Kuzumun okulu netleşsin, harcamalar giderler bir otursun,Evet yazdığım gibi o tarla diğerleri parsellenmiş arsa
Acele etmiyorum niyete aldım ya hayırlısıyla gerisi gelir diye düşünüyorum hayırlısı
Bende çok özeniyorum ozrengineÇok kullanırım bu cümleyi
gayseriii ıııh ıhh
kartı tamamen bırakmak istiyorum
ahh bir becerebilsem
tüm faturalar otomatik ödemede ,market ,kıyafet ( kendime almıyorum ciddi ihtiyaç harici),
taksit yaparken bile 3 hadi 4 yaparım.
şöyle fatura geldiğindeVaryemez gibi faturamı nakit olarak yatırmak istiyorum yavv
Öncelik faizi olanı bitir bence 4700 olanı. niye fazla faiz ödeyesin. Bizim Türkiye'dede durumlar aynı hersey artıyor bizde enflasyon cok.alım gücümüz düşük olduğundan maaşlar yetmiyor eriyip gidiyorBen euro ya cevirince Doyle oluyor
Gecen yaz cektigim kredi 4700 euro. Bu faizi yuksek olan.
Birde faizi olmayan kredi var 1700 euro.
Ilkini bu sene bitirmek istiyorum.
Ben oyle pek para da harcamam. Maas eriyip gidiyor. Hersey artiyor burda, Ama maaslar hic artmiyor
Ahaha ben de arada kullanıyorum sevdiğim bir replikÇok kullanırım bu cümleyi
gayseriii ıııh ıhh
kartı tamamen bırakmak istiyorum
ahh bir becerebilsem
tüm faturalar otomatik ödemede ,market ,kıyafet ( kendime almıyorum ciddi ihtiyaç harici),
taksit yaparken bile 3 hadi 4 yaparım.
şöyle fatura geldiğindeVaryemez gibi faturamı nakit olarak yatırmak istiyorum yavv
Seçime kadar piyasada ciddiMerhaba kızlar yettim oku oku anca bitirdim
Bahsettiğim yaklaşık 2500 metre kare civarı tarla ama imar içine girme ihtimali var
Sahibinden com dan belirlediğim 3 yere baktım birbirinden farklı güzergahlarda toplamda yaklaşık 3 saatten fazla gezdim
Annemi de yanıma aldım hava bahar havası gibiydi sıcacık
2500 metrekare tarla 655bin tl
330 metrekare arsa 650 bin tl
300 küsur metre kare başka bir arsa 550 bin tl
Tabi düşüneceğim acele etmiyeceğim beklemedeyim
Ekdersler yatırılmış ben de sevdiğimi alamıyorsam aldığımı severim dedim
2100 tl den 3 gr aldım
Geçen yıla kadar kiramı hep Ekders ile ödedim üstüne de güzel harçlık kalıyorduBende çok özeniyorum ozrengineÖncelik faizi olanı bitir bence 4700 olanı. niye fazla faiz ödeyesin. Bizim Türkiye'dede durumlar aynı hersey artıyor bizde enflasyon cok.alım gücümüz düşük olduğundan maaşlar yetmiyor eriyip gidiyor
Koridor yolluğu yazmışsın benim onu bir yerden bir yere tayin çıkınca alınan "yolluk ücreti "olarak algılamama ne demelibugün koridorun yolluğunu kaldırdım oraya A101 den yıkanabilir yolluk alacagım
Koridor antre bi tane boş odam salonum dip köşe temizledim salonun tülünü yıkayıp astım şimdi güneşlik yıkanıyor
Yarın da canım isterse
mutfak dolaplarını buzdolabını iç dış güzelce silerim
Perdesini yıkarım
Cam silmiyorum içten tozunu aldım yeter kış günü
Banyoyla tuvaleti de temizledim mi
Misler gibi olur annem babam tertemiz eve gelsinler
Ay tayinim mı çıkacak ablam yoksaaammmKoridor yolluğu yazmışsın benim onu bir yerden bir yere tayin çıkınca alınan "yolluk ücreti "olarak algılamama ne demeli
İstiyorsan hakkında olacak şekilde güzel bir yere çıksın o zamanAy tayinim mı çıkacak ablam yoksaaammm
İstiyorum ablacım bulunduğum okul beni çok yorduİstiyorsan hakkında olacak şekilde güzel bir yere çıksın o zaman
Emekliliğin hayırlı uğurlu olsunŞu an çalışmaya ara verdim, o sıra emekli oldum.
