Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Canım iyi dileklerin icin teşekkürler hayırlısı olsun her şeyin.
Yardım edecek olan şimdiden belli olurdu haklısın bence de.Esin bizim beyefendi kafasında ama evin yükünü bu adamlara yüklemek lazim ya da takside krediye bağlamak lazım bu adamları bence Ev kendinize ait mi

Kesinlikle haklısın ablacım,güven ve saygı olursa zaten herşey hallolur,biizm de elhamdülillah bu konularda sıkıntımız yok gerisi de bir şekilde hallolur Allah'ın izniyle İkimiz de çalışıyoruz gelirimiz de fena sayılmaz bu duurmda birikim yapmak istiyorum,ben eşime göre daha zorlu bir hayat yaşadım maddi olarak,paraya bakışımız bu sebeple bence çok farklı,ben de birikim çarçur etmeme kenarda zor gün için biseyler olsun mantığı var ,eşim de yiyelim içelim günü geçirelim ama bu aramızda asla sorun yaratmıyor,sadece bende burada sizler vesilesiyle daha da motive olarak biseyler yapmak istiyorum

Kizlar benim ablam ve esi egitimciydi, eniste bey daha sonra farkli bir kuruma gecti, ordan da emekli oldu. Ablam da emekli...
Ama eniste bey, fikirsiz, hesapsiz kitapsiz bir adam. Evlendiklerinden beri boyle...Ha sigara dahil hic bir kotu aliskanligi da yok. Karun'un hazinesine sahipmis gibi, harcar, dagitir, enteresan biri.
Ben bildim bileli boyle. Yas olmus 70, bu yastan sonra degismez. Ablam evi tek basina edindi, araba aldi, evlatlarini okuttu, evlendirdi. Emekli olduktan sonra da 2 ozel kurumda calisti, evinde de ozel ders verdi. Maddi konular disinda sorun yokmus diye, ayrilmayi dusunmedi. Adam maasiyla kendini anca gecindiriyor. Borc yaptigi da oldu, ablam odedi. Bu iliskinin dinamigini ben hic cozemedim, cozmeye de calismiyorum. Evlat olsa ben sevmem oyle birini...Ablam kiziyor, soyleniyor, cocuk gibi azarliyor ama seviyor.
Dedigim gibi her iliskinin dinamigi kendine ozel, hic bir sey demeye gelmiyor..

Son düzenleme:
Aynenn takside bağlamak lazım ev almaya niyetlendik ama burda son yılımız eşimi ikna edemedim şaşırdık mi aslaaa

Amin.Ben şöyle düşünürüm hep: hayatımda muhakkak yolunda gitmeyen,sinandigim şeyler olscak,bununla geçmiş gitmiş olsun

Her sorumluluğu eşine yükleyen bir adamev araba çocukların okulu,evde bile ders vermeye mecbur bırakılan bir kadın
Ablaniz maşallah baya sabırli anlayışlı demekki,benim eşim mesela birikim yapmayı bilmez ama herşey de sorumluluk alır ben birikim yapayım deyince asla geri durmaz tamam der,ama harcamalarını kontrol altında tutmakta zorlanıyor bu konuda öğrenmesi gereken çok şey var

Amin.Ben şöyle düşünürüm hep: hayatımda muhakkak yolunda gitmeyen,sinandigim şeyler olscak,bununla geçmiş gitmiş olsun
İnşallah çok çok güzel günlerin olsn hepimizin imtihanları var ve daha da olacakRabbim gücümüzün yetmeyeceği sorumluluklar yüklemesin

Buraya katılsın eşler arasında tezatlar olabiliyor,önemli olan uyum

Ben onlari cozemedim. Ablamla aram 10 yas benim. Bunu ilk farketmem 14 yasimda oldu. Baska sehirde yasiyorlardi. Rahmetli babamla ayda bir giderdik. Kisisel bakim malzemelerim icin, bunlar bende kalsin mi derdi. O zaman anladim bir terslik oldugunu...
Babama da soyledim.
Meger maas kartini da eniste beye vermis. O da sanki hayir kurumu gibi burslar, milleti hastaneye goturmeler, odun komur almalar, savurmus da savurmus. Evinde yine ihtiyac gani...
Sonra babamin ve annemin telkinleriyle kartini geri aldi. Ama evin her yukunu de sirtlandi...
Degisik bir durum.
Degisik bir evlilik ve degisik bir koca.
Ablacigim da bana gore, gonullu kole...

Kartını bari almış yoksa bizim burada söyle deriz "eli hamur karnı aç "

Kartını bari almış yoksa bizim burada söyle deriz "eli hamur karnı aç "
Gencler okusun da ibret alsin diye paylastim. Gecen gun bdv 'da genc bir hanim, nisanlisinin evlenince kartini bana vermen gerek dediginden bahsediyordu. Evin reisi ben olacagim diyormus...Kiz da sorun cikmadan nasil ikna ederim diye soruyor..
Ask gozunu kor etmis, nasihat tutacak gibi degildi. Maalesef yasayarak ogrenecek.

Hayat tecrübesi işte.
insanın aklına gelmeyen başına geliyor o nedenle benim eşim yapmaz benim çocuğum etmez
İnsanoğlu nefs sahibi herşey ihtimal dahilindedir o nedenle çok da kapılmamak trilyonda bir de olsa ihtimali gözönünde tutup temkinli olmakta fayda var .

Ne diyelim o kızımızın da gözünün açılması dileğiyle

Aklıma ne geldi 10 yıllık Öğrt iken biriyle nisanlanmistim,düğüne var 20 gün.Kart erkekte durur dedi.Kadinlar ATM de hep risk altındadır hırsız filan fırsat kollar ATM de,o yüzden erkekte durması daha güvenilir olur demisti bir de paraları her ay birleştirip giderleri harcadiktan sonra bana 300 ona 600 harçlık ayiracakmisiz,kalanını altin yapıp abisinin kendi evindeki kasasına koyacakmis iki teklifi de kabul etmedim tabi,ortak hesap açalım dedim küplere bindi ben ona guvenmiyormusum,ki 5 aylık tanıdığım biriydi sadece..
Aman bende de her olaya bir örnek var
Dipnot: onun iki katı kazanıyordum

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaz işte aklına gelen olumlu ya da olumsuz edindiğin tecrübelerini
Nereden bileceksin birinin belki hayatına dokunacaksın, aklının başına gelmesine vesile olacaksın
Kim bilir kimler okuyor burada paylaşılanları

Eniste Beyde boyle sinsilik kurnazlik da yok. Adam hesabini bilmiyor ve maraz doguracak bir merhamete sahip. Lokantada yemek yedik bir kez, yan masada koyden geldikleri belli uc dort kisi var. Tanimadigi insanlarin parasini odedi...Neymis efendim, onlar kesin garibanmis, odeyemezlerse mahcup olurlarmis...
Veya ortamin agasi gibi, her hesaba cengaverce atlamasi...Ayip olurmus. Dunyada kendi ev sahibi, geri kalan misafir gibi...

Senin olayda da adam sacmalamis. Edepsize bak!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…