Canım iyi dileklerin icin teşekkürler hayırlısı olsun her şeyin.Herşey güzel gönlüne göre olsun canım♥tam bir boşanma durumu yoksa inşaallah o da kendi yaptıklarını sorgulayıp seninle daha güzel günlere başlangıç yapar inşallah,çimden böyle dua etmek geldi nedense bilmiyorum,Tebrik ediyorum seni de yazdiklarindan tanıdığım kadarıyla güçlü kadınsın vesselam...
Bizde şöyle , markete zaten eşim gider genelde ben çocukla ve evle ilgili işlerde daha çok sorumluluk aldığım için dışardaki işleri o halleder ,kimin kartı müsaitse ordan harcar senin benim kart meselesi hiç olmadı,ikimizin de şifresi aynı zaten,üstündeki isme bile bakmadan kullanırız diyebilirim.
Eşim birikimden anlamaz. Hayatı yaşayalım ölümlü dünya der ailesinin bize hi c katkısı olmadı ama eğer ihtiyaç duyarsak maddi olarak çok iyiler diye esim böyle rahat galiba bilmiyorum.Ama bazı şeyler onun düşündüğü gibi değil kimsenin yardım edeceği yok bence..ben de bir süredir birikim yapıyorum bi maaşa yakını birikim kalanı da giderler oluyor.Simdi arabyu sattık yeni araba için peşinat olarak kullanacağız birikimi.Yani esimle herşey ortak ama birikim mantığı yok onda dolayısıyla ben de birikim yapmakta çok zorlanıyorum
Kesinlikle haklısın ablacım,güven ve saygı olursa zaten herşey hallolur,biizm de elhamdülillah bu konularda sıkıntımız yok gerisi de bir şekilde hallolur Allah'ın izniyleS Salty her iliskinin, her ailenin dinamigi, sartlari ve yasam sekilleri farkli.
Esler maddi manevi anlasmanin yolunu bir sekilde bulsunlar da.
Bizde esim de, ben de emekliyiz. Ayrica esim ticaretle mesgul. Cok sukur simdilik gelir iyi.
Benim gelirime gecinmek icin ihtiyac duymuyoruz. Evin igneden iplige her turlu ihtiyacini esim karsiliyor.
Ben de gelirimi biriktiriyorum.
Isle ilgili para sıkıntısı olmuslugu vardir, o zaman da sorgusuz sualsiz cikarip veririm.
Hic bir sekilde lafini etmem.
Esimin de fikrini alarak, cocuklarima da veririm, hayir da yaparim. Daha cogu torunumuzun egitimi ve kizimla, torunumla birlikte turlara katilmak icin birikim yapiyorum.
Bizim iliski dinamigimizin temeli, guven ve saygidir. 30 yillik evliligimizde ikimiz de bunu yipratacak, yikacak bir sey yapmadik. Butce ayri gibi gorunse de, aslinda bir...
Aynenn takside bağlamak lazımCanım iyi dileklerin icin teşekkürler hayırlısı olsun her şeyin.
Yardım edecek olan şimdiden belli olurdu haklısın bence de.Esin bizim beyefendi kafasında ama evin yükünü bu adamlara yüklemek lazim ya da takside krediye bağlamak lazım bu adamları benceEv kendinize ait mi
Amin.Ben şöyle düşünürüm hep: hayatımda muhakkak yolunda gitmeyen,sinandigim şeyler olscak,bununla geçmiş gitmiş olsunKimse boşanmak için evlenmez ,üstelik güzel bir evliliği yıkmak için aklıbaşında bir insan durduk yere asla yıkmaz , çocuk varsa ortada bırakmaz
Ama bazen sen ne kadar çabalarsan çabala senin iradenin dışında gelişen sebeplerden dolayı o evlilik yıkılır...
