Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Allah ödeme kolaylığı versin demek geldi içimden diğer konuda ise kendi başımda böyle bir durum olsa altınlarımi bozdurmazdim. Altınları sadece ev araba arsa veya sağlık gibi ciddi konularda bozdururdum.Adamdan aldığınız borç ne içindi o kısmı anlayamadim
Araba satın alırken üstünü tamamlamıştı bir abimiz, ona olan TL borcumuz var. İyi dilekleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim 🙏

46 yaşındayım 26 senelikte evliyim.Kimin iyj niyetli kimin kötü niyetli bencil olduğunu anlayacak kadar tecrübe kazandım.Ortada çocuklar var diye sustuğumuz görmemezlikten geldiğimiz oluyor ama yapılanlarida unuttuğumuz anlamına gelmiyor.Gayet kimin ne olduğu ortada.Kazik yiye yiye tecrübe kazanıyorsun.Konu babamın maaşı konusundan çıkmıştı.Bunlar yerler icerlerken gezerlerken herşeye para buluyorlar ama çocuğun dershanesine gelince babamdan istiyorlar .babamın ağzını aramışlar önce bizde varmı diye babam onların borcu çok deyince babamdan istemişler babamda elindeki 9 cumhuriyet altinindan üçünü ona vermis şimdide küçüğe yol yapıyor ağız ariyorlar onuda seneye dershaneye vereceğiz diye.sanki benimle anlaşma imzaladılar onların çocuklarının ihtiyacını ben karsilayacakmisim gibi.Evlendiler ikinci evlerini aldıkları sene hariç her sene kardeşim karısını tatile götürdü.Bidrum Marmaris Fethiye Antalya Didim Kuşadası gezmedikleri yer kalmadı kardeşim calistigi için haftasonu çocukları kayinvalideye bırakıp turlara katıldılar Kapadokya Karadeniz turu gurcistana kadar gittiler.bodrumda devremülk olayı vardı.arabada vardı o zaman fiks kixin annesi babasida onlarla tatile giderdi.kixin erkek kardeşinin eşiyle gittigide oldu o yetmedi buradan teyzeleri bile gidip kalmış.birgun olsun abla enişte sizden buyrun gelin diyen olmadı.annem diyaliz hastasıydı zor yuruyordu yıllar sonra dilinin ucuyla gelin dediler gelemeyecek lerini biluyirlardi. .gezsinler banane ama insanları saf salak yerinede koymasinlar.gecen sene Didim'e tatile gittiler tatile gidecek parayı buluyorsunuz da kızın dershanesine verecek parayı niye bulamıyorsunuz gezmeye gelince kızın sulalesi gider para istemeye gelince bizim kapıyı çalınca orada bir dur demek lazım.
Katılıyorum, hastane durumları çok başka oluyor. O kadar ay hastanede yatılı kalınıyor ise ziyarete gitmek, bir ihtiyaç var mı diye sormak gerekir. İhtiyaç sadece maddi anlamda olmuyor, hasta insan en çok manevi desteğe ihtiyaç duyuyor belki de.
Açıkçası bizim böyle bir durumumuz olsa ben de yadırgardım. İster gelin ister damat. Hiç bir kere hastaneye gidilmez mi onca ay.

Maddi konularda da iyi niyeti su istimal var. O kadar tatile gidip dershane parası istemek enteresan bir durum. Hele bir de sizden istemeyi düşünmeleri… Sizin “tatile gidiyosunuz o kadar ne parası” diye sormayacağınızdan çok eminler demek ki..

Neyse çok da şey yapmayayım..

Diğer kardeşimin eşi ben kız kardeşim ve kendi gelinleri çalışıyor. Biz tek maaşız diye agliycaklar nerdeyse. Diğer gelini kıskandığından Onunla konuşmuyor hiç bir sebep yok ortada. Ama çocuklarını oraya gönderir oynasınlar diye🤣 Sürekli benle uğraşır. Hadsiz mesajlar atar. Artık yokmuş gibi davranıyorum merhaba merhaba. Hayatımda bu kadar karaktersiz birini görmemiştim.
Allah ıslah etsin onu 🙏🙏 o kadar hadsiz ve şımarık insanlar var ki artık şaşırmıyorum.

