Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Hemen hergun sabah ezanina kadar ayaktalar...
Sastim kaldim artik.
Altindaki komsu evini satiyormus, muhtemelen gurultu yuzunden. Alt katin isi daha zor. :KK43:
Allah herşeyin hayırlısını versin hakkımızda bu kadar mı zor ya iyi ,anlayışlı, edepli insan olmak 😔

Geceyi gunduz gibi yasayan, sokak oyunlarini gecenin bir saati evde oynayan komsu cocuklarindan biktim. Uyarmaya utaniyorum. 🥺 Bu kadar vurdum duymazlik nasil olabiliyor...:KK43: Butun gun uyuyup, bu saatlerde Allah ne verdiyse gurultuye basliyorlar.
2 gundur tekerlekli bir oyuncak cikarttilar, islak zeminleri asfalta cevirdiler.
Ya Sabir...🤲
Uyarmadikca devam eder bence.Benim üst komşunun torunları gelince ev yıkılıyor.Bir gün ramazan,gece olmuş 00.20 gümbür gümbür koşuyorlar.Sahura kalkicam çocuk sese sıçrıyordu beni de uyandırıyordu ne yapıyım mecbur uyardım kötü bilindim.Brlli saatlerde çocuklar uyarilmali ya

Akşam üzeri yemekten sonra tam anneme gitmek için hazırlanıyordum ki benim vişneler geldi .
Hemen onları ayıkladım ,yıkadım derin dondurucuya koydum .

1 kilo kadar reçel yapmak için ayırdım ayıklanmış şekilde .
1 saat önce annemden gelince onların çekirdeklerini ayıkladım şekere yatırdım buzdolabına koydum
Sabah nasipse reçel yaparım

Anneme giderken kek,poğaça, tatlı ve vişne götürdüm. Pek memnun oldu 😀

Persembeden itibaren sıfır harcama.Yumurta alacaktım onu da baba alicakmis.Su alırım sadece.Dolaptakileri 27 Sina kadar tüketip dolabın fişini çekip öyle gitmek istiyorum memlekete.20 TL duruyo çarşambaya kadar dursun bakalım 🙂

Persembeden itibaren sıfır harcama.Yumurta alacaktım onu da baba alicakmis.Su alırım sadece.Dolaptakileri 27 Sina kadar tüketip dolabın fişini çekip öyle gitmek istiyorum memlekete.20 TL duruyo çarşambaya kadar dursun bakalım 🙂
Herkese günaydın,

Altisapka mesajlarında dikkatimi çekti de sizde eşinle bütçeler ayrı mı,ayırmak mı mantıklı bizde herşey ortaktır,kart sifrelerimizi ikimizde biliriz

Vişneleri ocağa koydum reçel olması için
Çamaşır katlıyorum
Oğlan uyanınca kahvaltı yaparız

Bugün tavuk almayı düşünüyorum bakalım ne kadar harcama olacak
Yarın nasipse yeni hafta başlıyor 😀

Vişneleri ocağa koydum reçel olması için
Çamaşır katlıyorum
Oğlan uyanınca kahvaltı yaparız

Bugün tavuk almayı düşünüyorum bakalım ne kadar harcama olacak
Yarın nasipse yeni hafta başlıyor 😀
Buzluğa atılan vişneleri komposto için mi attın abla,eğer öyleyse Baha komposto ya da vişne suyu tarifi verebilir msn limonata ve reyhan şerbeti dışında evde içecek yapmadım bilmiyorum

Buzluğa atılan vişneleri komposto için mi attın abla,eğer öyleyse Baha komposto ya da vişne suyu tarifi verebilir msn limonata ve reyhan şerbeti dışında evde içecek yapmadım bilmiyorum
Buzluğa hemen hemen herşeyi yani meyve sebze olarak ayıklar ,yıkar süzdürür normaldeki halini nasıl pişiriyorsam o şekilde pişiririm

Dondurucuya koyduğum vişneyi komposto yapacağım zaman istediğim kadarını kaynatır kaynadıktan sonra şekerini koyup 1 2 dk daha kaynatırım .

Buzluğa hemen hemen herşeyi yani meyve sebze olarak ayıklar ,yıkar süzdürür normaldeki halini nasıl pişiriyorsam o şekilde pişiririm

Dondurucuya koyduğum vişneyi komposto yapacağım zaman istediğim kadarını kaynatır kaynadıktan sonra şekerini koyup 1 2 dk daha kaynatırım .
Bende bu sene buzluğa ekstra yüklenmek istiyorum sizden görüp de yapmak istediğim çok şey var,peki bi kaç ssoru daha vişnelerin çekirdekleri ayıklanıp mi konuyor buzluğa ve 3 kişi için paketleri ne kadar yapmalıyım mesela iki bardak vişne miktarı yeterli mi ,başka hangi meyveler konuluyor 🤣çok soru sordum ama bizde hiç yapan yok meyve vs buzluga öğrenip yapmak istiyorum

20200712_104013.jpg
20200712_104008.jpg
20200712_103914.jpg
20200712_103823.jpg
20200712_103820.jpg
20200712_103812.jpg

Şu an dondurucudan çıkarıp fotoğraflarını çektim

Çilek, vişne, kayısı, ıspanak, bezelye,biber

Ispanak baharda yaza girerken annemin komşusundan gelmişti yanılmıyorsam
Yazın lazım olur çeşit olur diye attım buzluğa
Geçenlerse ıspanak soslu makarna yaptım ya oğlana 😂😂😂
Biberi 2 hafta önceydi kilosu 3 tl ye görünce almıştım çok fazla tüketemeyebiliyoruz
Çürümesine gönlüm razı olmaz hemen yıkadım doğradım buzluğa
Salata hariç yemeklere koyarım menemen yaparım
Kahvaltı sofralarında soğan ve iri doğranmış biberleri yağda kavurur domates rendesi, biraz knor bulyon nohut tanesi kadar , tuz,tereyağ da ekler kahvaltılık malzeme olarak değerlendiririm

Bezelyeyi normal pişiririm

X