Bizler buna imtihan der geçeriz vardır Allah'ın bir bildiği bir hesabı
Bize düşen sabır dua tevekkül
Rabbim yar ve yardımcımız olsun
(Aynı durum başımda )
Her sorumluluğu eşine yükleyen bir adamKizlar benim ablam ve esi egitimciydi, eniste bey daha sonra farkli bir kuruma gecti, ordan da emekli oldu. Ablam da emekli...
Ama eniste bey, fikirsiz, hesapsiz kitapsiz bir adam. Evlendiklerinden beri boyle...Ha sigara dahil hic bir kotu aliskanligi da yok. Karun'un hazinesine sahipmis gibi, harcar, dagitir, enteresan biri.
Ben bildim bileli boyle. Yas olmus 70, bu yastan sonra degismez. Ablam evi tek basina edindi, araba aldi, evlatlarini okuttu, evlendirdi. Emekli olduktan sonra da 2 ozel kurumda calisti, evinde de ozel ders verdi. Maddi konular disinda sorun yokmus diye, ayrilmayi dusunmedi. Adam maasiyla kendini anca gecindiriyor. Borc yaptigi da oldu, ablam odedi. Bu iliskinin dinamigini ben hic cozemedim, cozmeye de calismiyorum. Evlat olsa ben sevmem oyle birini...Ablam kiziyor, soyleniyor, cocuk gibi azarliyor ama seviyor.
Dedigim gibi her iliskinin dinamigi kendine ozel, hic bir sey demeye gelmiyor..
İnşallah çok çok güzel günlerin olsn hepimizin imtihanları var ve daha da olacakAmin.Ben şöyle düşünürüm hep: hayatımda muhakkak yolunda gitmeyen,sinandigim şeyler olscak,bununla geçmiş gitmiş olsun
Buraya katılsınHer sorumluluğu eşine yükleyen bir adamev araba çocukların okulu,evde bile ders vermeye mecbur bırakılan bir kadın
Ablaniz maşallah baya sabırli anlayışlı demekki☺,benim eşim mesela birikim yapmayı bilmez ama herşey de sorumluluk alır ben birikim yapayım deyince asla geri durmaz tamam der,ama harcamalarını kontrol altında tutmakta zorlanıyor bu konuda öğrenmesi gereken çok şey var
Aminnn canım amin beterinden korusunİnşallah çok çok güzel günlerin olsn hepimizin imtihanları var ve daha da olacakRabbim gücümüzün yetmeyeceği sorumluluklar yüklemesin
Belki bazen arkasından konuşurumBuraya katılsıneşler arasında tezatlar olabiliyor,önemli olan uyum
Şaka canım tabikiBelki bazen arkasından konuşurumyoksa bak böyle bi sayfa var oku derim de kendi kendimi ifşa etmeyeyim bence
Aynen ya burda da rahat olamayacaksakŞaka canım tabikiEn rahat olduğumuz yer ne de olsa
Ben onlari cozemedim. Ablamla aram 10 yas benim. Bunu ilk farketmem 14 yasimda oldu. Baska sehirde yasiyorlardi. Rahmetli babamla ayda bir giderdik. Kisisel bakim malzemelerim icin, bunlar bende kalsin mi derdi. O zaman anladim bir terslik oldugunu...Her sorumluluğu eşine yükleyen bir adamev araba çocukların okulu,evde bile ders vermeye mecbur bırakılan bir kadın
Ablaniz maşallah baya sabırli anlayışlı demekki☺,benim eşim mesela birikim yapmayı bilmez ama herşey de sorumluluk alır ben birikim yapayım deyince asla geri durmaz tamam der,ama harcamalarını kontrol altında tutmakta zorlanıyor bu konuda öğrenmesi gereken çok şey var
Kartını bari almış yoksa bizim burada söyle deriz "eli hamur karnı aç "Ben onlari cozemedim. Ablamla aram 10 yas benim. Bunu ilk farketmem 14 yasimda oldu. Baska sehirde yasiyorlardi. Rahmetli babamla ayda bir giderdik. Kisisel bakim malzemelerim icin, bunlar bende kalsin mi derdi. O zaman anladim bir terslik oldugunu...