Samsung galaxy m52 5g
Canım ben 8plus kullanıyordum
Sonra 14 Pro max aldım
Okulda herkesin gözüne batıyor gelen giden laf çarpıyor iyi niyetlerinden şüphe etsem bozacam ama karşılıklı sevgi saygı var şakasına takılıyorlar
Ancak bir şeyi 20 kişi şakasına söyleyince eeeh diyo insan (ama içimden)🤣
Neyse konuya döneyim
Yani çok matah bi özelliği yok 8plus çok kasıyordu artık baya yavaşlamıştı o yüzden değiştirdim
Şimdiki düşünce yapım olsa x falan alırdım yani bu kadar paraya değmez
Üç taksitle aldım ben geçen ay güç bela kapattım (borsadaki hesaptan çekmem gerekti)
Belki bi fikrin olur diye oaylaşmak için 🤗

Canım ben 8plus kullanıyordum
Sonra 14 Pro max aldım
Okulda herkesin gözüne batıyor gelen giden laf çarpıyor iyi niyetlerinden şüphe etsem bozacam ama karşılıklı sevgi saygı var şakasına takılıyorlar
Ancak bir şeyi 20 kişi şakasına söyleyince eeeh diyo insan (ama içimden)🤣
Neyse konuya döneyim
Yani çok matah bi özelliği yok 8plus çok kasıyordu artık baya yavaşlamıştı o yüzden değiştirdim
Şimdiki düşünce yapım olsa x falan alırdım yani bu kadar paraya değmez
Üç taksitle aldım ben geçen ay güç bela kapattım (borsadaki hesaptan çekmem gerekti)
Belki bi fikrin olur diye oaylaşmak için 🤗
Yani aslında bende biliyorum çok bir fark olmadığını ama işte nefis denilen bir şey var o zorluyor biraz bir yanım yapma çocuklar var diyor bir yanımda bu dünyaya bir kere geldin ses etme alsın her borç ödeniyor diyor 🤣 benim mens dönemim yaklaştı ya saçmalamaya başladım herhalde

Yani aslında bende biliyorum çok bir fark olmadığını ama işte nefis denilen bir şey var o zorluyor biraz bir yanım yapma çocuklar var diyor bir yanımda bu dünyaya bir kere geldin ses etme alsın her borç ödeniyor diyor 🤣 benim mens dönemim yaklaştı ya saçmalamaya başladım herhalde
Ahahha yani bilemedim şimdi🤣 Estağfirullah kararsızlık hepimizde var 🤗

Katılıyorum, hastane durumları çok başka oluyor. O kadar ay hastanede yatılı kalınıyor ise ziyarete gitmek, bir ihtiyaç var mı diye sormak gerekir. İhtiyaç sadece maddi anlamda olmuyor, hasta insan en çok manevi desteğe ihtiyaç duyuyor belki de.
Açıkçası bizim böyle bir durumumuz olsa ben de yadırgardım. İster gelin ister damat. Hiç bir kere hastaneye gidilmez mi onca ay.
Maddi konularda da iyi niyeti su istimal var. O kadar tatile gidip dershane parası istemek enteresan bir durum. Hele bir de sizden istemeyi düşünmeleri… Sizin “tatile gidiyosunuz o kadar ne parası” diye sormayacağınızdan çok eminler demek ki..
Neyse çok da şey yapmayayım..
hadtanedeyken insan çok ariyor
manevi desteginozellikle.Akrabalar ziyarete geldi aradı sordu o gelmedi .o zaman çok ağrıma gitmişti .dershane olayıda ben işteyken kardeşim babamın yanına gelmiş kızı dershaneye yazdiracagim ablamların parasi varmı bize borç verirlermi diye babaminda yanında altın vardı onu vermiş .
Yani gereksiz olduğunu düşünüyor bir yanım bir yanımda istiyor Bayadır istediğim bir seydi bilemiyorum işte penceremden penceremden
Uzun zamandir istiyorsan eşinde biliyor demekki ondan alıyor .Boşver alsın gitsin güle güle kullan şimdiden nice on yıllara 🥰

manevi desteginozellikle.Akrabalar ziyarete geldi aradı sordu o gelmedi .o zaman çok ağrıma gitmişti .dershane olayıda ben işteyken kardeşim babamın yanına gelmiş kızı dershaneye yazdiracagim ablamların parasi varmı bize borç verirlermi diye babaminda yanında altın vardı onu vermiş .
Uzun zamandir istiyorsan eşinde biliyor demekki ondan alıyor .Boşver alsın gitsin güle güle kullan şimdiden nice on yıllara 🥰
İnşallah abla sağol 🥰

Babanız iyi niyetli evlat işte işini görsün diye düşünmüş vermiş.
Devamı gelmesin de istemelerin.

Bir de ben sizin konunuzla alakalı söylemiyorum ama genelde anne babaya bakmaya gelince kimse bakmaz, parasal durumlara gelince en öne koşulur.
Böyle insanlar da var. Bizzat gördüğüm.

