Ben kardeşim hatalı değil demiyorum ama karısida masum değil.erkeklerin coğu evlenince degisiyorlar kadının kumandasına giriyorlar buda bir gercek.İslamiyette tamam kadının görevi değil ama aynı İslamiyette merhamet etmekte insanlık yapmakta adaletli olmakta var.Hep bana hep bana olmak yok.İsine geldigi gibi davranmak yok.Hastane evlerine arabayla 10 dakika anca belki o kadarda yoktur.Ama kadın başka ilçedeki annesine her hafta gider teyzeleri dayısı kuzenleri başka ildeki akrabalarına gider yer zaman para sorunu olmaz ama ne hikmetse 3.5 -4 ay bir hastaneye uğrayıp ta geçmiş olsun demez.Ondan refaket etmesini bekleyen zaten yok insan kırk kat yabancıya bile gidiyor o geçmiş olsuna bile gelmiyor aramıyor.Ama iş gezme tozma olunca fıldir fıldir sorun yok. kendi sülalesi olunca sorun yok. İnsan olmak mesele.Acaba diyorum annem felçli gibiydi yürüyemiyor yüz verirsem bizde kalırlar diyemi böyle yaptilar ...Annem hastanede vefat etti zaten.
Böyle sağda solda duydukça deliriyorum.
Bir bizmi böyle karı ağzına bakan koca bulamadık diye
Şaka bir yana 7 kat yabancı bile yaparken ailemiz dediğim birinin uzak kalması insanın canını hem acıtır hemde sıkar haklısın
Annen içinde Rabbim rahmetiyle muamele etsin cnm
46 yaşındayım 26 senelikte evliyim.Kimin iyj niyetli kimin kötü niyetli bencil olduğunu anlayacak kadar tecrübe kazandım.Ortada çocuklar var diye sustuğumuz görmemezlikten geldiğimiz oluyor ama yapılanlarida unuttuğumuz anlamına gelmiyor.Gayet kimin ne olduğu ortada.Kazik yiye yiye tecrübe kazanıyorsun.Konu babamın maaşı konusundan çıkmıştı.Bunlar yerler icerlerken gezerlerken herşeye para buluyorlar ama çocuğun dershanesine gelince babamdan istiyorlar .babamın ağzını aramışlar önce bizde varmı diye babam onların borcu çok deyince babamdan istemişler babamda elindeki 9 cumhuriyet altinindan üçünü ona vermis şimdide küçüğe yol yapıyor ağız ariyorlar onuda seneye dershaneye vereceğiz diye.sanki benimle anlaşma imzaladılar onların çocuklarının ihtiyacını ben karsilayacakmisim gibi.Evlendiler ikinci evlerini aldıkları sene hariç her sene kardeşim karısını tatile götürdü.Bidrum Marmaris Fethiye Antalya Didim Kuşadası gezmedikleri yer kalmadı kardeşim calistigi için haftasonu çocukları kayinvalideye bırakıp turlara katıldılar Kapadokya Karadeniz turu gurcistana kadar gittiler.bodrumda devremülk olayı vardı.arabada vardı o zaman fiks kixin annesi babasida onlarla tatile giderdi.kixin erkek kardeşinin eşiyle gittigide oldu o yetmedi buradan teyzeleri bile gidip kalmış.birgun olsun abla enişte sizden buyrun gelin diyen olmadı.annem diyaliz hastasıydı zor yuruyordu yıllar sonra dilinin ucuyla gelin dediler gelemeyecek lerini biluyirlardi. .gezsinler banane ama insanları saf salak yerinede koymasinlar.gecen sene Didim'e tatile gittiler tatile gidecek parayı buluyorsunuz da kızın dershanesine verecek parayı niye bulamıyorsunuz gezmeye gelince kızın sulalesi gider para istemeye gelince bizim kapıyı çalınca orada bir dur demek lazım.
Bu kadarı gerçekten yüzsüzlük.
Sizinkiler iyice alışmışlar.
Bazı konularda onlar utanmıyorsa sende utanmayacaksın net bir şekilde cevabını verip kestirip atacaksın ki bir daha gelmeye yüzü olmasın
Ama sanmıyorum vazgeçeceklerini sen göndersende onlar yine gelir kapına
Babacığında ne yapsın neticede evlat hepiniz için üzülür
Sadece diğer taraf ağlamayı iyi biliyor.
Eşimin kardeşlerinden biri de böyle çok ağlar
Ailenin en zengini odur.
Malı mülkü var
Ayda bir kere net tatile giderler
Ama o kadar ağlıyor ki eşimde dahil hiç kimse bu yoklukta bütün bunları nasıl yapıyorsunuz demiyor
En son oğlanın doğumgününü bizde kutladık ondan önceki sene evine çağırmıştı bu sefer Doğumgününden birgün önce cuma akşamı gelinimiz aradı .abla yarın oğlanın doğumgününü sizde kutlamak istiyoruz müsaitseniz size geleceğiz dedi ben şok oldum
şok oldum ama gelmeyinde diyemedim müsaitiz dedim ne diyeyim . akşammi ne zaman geleceksiniz dedim akşama dedi.Aksam yemeğinde bizdelerdi .o gün temizlik yemek hediye alışverişi yapmaktan yorulmuştum.Cumartesi bizdeydi doğumgünü için şoktan ucuzundan donuk pastalardan bir pasta almış gelmiş pastaneye bile gitmemiş .Yılbaşı pazar günüde akşam yemeğine annesindeydi .kızda en ufak utanma çekinme yok .evhanimi bütün bir hafta evde çocuğunun doğumgününüdede masraf olmasin diye bana kitledi. Hadi ben davet etsem bizde yapalım desem neysede bunun bu sacmasapan işleri... Cuma zaten işten gelmişim yorulmusum birde onunla ugrastim.yilbasinda annesinde olacaklar bir gün onceside bizde diye ses etmedim ama doğumgününu kendi evinde kutlayıp davet etmek varken baskasindan istemek saçma değilmi ??? Çok garipler . insan kullanmayı çok seviyor aman onun cebinden para çıkmasin seneye de yine sizde doğumgünü yapalım derse artık bir bahane uydururum
Bence bahane uydurmana hiç gerek yok açık açık söyle
Ben senin yerinde olsam yapıştırırım cevabımı
Açıkçası ben artık hiç böyle emrivakilere gelemiyorum
Direk kestirip atıyorum
Bekara karı boşamak kolay derler
Belkide kardeşim vs olmadığı için böyle ilişkilerden anlamıyorum
Ama bildiğim tek bir şey var asalak gibi insanlara yapışanlara uyuz oluyorum
Varyemez
in dediğinede katılıyorum insan kendi kul hakkınada girmemeli