Babama da soyledim.
Meger maas kartini da eniste beye vermis. O da sanki hayir kurumu gibi burslar, milleti hastaneye goturmeler, odun komur almalar, savurmus da savurmus. Evinde yine ihtiyac gani...
Sonra babamin ve annemin telkinleriyle kartini geri aldi. Ama evin her yukunu de sirtlandi...
Degisik bir durum.
Degisik bir evlilik ve degisik bir koca.
Ablacigim da bana gore, gonullu kole...
Gencler okusun da ibret alsin diye paylastim. Gecen gun bdv 'da genc bir hanim, nisanlisinin evlenince kartini bana vermen gerek dediginden bahsediyordu. Evin reisi ben olacagim diyormus...Kiz da sorun cikmadan nasil ikna ederim diye soruyor..Kartını bari almış yoksa bizim burada söyle deriz "eli hamur karnı aç "
Hayat tecrübesi işte.Gencler okusun da ibret alsin diye paylastim. Gecen gun bdv 'da genc bir hanim, nisanlisinin evlenince kartini bana vermen gerek dediginden bahsediyordu. Evin reisi ben olacagim diyormus...Kiz da sorun cikmadan nasil ikna ederim diye soruyor..
Ask gozunu kor etmis, nasihat tutacak gibi degildi. Maalesef yasayarak ogrenecek.
Aklıma ne geldiHayat tecrübesi işte.
insanın aklına gelmeyen başına geliyor o nedenle benim eşim yapmaz benim çocuğum etmez
İnsanoğlu nefs sahibi herşey ihtimal dahilindedir o nedenle çok da kapılmamak trilyonda bir de olsa ihtimali gözönünde tutup temkinli olmakta fayda var .
Ne diyelim o kızımızın da gözünün açılması dileğiyle
Yaz işte aklına gelen olumlu ya da olumsuz edindiğin tecrübeleriniAklıma ne geldi10 yıllık Öğrt iken biriyle nisanlanmistim,düğüne var 20 gün.Kart erkekte durur dedi.Kadinlar ATM de hep risk altındadır hırsız filan fırsat kollar ATM de,o yüzden erkekte durması daha güvenilir olur demisti bir de paraları her ay birleştirip giderleri harcadiktan sonra bana 300 ona 600 harçlık ayiracakmisiz,kalanını altin yapıp abisinin kendi evindeki kasasına koyacakmis iki teklifi de kabul etmedim tabi,ortak hesap açalım dedim küplere bindi ben ona guvenmiyormusum,ki 5 aylık tanıdığım biriydi sadece..
Aman bende de her olaya bir örnek var
Eniste Beyde boyle sinsilik kurnazlik da yok. Adam hesabini bilmiyor ve maraz doguracak bir merhamete sahip. Lokantada yemek yedik bir kez, yan masada koyden geldikleri belli uc dort kisi var. Tanimadigi insanlarin parasini odedi...Neymis efendim, onlar kesin garibanmis, odeyemezlerse mahcup olurlarmis...Aklıma ne geldi10 yıllık Öğrt iken biriyle nisanlanmistim,düğüne var 20 gün.Kart erkekte durur dedi.Kadinlar ATM de hep risk altındadır hırsız filan fırsat kollar ATM de,o yüzden erkekte durması daha güvenilir olur demisti bir de paraları her ay birleştirip giderleri harcadiktan sonra bana 300 ona 600 harçlık ayiracakmisiz,kalanını altin yapıp abisinin kendi evindeki kasasına koyacakmis iki teklifi de kabul etmedim tabi,ortak hesap açalım dedim küplere bindi ben ona guvenmiyormusum,ki 5 aylık tanıdığım biriydi sadece..
Aman bende de her olaya bir örnek var