En son oğlanın doğumgününü bizde kutladık ondan önceki sene evine çağırmıştı bu sefer Doğumgününden birgün önce cuma akşamı gelinimiz aradı .abla yarın oğlanın doğumgününü sizde kutlamak istiyoruz müsaitseniz size geleceğiz dedi ben şok oldum 😮🫣şok oldum ama gelmeyinde diyemedim müsaitiz dedim ne diyeyim . akşammi ne zaman geleceksiniz dedim akşama dedi.Aksam yemeğinde bizdelerdi .o gün temizlik yemek hediye alışverişi yapmaktan yorulmuştum.Cumartesi bizdeydi doğumgünü için şoktan ucuzundan donuk pastalardan bir pasta almış gelmiş pastaneye bile gitmemiş .Yılbaşı pazar günüde akşam yemeğine annesindeydi .kızda en ufak utanma çekinme yok .evhanimi bütün bir hafta evde çocuğunun doğumgününüdede masraf olmasin diye bana kitledi. Hadi ben davet etsem bizde yapalım desem neysede bunun bu sacmasapan işleri... Cuma zaten işten gelmişim yorulmusum birde onunla ugrastim.yilbasinda annesinde olacaklar bir gün onceside bizde diye ses etmedim ama doğumgününu kendi evinde kutlayıp davet etmek varken baskasindan istemek saçma değilmi ??? Çok garipler . insan kullanmayı çok seviyor aman onun cebinden para çıkmasin seneye de yine sizde doğumgünü yapalım derse artık bir bahane uydururum

Babanız iyi niyetli evlat işte işini görsün diye düşünmüş vermiş.
Devamı gelmesin de istemelerin.

Bir de ben sizin konunuzla alakalı söylemiyorum ama genelde anne babaya bakmaya gelince kimse bakmaz, parasal durumlara gelince en öne koşulur.
Böyle insanlar da var. Bizzat gördüğüm.
Yüzde yüz haklısınız Allah korusun babam hasta olsa o kız bir gün bile evime gotureyimde bakayım demez ama iş para istemeye gelince yüzsüzlük tavan . O yüzden babamın yanında altın vs bulundurmasini istemiyorum.altini olduğunu onlar bilmesin elimi verirse kolunu kaptırır

Yüzde yüz haklısınız Allah korusun babam hasta olsa o kız bir gün bile evime gotureyimde bakayım demez ama iş para istemeye gelince yüzsüzlük tavan . O yüzden babamın yanında altın vs bulundurmasini istemiyorum.altini olduğunu onlar bilmesin elimi verirse kolunu kaptırır
Abimin hanimida bakmaz eminim.Faydalari olmaz zararları olmasın yeterki.cocugunun masraflarını vs bize odetmesinler bizi kullanmaya calismsinlar yeter .Ben babama bakarım .

Son düzenleme:
Borcunuz var mi kizlar sizin ?
Arrietyy şimdi baktım. yapı krediye 57.000 TL.
iş bankasina 39.000 TL
ziraat bankasinada 8.500 TL borcum kalmış yuvarlak 105.000 TL .konut kredisi ve besler hariç bir aksilik olmazsa iki ayda bitirmek istiyorum onun içinde zorunlu durumlar dışında para harcamayı bırakmam lazım.

En son oğlanın doğumgününü bizde kutladık ondan önceki sene evine çağırmıştı bu sefer Doğumgününden birgün önce cuma akşamı gelinimiz aradı .abla yarın oğlanın doğumgününü sizde kutlamak istiyoruz müsaitseniz size geleceğiz dedi ben şok oldum 😮🫣şok oldum ama gelmeyinde diyemedim müsaitiz dedim ne diyeyim . akşammi ne zaman geleceksiniz dedim akşama dedi.Aksam yemeğinde bizdelerdi .o gün temizlik yemek hediye alışverişi yapmaktan yorulmuştum.Cumartesi bizdeydi doğumgünü için şoktan ucuzundan donuk pastalardan bir pasta almış gelmiş pastaneye bile gitmemiş .Yılbaşı pazar günüde akşam yemeğine annesindeydi .kızda en ufak utanma çekinme yok .evhanimi bütün bir hafta evde çocuğunun doğumgününüdede masraf olmasin diye bana kitledi. Hadi ben davet etsem bizde yapalım desem neysede bunun bu sacmasapan işleri... Cuma zaten işten gelmişim yorulmusum birde onunla ugrastim.yilbasinda annesinde olacaklar bir gün onceside bizde diye ses etmedim ama doğumgününu kendi evinde kutlayıp davet etmek varken baskasindan istemek saçma değilmi ??? Çok garipler . insan kullanmayı çok seviyor aman onun cebinden para çıkmasin seneye de yine sizde doğumgünü yapalım derse artık bir bahane uydururum
A a inanamıyorum şu okuduklarıma. Pes artık. İlk defa duyuyorum çocuğun doğum gününü başkasının evinde kutlamak. Hadi anane babaanne de vs olsa, belki müsait değildir evin o sebeple istersin, onu da hazırlığını yemeğini pastanı içeceğini kendin alır götürürsün yine masraf yaptırmazsın karşı tarafa.

Siz gayri ihtiyari neden diye sormadınız mı?

Bence çok yüz veriyosunuz.

Kıramayıp böyle sonrasında kendinizi yemektense araya mesafenizi koyun.
Onların yaptıkları ayıp değil de, sizin mesafe koyup hayır demeniz mi ayıp olacak.

X