyorum.

Bizim iliski dinamigimizin temeli, guven ve saygidir. 30 yillik evliligimizde ikimiz de bunu yipratacak, yikacak bir sey yapmadik. Butce ayri gibi gorunse de, aslinda bir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…