- 28 Mart 2020
- 6.030
- 23.979
Hayırdır canım bu fatura neden bu kadar fazla gelmiş olabilir ?Elektrik faturam geldi dün 238 tl
Vealeykum selam hoşgeldinSelam, buranın daha aktif olması dileğiyle.
Hoş bulduk, sizi ve bazı arkadaşları severek uzaktan uzaktan takip ediyorum. Bende şuracıkta yerimi alayım sizler kadar aktif yazmasam da okumak bile beni mutlu ediyor.Vealeykum selam hoşgeldin
Güzel temennin için çok teşekkür ederim
Peki nasıl isterseniz ama siz de tecrübelerinizi bizlerle paylaşınHoş bulduk, sizi ve bazı arkadaşları severek uzaktan uzaktan takip ediyorum. Bende şuracıkta yerimi alayım sizler kadar aktif yazmasam da okumak bile beni mutlu ediyor.
Bilemedim ki bizim hep çok geliyor oysa bu ay,doğru düzün fırın bile calismadiHayırdır canım bu fatura neden bu kadar fazla gelmiş olabilir ?
Gerçekten çok can sıkıcı
Allah ödeme kolaylığı versin
Merhaba başlığınızı çok sevdimm
Çok teşekkür ederim canım, hoşgeldin.Merhaba başlığınızı çok sevdimmsizin yazilarinizi da cok beğeniyorum firsat buldukça bende yazmak isterim
Çok teşekkür ederim canım, hoşgeldin.
Tecrübelerinden faydalanmayı isteriz.
Ben elime geçen parayi hemen altina çeviriyorum,gram parası çıksa bile hemen gram aliyorum yoksa harcanirBiz kumbara konusunda son yıllarda başarılı olamadık, elimizde olunca atıyoruz sonra tırtıklıyoruz, istikrar sağlayamadık. Bu huyumu sevmiyorum.
Ben çocukluğumda da gençliğimde de babamdan aldığım harçlıklarımı özenli bir şekilde gerektiği kadar harcadım ama fazlasını hep biriktirdim.hoşbulduk ,sizin kadar tecrübeli değilim ama ben kendimi tanitmak isterim30 yaşindayim 12 yillik evliyim 2 oğlum var ev hanimiyim hiç çalışmadım uzun zamandir az çok demeden birikim yapiyorum çok şükür, akmasada damliyor
Maşallah size çok erken başlamışsınız birikim işine ne mutlu size,anneniz de ne güzel hep ileriyi de düşünmüş birikim yapmış.sizin bu yönünüz anneye benziyor demekBen çocukluğumda da gençliğimde de babamdan aldığım harçlıklarımı özenli bir şekilde gerektiği kadar harcadım ama fazlasını hep biriktirdim.
Başımdan geçen bir olayı aktarayım ; üniversiteden mezun olduktan 3 ay sonra babam rahmetli oldu.üniversitedeyken biriktirdiğim 700 dolar olmuştu
1 sene sonra atamam olana kadar o 700 dolar ve de 7 ay boyunca yaptığım ücretli öğretmenlikten aldığım para beni idare etmişti.
Allah evlatlarına hayırlı uzun ömürler versin
Birikim yapmanın önemini bilmek elinden geldiğince hayata geçirmek çok önemli bir kazanım.
Bir de annemden örnek vereyim annem babamla birlikte yurt dışından döndükten sonra çalışmadı.
Babam 21 yıl sonra rahmetli oldu
Bu 21 yıl içinde annem babamın ona verdiği harçlığı ve haricinde de mutfak parasını çok iyi idare etti.
Babam öldüğünde müstakil evimizi satmadan kendine sıfırdan bir daire alacak parası vardı ve aldı
Bereketli olsun.Ben elime geçen parayi hemen altina çeviriyorum,gram parası çıksa bile hemen gram aliyorum yoksa harcanir
Teşekkürler canımBereketli olsun.
Allah razı olsun amin canımMaşallah size çok erken başlamışsınız birikim işine ne mutlu size,anneniz de ne güzel hep ileriyi de düşünmüş birikim yapmış.sizin bu yönünüz anneye benziyor demekbabacığınıza da Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Benim annem de çok iyi birikimcidir,parasini herzaman altına yatirir,banada çok yardimci olur sağolsun.
Teşekkür ederim bu arada Allah hepimizin evladını korusun,güzel ve gurur duyacağımız günlerini görmeyi nasip etsin.
Ne güzel,bende sizin gibi düşünüyorum kiyafet,gezme tozma bunlarin hepsine doydum.çocuklarin geleceğini de düşünmek zorundayız,ilerde zorluk çekmelerini istemem.Allah razı olsun amin canım
maaşımı ilk yıllarda harcadım ama ciddi manada birikim yapmaya karar verdim sonrasında
Çünkü giysinin her türlüsüne doydum ve de mantıklı gelmemeye başladı belirli bir yaştan sonra
Giysi çanta ayakkabı dışarda yeme gezme tozma sonu yok zor dar günüm olsa hiçbirinin nakite çevrilebilirliliği de yok
O nedenle kendime dur dedim