Bu yılı atlatayım yeniden beni çok yormayacak pestilimi çıkartmayacak sağlığımı bozmayacak şekilde
tekrar çalışmaya başlayacağım inşallah, amin
Çok teşekkür ederim canım,Emekliliğin hayırlı uğurlu olsun
Hayırlı huzurlu keyifli dinlenmelerÇok teşekkür ederim canım,
26 yıl sgk lı 2 yıl ünvyıllarında çalışmayı sayarsam 28 yıl sonra ilk kez biraz nefes alabildim şükür
Rabbim en kısa zamanda ev almayı nasip etsinGeçen yıla kadar kiramı hep Ekders ile ödedim üstüne de güzel harçlık kalıyordu
yazdan beri bu mümkün değil ek dersim yetmiyo artık kiraya
Ki (her ne kadar bi anda dört katına çıksa da ) piyasaya göre neredeyse %40 daha uygun kira ödüyorum (5yıllık kiracıyım)
Öyle güzel tavsiyelerki bunlar çok teşekkür ederim.Bu arada sevgili eşler, erkekkler, kocalarr (hangisini beğeniyorsanız o kelimeyi alın)
ve onların eve katkıları hakkında konuşulmuştu.
eşim evlenirken mutlaka çalışan eş olsun diye düşünürmüş,
kadın ayakları üzerinde durabilmeli vb
tabii kadın ayakları üzerinde durabilmeli ki duruyoruzda çok şükür, çalışan çalışmayan tüm kadınlar olarak.
Eşimle çok zor zamanlar geçirerek ( ki gayet varlıklı bir ailenin çocuğu idim) evlendik,çocuk yaptık evlerimizi aldık,
işi gücü yerinde şükür.
Fakat eşim kendi ne koyuyorsa benimde aynı oranda koymam gerekir gibi düşünürdü,
ve ben de aynı fikirde idim.
Her zaman benden çok kazandı ( kendi işi ) doğal olarak
fakat dedim dur bi kızım
Hele bir dur
yavaş yavaş elimi çekip birikime koymaya başladım
hatta ona da söyledim,
önce kazandığımız ancak yetiyor ne birikimi vs demişti.
hatta altından hiç hazzetmez bir zamanlar anneciği kayıp etmiş ve onun ağlamalarına çok üzülmüş çocukken.
ben biraz altın biraz borsa vs derken biriktirdim şükür,
o da yaptı ara ara birikimler.
o kendi ne attıysa kenara bana söyledi
ben biraz eksik söyledim :))
çünkü birikim bazen birden acil iş için ihtiyaç olduğunda gidebiliyordu.
yıllar geçtikçe kendimi koruma gereği duyduğum için önceleri üzülsem de
erkeklerin maalesef bu şekilde eğitilebileceğini gördüm.
Şimdi emekli maaşımı olabildiğince birikime atmaya çalışıyorum.
Anneciğimin tüm harcamaları benim üzerimde olduğu için, onun harcamalarını ayrı tutuyorum.
uzun lafın kısası kadın önce kendini korumaya almalı
insan olarak yapmalı bunu
cinsiyetçi bir yaklaşımla konuşmuyorum
ev hanımı çok kadın var
baktığında senelerce canını dişine takıp çalışmış evde
ama kenarda bir kuruş koyamamış, koydurulmamış
Aminn , çok teşekkür ederimHayırlı huzurlu keyifli dinlenmeler
26 yildirda ben çalışıyorum şöyle ohh demeyi öyle çok isterim kiÇok teşekkür ederim canım,
26 yıl sgk lı 2 yıl ünvyıllarında çalışmayı sayarsam 28 yıl sonra ilk kez biraz nefes alabildim şükür