Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Bende çok özeniyorum ozrengine Öncelik faizi olanı bitir bence 4700 olanı. niye fazla faiz ödeyesin. Bizim Türkiye'dede durumlar aynı hersey artıyor bizde enflasyon cok.alım gücümüz düşük olduğundan maaşlar yetmiyor eriyip gidiyor

Ahaha ben de arada kullanıyorum sevdiğim bir replik
Rabbim bütün borçlulara ödeme kolaylığı versin
İnşallah bırakırsınız kart kullanmak kolaylık gibi görünse de daha çok harcamaya sebep oluyor

Seçime kadar piyasada ciddi
Fırsatlar olacak diyo mert başaran
Tarla arsa ev araç(aracı yatırım olarak görmüyor o da ben gibi ihtiyaçsa diye söyledi bunu)
Biraz değerlendir bakalım inşallah gönlünden geçen en güzel hayırlı haliyle nasip olsun ablacım
Sarı kızların da sevilmeyecek gibi değil bereketli olsun

Geçen yıla kadar kiramı hep Ekders ile ödedim üstüne de güzel harçlık kalıyordu
yazdan beri bu mümkün değil ek dersim yetmiyo artık kiraya
Ki (her ne kadar bi anda dört katına çıksa da ) piyasaya göre neredeyse %40 daha uygun kira ödüyorum (5yıllık kiracıyım)

bugün koridorun yolluğunu kaldırdım oraya A101 den yıkanabilir yolluk alacagım
Koridor antre bi tane boş odam salonum dip köşe temizledim salonun tülünü yıkayıp astım şimdi güneşlik yıkanıyor
Yarın da canım isterse
mutfak dolaplarını buzdolabını iç dış güzelce silerim
Perdesini yıkarım
Cam silmiyorum içten tozunu aldım yeter kış günü
Banyoyla tuvaleti de temizledim mi
Misler gibi olur annem babam tertemiz eve gelsinler

Koridor yolluğu yazmışsın benim onu bir yerden bir yere tayin çıkınca alınan "yolluk ücreti "olarak algılamama ne demeli

Bu arada sevgili eşler, erkekkler, kocalarr (hangisini beğeniyorsanız o kelimeyi alın)
ve onların eve katkıları hakkında konuşulmuştu.
eşim evlenirken mutlaka çalışan eş olsun diye düşünürmüş,
kadın ayakları üzerinde durabilmeli vb

tabii kadın ayakları üzerinde durabilmeli ki duruyoruzda çok şükür, çalışan çalışmayan tüm kadınlar olarak.

Eşimle çok zor zamanlar geçirerek ( ki gayet varlıklı bir ailenin çocuğu idim) evlendik,çocuk yaptık evlerimizi aldık,
işi gücü yerinde şükür.

Fakat eşim kendi ne koyuyorsa benimde aynı oranda koymam gerekir gibi düşünürdü,
ve ben de aynı fikirde idim.

Her zaman benden çok kazandı ( kendi işi ) doğal olarak

fakat dedim dur bi kızım
Hele bir dur
yavaş yavaş elimi çekip birikime koymaya başladım
hatta ona da söyledim,
önce kazandığımız ancak yetiyor ne birikimi vs demişti.

hatta altından hiç hazzetmez bir zamanlar anneciği kayıp etmiş ve onun ağlamalarına çok üzülmüş çocukken.

ben biraz altın biraz borsa vs derken biriktirdim şükür,
o da yaptı ara ara birikimler.
o kendi ne attıysa kenara bana söyledi
ben biraz eksik söyledim :))
çünkü birikim bazen birden acil iş için ihtiyaç olduğunda gidebiliyordu.

yıllar geçtikçe kendimi koruma gereği duyduğum için önceleri üzülsem de
erkeklerin maalesef bu şekilde eğitilebileceğini gördüm.

Şimdi emekli maaşımı olabildiğince birikime atmaya çalışıyorum.
Anneciğimin tüm harcamaları benim üzerimde olduğu için, onun harcamalarını ayrı tutuyorum.

uzun lafın kısası kadın önce kendini korumaya almalı
insan olarak yapmalı bunu
cinsiyetçi bir yaklaşımla konuşmuyorum

ev hanımı çok kadın var
baktığında senelerce canını dişine takıp çalışmış evde
ama kenarda bir kuruş koyamamış, koydurulmamış

Bencede borclar icin ayri tablo ne guzel olur.
Galina ekstra odeme yaptigimda faizi cekilmiyor o odemeden. Mesela 6 audit ödüyorum Ama hic ödeme yapmamisim gibi

Ilk hedefim o. Tatil icin de Nisan da kesin vergiden alacak gelir. Birde cocuk parasini atarim yaz tatil icin.
Maas dan her ay durumuma Gore o ekstra odemeyi yapayim. Bu sene bitirmek istiyorum

İstiyorsan hakkında olacak şekilde güzel bir yere çıksın o zaman
İstiyorum ablacım bulunduğum okul beni çok yordu

ilkokul ya da anaokulu istiyorum hep lisede ortaokulda çalıştım ki en zoru ortaokul

biraz miniklerle çalışmak istiyorum
Hayırlısıyla inşallah

Teşekkür ederiiimm

Rabbim en kısa zamanda ev almayı nasip etsin Öyle güzel tavsiyelerki bunlar çok teşekkür ederim.Banada zor gelsede bende ayrı bir birikim yapacağım yapmamız lazım. eskilerin bir bildiği vardır annelerimizde öyle yaparmış .Biz biraz geç kesfetsekte zararın neresinden dönsen kardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…